![]() |
Dramat to są jakieś jaja, przeczytałem ten artykuł o tym asfalcie ale do jakoś nie może to do mnie dojść, czy to się dzieje naprawdę ? brak słów do określenia tej bezgranicznej głupoty i braku choćby najmniejszego profesjonalizmu.
|
to nie jest tak ze SKWK powie i tak bedzie.. Majchrowski sie uparl i nic nie zmieni.. a SKWK caly czas nadzoruje budowe (tzn probuje bo duzo do powiedzenia w wielu kwestiach nie maja).. robi co moze.. juz nawet zapropnowali ze miedzy kibicami zrobi sie zbiorke i kupi specjalny material do zakrycia wystajacych wentylacji.. wystarczy zagladac na strone SKWK
skoro Majchrowski olewa wladze klubu.. to tym bardziej nie bedzie sie ze wszystkim zgadzal z SKWK PRZYPOMINAM ===> http://www.youtube.com/watch?v=j-asrNdZbdw wiec czego Wy oczekujecie... mam nadzieje ze WSZYSCY!! WSZYSCY KIBICE WISLY OBECNI NA STADIONIE PODCZAS OTWARCIA (JESLI TO NASTAPI) WYGWIZDA TEGO CHLOPA !! (zeby nie przycmilo kogos ze "oo jak fajnie, stadion mamy", i kij tam z nim, bylo minelo! - NIE MINELO I NIE MINIE!!) a nawet nie przy otwarciu, podczas KAZDEJ jego obecnosci na stadionie Wisly, to jest intruz!! nieproszony gosc!!!! zadnej taryfy ulgowej i niech nie wazy sie zasiadac w jakichs skyboxach itp..TRANSPARENTY, OKRZYKI, GWIZDY!! nie mozemy zapomniec tego co nam zrobil i co powiedzial! |
Cytat:
Skrzyknąć się możesz, ale na budowę postronne osoby wejść nie mogą. |
Panie Darku O.!
Pomocy! Tu już nie ma czasu na interpelacje! Wjadą z walcami i będzie po sprawie! Błagam niech Pan coś wymyśli! Zablokować wjazd na stadion, wysypać asfalt z ciężarówek, poprzebijać opony w walcu czy nie wiem co... NIE MOŻNA DO TEGO DOPUŚCIĆ!!! |
SpoXsteR co tegwizdy dadzą? za ich pomocą zasiejemy trawe? Ten dureń ciśnie z nas beke porównując swój kurnik na kałuży do naszego dzieła autorstwa jego koleżki, wraz z całą bandą rządzącą naszym miastem. To jest moment krytyczny bo po dzisiejszym włączeniu newsa dot. tego zajebistego projektu ogarneło mnie w****ienie i niemoc zarazem. CHyba już lepiej będzie jeśli zagramy na Hutniku a wykonawca zrobi to jak należy.
Albo jesteśmy Wisła i każdy razem sie trzymamy i coś z tym robimy albo będą oczy boleć jak sie bedzie patrzeć z góry na takie gówno i co drugi nie ogarnięty w temacie bedzie narzekał na innych a sam nic nie zrobił.. |
Może jeszcze ten asfalt na zielono olejną pomalują? :D
Matko Boska co za matoły zajmują się projektowaniem tego stadionu :/ Ten asfalt, to chyba będzie unikat na skalę światową. |
ej może to będzie po prostu taki mini tor F1? będą sobie jeździć w kółko... a na pitstop będą zjeżdżać przez okrąglaka...
|
Mowa o przyszlosci..za rok, dwa czy za 10 lat!! bez wzgledu na to czy dadza trawe czy nie, czy zamontuja telebimy, czy zrobia wiele innych potrzebnych rzeczy.. wyrzadzil nam wielka krzywde, nam wszystkim i takich rzeczy nie mozemy zapominac.. nigdy!!
mamy go przywitac oklaskami przy okazdej okazji albo milczec? bron Boze!!! wtedy to my wyjdziemy na ludzi bez charakteru..! przypominam ze rozchodzi sie o stadion.. za pol miliarda zlotych.. na nastepne i 30 lat.. to jedna z najwazniejszych jak nie najwazniejsza inwestycja Wisly w historii klubu, i niestety wykonana bardzo zle,!! takze z winy Majchrowskiego!! i nie mozna gosciowi odpuscic! Cytat:
zrobic , byle jak, byle jak najszybciej, kazac Wisle wylozyc 40 mln zl na wykonczenie D, kupic telebimy, notoryczne klamstwa z terminami oddania, teraz asfalt.. pisac mozna i pisac |
Stadion piłkarski połączony z torem cartingowym ;D
|
Jedyne, co możemy zrobić, to nagłośnić sprawę w lokalnych mediach. Tylko jestem ciekaw, która gazeta zgodziłaby się wydrukować artykuł o tym bublu....
A co do Majchrowskiego: Czy Wy na prawdę uważacie, że to jego wina? |
slabo jakos to widze, nie umiem sobei tego wyobrazic, serio! ;)
Jak ktos wyzej napisal nie raz, nie dwa zawodnik wybiega, albo wpada za bande, i co wtedy? Takiego stadionu nie dopuscil bym do rozgrywek ze wzgledow bezpieczenstwa. To jest tak chore.. Chyba, ze czegos nie rozumiem. A o majchrowskim szkoda nawet pisac. |
Przyjeżdża barca:
- panie trenerze, gdzie sie rozgrzewamy? - no jak to gdzie, nie widzisz? tam taka asfaltowa droga porażka... |
w takiej sytuacji klub musi ostro zareagować włącznie z tym, że nie będzie grał na tym obiekcie
takie słowa wystarczą żeby zrobić dużo szumu w mediach a to powi9nno szybko sprawę załatwić |
Może na otwarcie stadionu zróbmy konfrontacje piłki z F1 i zaprosimy Kubice :D żenada co się dzieje z tym stadionem, jak to jest możliwe ze po drugiej stronie wykonawca chce oddać stadion przed terminem a tu jest taki poślizg :/
|
Śmieje się przez łzy, jak czytam najnowsze wieści z budowy i szczerze Wam powiem, że nie dziwię się niczemu. Nie przypilnowaliśmy tej inwestycji do końca. Był zjednoczony zryw Wiślacki na pięć minut a potem rozpoczęła się wojna, ale domowa, swojska Wiślacka, uhonorowana zwycięską bitwą o kolorowe napisy krzesełkowe i okupiona ranami kibicowskimi (brzmi dumnie :-/).
Szkoda, bo Wisła nie zasłużyła na takie traktowanie jej przez kogokolwiek a zwłaszcza przez władze Krakowa a jak widać prezes Basałaj zamiast poukładać sprawy stadionowe, tak jak obiecywał, to raczej dostał ze strony władz Krakowa, swoistego plaskacza albo jest taki miękki, jak jeszcze nikt nie był, gdyż jak nie było umowy Wisły z miastem, tak nadal jej nie ma. Można także przeczytać o wycofywaniu się Majchrowskiego z budowy hali sportowej, co także nie dziwi, bo wszyscy widzą, że w Wiśle nie ma jedności a kibice znaleźli sobie prywatną wojnę domową i dali sygnał, że znowu każdy może robić z Wisłą co tylko zechce ( od "derbowego" fucka przysłowiowego Pawełka, poprzez psiarskie epitety Majchrowskiego, aż po szarpaninę wewnątrz Wiślacką ). Potwierdza się niestety moja wizja zemsty Majchrowskiego na Wiśle. Nie przypuszczałem jednak, że posunie się on aż tak daleko. Przewidywałem dawniej telebimy made in China oraz trawę z odzysku, ale takiego upodlenia, jak asfalt zamiast trawy, to nie przewidywałem i myślę, że to jakieś nieporozumienie mimo wszystko, powstałe z rozpędu asfaltowych inwestycji wokół stadionu a nie wewnątrz tego stadionu. I tak jest progres, gdyż Wilczkowi radziłem kupić kalosze i drabiny, aby mógł dostać się na stadion a teraz Basałaj jedynie kobietom musi odradzać szpilki, bo te mogą ugrzęznoć w asfalcie, który ma zalać dosłownie wszystko przy R22. Majchrowski wytłumaczy ten śmierdzący asfalt terminami, gdyż powie, że aby w lipcu rozegrać mecze choć przy jednej trybunie, trzeba było iść po najmniejszej linii oporu tj. najszybszej i najtańszej. A co do terminów budowy, także się pomyliłem, gdyż przewidywałem 3 miesiące wpadki, a wypaliło aż 8 miesięcy, gdyż tyle przypada na Luty 2011. Obawiam się, że jak tak dalej pozwolimy, to efektem końcowym, będzie zmiana nazwy stadionu przy R22, na stadion miejski im. zemsty pasiastego Majchrowskiego. |
Dowiedziałem się przed chwilą że asfalt owszem będzie ale przykryty sztuczną murawą. Wzdłuż trybun musi być utwardzona droga która według przepisów p.poż ma unieść nacisk na oś pojazdu 100KN. No ale to nie jest ważne grunt że będzie to zakryte.
Jutro powinienem mieć dokładne informacje - oczywiście dam znać na forum |
Naprawdę nie wiem, w której konkretnie głowce w ZIKiT lęgną sie te jakże "racjonalizatorskie" i twórcze pomysły budowy stadionu. Coraz bardziej chciałbym z imienia i nazwiska poznać tego "geniusza". To niesamowite, co on przez te ostatnie lata zrobił i nadal robi...
Oczekuję zdecydowanej reakcji środowisk Wiślackich na ten kolejny chory absurd. |
Asfalt ?? Toż to będzie przecież parodia stadionu albo rekordowo krótki tor F1 !! Niewiem jak wy, ale ja mam wrażenie, że ktoś koniecznie chce coś sknocić na naszym stadionie.
|
Cytat:
to co odupcaja z tym stadionem to parodia,coraz czesciej mysle ze to wielki przekret ,ktos wzial kase i teraz fuszere odpierdala a na czele tego procederu Jacek M. |
To już lepiej niech tam zostanie goła ziemia, będzie ładniej wyglądać niż asfalt.
Proponuje zrobić tak jak ekolodzy w dolinie rospudy - wtargnąć na stadion, położyć sie na ziemi i nie dać tym sku***om położyć asfaltu. |
Cytat:
|
Spokojnie, jeśli mav23 mówi prawdę to jest ok, może być.
Mi by się to w głowie nie mieściło.. goły asfalt wokół murawy. To brzmiało zbyt nieprawdopodobnie.. Tymczasem, kolejna rama dachu wędruje w górę ;) |
Przywyknijmy do panujących w Polce realiów. Jeśli coś jest "państwowe" a wg mnie Miejski stadion takim będzie - to nikt tego nie będzie pilnował propagując ideę "Nie mój cyrk nie moje małpy." Czy wy myślicie, że ktoś koordynujący prace na stadionie się tym przejmuje ? Prawdopodobnie jest szwagem / synem / zoną jakiegoś wysokopostawionego i zarabia na życie pierdząc w stołek.
Druga sprawa to rażące w tym momencie podejście Wisły jako podmiotu mającego korzystać z tego stadionu. Jak można wykazać się tak daleko posuniętą biernością ? Umówmy się, że wiele spraw to nic nie kosztujące pierdoły , które przy odrobinie dobrej woli dałoby się usunąć. A tak nawiasem: http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...8230728128.jpg Jak można przy wejściu na dużą trybunę zamontować takie drzwi ? !! . Wyobrażacie sobie co się będze działo przy wejściu / wyjściu ? Czemu nie zamontowano tutaj czegoś na wzór tego co spotyka się w garażach ? Jaka będzie tam temperatura w takie dni jak dzisiaj ? |
Cytat:
|
Cytat:
Tego gołego asfaltu od poniedziałku nikt nie zdementował. Wolę "wywołać aferę" by na końcu okazało się, że wszystko będzie OK niż obudzić się z ręką w nocniku. |
Stadion Wisły: kolejna kompromitacja
http://www.gazetakrakowska.pl/strona...acja,id,t.html Piszą o naszym forum :) Ale nie rozumiem dlaczego Wisła nie chce tego komentować. A z tekstu wynika, że nie chce. |
Cytat:
|
Plyta stadionu Narodowego Rugby w Gdyni jest cala zalana asfaltem i pokryta sztuczna murawa, tak ze spokojnie, nawet z tym afaltem bedzie ok, oczywiscie jesli bedzie on pokryty sztuczna trawa...a napewno bedzie.
|
Za ten asfalt pomiedzy trybunami i boiskiem ktos wpierdal powinien dostac.
Tyle ode mnie, dziekuje za uwage. |
Cytat:
|
Markus wiesz dobrze ze to byla ironia, jesli kogokolwiek urazilem przepraszam. W kazdym razie gratuluje pomyslowosci radnym. Niech oni sami ubiora buty pilkarskie najlepiej "wkrety" i zrobia pare przebiezek po asfalcie zobaczymy jak ich stopy i miesnie lydek beda wygladaly po nawet 5 minutach truchtu po takiej nawierzchni.
|
Wpier...ol nie, ale podobnie jak cała reszta, chciałbym poznać, kto z imienia i nazwiska odpowiada za ten skandal na naszym stadionie.
jednego winnego już znamy, to Obtułowicz. Ale jest jeszcze inwestor. Niby inwestorem jest miasto, ale w mieście ktoś realny, żywy za to odpowiada. Jak na mój gust, to dyrektor ZIKIT-tu... |
Cytat:
Ale jest proste rozwiązanie : nie podoba wam się to nie chodźcie na ten nowy stadion :) Mnie się podoba więc nie mogę się już doczekać kiedy możan będzie kupić karnet . |
Cytat:
|
Nikogo to nie pocieszy ale , dowód na to że nie będziemy jedyni z betonem wokół boiska :
http://www4.slikomat.com/10/0527/ilf-SDC113.jpg Lublana - Sports Park Stožice Arena: http://www.gelderlander.nl/multimedi..._k_981710b.jpg Haga - ADO Den Haag Stadion: generalnie też mi sie ten pomysł nie podoba , ale i tak powinni przykryc to sztuczna trawą , więc sie skonczy burzą w szklance wody |
Karherop - na pierwszym zdjeciu pas asfaltu jest na tyle waski, ze calosc wyglada wrecz estetycznie. Doloza do tego reklamy i bedzie w porzadku. U nas im wiecej bedzie zielonego, tym odleglosc trybuny od linii bocznej bedzie wizualnie mniejsza - tak mi sie przynajmniej wydaje.
|
Kochanemu Panu Prezydentowi (tfuu) koniecznie trzeba "podziękować" na pierwszym meczu, najlepiej jakimś transparentem.
|
Moze powinno sie cos zoorganizowac pod urzedem miasta i cos zaprotestowac a nie dawac sobie wciskac takiego szajsu? co to ma byc ..? asfalt? to jakas kpina poprostu
|
Cytat:
............Ja też chodzę na Wisełkę od wielu lat. |
Cytat:
i tak zerknalem na kilka fot z otoczenia stadionu.. chodniczki, nowoczesne lampy, zasiana trawka.. a to dopiero poczatek |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl