![]() |
Z tego co podawała oficjalna kilka dni temu o sprzedaży (28 w sobotę): "Szczególnie szybko po bilety powinni wybrać się ci, którym zależy na tym, aby dopingować Białą Gwiazdę z sektora D. Na ten narożnik bowiem pozostała jedynie końcówka wejściówek na sektor D24. Pozostałe części sektora D zostały już wykupione. Nie ma już też biletów na cały sektor C i cały G, a także na sektory A21, B11, B12, B21, E22, F21 oraz H23. Oprócz wspomnianego już sektora D24 końcówka wejściówek została także na sektory A22 oraz E25." to można było rozszyfrować, że wtedy na tamten moment poszło 16-17 tyś biletów, a nie jak tu niektórzy pisali 20tyś. Szkoda, że nie padł rekord, ale zwycięstwo nad pasami jest!!i:)
|
Ktoś wkleil to chyba wypowiedz Ochalika, pewnie z radia czy z czegos innego i on mowil o 20 tys. Ktoś pisal o 23 tys po sprawdzeniu z kims z kas, co nie jest rzecza niezwykla bo sam mam dwie znajome to cos sie dowiem moze ile w koncu poszlo, bo akurat mnie to ciekawi.
To swoja droga nie jest mniej niz na Legii - Wezcie pod uwage ze Legii 1600 bylo a zydow 1000, wiec jesli chodzi o Wisle to tyle samo. Ale rekord dalej jest z Polonii, 24 tys naszych |
Bylo 23 tysiace..Plakalem :)
|
sadząc po wypełnieniu trybun informacja że było 23k jest lekko śmieszna.
|
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...calego_swiata/ Cytat:
|
Cytat:
B, C, D = 8500 bardzo niewiele wolnych miejsc tylko na B. G= 3500. Vipy H itp 2000-2500 - praktyczne jedyna słabo zapełniona trybuna ale jakby vipów do kupy zebrać to min. 2 k było. E = 6500 (góra E pełna w 100%, puste miejsca spowodowane przesunięciem się ludzi na środek) F= 1000 G5=1000 Tak czy inaczej 10 tys. wolnych miejsc to jest tyle ile mogło nas wejść na topowe mecze w 2004. Dramatu nie było, biorąc pod uwagę brak szans na sukces w lidze. Ludzie co gdzieś wyjechali a fanatykami nie są (studenci, "majówkowicze" to brakujące 2-3 tysiące, do tego walka o puchary czy mistrzostwo dałaby jeszcze następne 2-3 tys. Cóż, 22 tysiące kibiców Wisły na meczu derbowym przy naszej obecnej pozycji to jest bardzo dobra liczba. Przy naszych cenach nie wiem czy sąsiadka by 1/3 tej liczby zebrała. Gdyby bilety były dużo tańsze i info o nich bardziej dostępne to może by i komplet był. |
Skoro nie ma szans ns sukces, drużna gra mizerię, majówka itd to ktoś odpowiedzialny powinien wziąć to pod uwagę. 10 000 miejsc pustych na derbach w ekstraklasie to kompromitacja. Pamiętam ze w drugiej lidze było prawie tyle samo ludzi. Na E w TV można było odczytać napis na siedzeniach więc do pełności duuużo brakowało.. Pełne były tylko te sektory na których ceny były znośne. To przecież widać gołym okiem.
|
Cytat:
Z tym że to zarząd dał ciała a nie my jako kibice. Marketing musiał pewnie (?) dostosować się do cen ustalonych przed rundą. Przyszliśmy w dużej liczbie. Pamiętajmy, że na naprawdę drogie miejsca weszło dużo ponad jedną trzecią wszystkich obecnych na meczu. Jasne, że można było kupić jeszcze ze 200 biletów na B po40/32 zł ulgowe, ale na takie info trafi tylko ktoś zdeterminowany by iść na mecz. Gdy już wejście zapewniło sobie 22 tysiące wiślaków, trudno o takich kolejnych zapaleńców. Dla tych "z numerami powyżej 20 tys." musi być klarowny komunikat, że takich biletów (no, może trochę tańszych, po 30 zł) jest dużo i że bez problemu można je kupić, że jak znajomy kupi dzień później to jeszcze jest szansa na wejście na ten sam sektor i że to wcale nie musi być "młyn" ani z drugiej strony jakiś sektor rodzinny. Jak ktoś nowy chciał przyjść na derby właśnie na taki "zwyczajny" sektor, to musiał wyłożyć 50 złotych. Jak chciał pójść z dziewczyną czy kolegą to już stówka. Dla nas, zapaleńców to nic wielkiego, przebolejemy. Dla nowej osoby czy dzieciaka który tej kasy po prostu nie ma to decyduje o pozostaniu w domu. |
Cytat:
|
Witam, mam do sprzedania vocher, ktory trzeba wymienic na bilet.(sektor E16).
Wartosc vochera 50 zł, ja sprzedaje po nizszej cenie. Wiecej na priv. Sprzedaje go bo wczesniej kupilem juz bilet. |
Jak Śląsk i Lechia dziś wygrają, to spodziewam się najazdu Braci z Wrocławia na nasz stadion i komplet w niedzielę;)
|
myślę że ludzi z Wrocławia będzie około 8-10tys:)
|
Będzie feta na rynku!! Kupować bilety :)
|
mam takie pytanie nie chodze na narozniki tylko zawsze na g , ale mam takie pytanie z którego sektora na narozniku widac najlepiej miejsce bo chce widzieć mecz i dopingowac naszych przyjaciół
|
Cytat:
A znajomi ostatnio mówili, ze parter tez jest Ok. |
Jedynie dla pokazania jak strasznie założenia co do frekwencji są nierealne wskaże wam tą kolejkę . Ogólem było prawie 93.000 widzów na 8 stadionach. Wynik byłby lepszy o parenascie tysięcy gdyby mecz Gornika z Wisłą odbył się w Krakowie ;-). Ale do rzeczy. Srednio wyszo po ok. 11.580 widzów na mecz. W takim ukłądzie wynik 15-22 tysięcy na Wiśle jest wręcz fantastyczny. A chyba tylko na meczu ŁKSem i Zagłębiem Lubin było mniej niż 15.000. Także nie ma co narzekać.
|
Jak sytuacja z biletami kupie jeszcze na c lub g?
|
OczywiŚcie, Że kupisz! Nie byŁo komunikatu, Że nie ma biletÓw
|
Czy to prawda, że w Krakowie zostanie utworzona specjalna kasa dla kibiców Śląska, gdzie bez wyrabiabia karty kibica będzie można kupić bilet? Znalazłem takie info na FanŚląsku, może coś wiecie?
|
Cytat:
Zagłębie 12 825 Lechia 13 550 GKS 11 280 Ruch 16 280 Jaga 15 323 TSP 13 620 Górnik 15 830 Widzew 14 830 Polonia 13 020 srednia: 14 062 Ilość kibiców R22 w rundzie wiosennej: Korona 13 550 Lech 21 046 Legia 24 010 ŁKS 15 019 derby 23 215 Śląsk ???? średnia: 19 368 średnia po 14/15 spotkań :15 949 liczby za 90minut.pl |
kupię bilet na c/g przed meczem czy raczej mam się nastawić na wizytę w krk? :D
|
Kupić może i kupisz ale na mecz wejdziesz pewnie koło 30 minuty.
|
Bez przesady, jak przyjedzie wcześniej (2-3 h) to spokojnie zdąży na pierwszy gwizdek.
|
a pół godziny przed derbami zero kolejek , myślałem nawet że bilety się skończyły ale gdzie tam - nie po 50 zeta!
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Takie srednie, jak nie lepsze to mielismy przy starym stadionie tj z poludniowa i polnocna, i starym wzdluz boiska. Wtedy pojemnosc 21 tys byla, i na wielu meczach bylo 18-21 tys.. Przyzwoita srednia jak dla nas to ok 25 tys, a spokojnie jestem potencjal na komplet. Ale to dluzsza rozmowa dlaczego komplet mozna miec (i to nie jest kwestia cen) |
Cytat:
|
Jak tam bilety schodzą na jutrzejszy mecz?
|
Śląsk sprzedał juz wszystko co dostał czyli 3600 i starają sie o nastepną pulę ;) Stawiam ze ich z 8k przyjedzie
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl