![]() |
Niech mnie nie rozśmieszają władze klubu.
Załóżmy budżet 42 mln złotych na teraz. W zimowym okienku wydaliśmy ok 1mln złotych za Gargułę. Zdaje się że nie kupiliśmy nikogo więcej, a sprzedaliśmy Clebera za miej więcej tyle ile podpisaliśmy Gargułę. Czyli jednym słowem za dużo nie poszło. Zakładając że wykorzystaliśmy ok 14 mln złotych(zgrupowania, połowa kontraktów) to zostało jeszcze sporo kasy, liczmy 28mln złotych na te pół roku. Nie liczę oczywiście braku stadionu bo budżet jest już ustalony(m.in większa kasa od Canal +) W kadrze musimy opłacać: Pawełek ok 450 tys złotych Singlar ok 600-700tys złotych. Głowacki ok 1mln złotych Marcelo ok 900 tys złotych Pi.Brożek ok 600tys złotych Diaz ok 500tys złotych Sobol ok 1mln złotych Garguła 800 złotych(obecnie kontuzjowany więc napewno 2 miechy kontraktu opłaci ZUS) Łobodziński ok 1mln złotych Cantoro ok 1mln złotych Niedzielan ok 1mln złotych Brożek ok 800tys złotych Ćwielong ok 400tys złotych Mały ok 500tys złotych Gołoś ok 500tys złotych Varga ok 400tys złotych Boguski ok 600tys złotych Jirsak ok 600tys złotych Ogólnie daje to ok 13 mln złotych płac/ 2 = 6,5mln złotych płac. Oczywiście w przybliżeniu. Odejmując to od 28mln złotych które powinny zostać w kasie po poprzedniej rundzie wychodzi ok 20 mln(tu wliczam pensje nowych graczy które pewnie nas łącznie z 1,5mln złotych za jedną rundę wyniosą) złotych na pozostałą działalność klubu. Oczywiście to przy założeniu że nie pozbędziemy się Niedzielana, Cantoro, Gołosia ODP! w tym okienku po prostu musi przyjść jeszcze ktoś dobry do ataku. Czy to będzie Kirm, czy Vladavic. Czy np.przesuniemy na tę pozycję Boguskiego a kupimy kogoś naprawdę niezłego do ataku. Tym niemniej spodziewam się zakupu za ok 3mln złotych do ataku. Piłkarza który będzie wybitnym wzmocnieniem. Zakładając że awansujemy do 4 rundy CLQ to zyskujemy 2 razy tyle niż wydaliśmy(a wyborcza niejako potwierdziła stawki od UEFA). Jest to więcej niż prawdopodobne więc trzeba tego jednego naprawdę solidnego transferu poprostu dokonać!!! Ważne żeby wydać te pieniadze jak najlepiej. To znaczy kupić tam gdzie cena jest najlepsza. Tak jak mowiłem, mamy na tyle elastycznych graczy że Skorża zawsze jakoś to poukłada. Natomiast my musimy mądrze kupić piłkarza z największym potencjałem który u nas rozwinie. |
Cytat:
Więc mi powiedz czy ta pozostała działalność nie może się zamknąć w np 12 mln na tę jedną rundę? i pozostała kwota na transfery czyli np. 8 mln. A ja zakładam przecież że na transfery wydamy max 5-6 mln złotych. W dodatku przeważnie transfer się rozkłada na raty. Nie płaci się całości od razu. Więc kiedyś trzeba coś zaryzykować. Choćby minimalnie czyli wydatko rzędu 1,5 euro na nowych graczy. |
Cytat:
|
Czytając wasze posty można dojść do wniosku że w obecnym składzie możemy pomarzyć o 4 rundzie eliminacji do LM, ratują nas tylko transfery.
Przyjście Bozoka lub Vladovica (których nikt nie widział poza jakimś filmikiem na jutjub) - pewna 4 runda Przyjście napastnika za 1 mln euro - pewna LM Futbol okazuje się taki prosty. Tak jak w Polsce najwięcej jest lekarzy i selekcjonerów reprezentacji, tak wśród kibiców Wisły najwięcej jest dyrektorów sportowych. Wyjątkiem jest prawnik25 którego nic nie zadowoli, nawet Kaka w Wiśle który gra z darmo i płaci składki na SKWK. |
mr_kwolf myślę że zupełnie nie na tym rzecz polega.Futbol jest nieobliczalny i na tym polega jego piękno.Zawodnicy wzmacniający skład w naturalny sposób zwiększają prawdopodobieństwo zwycięstwa jednak jego nie zapewniają.Wiec można wydac 100 mln euro i odpasc w II rundzie oraz nie wydac ani grosza i wejsc do niej.To oczywiste.
Każdy kibic Wisły zauważa jej mankamenty,braki.Zawodnicy tutaj wymieniani mają za zadanie je zlikwidowac. |
Cytat:
Odszedł Baszczu. Singlar gwarantuje niezły poziom, a może ten Carlinhos okazać się też świetnym graczem jak na nasze warunki. Tu się nie czepiam. Ale odszedł Zieniu. Przychodzi Bozok, który może się okazać równie dobry jak Zieniu, a może też się okazać niewypałem. Taki Kirm np. robi wrażenie(7 goli, 17 asyst) i byłby gwarantem że gorzej niż Zieniu raczej by nie grał. A jakby go Bozok ze składu wyrzucił to tylko na dobre by nam wyszło. Bramkarz nie jest taki ważny jak to że jeżeli Bozok okaże się za słaby na pierwszą 11(a jest niestety taka prawdopodobność) to Skorża znowu będzie miał kłopot żeby Wisełka chodziła jak przysłowiowy walec. |
OL o Kirmie zapomnij moim zdaniem jest to plotka wyssana z palca o której zresztą już zrobiło się cicho.Liczę bardziej na transfer Vladavicia chociaż i tutaj jest coraz więcej wątpliwosci (zainteresowanie Bochum itd)
Bozok na pewno nie gwarantuje poziomu ani Kirma ani Vladavicia (oczywiscie przynajmniej z posiadanych przez nas informacji).Mam nadzieję że był na tyle długo obserwowany że uznano że jest wstanie wzmocnic naszą drużynę.Chyba że rzeczywiscie ma byc tylko zastępca dla Vladavicia. |
Z tym Vladaviciem to rzeczywiscie juz kilka osob zauwazylo ze gosc traktuje Wisle jako karte przetargową..dzis juz pisze ze intersuje sie nim Bochum.
Jesli tak to wiadomo kogo wybierze Takze nie ma co sie napalac,bo widze ze niektorzy juz te nazwiska co sie przewijaja do skladu właczają.Spokojnie panowie beda podpisy to bedziecie ich sobie ustawiac ,narazie to tylko medialny szum,i informacje "od kogos".,najczesciej od "informatora proszacego o dyskrecje ":) |
Szkoda by było gdyby ten Vladavic do nas nie przyszedł, po prezentuje się nieźle. Mam nadzieje, że w końcu podpisy się pod kontraktami jakieś pojawią w tym okienku transferowym. Np. w takiej Sparcie Praga to potrafią ściągnąć kilku interesujących graczy: http://www.transfery.eu/news,1775.html
|
Przejście II i III rundy eliminacji jest wielce prawdopodobne. Jeśli to zrobimy to - bez względu na wynik w IV rundzie - czeka nas co najmniej 6 meczów pucharowych. Musimy więc mieć po 2 zawodników na każdej pozycji gdyż Skorża będzie musiał zawodnikami rotować. Inaczej nie da się po prostu grać tylu meczów w rundzie. Do tego trzeba założyć jakieś kontuzje, kartki oraz to, że nie każdy transfer może okazać się pożyteczny (ostatnio mieliśmy więcej porażek niż sukcesów transferowych).
Kolejna sprawa to niewiadoma sprawa transferu Brożka (może się ktoś w końcu po niego zgłosi), Boguskiego (też jest obserwowany), mówiło się też o Małym, Marcelo, Diazie ,,, Biorąc to wszytko pod uwagę spodziewam się że oprócz Garguły dojdzie do nas tego lata kolejnych 4-5 graczy. I jest to niezbędne minimum by zespół mógł funkcjonować |
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html
http://www.futbol.pl/artykul/55888.html to samo, inny portal sprawa wydaje się być coraz bardziej na rzeczy. http://sport.wp.pl/kat,1732,title,Br...wiadomosc.html http://www.efakt.pl/Gwiazdy-zostaja-...y,46862,1.html Cytat:
|
Cytat:
Ja tam wole się powstrzymać z emocjami do konferencji prasowej z nowymi piłkarzami albo oficjalnego newsu :) Więcej realizmu panowie. |
Pamiętaj że informację tą podał SE.Nie mniej mimo wszystko jest to dobra informacja.
|
Cytat:
Nie zapeszajmy jednak , bo wiadomo co było w ostatnich latach..... |
Nie moge sie juz doczekac jak włącze kompa i internet i na stronie Wisły bedzie pieknie napisane ze 3-4 nowych piłkarzy podpisalo kontrakty :)
|
Ten Vladavic za dużo gada, więc albo jest już podpisany albo po prostu podbija stawkę dla Bochum.
|
U nas wszystko się stanie "na dniach", albo "niebawem" A dni mijają i finalizacji chociażby Bożoka nie widać. Nie wiem z czego to wynika, ale jeżeli rada nadzorcza przy każdym transferze potrzebuje tak dużo czasu jak przy nowym kontrakcie dla Sobolewskiego...takie przeciąganie może zniechęcić. Lepiej sobie za dużo nie obiecywać.
|
dzisiaj napewno nie będzie transferów bo Bednarz jest na losowaniu
|
Przecież to najnowsze info z SE że Semir polecił mu transfer do Wisły to wycięty fragment z tego stareg bośniackiego newsa... a Wy się nim jaracie.
|
Cytat:
Bożok i Carlinos byli na testach, mieli podpisać jak tylko przejdą je pozytywnie a tu dni mijają i nadal cisza... |
tutaj mam ciekawy news dotyczacy Vladavica
http://futbal.sme.sk/c/4901232/odcho...-vymyslom.html tutaj Słowacy piszą ze to plotka..i to jest wszystko wymyslone i ze Wisła ma problem albo ze stadionem lub z finansami...nie wiem o co im chodziło... nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten news a tu kolejny news o Bozoku http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...szcze-poczeka/ ze musi czekac...zaczyna mi to przypominac ostatnie okienka... |
|
Cytat:
Także polecam odpoczynek od tego tematu, tyle innych zajęc wydaje sie byc ciekawszych od polemiki z pewnymi forumowiczami ;) |
Cytat:
Po mojemu: To wszystko to jest wymysł. Nikomu nie udzielałem żadnego wywiadu, o moim wyjeździe do Krakowa. Bo nigdzie nie wyjeżdżam. Nikt się ze mną ani moim menedżerem nie kontaktował, jutro wyjeżdżam na zgrupowanie do Rakuska" |
przetłumacz..
|
ze to wszystko jest wymyslone
ze nikt z Polski sie nie kontaktowal z nami |
Ronaldo też twierdził, że nigdzie nie idzie, i wszystko to wymysł pracy. A jak jest sami widzimy. Nie ma co dywagować, trzeba czekać... a do wiarygodnosci naszych gazet juz chyba sie wszyscy przyzwyczailismy,
|
Cytat:
|
Rakusko,to po slowacku Austria
|
Krakowska Wisła nie zagra planowanego meczu z Przebojem Wolbrom - informuje oficjalna strona naszego klubu. Zamiast tego meczu "Biała Gwiazda" zmierzy się ze słowackim MFK Ružomberok.
Mecz rozegrany zostanie na Stadionie Ludowym w Sosnowcu, 27 czerwca o godzinie 15:00. Ciekawe dlaczego akurat z Ružomberokiem... Pewnie dopiero wtedy dojdzie do podpisania kontraktu z Bożokiem.... moim zdanie m to Wisła moze i sie juz zgadała z samym zawodnikiem tylko nie moga dojsc do porozumienia ze Slowakami odnosnie odstepnego. |
http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...u_z_przebojem/ Przed tym meczem powinna się wyjaśnić przyszłość Bożoka.
|
Oferta Bochum odrzucona, Wisla zostaje w grze o Vladavicia
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...-o-vladavicia/ |
Ten news jest starszy od tego, że "to bzdura". ;) Pozostaje nam czekać.
|
za dużo gadania jest o tym Vladavicu
nie powiem ze przydalby sie nam... ale jesli odrzucili oferte Bochum i on by przyszedl do nas...to ja nie wiem czym by sie wtedy kierowali ludzie z Ziliny...wedlug mnie to sa plotki...pisane przez polskich dziennikarzy... |
chyba rzeczywiście coś jest na rzeczy z Vladavicem skoro tak zwlekaja z podpisaniem kontraktu z Bożokiem.
Chyba numerem jeden jest Vladavic na liście Bednarza.Ciężko tak po skrótach na youtube oceniac który lepszy czy Słowak czy Słoweniec. |
Jeśli Bochum odrzucona to raczej nie dlatego żeby iść do Wisły. Liczyłem na piątkowe transfery a tu dziś już poniedziałek..
|
Branie na testy medyczne to juz jest finalna sprawa, 10 sekund do podpisania kontraktu jesli przejdzie sciezke zdrowia.
|
puki co to kontraktów nie podpisano, ponieważ brak wyników medycznych, bo lekarze zwlekają z ich podaniem...
|
Cytat:
|
Być może z Vladaviciem sprawa wygląda następująco:Bochum nie chciało dać za niego więcej jak 500 tys.€,Żylina chce minimum 800 tys.W związku z tym może takie rozwiązanie;Vladavic przedłuża kontrakt z Żyliną o rok,by Słowacy mieli jakąś pewność, następnie zostaje wypożyczony do Wisły,by pomóc wejść jej do LM.Jeśli Wisła wchodzi,to wykupuje Bośniaka,a jeśli nie to wraca do Żyliny.To tylko gdybanie,a może i dobre rozwiązanie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl