![]() |
300 miejsc z ograniczoną widocznościa na 30 tys stadionie to naprawdę nie tak wiele . Na każdym obiekcie sportowym takie miejsca się znajduja i nic na to nie poradzicic .Przeciez nikt tych barierek nie montuje tak sobie dla jaj ale dlatego ze tego wymagaja przepisy .Alw po co ja to piszę :) Przecież jak się wejdzie na to forum to widac od razu że cokolwiek zrobią na stadionie z miejsca to skrytykujecie .Bo przecież wy wiecie lepiej :) W sumie już się przyzwyczaiłem .Jednak jak czytam posty z krytką kolejności montowanych krzesełek to naprawdę zaczynam się zastanawiać czy nie jestem w matriksie :) Czy to naprawdę robi komuś różnice ?
Ale mam tez swoje pytanie : czy na stadionie mają być dwa telebimy ??? Bo z tego co słysze to nie ma kto kupić nawet jednego . |
^^
Będą miejsca na dwa telebimy ale jeśli chodzi o to kto je zakupi to nie wiadomo. |
Skoro ma być stadion klasy Elite to sfinansowac powinno miasto ale lepiej żeby kupiła Wisła a rozliczenie byłoby w ramach kosztów dzierżawy stadionu. Nie wiem jaka jest potrzebna powierzchnia ale przy takich telebimach 2x100m2 koszt takiego czegoś wynosi gdzieś koło 1 mln zł (na postawie cen w internecie)
|
Cytat:
|
Według informacji na oficjalnej wszystkie niebieskie krzesełka zostały już zamontowane:lol:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...eski_barierki/ |
Cytat:
|
Troche sie pospieszyli z ta gadka o zamontowanych wszystkich niebiesich krzeselkach..
Moze chodzilo o barierki..:foch: |
Cytat:
|
Szczerze mówiąc mnie akurat totalnie nie podoba się ten projekt graficzny krzesełek . Wydaje mi się że będzie za bardzo pstrokato .Tak trochę nasrane wszystkiego .Ładniej by wyglądało jednolicie w niebieskiem kolorze ewentualnie jakis taki wzór podobny do tego na Cracovii tylko w naszych barwach .
|
fajnie ,ale co z tego że tobie się nie podoba ?
wzór wybrany klepnięty prawie skończony na trybunie,dla mnie temat zamknięty |
Cytat:
A co w tym dziwnego , już podobne rzeczy się zdarzały . W sumie jak się nie mylę to nawet teraz miasto jest winne Wiśle jakąś kasę która właśnie ma być w czynszu rozliczona. |
Cytat:
|
Cytat:
Martwisz sie? Niech i bedzie beton czy asfalt, to zamiast konfeti na mecz niech kazdy wezmie kepke trawy z błoń i sie zasypie... mysle ze pare meczow i sie zazieleni ladnie :) |
Cytat:
Na starym C ,jeszcze jak bylem maly i nie chodzilem na X tez np na C3 wszedzie dookoła ludzie znali sie juz z widzenia....bo kazdy reguralnie wykupował karnet. na D to co bylo to juz raczej samowolka hehe |
Oczywiście że tak! Większość znajomości stadionowych zawarło się właśnie w ten sposób, że stawało się na dyszce raz, drugi, trzeci i już większość się znało, albo przynajmniej kojarzyło :) Tak samo będzie teraz - po pół roku wszystko się ustabilizuje, będzie wiadomo gdzie największe pikniki, gdzie można pośpiewać ( oprócz młynu ) i tam ludzie zaczną się oswajać.
Ja się tylko obawiam, że jak ludzie pójdą na wschód, to zacznie się biesiada i nikt nie będzie miał kto odśpiewywać. Albo przyniesie taki jeden z drugim wuwuzuele i będzie siara. A teraz młodzi pyskaci, jak kiedyś zwróciłem takiemu jednemu uwagę, żeby nie trąbił, to zaczął odszczekiwać i pyskówka na pół godziny. Przydałyby się jakieś zasady. W końcu nowy stadion, to przydały i by się nowe standardy wśród kibiców. |
Cytat:
edit. teraz spoglądam sobie na fotki z SKWK i nie wiem czy coś przegapiłem ale murawa miała być wyśrodkowana. To raczej miejsca nie będzie miało, gdyż rurki z glikolem kończą się zdecydowanie dalej byłej trybuny C niż byłej trybuny AiB. |
Nie to nie rurki się kończą bliżej A i B tylko to złudzenie przez tą białą ziemie która jest bliżej AiB bo pod same ławki rezerwowych będzie murawa.A ruki są wyśrodkowane.
|
Biała ziemia jak to nazwałeś zapewne służy jako podłoże pod rurki z glikolem, a te jak wiadomo będą tylko pod powierzchnią murawy boiska. Coś mi to wyśrodkowanie nie gra - może wypowie się ktoś kompetentny?
Cytat:
|
Ale tam nie ma rurek dalej.Jest tylko biała ziemia.Widać to na fotkach SKWK lub ruki są już przysypane kolejną warstwą .Przecież ławka rezerwowych też musi mieć podgrzewaną murawę do rozgrzewki ,a murawa musi być wyśroskowana
|
Mam pytanie kiedy zostanie położona murawa?
Co oni osbie jaja robią? |
Cytat:
No jeszcze by tego brakowało, gdyby się okazało, że "zapomnieli" wyśrodkować boisko... |
Mam takie pytanie do osób bardziej zorientowanych w temacie. Jak bedzie wyglądało wejście na trybune na poszczególne piętra? Bedą osobne kołowroty na dolne sektory i sobne na górne a co sie z tym wiąże osobne ciągi komunikacyjne? Czy wszyscy przez te same będą wchodzić a obsługa w środku będzie kierowac na poszczególne sektory? Bo jeśli miałoby by być jak w drugi przypadku to nie zdziwie sie jak wszyscy będa wbijac na góre...
|
Wejścia są oddzielne, plus dodatkowe dla Vipów.
|
Są oddzielne wejścia i oddzielne kołowroty.
Na I poziom (kondygnację 00) wchodzić się będzie przez oddzielne drzwi i kołowroty, na kondygnację 02 (II poziom trybun) wchodzić się będzie przez wejścia i kołowroty bezpośrednio przed klatkami schodowymi tam prowadzącymi. |
ewcia, PiotrG - możecie rozwiać moje obawy odnośnie murawy a właściwie jej wyśrodkowania?
|
Cytat:
|
Cytat:
Czy tak w rzeczywistości będzie? Sądzę że tak, ale w 100% dowiemy się dopiero po rozłożeniu murawy i namalowaniu linii. W chwili obecnej trudno to ocenić. |
http://img20.imageshack.us/img20/154...0630007.th.jpg
Jak dla mnie: - podgrzewanie ma szerokość ok. 68-70m; czyli w zimie można się ładnie pozdzierać na lodzie wślizgiem poza linię boczną. - wszystko jest o dobre 5 metrów przesunięte do trybuny zachodniej. Gdyby murawa miała być na środku to wyglądałoby to mniej więcej tak: http://img812.imageshack.us/img812/2...nmurawa.th.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Asfalt wokol murawy to nie jest takie zle rozwiazanie, bedzie mozna organizowac np. wyscigi samochodow na stadionie.
|
Czyli nie ma ch..a - murawa nie jest wyśrodkowana...
|
I zapewne już nie bedzie :/
naprade zajebiscie. |
Cytat:
|
znowu panikujecie, wytyczną jest dla Was obrazek zrobiony w paincie....
poczekajmy na info od osób zorientowanych w temacie, z tym asfaltem było podobnie, najpierw panika 10 stron żali, a potem koleś wyjaśnił że będzie to podkład pod sztuczną trawę, ale do Was to widzę nie dociera i dalej jedziecie o wyścigach grotesce itp. |
Panikuję bo już tyle spierdzielono przy budowie tego stadionu. Obawiam się po prostu kolejnej wtopy. Swoje obawy uzasadniam tym, że już dawno wiadomo iż system podgrzewający murawę (rurki) będą tylko i wyłącznie pod powierzchnią boiska! System zaczyna się i kończy bardzo blisko linii końcowych boiska (pewnie pociągną to jakieś pół metra dalej). Nie oceniam opierając się na rysunku w paincie tylko po zdjęciach - dokładnie widać gdzie zaczyna się i gdzie kończy system podgrzewania.
Dozamet1 - rozgrzewać będą się na pasie sztucznej murawy, która przykryje asfalt wokół boiska... |
Jak dla mnie to ostatnia rurka przy C idzie po planowanej lini bocznej boiska, więc grzeje jeszcze dalej w stronę c niż sama przebiega. A to że jest bardziej w stronę a,b to raczej oczywiste. Tutaj masz ławki rezerwowych i "żywą" murawę będzie pod samą trybunę.
Oczywiście są to moje dywagacje i tak to sobie tłumaczę. Ale nie musi to być do końca niestety rzeczywistość. |
Cała trybuna według stadionwisly.info ma 99.9 m długości czyli prawie 100 m. Składa się z 5 sektorów tej samej długości czyli każdy po 20 m. Murawa ma mieć szerokość 68 m czyli zawiera w sobie 3 środkowe sektory o długości w sumie 60 m. Tak więc licząc od pleksji bocznych sektorów boisko z obu stron trybuny powinno się kończyć 4m od tych bocznych pleksji, co daje w sumie 68 m. Na tych zdjęciach od rava widać,że od strony C to chyba jest zachowane, a od strony a i b pociągnęli więcej tych rurek. W sumie ta biała ziemia jest szerzej położona niż szerokość boiska, więc chyba nasze obawy są bezzasadne.
|
również jestem zdania że jest wyśrodkowana, po prostu przedłużyli ogrzewanie do zachodniej - plac na rozgrzewkę..
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl