![]() |
Cytat:
|
Otóż to, wystarczy bardziej się przyjrzeć Burlidze i wychodzi na to,że nie jest on wcale gorsi od tych, których podpisaliśmy. Dziwić się, że nie ma kasy na wzmocnienia, gdy wydajemy kasę na gości o umiejętnościach Bunozy, Chaveza czy Lameya. Co oni wnoszą czego nie jest wstanie zagrać Burliga lub Czekaj? Jak podpisywać to lepszych od nich a nie na tym samym poziomie. Pewnie,że szału goście nie grają ale na ligę są w sam raz, a przecież na tym skupić się musimy. W ich przypadku dochodzi jeszcze jeden bardzo istotny aspekt, bo gdy zabraknie umiejętności to zagra ambicja. W końcu grają dla siebie u siebie.
Ciekawy jestem czy aby nie ma nikogo o zbliżonych lub lepszych umiejętnościach co Jirsak. Aż ciężko mi sobie wyobrazić, że mamy aż tak słabe zaplecze, że Czech musi być nawet na ławie. |
Niech wróci Chrapek, Ligęza, Burliga i cała reszta w zimie potrenują z naszymi i wyjaśni się czy mają realną szansę an grę. Jak tam to lepiej wystawiać ich niż jakiś Lameyów czy Nunezów którzy i tak odejdą i nie są związani z Wisłą i Krakowem.
|
Cytat:
Przypomnę, że Śląsk w tegorocznej edycji LE miał 3 wolne miejsca bo oprócz Tadeusza Sochy nie mógł zgłosić żadnego innego wychowanka..... U nas moze być następna.... |
Cytat:
- nie umie przyjąć piłki w biegu; - ma słabą kiwkę; - nie umie dośrodkować w biegu. Czyli jest surowy technicznie. Owszem, ma niezłe przyspieszenie, jest wybiegany i waleczny. Ale u młodego ligowca, walczącego o swoją pozycję w drużynie to powinien być standard. Na razie piłkarsko Lamey przerasta go o dwie klasy, co stwierdzam z bólem. Nie mówiąc o Jovanovicu. Popatrzmy się, co grają właśnie zawodnicy tacy jak Burliga czy Mączyński - a więc odstrzeleni u nas. Nie są nawet wyróżniającymi się piłkarzami w swoich zespołach. Więc chyba jednak decyzja o pozbyciu się ich była słuszna. Jestem za pozyskiwaniem Polaków i stawianiem na nich, pod warunkiem że będą to dobrzy Polacy. |
Cytat:
Po za tym z tych Węgrzech sciągniętny został Rakkels i teraz kopie się w I lidze. Ubiparip kosztował też więcej niż 250 tys. Widzę, że wolałaś trochę nadużyć faktów bo Ci do twej tezy bardziej pasowało. :) A Genkov to przyzwoity zawodnik. Nic więcej. |
Cytat:
http://www.transfermarkt.de/en/denis...er_120901.html gwoli ścisłości |
Niech mi jeszcze jakis "ekspert" powie, ze Nakoulma to "drugi Tshibamba" czy inne glupoty... Nie chodzi mi tylko o bramke, ale o jego technike, szybkosc i determinacje, szkoda tylko, ze gra w takim slabym klubie jakim jest Gornik Zabrze.
|
W kontekście dzisiejszego meczu Borussi i świetne gry Kuby Błaszczykowskiego pogłoski o jego końcu w Dortmundzie okazały się jednak mocno przesadzone. Klopp przywrócił Błaszcza do kadry, a on tą szansę wykorzystał. Brał udział w obu akcjach bramkowych, waleczny w defensywie.
Szkoda, jednak łudziłem się że są jakieś szanse:-D |
http://www.eurofutbol.pl/news/383934...oci-do-Europy/ niech Wisła go sprowadzi :D
|
Dobrze, że powiedziałeś o Paraibie, Sobocie, Świerczoku czy Skorupskim, w końcu jakieś nowe propozycje :>
Chociaż dwóch z tych zagranicznych widziałeś choć w 1 meczu na żywo? |
Cytat:
|
Drodzy scouci. Taka prośba.
Dawajcie listy z podziałem na pozycje. Np lewych obrońców i środkowych obrońców bo tam mamy największych kołków. W dalszej perspektywie propozycje rozgrywających za Jirsaka/Gargułę, prawych obrońców, skrzydłowych, napastników. Wtedy będzie można zaobserwować gdzie jest szansa wyrwać Polaków, a gdzie trzeba się posilić zaciągiem zagranicznym. |
to zależy co masz namyśli , bo jeli chodzi Ci czy ogladalem mecz w tv na żywi z ich udzialem to tak , akurat dwóch widzilem
|
Chcemy rzekomo ściągnąć Świerczoka. Wykorzystajmy to, że wszyscy o niego walczą i podpiszmy zimą kontrakty z braćmi Makami. Mateusz Mak ma już 9 goli i 3 asysty, Michal Mak 3 gole i 2 asysty. Są jednak do wzięcia za darmo i grali tu kiedyś, a nie w Cracovii. Transfery idealne dla nas - nie płacimy nic - nic nie ryzykujemy. W przypadku Świerczoka ryzykujemy pół miliona euro. Nawet jak go ściągniemy to i tak warto braci Maków podpisać.
|
Mi też się wydaje że bracia Makowie to świetna inwestycja bo są za darmo a na pewno są to wielkie talenty i polska piłka może mieć z nich pocieche i dobrze by było żeby nas też wreszcie zaczeli chwalić za utalentowanych polaków w składzie tak jak Legie czy KGHM. Oprócz braci chciałbym też Świerczoka, Skorupskiego, Paraibe, Głowackiego, Szukałe i może Błaszczykowskiego który mógłby się skusić aby grać regularnie przed euro. Wylot z drużyny to : Jovanic, Jaliens, Jirsak, Kirm, Lamey, Bunoza i Garguła.
|
Cytat:
Pareiko - mimo swoich lat się przyda w kadrze, czy miałby być bramkarzem postawowym, czy rezerwowym Jovanović - zachowując proporcje może z niego wyrosnąć nasz wiślacki Ivanović : ) Melikson - wiadomo Iliev - idealny jako dżoker Genkov - sporo walczy, wraca się Nunez i Biton zależnie od ceny. Resztę składu można oprzeć na Polakach: Czekaj - wychowanek, obecnie gra najlepiej z naszych obrońców, do tego bardzo perspektywiczny. Jedna z niewielu szans, abyśmy wreszcie mieli wśród podstawowych graczy wychowanka Głowacki* - kończy mu się kontrakt warto byłoby go ściągnąć do nas, przy nim Czekaj nabył doświadczenia Jakiś polski lewy obrońca - tutaj mają okazję wykazać się nasi skauci Wilk - następca Sobolewskiego Boguski - uniwersalny, wraca do formy, gdyby tylko nie miał tylu kontuzji Małecki - gracz, który jest dla nas bardzo ważny Co do tych, którzy będą rywalizować o skład to warto, aby byli to perspektywiczni Polacy. Należałoby także zacząć sprawdzać potencjał poszczególnych graczy MESY. Warto, aby któryś z nich zajmował 18. miejsce w kadrze meczowej. |
W 17 dotychczasowych meczach 3. ligi:
17 goli - Paweł Piceluk (Lech Rypin), 23 lata, 180 cm 11 goli - Paweł Błaszczak (Gornik Konin), 22 lata, 183 cm 13 goli - Szymon Lewicki (Hutnik Warszawa), 23 lata, 193 cm 13 goli - Michał Fidziukiewicz (Dąb Dąbrowa Białostocka), 20 lat, 186 cm 1. liga: 12 goli - Jakub Świerczok (Polonia Bytom), 19 lat 10 goli - Adrian Błąd (Zawisza Bydgoszcz) (pomocnik) 20 lat |
Cytat:
|
Maciej Iwański rozwiązał w Turcji kontrakt,brać go;)
|
lista mrzonek:
Lewy obrońca - Dudu (Widzew) Środkowy obrońca - Celeban (Śląsk) Środkowy/defensywny pomocnik - Petr Jiracek (ViKtoria Pilsen) Lewy skrzydłowy - Matias Campos (Audax) Napastnik - Świerczok (Bytom) Napastnik/prawy skrzydłowy - Eduardo Vargas (Universidad Chile) i liga "miszczuf" nasza ;) od razu zaznaczam że nie gram w FM, widziałem tych playerów live :P |
Cytat:
Co wejde do tego watka to widze tu Celebana urastajacego do miana zbawiciela naszej defensywy. Boje sie otworzyc kartonik mleka bo moze wyskoczyc Celeban. |
Cytat:
na pewno sprawdziłby się jako wieszak, lub podstawka pod kubek... |
Cytat:
|
Marzy mi się Nakoulma w Wiśle. Tylko strach pomyśleć ile zażądałby za niego Górnik.
|
Cytat:
On chyba jest wypożyczony do Zabrza z Łęcznej (Nie wiem tylko czy jest prawo pierwokupu) BTW A kto nam bronił się nim zainteresować jak grał jeszcze w Łęcznej? To co robi Stan? Oglada tylko kolejnych Lameyów? Łęczna pewnie nie wyceniała go na miliony:) Teraz kiedy błysnął w lidze to może być cena już spora.... |
To prawda, jest wypożyczony. Niestety Łęczna już niejednego kontrahenta zniechęciła do zakupu Nakoulmy (jeszcze przed eksplozją jego formy chciała za niego niebotycznych kwot).
|
no, błysnął jak cholera, zwłaszcza pierwszą akcją po stracie Dragana
szanuje każdą tu opinie ale hasła "Celeban do Wisły" traktuje jako niesmaczny żart. To juz wole Diaza |
Cytat:
Stara forumowa zasada - komuś wyjdzie jeden mecz w ekstraklasie i już w nim widzą potencjalną gwiazdę Wisły. Przypomnijcie sobie jak w meczu z nami koncertowo s.......ił sam na sam, w pierwszych minutach po błędzie Paljica. I jak go Czekaj cały mecz nakrywał czapką. Z resztą to samo tyczy się mitycznego Celebana. |
To nie pierwszy taki dobry mecz Nakoulmy - pilkarz godny uwagi
|
Cichy, a ile meczów Górnika oglądałeś w tym sezonie, nie licząc tego z Wisłą? Ja oglądałem większość i w każdym Prejuce ostro ciągnie grę zespołu, nawet jeśli nie strzela bramek.
|
tu piszą że za Nakoulma jest do wykupienia z Bogdanki za 250 tyś €.
http://sport.wp.pl/kat,32296,title,N...wiadomosc.html |
Cytat:
Przez cały poprzedni sezon w Widzewie zagrał tylko 8 razy, strzelił jedną bramkę. Nawet w Łęcznej w 57 meczach zdobył tylko 14 goli. Mniej więcej jeden gol na cztery spotkania. Więc kiedy były te dobre mecze? Twierdzisz tak w myśl powiedzenia "dobry napastnik tylko goli nie strzela"? Mamy już takiego. edit: Ten news powyżej też jest dobry. Jeśli "przedstawiciele AEK-u oglądali go w meczu z Wisłą Kraków i byli nim zachwyceni" to ja serdecznie pozdrawiam przedstawicieli AEK-u :lol: |
Z Nakoulmą jest tak samo jak z tym napastnikiem z Floty (jak mu tam było?) dużo robi wiatru na boisku, ale rzadko kiedy jest z tego taki pożytek jak ostatnio. Niech zagra jeszcze kilka spotkań takich jak ostatnio to będzie można stwierdzić, że mógłby się nadać. Kazus Tschibamby (czy jak mu tam :P) też każe uważać.
@Galonek - Ja z racji swojego miejsca zamieszkania widziałem go i to parę razy plus mam relacje bezpośrednie od kibiców Górnika jak się prezentuje na treningach. Generalnie każdy mówi to co widać, że szybki, dobry start i chęci, ale póki co to jest taki jeździec bez głowy i że za szybko się podpala. Może teraz coś ruszy po tych ostatnich meczach (zaliczam tu też derby z Ruchem). Reasumując, na dzisiaj wolałbym abyśmy zainwestowali kasę w Świerczoka niż w Prejuce. |
Cytat:
|
Nakoulma to taki drugi Takesure Cinijama..dużo wiatru - mało goli..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie mówie, że gość jest słaby. Zastanawiam się tylko czy warto w niego inwestować. Tak na marginesie, Takesure statystyki miał podobne - 83 mecze - 39 goli
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl