![]() |
^^ Ale jakich kruczków, procent z następnego transferu to dość normalna opcja przy zakupie piłkarzy, zwłaszcza młodych. Pytanie czy faktycznie taka została zawarta bo wiadomo o tym, tylko z plotek. Jeśli tak, to część kasy się nam po prostu należy i każdy sąd to przyzna. Wątpię też by Borussia robiła to jakieś problemy. Pytanie czy taka klauzula została dodana czy nie.
|
Cytat:
|
^^ Tylko oficjalne info o transferze pojawiło się kilka godzin temu. Jak było naprawdę dowiemy się w ciągu kilku dni. Jeśli nowi włodarze zrobią konferencję prasową na pewno pytanie padnie.
|
Przecież nie tak dawno Rozwój Katowice domagał się chyba 1,5% za transfer Arka Milika i nikt nie był oburzony, że szukają kruczków w umowie, a my prawdopodobnie mamy 15-20% i głosy, żebyśmy nie robili z siebie zdesperowanych?
|
Jak nie zrozumiales tego co wczesniej napisalem to nie zamierzam Ci dalej tego tlumaczyc. Jak cos dostaniemy za Kube to bedzie super, ale takiej nie przypominam sobie takiego zapisu w umowie. A Rozwoj dostal kase za Milika bo to jego pierwszy klub.
|
^^ Ale widziałeś w ogóle umowę? O procencie z następnego transferu mówiło się od początku w mediach.
|
Cytat:
|
Procent był na pewno, sam Mielcarski to potwierdzał, który to negocjował - jedyna wątpliwość, czy nie wygasł
|
A czy ten zapis nie jest aktywny tylko w moencie transferu do innej ligi? Kiedys taka informacja byla chyba podawana w mediach.
|
^^ To dotyczy opłaty za wyszkolenie zawodnika, a nie klauzuli procenta z następnego transferu.
|
Cytat:
|
Romell Quioto zdobyl bramke na IO
http://eurosport.onet.pl/rio-2016/pi...zyskach/wntt47 |
W galerii Bonarka widziałem na zakupach Sarkiego. Oczywiście nie chodzi mi o sensację, że widziałem Sarkiego :) tylko taka w sumie ciekawostka, chłop bez kontraktu już ponad miesiąc i siedzi tutaj zamiast podbijać świat?
Chyba kiepskiego menago ma. |
TO wybierz się do Forum, albo do Frantica wieczorem, to zobaczysz czym się zajmuje.
Ten idiota raczej już porzucił karierę piłkarza, teraz chyba tylko pozostaną problemy z providentem :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142...Md4HaLDPS8.jpg Sarkiego |
Sark to dobry amancina, miałem trochę wolnego i w lipcu zdarzyło mi się być w jednym tygodniu na mieście środa, czwartek, piątek, sobota i za każdym razem spotkałem Sarkiego albo w Coco albo we Franie z bandą jakiś murzynów którym stawia :)
|
Cytat:
|
Może coś w tym jest, zmieni pozycje na "bramkarza" i kontrakt zapewniony :lol:
|
Raczej zostanie szklankowym
|
Sarkiego widziałem z półtora miesiąca temu na miasteczku (!) z grupą swoich czarnych braci.
|
Wiadomo jaki hajs u nas zarabiał ? zarobił trochę grosza a teraz siedzi i zbija bąki a później przygarnie go taka Nieciecza
|
Marek Penksa został zarejestrowany w słowackim związku jako zawodnik OŠK Sása (7. liga).
|
|
Czy on nie ma przypadkiem tego samego managera co MJ7? :D :D :D
Transferowanie tego typu zawodników to jest po prostu majstersztyk. |
w Niemczech już nawet piosenki śpiewają o Kubie. https://www.youtube.com/watch?v=tEazFHACFmA
już nie mogę się doczekać meczu między BVB a WFL :) |
|
^^ Music Club Coco nie ujawnił jeszcze kwoty transferowej otrzymanej za Sarkiego. Wiadomo natomiast, że w uznaniu za zasługi zawsze czeka na niego krzesło i drink przy barze.
Wiadomo również, że należne 10% za wyszkolenie otrzyma klub w którym zdobywał niezbędne doświadczenie - Music Club Frantic. |
Definitywny koniec duetu, który wstrząsnął Ekstraklasą
http://weszlo.com/2016/08/13/definit...l-ekstraklasa/ |
Z dedykacją dla tych co narzekali na Stępińskiego i nie widzieielii jego potencjału 2 lata temu czy kiedy to już tam było:
http://www.gazetakrakowska.pl/aktual...ciej,10520363/ |
No cóż... Kita też może się mylić.
Nadal nie widzę w Stępińskim więcej potencjału niż w Boninie. Ale kto bogatemu zabroni? |
Cytat:
|
Cytat:
Wisła mogła na Stępińskim zarobić równe zero złotych ponieważ do Wisły był wypożyczony. Owszem, mogła go potem kupić i dalej byl wart zero złotych bo był nikim. Dopiero potem w innej, słabszej drużynie, przy innym trenerze który stawiał na niego bo nie miał tak naprawde alternatywy, chłopak się rozegrał. Czy w Wiśle było by to samo? A czy Matusiak który nagle zaczął strzelać dla Bełchatowa, po powrocie z Włoch bił dla Wisły aż miło? Czy Piech który ładował dla Ruchu i ładuje dla jakiegoś Cypru, ładował w Legii ? Czy Wolski rozdaje karty na boisku w Gdańsku? Czy Maor Melikson stał sie tym mega kozakiem na którego go kreowano? Czy Semir Stilic lewą nogą wiąże krawaty na Cyprze? Czy Masłowski który był liderem Zawiszy sprawdził się w Legii? Czy gdyby Łukasz Garguła nie zerwał więzadłem mając podpisany kontrakt z Wisła miał szanse pójść za granicę i Wisła mogła na nim zarobic? i tak można bez końca. Jest zbyt wiele zmiennych by można stwierdzić ze piłkarz który w klubie A gra super w klubie tez bedzie grał super? Najlepszy przykład. Ten Brlek niby był dobry gdzieś tam.... to czemu u nas nie jest? A jak Stępiński by przyszedł do Wisły i zerwał więzadła to by było dopiero.... |
Stepiński w Wiśle grał na wszystkich pozycjach a jako napastnik niewiele. W jego wypadku trzeba brać pod uwagę młody wiek. Potrzebował czasu. Widać więcej niż jeden sezon. Ale potem wystrzelił, kiedy Fornalik ustawiał go jako napastnika.
To że go uważasz za zero to żaden argument. Natomiast to że Nawałka go widział w kadrze a sam Stępiński był jednym z lepszych napastników ligi to fakty. I to że w Nantes też są "ślepi" to fakt. Chcą za niego dać konkretna kasę. Możesz zakłamywać fakty, ale ja zawsze żałowałem że nie wykupiliśmy go z Niemiec. Myślę ze z nim w składzie doczołgalibyśmy się do pierwszej 8 w zeszłym sezonie. |
Cytat:
|
nie zapomnijmy, że grał u Franka Smudy, których młodych grajków ma generalnie w tyłku
|
Dajcie spokój, Wisła i Stępiński nie byli sobie pisani od samego początku. U nas grał na skrzydle, gdzie z jego dryblingiem a raczej jego brakiem kopał się po czole. W ataku grał wiadomo kto, bez względu na formę, bo "legenda".
Też nie uważam go za jakiegoś super grajka, pewnie przepadnie w tym Nantes bo po prostu nie ma techniki na lepsze ligi. W Ruchu wybił się, bo dostał szansę na więcej niż jedno spotkanie na swojej nominalnej pozycji - coś, czego w Wiśle by nie uświadczył. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl