Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Turecki Rożek Lodowy 07.05.2020 17:09

W tym sezonie Napoli wydało 200mln euro na transfery. 5mln nawet nie poczują.

KacperNoEasy 07.05.2020 19:58

Za Karbownika Legia myślę wyciągnie sporo więcej, niż 5 mln euro (mówi się rzekomo o kwocie 10 mln.) to czemu Wisła ma nie próbować wyciągnąć zbliżonej sumy? Zwłaszcza, że pozycja napastnika zawsze będzie wyżej ceniona, niż boczny obrońca.
Wiadomo Legia gra w pucharach, większe możliwości pokazania się, ale nie oszukujmy się - odpadanie z zaściankiem Europy świetnej reklamy nie robi :)

Proud 08.05.2020 06:37

Panowie, Olek pokazał, że ma bardzo duży potencjał ale na razie to nie jest zawodnik, który jest ważnym ogniwem Wisły. Myślę, że jeszcze 1,5 roku gry w Wiśle dałoby mu tą regularność, która jest niezbędna żeby można o nim mówić, jako potencjalnym topowym zawodniku.

Karbownik jednak miał znacznie większy wpływ na grę Legii niż Buksa na Wisły. Jednak Olek jest młodszy i gra na nieco innej pozycji. Trzeba liczyć, że przedłuży z nami kontrakt i Skowronek będzie go dalej wprowadzał na zasadzie wchodzenia na końcówki + co jakiś czas wyjście w I składzie. Jak wszystko się będzie układać to za rok powinien już mieć znacznie ważniejszą rolę w drużynie. A wtedy kwoty nawet oscylujące ok 8 mln E są jak najbardziej realne. Ale kluczem jest tu przedłużenie umowy.

tomasz_19 08.05.2020 09:11

Wszystkie wasze dywagacje nic nie znaczą, bo Buksa jakoś nie kwapi się do przedłużenia umowy z Wisłą... Przewiduję, że kolejny wychowanek na którym mogliśmy coś zarobić czmychnie przy pierwszej lepszej okazji. Chciałbym się mylić.

aNouc 08.05.2020 09:51

To byłby największy armagedon w historii Wisły w 21 wieku

Przecież wszędzie czytamy że Buksa pobije transfery rekord Ekstraklasy, a gdyby odszedł za darmo, to nie chciałbym byc w skórze właścicieli Wisły. Oni wiedzą że muszą go sprzedać jak najszybciej bo Wisła nie wydoli finansowo, ale jakby odszedł za darmo.. ja pie..

Na dziś Buksa jest rezerwowym zawodnikiem, nie jest mocnym ogniwem zespołu, nie ciągnie Wisły do przodu. Ja myślę, że niektórzy za dużo wymagają.. a poza tym jego umowa zaraz się kończy i tutaj może być ciekawie

Nie wierzę że ktoś da za niego 5 mln euro. Jak dadzą ponad 3 mln euro to Królewski osobiście go zawiezie na rowerze do klubu pozyskujacego.

Ogryzek 08.05.2020 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1551927)
To byłby największy armagedon w historii Wisły w 21 wieku

Przecież wszędzie czytamy że Buksa pobije transfery rekord Ekstraklasy, a gdyby odszedł za darmo, to nie chciałbym byc w skórze właścicieli Wisły. Oni wiedzą że muszą go sprzedać jak najszybciej bo Wisła nie wydoli finansowo, ale jakby odszedł za darmo.. ja pie..

Na dziś Buksa jest rezerwowym zawodnikiem, nie jest mocnym ogniwem zespołu, nie ciągnie Wisły do przodu. Ja myślę, że niektórzy za dużo wymagają.. a poza tym jego umowa zaraz się kończy i tutaj może być ciekawie

Nie wierzę że ktoś da za niego 5 mln euro. Jak dadzą ponad 3 mln euro to Królewski osobiście go zawiezie na rowerze do klubu pozyskujacego.

Nie ma znaczenie kim na DZISIAJ jest Buksa dla zagranicznych klubów. Ważny jest potencjał który ma. Ważne jest to co będzie JUTRO. Dlatego za młode polskie drewno są dobre ceny, bo nikt nie kupuje gotowych "wyrobów" a młode kłody drewna do obróbki. To odnosi się do młodych piłkarzy z naszej ligi.

Jest tak dlatego że nasza liga jest bardzo słaba i nikt (prawie nikt) z Zachodu nie przyjezdrza do Polski po gotowych ukształtowanych piłkarzy, ale po dobry "surowiec".

Dlatego NIE MA ZNACZENIA dla menadżerów czy Buksa jest na DZIŚ ważnym ogniwem. Ważny jest potecnjał który ma. Oczywiście im lepiej ograny taki młody, tym lepiej. Ale tu nikt nie kupuje za taką kasę jak juz napisałem gotowych piłkarzy. Kupuje się "przyszłość" i "nadzieje" że dany piłkarz rozwinie się odpowiednio już tam na Zachodzie.

aNouc 08.05.2020 11:11

Ale skąd wiesz co on zrobi jutro? To że ma 17 lat nie oznacza że ma potencjał. Wy ciągle o tym wieku... A to za mało

Ja zresztą nie lubię takiego ryzyka i podejścia że lepiej poczekać i niech się ogrywa. A nie daj Boże dozna poważnie kontuzji łub obniży loty. Ja jestem zdania że trzeba wykorzystywać szansę od razu. Jak ktoś daje to brać . Już teraz. Tym bardziej że Wiśle wiatr wieje w oczy i ma niefarta w wielu sprawach.

Jakby Wisła miała unormowaną sytuację finansową, dobre wyniki sportowe to i mogła być zaczekać z transferem Buksy. Ale tak nie jest

Oczywiście że Buksa coś tam potrafi ale według mnie pisanie o 5 milionach euro to fantastyka. Przekonamy się niebawem kto miał rację

19sebawro06 08.05.2020 11:31

fantastyką jest to, że my zarobimy cokolwiek w obecnej sytuacji. Buksa to pewnie odejdzie za frytki

KOALIK 08.05.2020 17:55

Pytanie też brzmi: kto przejmie pieniądze, bo wielu będzie kusiło zagarnąć jak za starych czasów (wyprowadzone pieniądze za transfery Carlitosa, Mączyńskiego, Brleka, Guerriera, Guzmicsa, itp.).

master17 08.05.2020 21:09

Sugerujesz, że dalej w Wiśle są złodzieje ? Jak to, przecież tylko TS był zły ...

Ogryzek 08.05.2020 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1551929)
Ale skąd wiesz co on zrobi jutro? To że ma 17 lat nie oznacza że ma potencjał. Wy ciągle o tym wieku... A to za mało

Ja zresztą nie lubię takiego ryzyka i podejścia że lepiej poczekać i niech się ogrywa. A nie daj Boże dozna poważnie kontuzji łub obniży loty. Ja jestem zdania że trzeba wykorzystywać szansę od razu. Jak ktoś daje to brać . Już teraz. Tym bardziej że Wiśle wiatr wieje w oczy i ma niefarta w wielu sprawach.

Jakby Wisła miała unormowaną sytuację finansową, dobre wyniki sportowe to i mogła być zaczekać z transferem Buksy. Ale tak nie jest

Oczywiście że Buksa coś tam potrafi ale według mnie pisanie o 5 milionach euro to fantastyka. Przekonamy się niebawem kto miał rację

Ja też uważam że jak ktoś daje kasę teraz dużą to należy brać. Natomiast napisałem czym kierują się menadżerowie którzy oglądają i kupują młodych piłkarzy z Polski. Oni nie patrzą na tu i teraz ale na to czy jest szansa (duża szansa) że piłkarz się rozwinie na Zachodzie. Tak, jest zawsze ryzyko ze nie. Ale na tym polega biznes. Jest trochę tak jak z draftem NBA. Masz nr 5 i musisz wybrać jak najlepiej. Nie zawsze nawet tak wysoki numer daje gwarancję że nie wtopisz. Ale po to opłacasz specjalistów (scoutów itd) żeby minimalizować ryzyko.

Od dawna pisałem na forum, że szkolenie / wylawianie z niższych lig młodych zdolny i odsprzedawanie ich z zyskiem to najszybsza droga zeby się odkuć finansowo i pospłacać stare długi.

Książę Palownik 08.05.2020 22:56

Panowie, dajcie z tym Buksą spokój.

Odejdzie po zakończeniu kontraktu, dostaniemy za niego ekwiwalent za szkolenie i to wszystko.

Zapomnijcie o jakiejkolwiek konkretnej kasie, więcej wyciągniemy z dobrego dnia meczowego.

nero 09.05.2020 07:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1551934)
Panowie, dajcie z tym Buksą spokój.

Odejdzie po zakończeniu kontraktu, dostaniemy za niego ekwiwalent za szkolenie i to wszystko.

Zapomnijcie o jakiejkolwiek konkretnej kasie, więcej wyciągniemy z dobrego dnia meczowego.

A czy dobrze kojarzę, że ojciec i syn byli związani z Wisłą? Szło wyczuć, że są wdzięczni Wiśle?
Czy źle kojarzę?

wściekłe pięści węża 09.05.2020 08:02

Dobrze kojarzysz. Wielokrotnie powtarzali, że Olek odejdzie z Wisły na takich zasadach, żeby on i klub byli zadowoleni, bo dużo Wiśle zawdzięczają.

No, ale wiadomo, że "czyny nie słowa".

Jedno jest pewne - bicie piany w każdym miejscu sieci o to niczego nie zmieni. ;) Oczywiście każdy by chciał, żeby Olek został u nas jeszcze z rok- dwa i odszedł za grubą kasę. A jak będzie - zobaczymy.

szym_ek 09.05.2020 18:24

Ja obstawiam coś w stylu - podpiszemy nowy kontrakt ale ze stosunkową niską kwotą odstępnego.
Będzie na tyle niska, że Olek będzie wybierał w ofertach klubów zachodnich i na tyle wysoka, że Wisła dostanie niezłą kasę za niego.

Karherop 11.05.2020 08:54

Buksa, Buksa, ale Boguski zapowiedział że nie kończy kariery więc spodziewajmy się break news na stronie głównej ;)

nero 11.05.2020 09:56

A za Bogusia to nic już nie dostanie? Nie uda się go już sprzedać?
Doświadczenie ma, lojalny, jak gdzieś przyjdzie to zostaje na lata.
Może by się ktoś skusił :)

AS82 28.05.2020 20:03

Wisła wykupiła Kuljevica , czyżby to oznaczało ,że Basha odchodzi ?

Matios98 28.05.2020 20:21

Cholera wie co to oznacza, może po prostu tyle, że dogadaliśmy się z miastem, więc się kasa znalazła, a może pincet innych rzeczy, ale na pewno jest to inwestycja na przyszłość, musiał naprawdę niesamowicie się prezentować na treningach, że właściwie tylko na ich podstawie go wykupili. A co do odejść to też trzeba się ich spodziewać zwłaszcza po sezonie, ale czy akurat Basha miałby odejść to nie wydaje mi się, prędzej Żukow.

Szneka 29.05.2020 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1552035)
Wisła wykupiła Kuljevica , czyżby to oznaczało ,że Basha odchodzi ?

raczej inwestycja w przyszłość. Basha pokazuje, że stać Go na dobrą grę a z Żukowem i Saviceviciem to w tej chwili jeden z najlepszych środków w kraju.Jeśli nie najlepszy. Przyszły rok- jeśli nie będzie kontuzji i zostanie cały skład to będzie walka o europejskie puchary i to tam Basha będzie mógł się naprawdę wypromować.

Arkadiusz.Czerepach 29.05.2020 13:24

ej , a jak sie ma cała ta sytuacja covid-owa do rynku transferowego , a konkretnie mam tu na mysli kontraktów do czerwca ?

Heero 29.05.2020 14:28

Tego nie wie nikt.

Toeju 29.05.2020 14:56

W wypożyczeniu Niko, była adnotacja że jeżeli chcemy go wykupić musimy zrobić to do końca maja.
Nie wiązałbym tego transferu z potencjalnym odejściem innego SP

sorino 30.05.2020 18:12

Basha po tym co pokazuje w tym sezonie to może spokojnie odejść.

Szneka 30.05.2020 18:15

do kiedy ma ważny kontrakt Rafał Janicki i jaka jest szansa że p tym sezonie odejdzie?

Karherop 31.05.2020 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sorino (Post 1552072)
Basha po tym co pokazuje w tym sezonie to może spokojnie odejść.

A na wiosne co pokazywał? Rządził i dzielil wraz z Zukovem. Teraz obaj zjazd formy. Może od razu wywalmy pol.druzyny po jednym meczu?

Janicki ma kontrakt jeszcze rok, ale nie ludze się, sam z klubu nie odejdzie.

czaro 31.05.2020 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1552074)
do kiedy ma ważny kontrakt Rafał Janicki i jaka jest szansa że p tym sezonie odejdzie?

Na rezerwie może rok siedzieć. Nam teraz potrzeba 2 obrońców do pierwszego składu.

Arkadiusz.Czerepach 31.05.2020 13:09

Hebert-Klemenz , to bardzo dobry srodek jak na nasze mozliwosci

sportowo to najchetniej bym wymeinił niestety Maćka Sadloka

Szneka 31.05.2020 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1552103)
Hebert-Klemenz , to bardzo dobry srodek jak na nasze mozliwosci

sportowo to najchetniej bym wymeinił niestety Maćka Sadloka

Hebert Klemenz tak, ale co jak któregoś z nich zabraknie?z ławki wchodzi mega niefartowny Janicki i dalej jesteśmy w dupie.
Sadlok? już wydawało się, że wrócił na dobry poziom ale wczoraj piłkarski kryminał.

sorino 31.05.2020 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1552094)
A na wiosne co pokazywał? Rządził i dzielil wraz z Zukovem. Teraz obaj zjazd formy. Może od razu wywalmy pol.druzyny po jednym meczu?

Janicki ma kontrakt jeszcze rok, ale nie ludze się, sam z klubu nie odejdzie.

Rządzi i dzieli do 70 minuty, bo potem już nie ma sił biegać i snuje się po boisku. Stały schemat tego sezonu obrona Częstochowy w końcówkach meczów i przeważnie tracimy prowadzenie, bądź przegrywamy. Potrzebujemy zawodnika do środka pola który będzie w stanie wytrzymać 90 minut meczu, a granie Bashą powoduje, że zawsze trzeba wzmacniać pod koniec środek pola, a i tak te bramki tracimy. Potem brakuje tej zmiany w formacjach ofensywnych i nie ma kto pociągnąć gry do przodu by odrobić stratę bramki. Dodatkowo drugą zmianę traci się na tego bzdurnego młodzieżowca.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl