![]() |
Cytat:
TYLKO do kiedy jest ważnośc biletu |
A wyswietla mu na jaką linię jest ważne?
Czy tylko to co na pomaranczowym kasowniku? |
Kupiłem przedmiot na allegro, pieniądze wpłaciłem 2 tyg temu(14 IX). Do teraz przedmiot nie dotarł, koleś cały czas pisze, że już go wyśle. Chce do typa zadzwonić i trochę go postraszyć, zastanawiam się jakich argumentów mogę w tej rozmowie użyć? Żeby było śmieszniej koleś ma ponad 5000 pozytywnych komentarzy, ale z ostatnich 2 tyg same negatywy...
|
Cytat:
|
gdzie w okolicch galeri krakowskiej najlepiej zrobic zdjecie do dokumentow? zeby bylo szybko tanio i przyjemnie
|
Znacie może adres strony www, gdzie jest podane jaka piosenka leciala o danej godzinie i w jakim radiu ??!!
Wiem, że taka stronka istnieje, tylko teraz nie moge jej znaleźć. ;/ |
Kod:
Resovia Rzeszów 3-1 Stal Rzeszów (1000). |
Cytat:
|
Ile utrzymuje się opuchlizna po stłuczeniu? Zakładając stosowanie Altacetów, Ketonali itp.?
"Stłukłem" sobie dłoń/śródręcze/nadgarstek wczoraj kolo 12. I pomimo w/w środków przeciwdziałania opuchlizna nie schodzi, ręka boli itp. Zastanawiam się czy nie jest to coś poważniejszego, typu pęknięcie/złamanie. Jakie wtedy byłyby objawy? Na wizytę u lekarza póki co nie mam czasu ;) |
Dzięki wielkie za pomoc.
Dokładnie tę powierzchnię o której piszesz. Altacet w żelu jest ok? Ile może się utrzymać ta opuchlizna? Albo inaczej, po jakim czasie jej utrzymywania zacząć się martwić ? :) |
Nagrywałem plik (gre na xboxa360, w formacie .dvd) na płyte DVD+R Double Layer i...
http://img82.imageshack.us/img82/176/aaaks.jpg O co tu chodzi? |
czasami na youtube mozna spotkac material filmowy o bardzo dobrej jakosci, wrecz zdjeciowej
ktos wie jak kompresowac aby uzyskiwac taką jakosc? mi udaje sie jedynie tyle uzyskac, co zaczyna przyprawiac mnie o frustracje http://www.youtube.com/watch?v=RiXzTkb_V0U [przed uploadem material mial lepszą jakosc] bitrate 4mb, rozdzielczosc 768x480, format mp4, audio 44hz 96kbp, kompresja programem Vegas Movie Studio 9, wgrane najnowsze K-Lite ale i tak nie moge kompresowac kodekiem H.264 wiec kompresuje na mp4 [co wedlug YT jest najlepszym formatem] 8min filmu wazylo przed wrzuceniem 230mb, o co tu chodzi? |
Cytat:
|
Wie ktoś na kiedy jest przewidziana premiera DVD "Bękartów Wojny"? :>
|
Cytat:
|
A wyobraź sobie, że chcę nabyć...
|
Butti premiera w Stanach jest planowana z tego co wiem na Swieta wiec w Polsce ten sam sie czas moze ukaze a moze ciut pozniej.
|
W który dzień i o której godzinie jest się najlepiej zapisać na egzamin na prawko?Są jakieś dni szczególnie "luźne"?
|
Cytat:
|
Cytat:
podbijam bo nie widzę odpowiedzi |
Gdzie w Nowej Hucie sciągne sim-locka z telefonu? Potrzebuje pilnie dzisiaj stąd giełda nie wchodzi w grę ani inna częśc Krakowa.
|
Jak mozna spr w Erze (abonament) ile sie minut juz wykorzystalo?
|
Cytat:
|
Dzwonisz pod 602963 tylko za to sie płaci chyba 29 groszy
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
someone_TSW, na dzień dobry opróżnij kosz, a jak nie pomoże to po prostu sprawdz po kolei katalogi, który zajmuje najwięcej.
|
Jakie linie (tramwaj, autobus) jeżdżą między Łagiewnikami a Czyżynami?
piracie jakiś ty k**** dowcipny |
www.mpk.krakow.pl
Nie dowcipny co życiowy. Nieumiejętność samodzielnego działania nie jest dobrą oznaką :lol: W wieku 28 lat... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pytanie dotyczące siatkówki a raczej serwowania w siatkówce.
Spotkałem się z opiniami, że jeżeli uderzysz piłkę w wentyl to dostanie bardzo specyficznej rotacji prawda to czy jest to raczej bajka ? Tak z ciekawości pytam:P |
co grozi za jazde bez ważnego OC ?
|
Cytat:
Holowanie na parking policyjny - jakieś 300zł Każdy dzień na parkingu - nie wiem ile Mandat - jakieś 200zł Opłata za ubezpieczenie/fundusz gwarancyjny - ok 3000zł (zależy podobno od okresu, kiedy się nie ma ubezpieczenia) W ramach bonusu możliwe, ze jakaś sprawa w sądzie. |
Co grozi za brak OC?
Za brak polisy OC grozi kara, którą nakłada Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny. W wypadku aut osobowych wynosi ona 1910 zł, gdy przerwa w ubezpieczeniu trwa ponad 14 dni. Gdy zmieścimy się w przedziale od 3 do 14 dni, zapłacimy połowę tej stawki, a więc 960 zł, zaś brak OC do 3 dni kosztuje 380 zł. To jednak nie koniec wydatków. - Jeżeli policjant stwierdzi brak OC, to musi wyeliminować pojazd z ruchu drogowego - informuje komisarz Marcin Szyndler, rzecznik prasowy KS Policji. - Kierowca ponosi koszty holowania oraz przechowywania auta na parkingu do chwili uregulowania wszystkich należności. Koszty holowania oscylują w granicach 200-300 zł, zaś parking kosztuje do kilkudziesięciu złotych dziennie. - Lepsze auta nie stoją zwykle więcej niż 2, 3 dni, ale stare Maluchy zostają zazwyczaj na zawsze - mówi Adam Kruszyna, właściciel pomocy drogowej Adim z Biskupic koło Wieliczki, który współpracuje z policją i holuje pojazdy bez OC. W razie wypadku lub kolizji z autem bez OC trzeba koniecznie wezwać policję, która sporządzi dokumentację zdarzenia i wypełni wniosek do UFG o ukaranie kierowcy bez ubezpieczenia. Potem można wystąpić o odszkodowanie. Cytat:
|
Cytat:
Nie warto. |
Cytat:
|
Cytat:
Ewentualne zamienniki to CCleaner, reszty nie pamiętam. |
Gdzie obejrze LM w Krakowie (procz sportpubu bo tam tylko Barcelona bedzie chyba tak wynika ze strony, a ten mecz mnie nie intersuje)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl