Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Kuba 23.03.2010 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 875001)
Tam jest sporo schizowcow. Kiedys czytalem ze stadion Cracovii bedzie stal na przecieciu linii miedzy Kopcem Kosciuszki, Rynkiem i Wawelem (nie wiem jak mu to wyszlo :lol: ) i w zwiazku z tym.... czakram wawelski bedzie wspoldzialal z (pisze z pamieci) tajemnica kopca i magia Rynku w zwiazku z tym bedzie to najlepiej naladowane energetyczne miejsce w Polsce. Brakuje mi ikonki zeby wyrazic to co pomyslalem czytajac to...

Co do fortuny, czasem mam wrazenie ze to wislak przebrany w chałat i robiacy im siare pod przykrywka "historyka/budowlanca".

Myśle, że jest to typ gościa, który ma poważne problemy z własną osobowością.

Zaczął kibicować pare lat temu, przed 30.
Nagle będąc matematykiem próbuje udawać historyka.
.......i takie bzdury, że szkoda go czytać.

Na bank przed tym jak został nagle kibicem był ukrytym pedofilem albo obczajał teorie jak zbawić świat i wprowadzic nowy system FortArta.

Przykre jest jedynie to, że część ludzi łyka jego historie z wikiparchów.

Grzesiek7 23.03.2010 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 875514)
W związku z tym Rada ma przegłosować teraz zapis o dodatkowych środkach w wieloletnim programie inwestycyjnym. Płatność za to ma być w 2012 roku. Tyle tylko, że to nie wydatkowane środki w tym roku, ale zapis, a o środkach w budżecie na 2012 rok będzie decydować przyszła rada...

Czyli obecna Rada decyduje o ujęciu przedsięwzięcia w wieloletnim planie inwestycyjnym, a głosowanie nad przyznaniem środków na sfinansowanie tegoż przedsięwzięcia to już zadanie dla Rady następnej kadencji ?
Czy dobrze zrozumiałem ?

Wojtas 24.03.2010 01:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 875001)
. Kiedys czytalem ze stadion Cracovii bedzie stal na przecieciu linii miedzy Kopcem Kosciuszki, Rynkiem i Wawelem (nie wiem jak mu to wyszlo :lol: ) i w zwiazku z tym.... czakram wawelski bedzie wspoldzialal z (pisze z pamieci) tajemnica kopca i magia Rynku w zwiazku z tym bedzie to najlepiej naladowane energetyczne miejsce w Polsce.".

:lol: :lol: :lol:

o k*** tekst roku, leze i kiwcze

najlejpiej naladowane energetycznie miejsce :lol:

chyba buractwem :lol:

Arapaho 24.03.2010 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 875514)
Dzisiaj wpłynął projekt uchwały (druk nr 1593) zabezpieczający dodatkowe środki 22 900 000 w 2012 roku na budowę stadionu w zakresie:
„Modernizacja miejskiego stadionu piłkarskiego „Wisła Kraków”. W związku z trwającą modernizacją stadionu miejskiego „Wisła Kraków” zachodzi konieczność zabezpieczenia środków finansowych w budżecie Miasta Krakowa w roku 2012 na: roboty związane z konstrukcją żelbetową trybuny (przekroczenie obmiarów zbrojenia i betonu); wprowadzenie dodatkowych elementów węzłowych, łączących słupy elewacyjne belek; wykonanie dodatkowych elementów konstrukcji dachu wynikające z uszczegółowienia projektu wykonawczego wykonania zabezpieczenia przeciw pożarowego z uwagi na fakt zmiany klasyfikacji pożarowej w związku z zapisami w elaboracie p.poż.; wykonanie zabudowy elewacji zgodnie z warunkami technicznymi i przepisami bezpieczeństwa użytkowania obiektu; wykonanie instalacji elektrycznych, instalacji sanitarnych wewnętrznych; budowę linii elektrycznych zewnętrznych (zmiana lokalizacji agregatów na zewnętrzne ze względu na możliwość zatrucia); dozbrojenie rozpór i wykonanie izolacji trybuny zachodniej z uwagi na odmienne warunki geologiczne oraz wykonanie konstrukcji żelbetowej narożnika z uwagi na nieujęcie tego elementu w projekcie,
http://www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id=15450&sub=wtoku
http://www.bip.krakow.pl/_inc/rada/p...c.php?id=51221
Wg tego druku koszt realizacji to 470 477 000
W związku z tym Rada ma przegłosować teraz zapis o dodatkowych środkach w wieloletnim programie inwestycyjnym. Płatność za to ma być w 2012 roku. Tyle tylko, że to nie wydatkowane środki w tym roku, ale zapis, a o środkach w budżecie na 2012 rok będzie decydować przyszła rada...

Tylko pytanie czy to jest część tych brakujących ponoć 75 mln? Czy też 75 mln o których mówiono na sesji Rady to coś innego?

Wicked 24.03.2010 09:30

Wiadomo już coś na temat dnia otwartego na stadionie? Do końca marca czasu już nie wiele..

Arapaho 24.03.2010 09:55

Pisało już że dnia otwartego nie będzie w marcu.Być może w maju

Kuba 24.03.2010 14:06

Darku mam czysto teoretyczne i nieco laickie pytanie dotyczące hali.

Czy w sytuacji kiedy brakowałoby powiedzmy 30 milionów na dokończenie hali Wisły możemy rozpisać konkurs na sponsora tytularnego hali na okreś powiedzmy 10-15 lat dzięki, któremu otrzymalibysmy powiedzmy 10 milionów złotych i następnie wykorzystać te środki na budowę hali.
Chodzi mi o takie zaoczne uzyskanie funduszy na budowę hali poprzez sprzedaż praw do bycia sponsorem tytularnym.

Kolejne pytanie
- Jakie jeszcze warunki musimy spełnić aby pieniądze na budowę zostały uruchomione czy jest to przekazanie terenu miastu oraz zapisanie funduszy w planie wieloletnim czy coś jeszcze?

- Czy plan wieloletni uchwalają jedynie radni i czy może być on zmieniany niejako na bieżąco czy też są ścisłe terminy dotyczace planu wieloletniego?

Grzesiek7 24.03.2010 14:13

http://www.skyscrapercity.com/showpo...ostcount=10458

Hip hip... :hura: :hura:

rav 24.03.2010 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 875785)
- Jakie jeszcze warunki musimy spełnić aby pieniądze na budowę zostały uruchomione czy jest to przekazanie terenu miastu oraz zapisanie funduszy w planie wieloletnim czy coś jeszcze?

Przede wszystkim musi zostać wydane pozwolenie na budowę. Aby tak się stało konieczny jest projekt wykonawczy (stąd teraz przekazanie pieniędzy tylko na konkurs na projekt) no i działka musi zostać przekazana miastu. A dokładniej musi zostać podzielona i przekazana miastu (konieczne wydzielenie fragmentu tylko pod halę, reszta zostaje w TS-ie)

Wicked 24.03.2010 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 875802)
Aby tak się stało konieczny jest projekt wykonawczy (stąd teraz przekazanie pieniędzy tylko na konkurs na projekt)

Raczej budowlany, na wykonawczy przyjdzie czas. Ciekawy jestem jakie będą warunki ewentualnego konkursu na projekt, tz co będzie wiodącym kryterium.

Kuba 24.03.2010 17:24

taka mała dygresja
swego czasu toczona była dyskusja o konkretnym modelu krzesełek tj czy będą składane czy nie.

Na szczęście ponownie w ostatniej chwili, ale zdecydowano się na krzesełka składane.
Zatem w tym małym detalu powiało optymizmem.
Szczegóły dotyczące konkretnego modelu i firmy być może uda się przedstawić na dniach. Wtedy też zapewne informacja będzie nie w 95 a w 100 % pewna :)

Fuks 24.03.2010 17:27

to nie jest dygresja. To jest świetna wiadomość :D

PL 24.03.2010 17:51

Jeśli w plotce o Polimexie jako operatorze stadionu jest jakieś ziarenko prawdy, to w sumie wybór krzesełek składanych to dla nich bardziej opłacalny ruch z punktu widzenia późniejszego utrzymania stadionu i ponoszenia mniejszych kosztów sprzątania.

Kuba 24.03.2010 17:58

plotka o której wspominasz i tak nie ma nic wspolnego z Polimeksem, bo Polimex wynajmowałby przestrzen komercyjna a nie trybuny od strony murawy

crazykaro 24.03.2010 18:01

A jednaktrochę ma:-)

Model jeszce nie jest znany więc nie ma się co cieszyć

Ciastek1 24.03.2010 18:41

Jeśli to prawda co piszecie o krzesełkach to jest to świetna nowina. Jeżeli tak się stanie to prawdopodobnie krzesełka z D i E będa do wymiany , może byłaby możliwość lobbować na rzecz czerwonych krzesełek z ewentualnymi niebieskimi akcentami i białymi w napisie oraz gwieździe ?

SpoXsteR 24.03.2010 18:44

a jaki jest sens dawania składanych na D?
przeciez to młyn.. wiekszosc i tak stoi na nich..
zeby nie bylo tam zadnych to jeszcze mozna by pomyslec, ale wymieniac i wyrzucac w bloto sporo pieniedzy..
niech lepiej za ta kwote zadasza w 100% stadion bo te szpary w naroznikach sa dramatyczne i wlasnie takie wpadki szpeca wyglad stadionu,, a nie brak skladanych krzeselek, bo to najmniejszy problem

Mr.Kłosik 24.03.2010 18:46

Kuba, jeżeli zdecydowano się na krzesełka składane, to czy dotychczasowe krzesełka na trybunie D i E zostaną zmienione na składane? ;)

filip74 24.03.2010 18:46

Fajna sprawa że krzesełka będą składane.
Wcale bym się nie zdziwił że będą takie same jak na Legii .
Polimex zamawiając w tej samej firmie pewnie wynegocjuje dobrą cenę , w końcu razem to ok. 65t. A nie 32t .
Mnie osobiście dużo bardziej podobają się te z Lubina , a te które będą u nich na głównej miękkie obicia z wyhaftowanym logo Zagłębia to już w ogóle.

Bartii 24.03.2010 18:47

nie uwierze poki nie zobacze tych krzeselek, co do D i E zostawic te krzeselka takie jakie sa

Ciastek1 24.03.2010 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 875882)
a jaki jest sens dawania składanych na D?
przeciez to młyn.. wiekszosc i tak stoi na nich..
zeby nie bylo tam zadnych to jeszcze mozna by pomyslec, ale wymieniac i wyrzucac w bloto sporo pieniedzy..
niech lepiej za ta kwote zadasza w 100% stadion bo te szpary w naroznikach sa dramatyczne i wlasnie takie wpadki szpeca wyglad stadionu,, a nie brak skladanych krzeselek, bo to najmniejszy problem

A no taki sens , że jak są składane to jest więcej miejsca do stania . Debile nie będą miały też możliwości stania i chodzenia po nich.

Kordel_Walker 24.03.2010 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 875853)
t zdecydowano się na krzesełka składane.
)

Wie ktoś czy nie zmniejszy to nam pojemności stadionu? Na Amice obiło mi się o uszy że zmiana krzesełek znacznie zmniejszy pojemność...

SpoXsteR 24.03.2010 18:55

o kilka tysiecy.. a no wlasnie, bo jesli tak to nie wiem czy jest to dobry pomysl, biorac pod uwage i tak niska ilosc miejsc na stadionie (nie licze sektora gosci, buforow w razie czego, lozy vip, miejsc dla prasy itd

orzeu 24.03.2010 18:57

Napisze tutaj to samo co gdzie indziej. Ta ewentualna kandydature aczkolwiek zalosna na pocieszenie na EURO 2013 mozna wykorzystac do naciskow na magistrat. "O widzisz Jacusiu, dupy dales z EURO 2012 ale moze uda sie rok pozniej wiec buduj chlopie stadion!" :D

Kamil 24.03.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 875888)
A no taki sens , że jak są składane to jest więcej miejsca do stania . Debile nie będą miały też możliwości stania i chodzenia po nich.

nie ma to jak bracia po szalu,
poza tym co ci przeszkadza stanie na nich i chodzenie? żal 50gr na chusteczkę?

ps. nie mów mi tylko że sie psują

Ciastek1 24.03.2010 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 875915)
nie ma to jak bracia po szalu,

Przeszkadza mi to , że jest to stadion na którym gra Wisła Kraków i niszczenie go w jakikolwiek sposób , nawet poprzez łażenie po krzesełkach jak wyrazem braku szacunku. Może mi żal 50 gr na chusteczkę ale szkoda , że tobie nie żal brudzić krzesełka .

gigant 24.03.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 875915)

Bóg mi swiadkiem, to najgłupszy argument jaki padł na tym forum od początku jego istnienia.

Kamil 24.03.2010 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 875923)
Bóg mi swiadkiem, to najgłupszy argument jaki padł na tym forum od początku jego istnienia.

bo?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 875921)
Przeszkadza mi to , że jest to stadion na którym gra Wisła Kraków i niszczenie go w jakikolwiek sposób , nawet poprzez łażenie po krzesełkach jak wyrazem braku szacunku. Może mi żal 50 gr na chusteczkę ale szkoda , że tobie nie żal brudzić krzesełka .

wedlug ciebie to brak szacunku do Wisly?:lol:

Ciastek1 24.03.2010 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 875932)
bo?

wedlug ciebie to brak szacunku do Wisly?:lol:

Nie tylko do Wisły ale do innych użytkowników bo przyjdzie ktoś normalny i musi siedzieć na uwalonym krzesełku.Ten kraj nigdy nie będzie normalny właśnie dzięki takim ludziom jak ty. Człowieku ile ty masz lat , że takie bzdury wypisujesz? 13?

gigant 24.03.2010 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 875932)
bo?

Bo każdy nawet srednio rozgarnięty człowiek uśmiechnie się z litościa jak przeczyta to co napisałeś. I nie wtrącaj mi tu fanatyzmu zwiazanego ze staniem czy chodzeniem po krzesełkach.

50 groszy lepiej jak kazdy stacz czy przechodzeń krzesełkowy wrzuci na oprawę ultrasom, to prawie 12 tyś nieskładanych krzesełek na dwóch trybunach da 6 tyś złotych na oprawy co mecz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl