Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

fran23 13.07.2016 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1443005)
Stolarski w poprzedniej rundzie był podstawowym zawodnikiem Lechii wiec przykład raczej kiepski.

Stolarski w poprzedniej rundzie zagrał w podstawowym składzie ze 2 mecze.

Viper 13.07.2016 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1443003)
Logiką był pieniądze. Równie dobrze mógł przedłużyć kontrakt z Wisła i poprosić o wypożyczenie. Tak to pół roku w "Klubie Handzlika" czekał na wielką Warszawę i kilka dni po wejściu umowy w życie dostał kopa i wylądował na prowincji w Sosnowcu. Jak się tam nie odnajdzie, to wkrótce będzie odbudowywał się w Puszczy Niepołomice.

Czytasz w myślach Handźlika, że tak dobrze wiesz o co mu chodziło? oraz czy nawet Legia mu dała dużo wyższy kontrakt?. Prawda taka, że promowanie wychowanków w Wiśle leży, tymczasem z Legii ciągle ktoś się wybija, przykry dla nas fakt, ale taka prawda.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1443004)
Niektórzy zapomnieli chyba, że Konrad zdążył u nas zadebiutować, był bardzo dobrze oceniany i publicznie wychwalany przez Broniszewskiego, i w momencie kiedy naprawdę zbliżał się do tego, by zaistnieć w drużynie, podjął taką a nie inną decyzję.
Był z nim wywiad, kulisy były wytłumaczone i z tego wynikało, że Legię podpowiedzieli mu rodzice albo agent.
Wisła dawała mu duże pieniądze, niewspółmierne do tego, co dawał na boisku, a i tak nas olał.
.

Młodzi dostają u nas szansę dopiero wtedy jak są kontuzje i nie ma za bardzo wyboru, tak samo było z Konradem. Ile razy była sytuacja, że prowadzimy w jakimś meczu dwoma, trzema bramkami więc wpuszcza się młodego by się na spokojnie ograł i może coś pokazał? zero...

Sytuacje, gdy taki młodziak dostaje szanse dwie trzy minuty w ramach zmian taktycznych to nic.

szprotson 13.07.2016 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1443008)
?. Prawda taka, że promowanie wychowanków w Wiśle leży, tymczasem z Legii ciągle ktoś się wybija, przykry dla nas fakt, ale taka prawda.

.

Troche nie siedzę w temacie.
Mógłbyś mi zaktualizować informacje i wyliczyć jacy się wychowankowie wybili z tej Legii w ostanim czasie?

w formie ciekawostki ...
[...]W czerwcu we francuskim klubie na testach przebywało trzech młodych Polaków - 16-letni Bartłomiej Kukułowicz z Akademii Legii, oraz dwóch 17-latków z Akademii Piłkarskiej 21 - Michał Feliks i Olaf Niepokój[...]

Pero 13.07.2016 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fran23 (Post 1443007)
Stolarski w poprzedniej rundzie zagrał w podstawowym składzie ze 2 mecze.

Sezon 2015/16 TYLKO EKSTRAKLASA
Paweł Stolarski - 7 pełnych meczów (11 z ławki), łącznie: 1161 min

dla porównania u nas podobni wiekowo:
Jakub Bartosz - 4 pełne (2 z ławki), Ł: 453 min
Krystian Kujawa - 0 (1), Ł: 104 min
Szymon Witek - 0 (1), Ł: 8 min
Alan Uryga - 17 (3), Ł: 1906 min (symboliczna liczba w sumie mu wyszła :D)

tych którzy odeszli już nie wypisywałem.

źródło: 90minut.pl

Viper 13.07.2016 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1443010)
Troche nie siedzę w temacie.
Mógłbyś mi zaktualizować informacje i wyliczyć jacy się wychowankowie wybili z tej Legii w ostanim czasie?

Tu nie chodzi o wychowanków ale ogólnie o piłkarzy, Legia gra regularnie w europie, jej piłkarze są lepiej widoczni, więc i zainteresowanie transferowe większe. Inna sprawa co się z tymi graczami potem dzieje, ale mimo wszystko Żyro trafił na zachód, Duda zapewne też trafi, Borysiuk wrócił na pół roku i trafił do Championship. Mają zatrudnionych profesjonalistów z szerokimi kontaktami w świecie piłki. Nie czarujmy się, że u nas miałby większe szanse na rozwój, zwłaszcza że kiedy ostatnio sprzedaliśmy jakiegoś młodego zawodnika do dobrego klubu?

Pero 13.07.2016 14:06

Dokładnie, pod czyimi skrzydłami się mają rozwijać (pisze o SA nie o akademii), kto jest trenerem rezerw na dzień dzisiejszy?

fran23 13.07.2016 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1443011)
Sezon 2015/16 TYLKO EKSTRAKLASA
Paweł Stolarski - 7 pełnych meczów (11 z ławki), łącznie: 1161 min

dla porównania u nas podobni wiekowo:
Jakub Bartosz - 4 pełne (2 z ławki), Ł: 453 min
Krystian Kujawa - 0 (1), Ł: 104 min
Szymon Witek - 0 (1), Ł: 8 min
Alan Uryga - 17 (3), Ł: 1906 min (symboliczna liczba w sumie mu wyszła :D)

tych którzy odeszli już nie wypisywałem.

źródło: 90minut.pl

No ale pisałeś o poprzedniej rundzie a nie sezonie. Tak czy siak Stolarski był takim ich podstawowym zawodnikiem jak u nas Cywka.

gdsmk 13.07.2016 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1443014)
Tu nie chodzi o wychowanków ale ogólnie o piłkarzy, Legia gra regularnie w europie, jej piłkarze są lepiej widoczni, więc i zainteresowanie transferowe większe. Inna sprawa co się z tymi graczami potem dzieje, ale mimo wszystko Żyro trafił na zachód, Duda zapewne też trafi, Borysiuk wrócił na pół roku i trafił do Championship. Mają zatrudnionych profesjonalistów z szerokimi kontaktami w świecie piłki. Nie czarujmy się, że u nas miałby większe szanse na rozwój, zwłaszcza że kiedy ostatnio sprzedaliśmy jakiegoś młodego zawodnika do dobrego klubu?

Chrapek,
Marcelo i Kuba. Jakby miał inną mentalność, to pewnie byłby i Małecki.

A Legia już nieraz liczyła w myślach miliony za Żyrę, Koseckiego i Dudę.

Oczywiście bilans mają od nas lepszy, nie przeczę, ale nie jest to tak kosmiczna dysproporcja jak się wydaje. Ktoś wklejał fajny raport na ten temat ostatnio, bardziej bym zauważył że to Jagiellonia potrafi robić sporą kasę na transferach i funkcjonować na znośnym poziomie.

My sporo kasy z transferów przetraciliśmy pechowo. Np. za Wilka.

Pero 13.07.2016 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fran23 (Post 1443016)
No ale pisałeś o poprzedniej rundzie a nie sezonie. Tak czy siak Stolarski był takim ich podstawowym zawodnikiem jak u nas Cywka.

Nie da się albo nie umiem przesortować poszczególnych rund.
Cywka ma faktycznie podobne statystyki. Ale ma 28 lat.

Wrócę do genezy pisania o Stolarskim. Prezentowanie go jako przykładu na to, że nie warto odchodzić z Wisły jest raczej słabe, skoro rozgrywa ponad 1000 min w sezonie w klubie, który nie ma wąskiej ławki i gra do ostatniej kolejki o europejskie puchary.
My wpuściliśmy młodych jak graliśmy o czapke gruszek.

Pero 13.07.2016 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1443017)
Chrapek,
Marcelo i Kuba. .

Marcelo odszedł w sezonie 2009/10
Kuba 2006/07
Chrapek 2013/14

Faktycznie "ostatnio" :)

gdsmk 13.07.2016 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1443021)
Marcelo odszedł w sezonie 2009/10
Kuba 2006/07
Chrapek 2013/14

Faktycznie "ostatnio" :)

dla mnie Parma i Schalke to wciąż jest niedawno ; P

Viper 13.07.2016 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1443017)
Chrapek,
Marcelo i Kuba. Jakby miał inną mentalność, to pewnie byłby i Małecki.

Serio? ostatnio to był Chrapek najwyżej. Kuba Błaszczykowski odszedł od nas dziewięć lat temu, a Marcelo 6 lat temu. W takim wypadku trzeba Legii dopisać Jańczyka, Jędrzejczyka, Wolskiego, Rybusa, Bielika, Wojciecha Szczęsnego, Boruca, Fabiańskiego, Komorowskiego, plus jeszcze kilku młodziaków którzy wyjechali i przepadli.

Tutaj na serio nie ma co porównywać, ze Zdzisiem Kapką nigdy takich efektów mieć nie będziemy. Tu potrzebny jest ktoś taki jak Żewłakow, eks piłkarz z kontaktami na zachodzie. Jedyna szansa dla nas, to że Kuba po zakończeniu kariery zechce przyjąć u nas podobne stanowisko.

Lemoniadowy Joe 13.07.2016 15:07

Tylko Wisla praktycznie nikogo nie kupuje a szczegolnie od czasow holendrow wiec kogo tu promowac i sprzedawac.

Pero 13.07.2016 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1443026)
Tu potrzebny jest ktoś taki jak Żewłakow, eks piłkarz z kontaktami na zachodzie.

A może póki co "człowiek wielu kontaktów" - Piotr Świerczewski :rotfl::haha::D

Viper 13.07.2016 15:25

^^ gdzie Rzym a gdzie Krym? porównaj sobie kariery tych dwóch ludzi. :|

Rustin 13.07.2016 16:17

Wszyscy dobrze wiedzą, że głównym problemem jest jeden człowiek, który załatwia kosztem dobra klubu swoje prywatne interesy. Dopóki się go nie pozbędziemy, to nie ma właściwie o czym nawet marzyć a co dopiero realnie zakładać.
Legia miażdży nas marketingowo, do ich PR mamy lata świetlne. Nawet, jeśli wymienieni przez was kopacze nie odstają wyraźnie od naszych "gwiazd", to niestety my nie potrafimy sprzedawać tego co mamy.

Viper 13.07.2016 16:42

^^ W sumie Borysiuk to świetny przykład, sprzedany z Legii na zachód, pograł jeden sezon w 2. Budeslidze, po czym grzanie ławy, wraca do Polski, w Lechii nic wielkiego nie gra, wraca do Legii i po pół roku jedzie do Anglii za prawie 2 mln euro.

Pero 13.07.2016 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1443032)
^^ gdzie Rzym a gdzie Krym? porównaj sobie kariery tych dwóch ludzi. :|

To była szydera. Nie w temacie ale jakbyś nie widział:
https://www.youtube.com/watch?v=OmJYfL5u0W4

Viper 13.07.2016 21:22

^^ W sumie coś mi mignęło w umyśle, że to może być nawiązanie do tego cyrku, ale w internetach różne rzeczy ludzie piszą całkiem na serio. ;)

LucjuszWielki 14.07.2016 13:02

Można zamawiac już autobiografie Radka:

http://www.empik.com/radoslaw-kaluzn...iazka-p?rank=5

ktoś się skusi?

szprotson 14.07.2016 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1443026)
Serio? ostatnio to był Chrapek najwyżej. Kuba Błaszczykowski odszedł od nas dziewięć lat temu, a Marcelo 6 lat temu. W takim wypadku trzeba Legii dopisać Jańczyka, Jędrzejczyka, Wolskiego, Rybusa, Bielika, Wojciecha Szczęsnego, Boruca, Fabiańskiego, Komorowskiego, plus jeszcze kilku młodziaków którzy wyjechali i przepadli.

Tutaj na serio nie ma co porównywać, ze Zdzisiem Kapką nigdy takich efektów mieć nie będziemy. Tu potrzebny jest ktoś taki jak Żewłakow, eks piłkarz z kontaktami na zachodzie. Jedyna szansa dla nas, to że Kuba po zakończeniu kariery zechce przyjąć u nas podobne stanowisko.

idz popytaj Legionistów jakie mają zdanie o MŻ i DE
a co do transferów (pominę transfre Bielika bo on był dzieki TP tylko i wyłacznie co zostało potwierdzone) to wieksza role odgrywa pewien menago niż magia eLki.

Dariook 15.07.2016 03:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rustin (Post 1443037)
Wszyscy dobrze wiedzą, że głównym problemem jest jeden człowiek, który załatwia kosztem dobra klubu swoje prywatne interesy. Dopóki się go nie pozbędziemy, to nie ma właściwie o czym nawet marzyć a co dopiero realnie zakładać.
Legia miażdży nas marketingowo, do ich PR mamy lata świetlne. Nawet, jeśli wymienieni przez was kopacze nie odstają wyraźnie od naszych "gwiazd", to niestety my nie potrafimy sprzedawać tego co mamy.

Ty naprawde myslisz, ze to wszystko wina Kapki? Ze po jego wyp...nastanie nowa era Wisly?

To oczywiste, ze gosc siedzi kolo koryta i but na morde mu za to. Zyje z Wisly to oczywiste, jednak zastanawiam sie o jakich prywatnych interesach mowa?
Bo kontekst, jak by mowa byla o jakis ....a bajonskich sumach wedrujacych po kajmanskich kontach. Przeciez od lat grzebiemy w smietniku i pozyskujemy darmowych zawodnikow, to nie kumam o jakich biznesach mowa.

Mam rozumiec, ze ktos inny...(jak ktos tam .......nal, Zewlakow) ma dojscia do innego smietnika, lub wtyczke w afrykanskim buszu, ktora wysle kontener pelen darmowych i malo wymagajacych socceros?
Przeciez kopacz z karta na reku nie jest czyms normalnym. On nie jest wolnym zawodnikiem, dlatego ze jest zbyt zajebisty dla poprzedniego klubu i postanowil zarobic hajs na nowym podpisie . On nie przebiera w ofertach czy negocjuje dla siebie jak najlepsze warunki z innymi klubami. On jest po prostu hujowym grajkiem, hujowym do tego stopnia, ze nikt nawet go nie chce za free...Zazwyczaj pochodzi z jakiegos wy....owa gdzie loda sie robi za cukierki a pierwsza pilke zrobil mu ojczym z moszny upolowanego Swierzopa.
Jesli taki zawodnik do nas przychodzi to musza poleciec fanty. Z racji tego, ze liga polska jest nastym wyborem to pewnie zachechmeca go Iphone 4s na karte lub zaurocza legenda o Wawelskim Smoku...Niezdecydowanym zafunduja pokaz slajdow rodzinnych DG77...poruchasz!

Reasumujac.
Nie sprzedajemy bo nie mamy czego sprzedawac. Nie kupujemy bo nie mamy kasy zeby kupowac. Mamy kiepski PR bo jestesmy kiepskim zespolem, grajacym w kiepskiej lidze i nie potrafimy od lat powalczyc o pudlo. Nasze "gwiazdy" nie odstaja jak im sie uda. Zazwyczaj prezentuja poziom polskiej ligi, pograc z rozpuszczona legla i przejebac z tuzami kieleckimi nastepnie dac serducho z PBB by nastepnie zamulic na szczycie z wielkim vice Piast Gliwice.

Ty sie zastanawiasz, jak wiele milionow nam przechodzi kolo nosa z Make i Ryszarda...a ja sie zastanawiam czy ktos naprawde ich chce i w ogole po co?

Viper 15.07.2016 09:16

^^ Tak, tak, dlatego taka Jagiellonia zarobiła od 2011 roku, 11 mln euro na transferach?

Rustin 15.07.2016 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1443162)
Ty naprawde myslisz, ze to wszystko wina Kapki? Ze po jego wyp...nastanie nowa era Wisly?

To oczywiste, ze gosc siedzi kolo koryta i but na morde mu za to. Zyje z Wisly to oczywiste, jednak zastanawiam sie o jakich prywatnych interesach mowa?
Bo kontekst, jak by mowa byla o jakis ....a bajonskich sumach wedrujacych po kajmanskich kontach. Przeciez od lat grzebiemy w smietniku i pozyskujemy darmowych zawodnikow, to nie kumam o jakich biznesach mowa.

Mam rozumiec, ze ktos inny...(jak ktos tam .......nal, Zewlakow) ma dojscia do innego smietnika, lub wtyczke w afrykanskim buszu, ktora wysle kontener pelen darmowych i malo wymagajacych socceros?
Przeciez kopacz z karta na reku nie jest czyms normalnym. On nie jest wolnym zawodnikiem, dlatego ze jest zbyt zajebisty dla poprzedniego klubu i postanowil zarobic hajs na nowym podpisie . On nie przebiera w ofertach czy negocjuje dla siebie jak najlepsze warunki z innymi klubami. On jest po prostu hujowym grajkiem, hujowym do tego stopnia, ze nikt nawet go nie chce za free...Zazwyczaj pochodzi z jakiegos wy....owa gdzie loda sie robi za cukierki a pierwsza pilke zrobil mu ojczym z moszny upolowanego Swierzopa.
Jesli taki zawodnik do nas przychodzi to musza poleciec fanty. Z racji tego, ze liga polska jest nastym wyborem to pewnie zachechmeca go Iphone 4s na karte lub zaurocza legenda o Wawelskim Smoku...Niezdecydowanym zafunduja pokaz slajdow rodzinnych DG77...poruchasz!

Reasumujac.
Nie sprzedajemy bo nie mamy czego sprzedawac. Nie kupujemy bo nie mamy kasy zeby kupowac. Mamy kiepski PR bo jestesmy kiepskim zespolem, grajacym w kiepskiej lidze i nie potrafimy od lat powalczyc o pudlo. Nasze "gwiazdy" nie odstaja jak im sie uda. Zazwyczaj prezentuja poziom polskiej ligi, pograc z rozpuszczona legla i przejebac z tuzami kieleckimi nastepnie dac serducho z PBB by nastepnie zamulic na szczycie z wielkim vice Piast Gliwice.

Ty sie zastanawiasz, jak wiele milionow nam przechodzi kolo nosa z Make i Ryszarda...a ja sie zastanawiam czy ktos naprawde ich chce i w ogole po co?

Lata lecą, ludzie się zmieniają, dwie rzeczy pozostają i są nierozłączne - burdel i Kapka. Nie widzę żadnych plusów trzymania tego gościa w zarządzie i w ogóle w klubie, dlatego nie rozumiem, jaki sens ma jego obecność. Jeśli chodzi o jego prywatne interesy, to było to już wielokrotnie opisywane, nie wnikam już czy prawdą jest na przykład to, że dogadywał się z Mandziarą. Nie mam dowodów, ale w każdej plotce może być "ziarno prawdy".

Bez przesady, że nie mamy czego sprzedawać. Myślę, że gdyby Legia lub nawet wspomniana Jagiellonia miały takiego Jovicia czy nawet Guzmicsa, to już dawno zostaliby sprzedani za parę milionów. Nie sprzedajemy i mamy kiepski PR bo nikt w tym klubie nie panuje nad podstawami, a o ważnych sprawach decydują ludzie delikatnie określając niekompetentni. Także nie przesadzajmy, że nasi kopacze są aż tak żałośni. Są słabi, ale inne kluby sprzedają słabszych zawodników. Nie wnikam, czy za miliony czy tysiące. U nas każdy grosz mógłby się przydać. Nie będę się rozpisywał o Wolskim i żałosnej propozycji kolejnego wypożyczenia. Szkoda mi czasu. Każdy może mieć swoją opinię, ja mam taką, jaką przedstawiłem.

Dariook 15.07.2016 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1443170)
^^ Tak, tak, dlatego taka Jagiellonia zarobiła od 2011 roku, 11 mln euro na transferach?

No i co w zwiazku z tym? My od 2011 zarobilismy tyle ile bazar z skarpetami na Kleparzu. Podobnie jak 70% naszych ligowcow.

Jeszcze raz pytam, o czym swiadczy przyklad Jagiellonii wedlug Ciebie?

brylant17 18.07.2016 14:22

Wywiad z Moskalem

http://weszlo.com/2016/07/18/w-wisle...ulem-wsparcia/

Cytat:

Brakowało panu zaufania?
Nie czułem wsparcia, bo za tej kadencji spotkaliśmy się raz. Ja wiem, że pan Cupiał ma inny biznes i ma swoich ludzi, którzy mają kontakt z drużyną, myślę tu o panu Kapce. Czy teraz, gdy jest tam trener Wdowczyk, to się zmieniło, nie wiem.

gypsy 18.07.2016 15:50

Spoko wywiad. Praca w Pogoni na pewno będzie dla niego jakimś testem. Powodzenia :)

Fugiel 18.07.2016 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1443162)

Zebyś się nie zdziwił :) ...

Fugiel 18.07.2016 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1443054)
To była szydera. Nie w temacie ale jakbyś nie widział:
https://www.youtube.com/watch?v=OmJYfL5u0W4

^^ zapomniałem o tym nagraniu :) Mistrz ! :D

Gero 18.07.2016 22:42

^^ raczej miszcz chciałoby się rzec.

mistico 26.07.2016 17:52

kolejny raport o Wiślakach. Jest co czytać http://www.wislaportal.pl/31229,Byli...___raport.html

wolfu 26.07.2016 19:27

Kazimierz Moskal w "Pomidorze" (są pytania o Wisłę) - https://www.youtube.com/watch?v=UgsLxyqUE3c

+ niepowiązane z tematem, ale wrzucę w bonusie:
Arka - Wisła, od kuchni - https://www.youtube.com/watch?v=yBIhSCmPKmE

wolfu 28.07.2016 20:00

Rafa Crivellaro pojawił się w 88 minucie meczu ligi europejskiej pomiędzy Heraclesem a Aroucą (1:1). Co ciekawe, dwie minuty później Arouca strzeliła bramkę wyrównującą.

Sebastiaos 01.08.2016 07:47

Pojawiają się informacje, że Kuba ma przejść do Wolfsburga za 5mln euro. Gdy przechodził do BVB głośno było o tym, że Wisła będzie miała jakiś % od kolejnego transferu (chyba 20%) - orientuje się ktoś czy ten zapis kontraktowy jest dalej w mocy?

gypsy 01.08.2016 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sebastiaos (Post 1445229)
Pojawiają się informacje, że Kuba ma przejść do Wolfsburga za 5mln euro. Gdy przechodził do BVB głośno było o tym, że Wisła będzie miała jakiś % od kolejnego transferu (chyba 20%) - orientuje się ktoś czy ten zapis kontraktowy jest dalej w mocy?

Były jakieś doniesienia, że Wisła zagwarantowała sobie jakiś procent, ale czy to prawda to chyba nie wiadomo. Jeśli jednak taki zapis był, no to powinien być aktualny.

dziki 01.08.2016 12:07

A tego typi zapisy nie obowiązują w okresie trwania jednego kontraktu? nie jestem pewien jak to jest sformułowane.

A Kubie wszystkiego dobrego, w BVB by się nie nagrał, a w Wolfsburgu powinien grać pierwsze skrzypce. Bomba!

wiesniak842 01.08.2016 12:15

Co ma kontrakt piłkarza do umowy miedzy klubami podczas jego zakupu/sprzedazy? Nic. Jesli byl taki zapis o procencie z nastepnego transferu/zysku ciagle obowiazuje.

Viper 01.08.2016 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1444507)
Ale z Ciebie jest przeszczep. :haha: Liczysz takich gości jako wychowanków Legii, i wyjechali w wieku 28 lat. No to nieźle ta ich szkółka działa, oby tak dalej. :help:

Mowa jest nie tyle o wychowankach tylko po prostu sprzedanych zawodnikach za niemałe pieniądze. W transferach wypadamy strasznie blado przez ostatnie 10 lat i czy się to komu podoba czy nie, taka jest prawda.

Viper 01.08.2016 16:19

^^ No i dociera o co mi chodziło, o czym napisałem. Ważniejsze jest kto sprzedaje a nie kogo. Zdzisiu Kapka nikogo nam za dobre pieniądze nie sprzeda, potrzebny jest nowy dyrektor sportowy, znany i szanowany w świecie piłkarskim. Citko takim też nie jest, choć i tak lepszy jak Kapka.

Blaszczu16 01.08.2016 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sebastiaos (Post 1445229)

Ja pamiętam tylko, ze był zapis o kilkuset tysięcy euro dopłaty w przypadku awansu BVB do pucharów oraz słowna umowa sparingu między tymi klubami. Z Uche to samo czytam, kiedy zmienia klub, że się Wiśle coś należy. Wyluzujcie trochę. W klubie się nie przelewa, ale, żeby być takim zdesperowanym i szukać w każdej umowie naszych byłych piłkarzy jakichś kruczków to już lekka przesada.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl