![]() |
Mam nadzieje, ze rodzice go nie puszcza.
Presji na hajs wielkiej nie ma, bo rodzina dobrze sytuowana, a wydaje się, ze sportowo może jeszcze się rozwinąć u nas. |
Ani Wisła, ani tym bardziej Buksa nie powinni być zainteresowani transferem.
Jedyny wyjątek to rzucone na stol 5 mln euro i oferta z cyklu "nie do odrzucenia". Zresztą sądzę że do ukończenia 18 roku życia i liceum Buksa nigdzie nie odejdzie. To zaburzy całkowicie jego rozwój. |
A po kiego grzyba on miałby iść do Dinama Zagrzeb, skoro w Wiśle jest ujmowany jako pełnoprawny członek I drużyny ??? Chłopak w Zagrzebiu grałby jedynie w juniorach, a w Wiśle Stolarczyk umiejętnie wprowadza go do zespołu, bez zbytnich obciążeń, które mogłyby spowodować wyhamowanie kariery albo zwiększenie ryzyka kontuzji ??? Stolar zaczyna chłopaka przyzwyczajać do gry seniorskiej, a nie wiem co musiałoby się wydarzyć, aby Stolarczyk stracił stanowisko, więc jego odejście z Wisły na ten moment jest nierealne .....
|
A czemu Buksy nie było ostatnio w kadrze na mecz?
|
Jakaś drobna kontuzja ponoć.
|
Buksa od nas odejdzie przy pierwszej lepszej okazji , gdy uzyska pelnoletnosc , i gdy ktis mu naobiecuje kasy itp .....jak nie legia to inna amika albo lechia
|
Mimo wieku ja bym się na transfer Frączczaka nie obraził. Bardzo dobry i niedoceniany piłkarz. Wiadomo, że po ciężkich przejściach ale to był jeszcze niedawno najlepszy pilkarz Pogonii w dodatku mógł grać praktycznie wszędzie, zarówno w obronie, pomocy jak i w ataku z bardzo dobrym skutkiem. Przy naszych brakach kadrowych i podatności na kontuzje naszych kluczowych zawodników taki uniwersalny gość to duży atut. Nie mówimy tu wszak o zapchajdziurze co zagra wszędzie, co nic nie zepsuje ale nic wielkiego też nie pokaże tylko o gościu, który gdziekolwiek by nie został wystawiony to gwarantuje jak na warunki ekstraklasy wysoki poziom.
Chociaż jakbym miał wybierać to w ciemno wolałbym nowy kontrakt dla Kamila Wojtkowskiego. Patrząc jak się poprawił względem zeszłego roku można by na nim sporo zarobić, gdyby był na kontrakcie dajmy na to 2 letnim. Ale rozumiem, ze tu nie wszystko zależy od naszych chęci. |
Plewka w Stali Rzeszów. Nie wiem czy ja mam jakieś niesłuszne uprzedzenie do niego, czy krzywo oglądałem mecze, ale dla mnie to taki nastepca Strąka i Bruda. Jestem, ale nie podawajcie do mnie. Oby się rozwinął i zaczął odważniej grać.
|
@Pulpet
Nie tylko Ty masz takie wrażenie. Chociaż od takiego Strąka to Plewka jest lepszy technicznie, jednak zdecydowanie unika gry, jakoś tak przemyka się niezauważony. Jego obecność w składzie oznaczała zmniejszenie kreatywności ofensywnej o 50%. Oby się chłopak ograł i nabrał pewności, chęci bycia "pod grą" |
Cytat:
Teraz w Stali czeka go niby niższy poziom, ale drużyna mocno aspirująca o awans. Wszystko na w swoich rękach i jeśli teraz zmarnuje szansę to faktycznie, pewnego poziomu nie przeskoczy. Natomiast nie jest powiedziane że nie pójdzie na kolejne wypożyczenie. Kiedyś Chrapkę musiał zwiedzić dwa kluby 1 ligowe zanim odpalił, a taki Drzazga nawet 4. Rzutem na taśmę z klubu wypożyczono tez Morysa, więc kadrę zamykamy. Według mojej subiektywnej opinii bardzo solidnie uzupełniliśmy kadrę i w końcu mam ławkę rezerwowych. Jedyne spore osłabienia to atak, choć Brożek jest w formie Ondraska z zeszłej jesieni. |
Zgadzam się z przedmówcą, że kadrę mamy solidną. Jest po dwóch ludzi na każda pozycję i jest rywalizacja.Pokazał to Mak w meczu z Zagłębiem. chciałbym żeby Drzazga jeszcze odpalił. Liczyłem jeszcze, że pójdzie na wypożyczenie Kumah.
|
Cytat:
|
Suljić w Zagłębiu. Zobaczymy czy będziemy żałować.
http://www.90minut.pl/news/298/news2...bia-Lubin.html |
W Wiśle Kraków liczą na uczciwość właściciela Legii Warszawa
"...Trudne były natomiast negocjacje w sprawie procentów od kolejnego transferu. Legia dość szybko zgodziła się na 30 procent, ale od razu zastrzegła, że kwota ta zostanie pomniejszona o koszty, jakie warszawski klub poniósł już w momencie przenosin Lopeza na ul. Łazienkowską. I tutaj właśnie kluczowa była rola Gołdy, który stanowczo zbijał argumenty legionistów. Ci bowiem chcieli we wspomniane koszty wrzucić nie tylko 450 tysięcy euro, ale również prowizje menedżerskie, a nawet koszty związane z kontraktem piłkarza. Gołda negocjował jednak twardo i Wisła na takie warunki się nie zgodziła. Stanęło zatem na tym, że kwota bazowa zostanie pomniejszona jedynie o 450 tysięcy euro. I od tego 30 procent zostanie przekazane Wiśle. Co ważne, w umowie jest zapis, że Legia ma 30 dni na przelanie pieniędzy na konto âBiałej Gwiazdyâ od momentu, gdy otrzyma przelew od nowego klubu Carlitosa." https://dziennikpolski24.pl/w-wisle-...ar/c2-14413451 |
Na dzisiaj warto się zastanowić które transfery były strzałami w 10 Miśka, a które były przestrzelone. To co wychodzi na światło dzienne jest niepojęte.
|
Widze, że bez większego echa przeszła informacja podana w Stanie Futbolu przez Piotra Obidzińskiego, że dostali oferty za Buksę na poziomie 3-5 mln euro, ale zostały one odrzucone ... przez jego ojca.
Z programu można się dowiedzieć również, że niestety został mu tylko rok kontraktu, więc wychodzi, że cała szansa na zarobek z jego osoby leży w rękach jego ojca. Jak ktoś się zastanawia czemu ojciec odrzucił jego oferty, a nie chce mu się oglądać programu to dodam, że "ma wizję na karierę swojego syna" i odejście teraz nie jest zgodne z tą wizją. Miejmy nadzieje, że ta wizja to gra w Wiśle 2-3 lata i odejście za >10mln euro do dużego europejskiego klubu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale to powinna być krótka pilka
Albo przedłuża umowę z rozsądna kwota odstepnego Albo resztę kontraktu spędza ze swoim rocznikiem w clj |
Z tego co powszechnie wiadomo to rodzina Buksów jest dość majętna, więc nie wydaje mi się żeby skusili się na okruchy, które może rzucić im Legia. Ponadto nie uważam, żeby Legia była najlepszą akademią w Polsce, prędzej wybrałby Lecha, Zagłębie czy Pogoń.
Osobiście uważam, że planem jest zdanie matury i dopiero wtedy wyjazd zagraniczny. Wyjazd do Włoch we wczesnym wieku brata okazał się średnim pomysłem, więc pewnie dlatego nie chcą teraz popełniać tego błędu. Buksa jakby chciał odejść do Legii to mógł już odejść rok temu, a jednak został. Wracając jeszcze do programu to Obidziński kilkukrotnie powtarzał, że mają wspólny pomysł na wprowadzanie go do składu, więc może nie oskarżajmy ojca Aleksandra o niecne zamiary. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Widzę, że piękne dzielenie skóry na niedźwiedziu. Skąd pewność, że będzie to gwiazda na miare 2-10 mln e ?
|
Niezależnie od tego, czy dobry czy nie, odpowiednia promocja i przypięcie mu łatki polskiego diamentu nie zaszkodzi, jeśli będziemy go kiedyś sprzedawać.
|
dzisiejszy mecz pokazał co znaczy mieć wychowanków w składzie. Gumny Jóźwiak Puchacz Moder Kamiński Marchwiński pokazali którą drogą należy podążać. u nas gra miernota Silva czy wchodzi miernota Chuca. oby chłopaki którzy poszli na wypożyczenie - Plewka Balicki Morys wrócili mocniejsi i wyeliminowali ze składu drewniaków z zagranicy
|
A dopiero co czytałem, że z Plewki to nic już nie będzie, po co Stolar go w ogóle wystawia etc. :D Jak widać łaska kibica na pstrym koniu jeździ.
|
Cytat:
Więc weźcie sobie ludzie lodu na głowę. Ew długi spacer. Na polu jest dostatecznie zimno. |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl