![]() |
Zgadzam się z Wolfym. Fajnie jest mieć problem "bogactwa"
|
Pawłowski w sobotnim sparingu robił naprawdę dobre wrażenie powiedział bym że najlepszy na boisku chyba
|
Cytat:
Terminarz nie jest taki zły - Korona,Płock,Raków u siebie - tu trzeba ostro orać. Zamienił bym tylko Legie z Arką. Lepiej by mieć Arkę u siebie bo z Legiunią to i tak będzie ciężko o jakieś punkty Zobaczymy co będzie po podziale. Teoretycznie z meczu na mecz powinno być lepiej więc fajnie by było choć trochę teraz nadrobić no i wygrać batalię w grupie nieudaczników. ps. te dwa mecze ostatnie uratowały nam, przynajmniej na chwilę dupsko a mieliśmy w nich trochę szczęścia. |
z "Legiunią" jak do czasu ich meczy będziemy mieć dobre wyniki to też wygramy; )
|
Nie ma innej opcji na utrzymanie jak dobrze wejść w tą rundę - mamy 3 mecze na 4 u siebie. Jak uwierzą w siebie i przyjdą punkty to można w miarę optymistycznie patrzyć na mecz z żydami a nawet z Legią.
Ale tu wiele czynników będzie odgrywało rolę - zdrowy Błaszczu to dla mnie podstawa , bo choć szybkość już nie ta, to on bardzo fajnie potrafi zagrać kombinacyjnie i dużo widzi, tyle że jak grał to za bardzo nie miał z kim. Stolar poległ na tym że nie mając kim, nadal chciał grać ofensywnie.Skowronek widzę będzie stosował prostsze środki, byle tylko nie laga 'do nikogo' |
Możemy grać i lagę do przodu bylebyśmy kolekcjonowali punkty. Nie stać nas na kombinatorstwo. Musimy grać przede wszystkim dobrze w obronie i dokładnie w rozegraniu. Piłka ładna dla oka już się skończyła, teraz czas na walkę o każdy centymetr boiska. Skowronek jak jeszcze dostanie solidnego napastnika to nie będzie miał wymówek, oni muszą się utrzymać!
|
Cytat:
|
Jestem ciekaw jaki pomysł będzie miał na Pawłowskiego trener Skowronek bo przecież Kuveljc nie przyszedł tu żeby być statystą. Jest jeszcze solidny Basha, Żukov, Savicevic... Straszny tłok się zrobił na środku. Może Pawłowski będzie grał bliżej napastnika? Szkoda by było chłopa sadzać na ławie bo rzeczywiście potencjał ma ogromny no i możemy na nim dobrze zarobić w przyszłości.
|
Według mnie na pierwsze mecze ligowe nie będzie żadnych, większych udziwnień w składzie względem ostatniego meczu z ŁKS-em (i w zależności co ugramy, to będą lub nie zmiany w kolejnych meczach) tj. pewnie Hebert za Janickiego, a tego najbardziej ofensywnego z trójki środkowych zagra ktoś z trójki Chuca,Savicevic, Żukow. Nie ma przecież jakoś specjalnie dużo czasu i sparingów, żeby się w jakieś eksperymenty bawić i próbować tego czy tamtego więc jedenastka będzie pewnie wyglądać następująco (zakładając, że wszyscy będą zdrowi) Buchalik/Lis- Burliga- Klemenz- Hebert-Sadlok- Pawłowski- Basha- Chuca- Kuba- Mak- Brożek
|
Brożek nie będzie grał 90 minut co mecz, zapomnij.
Ja liczę na nowego napastnika bo bez napastnika to wielkie G zdziałamy. Tupty nie traktuję poważnie w tej roli. |
Przecież nie napisałem, że będzie grać co mecz 90 minut, (pisałem jakim składem moim zdaniem będziemy wychodzić) a co do nowego napastnika, to też liczę, że takowy się pojawi, ale jak znam życie, jeżeli będzie to teoretycznie dobry grajek, to przyjdzie późno i nie wiadomo w jakiej formie, więc wątpię żeby od razu był posyłany do walki o utrzymanie.
|
Ja myśle, że Hołownia może wskoczyć za Sadloka. To co Maciek robi w ostatnim czasie to jest dramat, porażka, tragedia, nieporozumienie. Zaraz ktoś powie, że no jak Hołownia, jak chłop słaby. Niech ten ktoś wymieni mi 3 dobre mecze Sadloka z jesieni i wiosny poprzedniego roku. Chociaż przyzwoite...
|
Sadlok faktycznie zalicza konsekwentny zjazd formy od jakichś dwóch lat. Wyjątek - 4:0 z Legią przy Reymonta, gdzie świetnie grał w obronie a do tego kapitalną asystę zaliczył. Generalnie jednak bardzo słabo, ciągle spóźniony, gubi krycie, błędny w podaniach typowe dla przemęczonych zawodników.
Nie podzielam Waszego optymizmu co do Pawłowskiego. Na teraz jest o.k., walczy, aktywny, pokazuje się do gry. Ale to jest zawodnik surowy technicznie, bardzo słaba technika użytkowa, problemy z grą z klepki, brak odegrania w tempo - to go strasznie ogranicza a wraz z nim naszą grę ofensywną. Jak się zakręcimy w pobliżu środka tabeli i apetyty pójdą w górę to Pawłowski zwyczajnie wyląduje na ławce. |
ciekawe ilu z Was to skauci/trenerzy/analitycy, bo widzę, że każdego piłkarza macie rozpracowanego, podpowiadacie trenerom i ogólnie po takiej lekturze Waszych wpisów, to człowiek mądrzejszy. życzę Wam powodzenia w dalszej pracy związanej z piłką, bo chyba wszyscy z Was pracują w sztabach trenerskich lub dla klubów. także ja poczekam na to co przyniesie wiosna a Wasze komentarze, będą zweryfikowane :) pozdrawiam serdecznie i już nie wchodzę do tego tematu.
|
Cytat:
|
Jedyne wzmocnienie jakiego jeszcze potrzebujemy to solidny napastnik. Tyle. Uważam, że Peszko jest zbędny, jeśli chce doić jakiś klub na stare lata to niech doi Płock. Nam potrzeba solidnej 9 na szpicy.
Na skrzydle mogą zagrać: Kuba, Mak, Tupta, Silva, Wojo, Boguski. Oczywiście jeśli dojdzie jeszcze jakiś skrzydłowy to ok, ale ważniejszy solidny napastnik. |
Peszko na kacu wciago Wojo czy Boguskiego.
|
Cytat:
Kuba - ostoja drużyny, oby tylko nie rozsypał się po dwóch meczach i w konsekwencji pauzował przez połowę rundy Mak - jeździec bez głowy, ale jak na naszą sytuację kadrową solidny zawodnik Tupta - nie widziałem ani jednego spotkania rozegranego przez tego zawodnika, moim zdaniem duża niewiadoma z potencjałem na niewypał transferowy Silva - na skrzydle to chyba pomyliłeś z Davidem grającym w Manchesterze City :P Wojo - pewnie większość spotkań opuści z powodu wizyty u kosmetyczki... Tfu z powodu kontuzji. Poza tym z niego taki skrzydłowy, jak z pociesznego Brazylijczyka Boguski - na pewno zostawi serce na boisku, ale czy da tyle jakości, aby pomóc w utrzymaniu? Oby tak było Nie polemizuje z tym, która pozycja bardziej wymaga wzmocnienia, ale w mojej opinii, Peszko bardzo by się nam przydał. |
Oczywiście, że skrzydłowy by się przydał, ale szczerze wątpię żeby się udało zrobić jakościowe wzmocnienia i na skrzydło i na atak, bo napastnicy to bardzo pożądany towar i swoje kosztują, więc ja zakładam, że wszystkie siły rzucone są w stronę sprowadzenia napastnika, a skrzydłowy jeżeli w ogóle zostanie sprowadzony, to pewnie na zasadzie np. wypożyczenia Kostala z Jagi czy coś w tym rodzaju.
PS. Co do Peszki to wygląda na to, że w tym okienku ten temat ograniczył się do rzucenia przez Skowronka, że się interesujemy, ale do żadnych konkretów nie doszło i jeżeli wierzyć Koźmińskiemu (który raczej tak na ślepo nie strzela) to na ten moment nic się w tej sprawie nie ruszyło. Ciekawe czy ma to związek z udziałem Peszki w tym filmie Vegi (wiemy jak istotny dla obecnych władz jest PR). https://twitter.com/UEFAComPiotrK/st...70753960345601 |
Kiewicz donosi na tt,że Cabrera klepnięty
|
Pospieszyłeś się, teraz jest granda, że jednak nie wyszło haha
|
Grandę robi ten sam ludzik z twittera co namieszał wszystko Bustosem, a ludzie łykali to jak pelikany.
Zaczekajmy te 2 godziny na wyniki badań i oczekujmy komunikatów (czy to pozytywnych, czy też negatywnych). |
Raczej nie, kilka osób "przeważnie mających rację" potwierdziło, że na tą chwilę się wysypało. O 22 mają być wyniki badań i wszystko może się zmienić
|
No to mamy napastnika: https://wislakrakow.com/oficjalnie-a...geman-w-wisle/
|
wydaje sie to ciekawym ruchem: koles pewnie licuył na lepsze opcje, ale lepszym opcją pozamykały się okna. Jesli kontuzje za nim to chyba mamy napastnika :)
|
na filmiku wygląda całkiem interesująco: silny, szybki, technicznie nie drzazgowaty...
Oby się potwierdziło, że potrafi strzelać |
Myślicie że zrezygnowali z airama bo nadeszła zion owa opcja?
|
No no,ciekawie sie zapowiada ,witamy i bramek chcemy:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Na papierze Alon bije Cabrere. Lepszy wiek, nawet pomimo kontuzji grał i strzelał bramki przez ostatnie pół roku. Nie tułał się po niższych ligach, otarł się o reprezentację. Tylko doświadczeniem w ESA nie może się poszczycić, ale nie wiem czy jest to aż taki atut. Trzymajmy kciuki aby gość u nas odpalił. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl