Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Piotson 22.11.2011 19:06

Kto jest menadżerem tego Izraelity?

Marcin_fan 22.11.2011 19:08

Marko? Ok. Ale nie w formie z Górnika. Tam mu zupełnie nic i wychodziło. Zero dryblingu, dośrodkowania w tamtym meczu..

riv 22.11.2011 19:09

ŁKS ma grubo prze***ane pod względem finansowym. Może by tak spróbować wyciągnąć do MESY rodzeństwo Papikyanów?

robin hood 22.11.2011 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1194526)
Dobre. :D Czyli co? Brać Polaków, bo z Błaszczem się udało, ale... nie brać Polaków, bo nawet żaden z nich nie chce do nas iść!

Nie, ja. To przecież moje słowa:

Do tego odnosiła się też uwaga o wiarygodności. Opisałeś kuriozalną, nierealną sytuację, żeby twoja teoria wydała się bardzie rzeczywista, czy też racjonalna. Dodam, że teoria, która staje się dla mnie coraz bardziej mglista. Wiesz o co ci chodzi? Chcesz tego dodatkowego zaciągu z Izraela i zza granicy, czy nie?

No widzę właśnie. Aż sobie 2 razy to powtórzyłeś. :lol:

Pytałeś szanowny kolego o zawodnika za czapkę gruszek to dałem Ci przykład.
Ty jako pierwszy napisałeś coś o jakimś absurdzie chociaż normalnie rozmawialiśmy.
Nie wiem za bardzo o co chodzi Ci z jakąś teorią wiarygodnością, nierealną sytuacją. Nie wiem co jest mgliste, czego nie rozumiesz ??
Ja dobrze wiem o co mi chodzi.
czy chce zaciągu ?? (cóż to zaciąg czyżby jakaś armia zbrojna ??) jeśli ma być realnym wzmocnieniem to chce i to jak najbardziej nie ważne czy jest Polakiem, Chińczykiem, czy Muzułmaninem, jeśli jest słabszy a istnieje szansa na jego rozwój i późniejsze korzyści dla Klubu, to zatrudnić Go ale dopiero po wzmocnieniu obecnego składu. Jesli natomiast jest słaby i nie ma szans na rozwój, to nie ma dla niego miejsca w Wiśle.

To są argumenty a nie to że jest "Żydem" a ten akurat argument wydaje mi się że według Ciebie jest najważniejszy.

W jednym się zgadzamy "ryba psuje się od głowy" a największą odpowiedzialność za stan obecny, z całym szacunkiem za to co zrobił ponosi Pan Cupiał.

allon 22.11.2011 22:43

Po pierwsze to piłkarze mają być dobrzy - nieważne czy to Polacy czy też zagraniczni.
Rynek krajowy jest dość ubogi(kwestia marnego szkolenia w Polsce) a klubów ,które mają pieniądze coraz więcej i tego powodu Polacy są z reguły drodzy i w utrzymaniu i w sprowadzeniu bo kolejka chętnych na niezłego piłkarza jest duża.Czasem trafiają się na rynku takie okazje jak Wilk ,który miał niską klauzulę wykupu albo Jovanovic ,który był stosunkowo tani w wykupie (normalnie skasowaliby za niego jakieś 1,5mln euro) i warto z nich korzystać . Warto szukać zawodników wszędzie i na rynku krajowym i na zagranicznym i nie radziłbym siać tu jakiejkolwiek demagogii.

A to czy ktoś jest Żydem , Polakiem , Niemcem , Bułgarem nieistotne
A ksenofobom i antysemitom radzę 3 razy walnąć z dyńki w ścianę ;)

Tasio1906 22.11.2011 23:17

Moje propozycje są następujace:
1. natychmiast odstawić od 1 drużyny Lameya i Jaliensa
2. zakonczyć w grudniu wypożyczenia Nuneza i Diaza
3. poszukać chętnych na usługi Paljicia, Jirsaka i Jovanicia i Garguły.
4. ściagnąć z wypożyczeń Burlige, Nalepe i Chrapka
wtedy skład na wiosne bez transferów prezentował by sie następująco:
Pareiko (Kurto)-Jovanović (Burliga), Chavez (Nalepa), Czekaj, Bunoza-Małecki (Boguski), Sobolewski (Brud), Wilk (Chrapek), Melikson, Iliev (Kirm)-Genkov(Biton)
5. Obecność w klubie Burligi i Bruda uzależnić od ewentalnych transferów.

filemon 22.11.2011 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1194679)
Moje propozycje są następujace:
1. natychmiast odstawić od 1 drużyny Lameya i Jaliensa
2. zakonczyć w grudniu wypożyczenia Nuneza i Diaza
3. poszukać chętnych na usługi Paljicia, Jirsaka i Jovanicia.
4. ściagnąć z wypożyczeń Burlige, Nalepe i Chrapka
wtedy skład na wiosne bez transferów prezentował by sie następująco:
Pareiko (Kurto)-Jovanović (Burliga), Chavez (Nalepa), Czekaj, Bunoza-Małecki (Boguski), Sobolewski (Brud), Wilk (Chrapek), Melikson, Iliev (Kirm)-Genkov(Biton)
5. Obecność w klubie Burligi i Bruda uzależnić od ewentalnych transferów.

Dlaczego na dwóch def. pomocników? bez sensu.
Bunoza na LO? :O
Genkow zamiast Bitona? :O Jak już Genkow to razem z Bitonem.

Tasio1906 22.11.2011 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1194687)
Dlaczego na dwóch def. pomocników? bez sensu.
Bunoza na LO? :O
Genkow zamiast Bitona? :O Jak już Genkow to razem z Bitonem.

wole Bunoze niż patrzec na popisy grajkow którzy po sezonie odejda. co do napastnika zalezy od formy dnia. co do pomocników to można Ilieva zamiast Wilka

edit: jeśli tak to można na lewej ustawić Burlige grał tam bodajże w Ruchu

Sancezz 23.11.2011 00:05

ja bym wolał nie patrzeć na Bunoze grającego na lewej obronie...

szprotson 23.11.2011 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sancezz (Post 1194691)

nie martw sie, takie rzeczy tylko w FM.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1194694)
szprotson,
bardzo chciałbym żeby w marcu nie widniały na Wiślackiej liście płac nazwiska wymienionych kilka postów wyżej zawodników i to nawet zakładjąc że nie kupimy żadnego zawodnika w zimie, dlatego lewą obrone łatalibyśmy kim sie da Bunoza, Burliga czynawet Kirmem

spodziewam sie ze na trybunach bym wyłapał lepszego obrońce od Kirma.
Bunoza na boku,heh, kazdy Nasz przeciwnik by opierał swoją taktykę na graniu na Bunoze wtedy.

Tasio1906 23.11.2011 00:13

szprotson,
bardzo chciałbym żeby w marcu nie widniały na Wiślackiej liście płac nazwiska wymienionych kilka postów wyżej zawodników i to nawet zakładjąc że nie kupimy żadnego zawodnika w zimie, dlatego lewą obrone łatalibyśmy kim sie da Bunoza, Burliga czynawet Kirmem

GaoFeng 23.11.2011 08:08

Moze warto poszukac w renomowanych AP w Afryce?

- Liberty Professionals Dansoman (Michael Essien, Asamoah Gyan, Sulley Ali Muntari,...)
- ASEC Abidjan (Yaya Toure, Kolo Toure, Didier Zokora, Emmanuel Eboue,...)
...

eros101010 23.11.2011 08:42

Kolejny piłkarz z Izraela w Wiśle?
http://.................../viewtopic.php?t=9535

Mrsnh 23.11.2011 13:46

Jakub Świerczok: Wisła Kraków czy może FC Nantes?

Wisła Kraków jest poważnie zainteresowana transferem Jakuba Świerczoka z Polonii Bytom, jednak licytacja dopiero się zaczyna.

za weszlo.com
http://www.weszlo.com/news/8622-Jaku...moze_FC_Nantes

tomasz_19 23.11.2011 14:04

Świerczok to materiał na klasowego napastnika, wystarczy popatrzeć jak gra bez kompleksów... i niech nikt nie wmawia że to wychowanek Sraxy, bo opowiada głupoty! Chłopak urodził się i wychował na śląsku i co prawda rok był w juniorach parchów, ale podejrzewam że w czterech literach ma obecnie Cracovie... właśnie z takiego powodu że nie dali mu szansy... Obyśmy się nie obudzili z tym transferem jak już będzie za późno!

River 23.11.2011 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sancezz (Post 1194691)

Ja bym wolał nie patrzeć na Bunoze grającego. Kropka.

TOMEK 11 23.11.2011 17:05

http://iv.pl/images/45729630128494444712.png

http://www.transfermarkt.de/en/piotr...ler_29509.html 30.06.2012
http://www.transfermarkt.de/en/dudu-...ler_58446.html 30.06.2012
http://www.transfermarkt.de/en/abdou...ler_42941.html 31.12.2012

http://www.transfermarkt.de/en/rafal...er_153638.html 30.06.2013
http://www.transfermarkt.de/en/filip...ler_79190.html 30.06.2012
http://www.transfermarkt.de/en/ricar...er_106041.html 30.06.2012
http://www.transfermarkt.de/en/lukas...er_157849.html 30.06.2012
http://www.transfermarkt.de/en/chris...ler_72700.html 30.06.2012

szprotson 23.11.2011 18:00

Twój skład w FM ?

Marszałek 23.11.2011 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eros101010 (Post 1194718)
Kolejny piłkarz z Izraela w Wiśle?
http://.................../viewtopic.php?t=9535

Niech będzie kim chce, tylko aby umiał grać w piłkę. Bo mamy wyraźny deficyt tego typu chłopa.

neq. 23.11.2011 18:21

noo i na ławce R. Carlos, Eto`o, i może jeszcze Messi by się załapał? Zejdźcie na ziemię ja was prosze

kacpaw91 23.11.2011 19:03

Chcecie powrotu Burligi, ok, tylko, że Ruch ma prawo pierwokupu, więc pewnie go wykupi. Jeżeli jednak go nie wykupi to czy chcemy piłkarza, którego ligowy średniak nie chciał? Bez sensu jest wypożyczanie piłkarza z opcją pierwokupu dla klubu, który wypożycza.

Teqcontroller 23.11.2011 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bkl (Post 1121938)
A może Irka to by było super wzmocnieie napadu
Ireneusz Jeleń nie może znaleźć klubu 06.07.2011
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...7&temat=112798

zapłać mu 200 tyś. E miesięcznie.. niektóre propozycje mnie smiesza po za tym Jeleń gra w Lille.

PODpalacz 23.11.2011 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1194966)
Chcecie powrotu Burligi, ok, tylko, że Ruch ma prawo pierwokupu, więc pewnie go wykupi. Jeżeli jednak go nie wykupi to czy chcemy piłkarza, którego ligowy średniak nie chciał? Bez sensu jest wypożyczanie piłkarza z opcją pierwokupu dla klubu, który wypożycza.

Wątpię żeby Ruch wykupił Burlige klub żyje z meczu na mecz

szczepek19 23.11.2011 20:24

http://www.transfermarkt.de/de/bit-g...er_163990.html wiem że to totalne sf ( w sumie od tego ten temat :D ) ale facet spokojnie u nas by zastąpił Maora, a i na pewno z zyskiem byśmy go sprzedali i to sporym zyskiem... swego czasu po Pucharze Azji w kręgu zainteresowań wielu europejskich klubów w tym niemieckich...

kacpaw91 23.11.2011 20:32

Często gadamy o wysokich cenach za polskich piłkarzy, więc postanowiłem sprawdzić na TM komu się kończy kontrakt wraz z końcem sezonu. Niestety niewiele tu piłkarzy, którzy mogliby zasilić Wisłę lub chociaż być rezerwowymi u nas...

Małkowski (Sławik) - Fonfara (Kikut), Celeban (Komorowski, Kiercz), Wojtkowiak (Bieniuk, Pietrasiak), Pawelec - Szałachowski (Madej, J. Bąk*), Dąbrowski, Marciniak, Kosowski (R.Grzelak) - Grzelczak (Cieśliński, Patejuk), Teodorczyk (Zahorski, Sikora)

Ciekawsze jednak jest to, że Stiliciowi, Ljuboji, czy Dudu kończą się kontrakty...

*31.12.2011

Fiti 23.11.2011 21:04

Kiercz, Bieniuk, Pietrasiak, R. Grzelak, Cieśliński, Sikora - tych w Wiśle nie chciałbym nigdy zobaczyć.
Reszta jest ok, a niektórzy bardzo ciekawi i trafnie dobrani.

JOSE 841 23.11.2011 22:19

Co do podanych wyżej 11 to raczej nie jest dział FM tylko o przypuszczalnych i ewentualnych transferach.Ludzie ogarnijcie sie jeszcze może ktoś w tym dziale zapoda jeszcze 11Wisły na rundę wiosenną następnego sezonu albo na 2 ostatnie mecze Wisły w LE??

kacpaw91 23.11.2011 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1195044)
Co do podanych wyżej 11 to raczej nie jest dział FM tylko o przypuszczalnych i ewentualnych transferach.Ludzie ogarnijcie sie jeszcze może ktoś w tym dziale zapoda jeszcze 11Wisły na rundę wiosenną następnego sezonu albo na 2 ostatnie mecze Wisły w LE??

Sugerowałbym, aby zanim się skrytykuje kogoś to żeby zrobić to po przeczytaniu całości wypowiedzi. Napisałem, że to polscy gracze, którzy są bez klubów od czerwca 2012 ubolewając nad tym, że niewiele z nich mogłoby nawet zasilić naszą ławkę rezerwowych. Nigdzie nie napisałem, że tak miałaby wyglądać "11" Wisły, ba tak nie powinna wyglądać jedenastka klubu, który chciałby coś osiągnąć w naszej Ekstraklasie! Zasugerowałem, że na obecną chwilę moglibyście zainteresować z tych graczy tylko Celebanem, Kosowskim, Wojtkowiakiem i Grzelczakiem.

Piotson 23.11.2011 23:04

Ja zapodam
Pareiko-Jovanovic,Czekaj,Adamiak,Adamika-Wilk,Adamiak,Iliev, Adamiakowa, Błaszczykowski z numerem 456,Biton

Ogryzek 24.11.2011 21:43

Jak czytam plotki że rzekomo interesujemy się Świerczokiem i chcemy dać za niego 2 mln PLN to mnie skręca ze śmiechu. Odkąd jest Basałaj i Stan nie kupiliśmy żadnego Polaka do pierwszej kadry, a tu mielibyśmy kupować od razu za 2 mln PLN? Pomijam czy jest wart tej ceny czy nie. Pomijam też czy ja chciałbym Polaków w kadrze czy nie. Ale przecież prędzej kupimy pół kadry Izraela niż jakiegoś Polaka do pierwszego składu:)

Skąd dziennikarze wymyślają takie bezczelne bździny? Przecież my gardzimy polskimi piłkarzami. A na rynku na pewno jest sporo piłkarzy zagranicznych z kartą na ręku w wieku Lameya za darmo. Albo jacyś wybijający się jak Biton na rok bez szans wykupu. Żal czytać takie ewidentne bzdury że niby chcemy Świerczoka. Wisła i polski piłkarz! No większej bzdury dawno nie czytałem...

http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...910,1,727.html

ooona 24.11.2011 23:10

Ogryzek - 100% zgody z Tobą, za żadne skarby nie uwierzę, że za polskiego napastnika z I-ligi Wisła mogłaby wyłożyć 2 mln złotych. To są jedynie fakty prasowe. Jest to ok. 450 tyś euro i za te pieniążki można nabyć naprawdę sprawdzonego gracza np. na Bałkanach lub wypożyczyć kogoś na poziomie Bitona nie na jeden, a na 2-3 sezony (słyszałam że za jego wypożyczenie zapłacimy 120 tys. euro)l. Taki transfer Świerczoka to niegospodarność

AYALA 24.11.2011 23:42

za 450 tyś € bramkostrzelnego pomocnika czy snajpera nie kupi sie na Bałkanach.3-4 razy tyle trzeba zapłacic.Za 450 tyś € to co najwyżej solidnego obrońce.
Chciałbym aby podobnie jak Legia która odnosi teraz sukcesy zainwestowano w młodych Polaków (Żyro,Wolski,Borysiuk,Rybus,Jędrzejczyk ) którzy dla Białej Gwiazdy zostawią zdrowie na boisku.Na sprowadzenie tak klasowych obcokrajowców jakich ma np Apoel większych szans nie mamy raczej

Piotson 24.11.2011 23:52

Już koleżanka z Wronek kupiła bałkańskiego "szczelca", który jak na razie gole chyba tylko w domu strzela.

ooona 25.11.2011 01:03

tylko z brzegu przykłady: Rudnev (z Węgier co prawda) do Lecha za 400 tys euro, Genkov do nas za ok. 450 tyś - czyli da się.
Ten Ubiparib kosztował 250 tys. czyli dwa razy mniej.

Ogryzek 25.11.2011 09:18

Nie popadajmy w skrajności. ja słyszałem że Rudniev kosztował 650 tysięcy euro, a Ubiparip 500 tysięcy.
Genkov też ponad 500 tysięcy kosztował jak pamiętam.

flamengista 25.11.2011 10:13

Czy ktoś oglądał Świerczoka, by powiedzieć że 2 mln zł za niego to za dużo?

Zgadzam się, że kwota 2 mln to wymysł prasy. Ale z drugiej strony: Wisła na pewno obserwowała zawodnika, a menedżer twierdzi że klub wysłał oficjalną ofertę. Więc temat z pewnością jest.

Pamiętajcie, że przy obecnym, słabym kursie złotówki 2 mln to niecałe 450 tys., a przecież przy pogrążających się Węgrach nasza waluta pewnie zostanie bardziej osłabiona. Więc w okienku zimowym bardziej może się opłacać szukać piłkarzy na naszym rynku. Niestety, takiej Polonii opłaca się bardziej transfer zagraniczny. Dla takiego Hoffenheim 500-600 tys. € za utalentowanego piłkarza to nie jest dużo. Pytanie tylko, czy kluby z Niemiec oglądają naszą drugą ligę? Moim zdaniem to też plotka wymyślona przez dziennikarzy.

River 25.11.2011 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1195484)
Ogryzek - 100% zgody z Tobą, za żadne skarby nie uwierzę, że za polskiego napastnika z I-ligi Wisła mogłaby wyłożyć 2 mln złotych. To są jedynie fakty prasowe. Jest to ok. 450 tyś euro i za te pieniążki można nabyć naprawdę sprawdzonego gracza np. na Bałkanach lub wypożyczyć kogoś na poziomie Bitona nie na jeden, a na 2-3 sezony (słyszałam że za jego wypożyczenie zapłacimy 120 tys. euro)l. Taki transfer Świerczoka to niegospodarność

Za 450k euro to na balkanach mozna sobie sprowadzic Jovanicia do bramki lub Bunoze do obrony a nie strzelca z prawdziwego zdarzenia.
Przyklad Ruska z Wronek jest tu marginalnych bo teraz wychodzi na to, ze albo Wegrzy go nie docenili albo po prostu on sie w Amice zwyczajnie rozwinal.

Co do wypozyczenia zawodnika typu Biton to ja mam nadzieje, ze skonczymy z takimi wypozyczeniami z paru wzgledow:
1. jak gosc sie sprawdzi to pozniej jest problem z wykupieniem bo kwota ustalona wczesniej nagle okazala sie za duza
2. wypozyczony zawodnik promuje sie u nas a klub nic na tym nie zarobi jesli sam wczesniej go nie kupi
3. opieranie skladu na wypozyczeniach to polityka bardzo krotkoterminowa, ktora najwyrazniej ludzi "z gory" zadowala:-/
4. ciagle wypozyczanie nie sprzyja stabilnosci w zespole bo co okienko ktos przychodzi, ktos odchodzi. Ciezko budowac zespol w oparciu o zawodnika, ktory za pare miesiecy odfrunie z klubu.

Marszałek 25.11.2011 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1195504)

za 450 tyś € bramkostrzelnego pomocnika czy snajpera nie kupi sie na Bałkanach.3-4 razy tyle trzeba zapłacic.Za 450 tyś € to co najwyżej solidnego obrońce.

Za takie pieniądze nikt solidny nie zostaje sprzedany ani kupiony. Chyba,że jakiś szrot z łatką - solidny. Ale to tylko łatka i za nią się płaci.Tyle,że łatka nie gra. Dobry piłkarz kosztuje, nie ma czegoś takiego jak pól środek. Z uporem maniaka od kilku lat staramy się oszukać rynek i pokazać, że jednak za grosze można dobrych piłkarzy ściągnąć. Nie,nie można. I tak jak rynku nie oszukamy tak on sam bardzo szybko weryfikuje nasze próby. Byle wystawimy łeb z naszej ligi i już w niego dostajemy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1195504)
.Na sprowadzenie tak klasowych obcokrajowców jakich ma np Apoel większych szans nie mamy raczej

Czemu?Gdybyś płacił 450 tysięcy euro netto za sezon to nie wiem czy ktoś potrafiący prosto kopnąć piłkę by się nie skusił. 900 tysięcy za dwa lata, to jest dobra suma za którą można kogoś konkretnego podpisać. Rzecz jasna przy dobrym rozeznaniu rynku. Bo i za taką sumę można podpisać Jaliensa i później kwiczeć,że kasy nie ma. No nie ma,bo jak sierotę się podpisało to na piłkarzy kasy nie starczyło. Kwestia gospodarowanie kasą.

Ogryzek 25.11.2011 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1195568)
Czy ktoś oglądał Świerczoka, by powiedzieć że 2 mln zł za niego to za dużo?.

A po co oglądać, po co sprawdzać, przecież to oczywiste że za dużo!

Przecież to polski piłkarz. A polski piłkarz to przepłacone, leniwe, surowe technicznie polskie drewno. To jest aksjomat na tym forum:)

flamengista, takie pytania zadajesz że aż mnie rzomieszyłeś. Polski piłkarz wart 2 mnl PLN.... niezłą masz wyobraźnie. To przecież byt niemożliwy. Takie coś nie istnieje, jak jednorożce:D

funkykoval 25.11.2011 11:33

Obejrzałem sobie mecz Chorzowskiego Ruchu z Cracovią i powiem kolegom dwie rzeczy:

1) Burliga - na prawej obronie wcale nie jest gorszy od Lameya czy Jovanovicia (z meczu z Górnikiem), a przecież to nasz wychowanek !!! Uważam, że powinniśmy zarząać jego powrotu zimą. Chłopak ma sznase, aby grać coraz lepiej i widać, że wypożyczenie mu naprawdę służy. wszystko co działo się pod bramką parchów to ataki z prawej strony gdzie rządziła para Wiślaków Burliga-Zieńczuk;
2) nigdy nie sądziłem, że coś takiego napiszę, ale dośrodkowania Zieńczuka - tutaj WIślackie chłiopaki nie dorastają mu do pięt. NIgdy nie byłem fanem Zienia - nawet w jego fartownym sezonie (16 goli). Natomiast od czasu jego odejścia żaden skrzydłowy nie ma takiego dośrodkowania jak on. Zieniu w meczu z parchami dośrodkowywał bodajże kilkanaście razy i nie były to bynajmniej centry w stylu Kirma.
Świat się wali jeżeli ja zaczynam tęsknić za Zieńczukiem !!!!!!!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl