![]() |
Jeśli ktoś mi powie, że nie ma młodych zdolnych polaków za godziwe pieniądze to przyjdę do niego na chatę i powiem palnij się w łeb!
Paweł Olkowski, Jakub Świerczok Łukasz Skorupski ? bracia Mak ? |
Cytat:
|
Akurat wyjazd w tak młodym wieku biorąc pod uwagę Nasze Polskie realia i te zachodnie, nie uważam za okaz sodówki ale raczej za większe szanse na rozwój i osiągnięcie czegoś więcej niż gra w E-klasie.
|
Cytat:
|
Jak dla mnie opcją naprawdę sporego wzmocnienia Wisły byłoby ściągnięcie Arkadiusza Piecha z Ruchu, a czemu ? Gość nie jest wielkim wirtuozem piłki, ale jego zaangażowanie w grę, ambicja i ciąg na bramkę są niesamowite. Wg mnie facet jest jednym z najbardziej niedocenianych zawodników w T-ME. Wszyscy zachwycali się Jankowskim, a wg mnie Piech jest od niego lepszy - jedyny minus, to że jest od niego starszy.
A poza tym czy my na pewno chcielibyśmy mieć w składzie Jankowskiego, który otwarcie mówi że kibicuje Legii ? |
to jest Wisła nie FM żeby brać za grosze zawodników z tej samej ligi.Ktoś z zarządu Wisły ostatnio przyznał że kluby z ekstraklasy chcą podwójnej ceny za danego polskiego młodego zawodnika .Więc raczej Wisła prędzej wykupi Bitona niż ściągnie jakiegoś zawodnika z ekstraklasy.Co do I ligowców Świerczok raczej nierealne chyba byłby pierwszym zawodnikiem który grał w Cracovii a potem w Wiśle.Oleksy z tego co ostatnio mówił w mediach to raczej woli zostać tam gdzie aktualnie gra czyli w Zawiszy.Błąd nie wiadomo zwłaszcza że Zawisza cały czas liczy w walce o awans to raczej nie ma zamiaru się osłabiać .Co do Maków łatwiej będzie ich ściągnąć do Wisły i zapewne prędzej Makowie trafią na Reymonta niż pozostali których wymieniłeś.Tylko czy poradzą sobie z presją??? zwłaszcza ze zapewne będą musieli grać na poziomie Brożków żeby przebić się do wyjściowej 11stki
|
Cytat:
Cytat:
|
Tylko ze Swierczok ostatnio bardzo slabo gra! Slaba skutecznosc, zmarnowane setki i w meczu z Pogonia Szczecin jeszcze fatalny blad, ktory skonczyl sie bramka dla przeciwnika. On ma na pewno talent, ale musi to udowodnic przez dluzszy okres sezonu.
Oleksy to przecietny pilkarz, nawet na pierwsza lige. Duzo ciekawszym zawodnikiem jest Damian Aldas z KS Polkowice, on moze grac zarowno w obronie, jak i na skrzydle: niezla technika, waleczny i dobra gra pozycyjna. http://www.youtube.com/watch?v=Z5K2r1ZQayM |
Cytat:
|
znam przykład że do ME ściągnęliśmy zawodnika z przeszłością po drugiej stronie błoń (gdy był na boisku traciliśmy po parę bramek) i nikt poza mną o tym nie pisał
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Doskonały pomysł. Frekwencja na meczach skandalicznie niska, wyniki i gra drużyny poniżej jakiejkolwiek krytyki, kibice głośno domagają się transferów Polaków, ilość zagranicznych piłkarzy nie pozwala na identyfikowanie się z tą drużyną (w sensie, że dzieciaki na wiślackich podwórkach grając w piłkę chcą być kolejnymi Brożkami i Żurawiami, a nie Nunezami, Jaliensami czy Bitonami), plus nasza tradycja każąca nam, delikatnie mówiąc, z dystansem traktować Żydów, a oni obserwują piłkarza z Izraela! Brawo! To się nazywa strategia i czucie potrzeb kibiców! Powinni jeszcze Małeckiego, Czekaja, Sobolewskiego i Wilka oddać do Cracovii, Amicii i Legii.
|
No to geniuszu sprowadź polaka który będzie o umiejętnościach otóż tego chłopaka i za stosunkowo przystępną cenę.
|
Geniuszu, Polaka pisze się z wielkiej litery. Poza tym, przeczytałeś w ogóle co napisałeś? "Otóż tego chłopaka"?
Poza tym, to nie ja jestem Valckx, ani Basałaj, tylko jestem jednym z głosów z trybun, tak? Jesteś w stanie to pojąć, geniuszu, czy to zbyt skomplikowane dla ciebie? To ich praca polega na tym, żeby kierować tym klubem tak, żeby przyciągnąć na mecze jak najwięcej kibiców nie tylko w ciągu najbliższego miesiąca, ale najbliższych lat! A skoro wola kibiców jest taka, to oni powinni zrobić wszystko, żeby ją spełnić. Polityka polegająca na ściąganiu szrotu zza granicy właśnie wydaje swoje ostatnie tchnienia leżąc w obsranym rynsztoku, ale dalej gimnazjaliści będą jej bronić, jako słusznej. Wilka dało się wyciągnąć całkiem niedawno, tak? To dlaczego innych ma się nie dać? Nie mówię tu o piłkarzach typu Sobiech, czy Sadlok (chociaż ich zakup i tak się JW opłacił), ale o talentach na ich miarę wyławianych wcześniej. To dlatego Kapka, Valckx i inni w tym klubie dostają tyle kasy, żeby właśnie nad takimi transferami pracowali. Edit: Ludzie, spojrzałem na twój podpis i widzę, że próbuję dobić się do zdrowego rozsądku zagubionego w głowie rozhisteryzowanego gimnazjalisty. Nie odnoś się do mojego posta, bo pewnie i tak nic do ciebie nie dotarło. Nawet nie chcę wiedzieć, skąd w ogóle wiesz, co ten Żyd potrafi. |
Cytat:
Śmiem twierdzić że jest wielu Polaków, których moglibyśmy mieć o podobnych bądź lepszych umiejętnościach. Głowackiemu czy Celebanowi za pół roku kończą się kontrakty, zaś Maderę byłoby łatwo wyciągnąć z Widzewa, ze względu na sytuację finansową. Proszę, już masz trzech. Zakładam że są porównywalnie dobrzy, bądź lepsi od niego, ale tak samo jak Ty, nie znam jego umiejętności. |
Cytat:
My dziś jesteśmy na prawdę w grubej kropce i ja nie mam pojęcia jak to wszystko ogarnąć by i marketingowo i sportowo - poszło to do przodu Też mi się wydaje że jeśli chodzi o Polaków to jedyna metoda, to sprowadzać 17,18 może 19 letnich chłopaków ale faktycznie rokujących a nie takich co osiądą w tej ME i się już stamtąd nie ruszą Bo samo postawienie na Polaków, czyli kupowanie kogo popadnie(byle tani) to będzie dobre tylko do momentu do którego oni wejdą na boisko. Szczególnie uważał bym na takich Bonino/Łobo podobnych czyli którym się kończy kontrakt, nie wiadomo czemu uważany jest za w miarę dobrego piłkarza- zarabiać chce w cholere, kontrakt na kilka lat a pożytku żadnego. ps zresztą żeby nie było że to tylko problem Polaków - pół biedy taki Lamey z kontraktem na 1 rok ale jest Jirsak - na szczęści już niedługo, Kirm - ten to nas jeszcze postraszy,Jovanic - kolejny z długim kontraktem i dalej by można wymieniać(np Bunoza który już chyba zamieszka w Bonarce) a oni nie dość że wszyscy po 4- 5 lat to każdy kosztował kilkaset tyś euro. |
Tak, nie ma już innego rynku piłkarskiego, niż izraelski. Proponuję jeszcze zmienić nazwę na Żydowskie Towarzystwo Sportowe,
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Żyd, Murzyn, Arab, Eskimos, (popatrzyłem na Twój podpis i jakoś nie chce mi się tego komentować, nie miejsce i czas ku temu). Szanowny Kolego, TY również nie masz pojęcia co ten piłkarz potrafi, a uprzedzenia jakiekolwiek można sobie o kant d rozbić. Rozumiem że Nasz sztab ma w celu uszczęśliwienia kibiców popełnić zbiorowy przeszczep narządów a środki pozyskane przeznaczyć na młodych zdolnych polaków po 1,5 melona euro za sztukę. To nie ten czas kiedy inne kluby za czapkę gruszek lub worek piłek pozbywały się zawodników a Ci na samo słowo Wisła z klapkami na oczach podpisywali 5-7 letnie kontrakty. Inne czasy inne realia Zatrudnieni w Wiśle robią to co BOSS im pozwoli zrobić "Jego Cyrk i jego ......" Zamiast gadać protestować śpiewać grozić może zorganizowane grupy kibiców w Naszym klubie poproszą o spotkanie z Szefem, może najwyższy czas dowiedzieć się Quo Vadis Wisło. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście sprowadzasz rozmowę na grunt absurdu, żeby sobie poprawić wiarygodność, ale chyba nie tędy droga, żeby pisać pierdoły, byle zgadzały się one z twoimi teoriami? O jakich 1,5 mln € za piłkarza mówisz? Kiedy kupowaliśmy piłkarzy za czapkę gruszek, lub worek piłek? Bo przypominam, że nawet za Ćwielonga kilka lat wstecz daliśmy 800 000 pln. Piłkarze typu Kwiek, czy Kowalczyk wyciągani byli z klubów radzących sobie fatalnie w lidze i po prostu muszących pozbyć się piłkarzy. Co do pierwszego zarzutu, o tym, że nie wiem, co ten piłkarz sobą prezentuje. Czy napisałem gdzieś, że jest inaczej? Chodzi o to, że każdy teraz jest jego wielkim fanem, bo nikt go nie zna, ale wie, że on jest żydem, czyli jest lepszym od Polaka. Dzięki Bogu, że Jaliens doznał kontuzji, bo pewnie Czekaj dalej by gnił na ławce, albo w jego miejsce grał inny dobrze opłacany, tak zwany, talent zza granicy. Ale oczywiście zgadzam się, że problemem nr 1 dla Wisły jest Cupiał. Jeśli masz do niego kontakt, to wykonaj telefon i umów się z nim na spotkanie, albo umów kogoś z kibiców. Przecież tobie nie odmówi. Ja .......e, kim jest ta banda nie mająca nic przeciw tekstom typu ŻTS. ....a, skąd wy się pourywaliście?! Cytat:
Cytat:
|
Macie rację, że w kadrze jest śmietnik i kolejny słaby obcokrajowiec potrzebny nie jest.
Obecny stan naszej kadry jest to przede wszystkim wina Basałaja. Sprowadził beznadziejnych Paljicia, Bunoze, Jovanicia, dodatkowo w kadrze figurują jeszcze pozostałości po różnych klubowych zawirowaniach jak Jirsak, Kirm, Garguła. Valckx również ma na sumieniu kilka słabych transferów, ale ten potrafi swoje pomyłki szybko i profesjonalnie usuwać z kadry, nie obciążając finansowo klubu przez dłuższy czas. I właśnie te pomyłki poprzedników Valckxa powodują, że klub męczy się z wieloma zawodnikami, którzy obciążają budżet. Niestety po cześci przez to nie ma pieniędzy na nowe transfery. Moim zdaniem przede wszystkim potrzebna jest czystka etniczna :D - zastąpienie słabych obcokrajowców młodymi ambitnymi Polakami. Zakładając oczywiście, że nie ustępują wyraźnie obcokrajowcom. Czekaj nie ustępuje Jaliensowi, co udowodnił w meczach z Koroną i Górnikiem. a jest jeszcze bardzo dobry technicznie Chrapek na wypożyczeniu, który spokojnie może zastąpić w składzie Jirsaka na środku czy Kirma na skrzydle. Problem w tym, że to jest za mało wobec naszych potrzeb. Reszty trzeba by szukać, cholera wie gdzie. A należy brać pod uwage, że liczba Polaków również się uszczupli, Garguła jest słaby i powinien odejść, plus Sobolewski przecież nie będzie grał wiecznie. |
Melikson,Biton jest slaby?
dla mnie najważniejsi sa dobrzy zawodnicy, nie wazne czy to bedzie Polak, Izraelczyk, Holender itd dalo sie sciagnac Czarka Wilka, tylko on nie jest super zawodnikiem, waleczny,biega, przerwie akcje ale tez ma kilka brakow, mial slabe mecze gdzie tracil glupio mnostwo pilek, tez do przodu zbytnio Czarek nie daje rady |
Cytat:
|
Cytat:
Po pierwsze, przeczytaj wywiad z Valckx`em. Wyraźnie powiedział, że klub podpisał i ma zamiar dalej podpisywać umowy z młodymi, obiecującymi Polakami, o czym mało kto wie. Pretensje do polityki informacyjnej klubu, że nie wiemy, z kim Wisła podpisała umowy. Bo tych, które jeszcze podpisane nie są, to się nie dziwie, że o nich nie informują. Po drugie, nie zakładam, że działamy prawem serii, to znaczy jak się udało z Meleksem, to następni też będą z Izraela. Sondujemy rynki bałkańskie, węgierskie czy białoruskie. Ale jeśli następny Izraelczyk ma być klasy Meliksona to - przepraszam - miałbyś coś przeciw, żeby do nas przyszedł? Bo ja nie. Po trzecie, przyjmowanie, jak piszesz, strategii zorientowanej tylko na młodych Polaków, też jest o kant d...y potłuc. W zespole musi być równowaga, a poza tym, ci młodzi jeśli błysną, to pewnie za 2-3 lata. A my mamy cały czas grać w piłkę i zdobywać punkty! Dlatego niech podpisują młodych perspektywicznych, ale niech ściągają też dobrych i doświadczonych. |
Jeśli to ma być drugi Marcelo, to jestem jak najbardziej za.
|
Tego nikt nie wie..
|
Cytat:
Cytat:
'Tobie" Powinieneś napisać z dużej Litery Chciałbym Cię zapytać ile to zapłaciliśmy za Błaszczykowskiego, bo z tego co ja wiem to Grosze, rozumiem że stwierdzenie że nie ma na naszym Polskim rynku zawodników dobrych i na naszą kieszeń jest tak oklepane że się go nie bierze pod uwagę. Maja Polaków ściągać i już a może (patrz Lewandowski) Polacy maja Nas w d. i nie chcą do nas iść nawet jeśli już za niego chcemy zapłacić. a i jeszcze jedno Powstrzymałem się od komentarzu nie dla tego że czegoś nie rozumiem tylko dlatego że dyskutujemy tu o naszych transferach. A i dzęekuję z PLUSa podbudowałeś moje ego |
Cytat:
Polaków można a nawet trzeba ściągać ale raczej jak się okazja nadarzy i raczej młodych tanich z niższych lig na krótkie kontrakty lepiej pieciu na roczne kontrakty niż kolejnego Łobo Gargułe z 5 letnimi kontraktami Wilk jest średni wiele mu brakuje żeby nazwać Go dobrym graczem PS Czekaj na razie pokazał się nieźle i to byłby najlepszy sposób aby w Wiśle grało więcej Polaków ale wzmocnienia składu to raczej z zagranicy na chwile obecną |
Cytat:
Napisałem wyraźnie,że w OBECNEJ sytuacji wskazane byłoby obranie strategii na młodych Polaków.Póki co mamy Czarka Wilka,a to troche za mało.Nie wiem,może jestem staroświecki,ale ja osobiście pragne widziec Wisłe,która jest oparta na polskich zawodnikach i promuje utalentowanych Polaków.Jeszcze żaden polski klub nie osiągnął nic będąc oparty w większości na zagranicznych piłkarzach,bo umówmy się,że polska liga jest specyficzna i w większości przypadków ciężko dostosowac się obcokrajowcom do naszych realiów. Oczywiście,w naszej lidze są wyróżniający się obcokrajowcy,ale grają w zespołach opartych właśnie na Polakach,dlatego wg mnie powinny byc zachowane zdrowe proporcje w piłkarzach polskich i zagraniczych. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
@BiałaGwiazda
Ja też bym chciał, żeby u nas grali Polacy. Ale na chwilę obecną ściągnięcie Polaka, który byłby realnym wzmocnieniem zespołu, jest mało prawdopodobne. Ceny, które dyktują sobie za nich kluby, są oderwane od rzeczywistości. Dlatego zdecydowano się na wariant z obcokrajowcami. A klub oczywiście szuka równolegle utalentowanych, młodych graczy, którzy w perspektywie mogą stanowić o naszej sile. I taka taktyka jest ok. A co do tego izraelskiego obrońcy, to nie ma co wyrokować. Argument, że tam nie ma dobrych obrońców... no wiesz. Przed przyjściem Meliksona nikt nie wiedział, że tam są w ogóle jacyś dobrzy piłkarze. Chętnie dam się zaskoczyć. Mile. |
Cytat:
Cracovia =) Wisła - tak z pamięci to Mateusz Jelonek (lata 80/90), a przede wszystkim Kazimierz Kmiecik jeśli wiesz kto to. Innych nie chce mi się szukać. |
Cytat:
|
@willow
Ściągniecię obcokrajowca,który byłby realnym wzmocnieniem zespołu też jest mało prawdopodobne - taki Biton to wydatek rzędu 1,6 miliona euro.Nie przesadzajmy też,że ceny za polskich zawodników,którzy dobrze rokują są horrendalne - nie wierze,ze Błąd,Świerczok czy Skorupski to wydatek większy niż 500 tysięcy euro. Madera też niebyłby drogi. A minusem obcokrajowców jest też to,że mają nieporównywalnie większe kontrakty - taki Jaliens,Paljic,Lamey czy Diaz inkasują po 200-300 tysięcy euro rocznie - gdyby tak odjąc te ich roczne pensje to można byłoby kupic kllku młodych i dobrze rokujących polskich zawodników. Oczywiście,że też chciałbym się mile zaskoczyc,ale tak samo chciałem sie zaskakiwac przy transferach Diaza,Nuneza,Lameya itd Po prostu trzeba sobie odpowiedziec na proste pytanie odnośnie strategii klubu : chcemy sprowadzic teraz kilku dobrze rokujących Polaków czy dalej stawiamy na obcokrajowców. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiemy, z kim Wisła podpisała te kontrakty - może są lepsi niż Madera, czy Skorupski... A na obcokrajowców też musimy stawiać, chcąc osiągnąć coś "na już i teraz". Ważne, żeby byli dobrzy, Jak Maor, czy Marco. A co do cen: 2,5 mln Euro krzyknęli sobie za Piecha... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl