Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

tomasz_19 01.01.2011 14:35

Saturn Ramienskoje z rosyjskiej ekstraklasy się rozpadł, jestem ciekaw czy bylibyśmy w stanie wyciągnąć jakiegoś wyróżniającego się piłkarza z ich składu?

http://transfermarkt.de/de/beno%C3%A...ler_20232.html - reprezentant Kamerunu, prawy obrońca

http://transfermarkt.de/de/zelao/pro...ler_52895.html - środkowy obrońca, Brazylijczyk

http://transfermarkt.de/de/leonid-ko...ler_26348.html - reprezentant Białorusi, napastnik

http://transfermarkt.de/de/kamil-kop...ler_40058.html - interesowaliśmy się nim, reprezentant Słowacji, defensywny pomocnik

flamengista 01.01.2011 16:22

Ha - mówicie napastnik?

Jest idealny kandydat. Z "nazwiskiem", doświadczeniem z silnych lig zagranicznych (włoska i holenderska) i z reprezentacji. Do tego typowy wysunięty napastnik - silny, wysoki, umiejący się zastawić.

Ba - ciągle dość młody (29 lat) i do wzięcia za darmo! Czyli spełnia wszystkie wymagania... Co prawda raz mu u nas nie wyszło, ale teraz wszyscy będą grali na niego, bo Pawła Brożka nie ma:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rados%C5%82aw_Matusiak

konrad123 01.01.2011 21:21

Ja bym jego sprowadził

http://www.transfermarkt.co.uk/en/ja...ler_52111.html

Wiem, wiem Liverpool to nie ta półka ale cena osiągalna. Myślę że dalibyśmy z 600 tyś. i jest nasz.

WiślakMyślenice 01.01.2011 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1030857)
Też boicie się, że przyjdzie Smolarek? ;)

Ja wiem kto. Rysiek Czarnota z Orłów z Otwocka. 3 liga podwórkowych szóstek. A tak na poważnie, to też się tego boje :-P

ja_ 01.01.2011 22:25

Jay Spearing to nadzieja Liverpoolu więc wątpię żeby go sprzedali...

WiślakMyślenice 01.01.2011 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ (Post 1031018)
Jay Spearing to nadzieja Liverpoolu więc wątpię żeby go sprzedali...

W wieku 22 lat? Niektórym to za bardzo się udziela polska myśl szkoleniowa.

ja_ 01.01.2011 22:56

tak, w wieku 22 lat, zaliczył już parę występów w pierwszym składzie... Zobacz sobie kiedy wystrzelił Pedro z Barcy, albo Javier Hernandez z ManU, ten sam rocznik, też bardziej melodia przyszłości niż podstawowy gracz...

Donki 01.01.2011 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ (Post 1031030)
tak, w wieku 22 lat, zaliczył już parę występów w pierwszym składzie... Zobacz sobie kiedy wystrzelił Pedro z Barcy, albo Javier Hernandez z ManU, ten sam rocznik, też bardziej melodia przyszłości niż podstawowy gracz...

No sory ale porównanie Spearinga do Pedro czy Hernandeza jest co najmniej smieszne :P

felipe 01.01.2011 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1031035)
No sory ale porównanie Spearinga do Pedro czy Hernandeza jest co najmniej smieszne :P

Twierdzenie, że 22 latek jest juz spisany na straty (czytaj: transfer do Polski) też nie jest w 100% poważne ;)

ja_ 02.01.2011 00:12

Chodziło mi o to, że talent piłkarza może eksplodować w dowolnym wieku...

wislak68 02.01.2011 07:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ (Post 1031048)
Chodziło mi o to, że talent piłkarza może eksplodować w dowolnym wieku...

Ciekawe czy Łobo też tak myśli?? :>

Forenza 02.01.2011 08:42

?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Najlepszy (Post 1030762)
Widzę ,że nie trzeba wam poprawiać nastroju ok śmieszki umówmy się tak jeżeli moje info się nie potwierdzi to niech admin da mi bana a wy się cieszcie ale jezeli do poniedziałku ten napastnik którego wymieniłem przyjdzie to wy nie macie nawet prawa wymienić jego nazwiska na forum!potraktujmy sprawe honorowo ja notuję wasze nicki

http://www.transfermarkt.de/de/chris...ler_39856.html ???

tomasz_19 02.01.2011 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Forenza (Post 1031073)

tak to on :rotfl:

airborne4009 02.01.2011 11:02

To może Ronaldinho weźmiemy bo Milan go nie chce? Tak na poważnie, szkoda Pawła, ale nie ma ludzi niezastąpionych. Wierzę w Stacha i myślę, że niedługo będziemy się cieszyć z nowych zawodników. Najważniejsze jest to żeby Robert jakoś to poskładał i zespół był zgrany.

Najlepszy 02.01.2011 11:53

Dzisiaj dowiedziałem się czegoś więcej więc piszę tylko nie krytykowac mnie,że dawkuje informacje bo sam się godzine temu dowiedziałem zapytałem o tego zawodnika czy jest to ktoś w stylu matusiak smolarek to rozmówca się zasmiał i zapewnił że takiego zawodnika w pl jeszcze nie było a jeszcze niedawno mozna było w c+ ogladac jak bramki strzela.Więcej mi nie powiedział kazał czekać do jutra bo będzie ogłoszone w poniedziałek.Ja osobiscie mysle ze to ktos z Francji lub z Wloch bo w Angli i w Hiszpani wiecej placa wiec taki zawodnik wolalby zostac w tamtym kraju niz przychodzic do pl.

rendkamp 02.01.2011 12:02

Zaczęło się,zaraz będzie że Araby albo Rosjanie nas kupują i że Ayew stoi na lotnisku i czeka na transport.Najlepszy kto Cie przysłał??

tomsts 02.01.2011 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Najlepszy (Post 1031107)
Dzisiaj dowiedziałem się czegoś więcej więc piszę tylko nie krytykowac mnie,że dawkuje informacje bo sam się godzine temu dowiedziałem zapytałem o tego zawodnika czy jest to ktoś w stylu matusiak smolarek to rozmówca się zasmiał i zapewnił że takiego zawodnika w pl jeszcze nie było a jeszcze niedawno mozna było w c+ ogladac jak bramki strzela.Więcej mi nie powiedział kazał czekać do jutra bo będzie ogłoszone w poniedziałek.Ja osobiscie mysle ze to ktos z Francji lub z Wloch bo w Angli i w Hiszpani wiecej placa wiec taki zawodnik wolalby zostac w tamtym kraju niz przychodzic do pl.

kolego, mam nadzieję, że masz pewne żródło. Kupno napastnika z prawdziwego zdarzenia było by pierwszym krokiem. Kolejnym kupno drugiego...

wislakrakow124 02.01.2011 12:21

dziwne jest jedno ze na glownej nie ma ze Brozki odchodza?? Mam taka nadzieje ze chca zrobic tak: oficjalnie oznajmiaja ze Brozki odchodza i odrazu napisza kto Pawla zastapi ale to tylko glupia nadzieja:)

jendrus 02.01.2011 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislakrakow124 (Post 1031117)
dziwne jest jedno ze na glownej nie ma ze Brozki odchodza?? Mam taka nadzieje ze chca zrobic tak: oficjalnie oznajmiaja ze Brozki odchodza i odrazu napisza kto Pawla zastapi ale to tylko glupia nadzieja:)

Pewno tak będzie tylko żeby to nie był jakiś Makinwa:P Swoja drogą junier Member o tym mówi no zobaczymy kogoś sprowadzą na pewno.

A Zbymak już nic się nie udziela??

airborne4009 02.01.2011 12:41

Nie będę potwierdzał ani zaprzeczał doniesieniom użytkownika ,,najlepszy'' ale w przyszłym tygodniu testy medyczne ma przechodzić dwóch piłkarzy. Wisła zażądała dyskrecji w tej sprawie, więc nic ponad to nie mogłem się dowiedzieć. Tak dla rozluźnienia atmosfery;-)

tomasz_19 02.01.2011 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1031122)
Pewno tak będzie tylko żeby to nie był jakiś Makinwa:P Swoja drogą junier Member o tym mówi no zobaczymy kogoś sprowadzą na pewno.

A Zbymak już nic się nie udziela??

kiedyś jeden z "junior memberów" napisał tu na forum, że piłkarzem Wisły będzie Boukhari, a na drugi dzień Marokańczyk był już zaprezentowany... także nie ujmowałbym im jakiejś wiedzy tylko dlatego, że pod nickiem mają napisane junior member. Osobiście to na prawdę moim marzeniem jest sprowadzenie do Wisły 2 klasowych napastników i o ofensywę byłbym już spokojny :)

bridgeburner 02.01.2011 12:51

Cytat:

Że ty sie kolego bez bana 2 miesiące uchowałeś to przedziwna sprawa
no ale skoro deadline jest tylko do jutra to chyba mozna ci ten jeden dzien jeszcze pozostawic
:-P

tofik 02.01.2011 13:04

W tym temacie to chyba nie jest taka wielka zbrodnia, skoro zaczęli tydzień układać z piłkarzy i nikt się nie oburzał :)

bridgeburner 02.01.2011 13:19

Cytat:

15. Temat Transferowe s-f przeznaczony jest dla tych którzy lubią bawić się menadżerską i wypatrzyli jakiegoś piłkarza który wg nich idealnie by pasował do Wisły. Tutaj też można podzielić się informacjami z jakiś prywatnych źródeł odnośnie transferów z tym że:

a) Informacje z prywatnych źródeł mogą zamieszczać osoby jedynie ze statusem co najmniej member z co najmniej pół rocznym stażem na forum
nie w tym rzeczy, żeby sie w policje bawic
ale ten temat i tak juz trudo przegladac
wiec licze we wtorek na reakcje i ewentualna nagrode dla autora tajnych informacji w przypadku gdyby rozmineły się z rzeczywistością

brylant17 02.01.2011 13:20

A może sypną kasę na Rodionov'a? chciałbym, ale Bate pewnie go nie puści

tomasz_19 02.01.2011 13:22

prawy obrońca, Marcin Kowalczyk wolnym zawodnikiem
http://transfermarkt.de/de/marcin-ko...ler_36298.html

AYALA 02.01.2011 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1031144)
A może sypną kasę na Rodionov'a? chciałbym, ale Bate pewnie go nie puści

dwa dni temu pisali że ma iśc do Polonii Warszawa bo mu sie skończył kontrakt, jednak Białorusin chce 400 tyś € za sezon grania.

maksinho 02.01.2011 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1031146)
dwa dni temu pisali że ma iśc do Polonii Warszawa bo mu sie skończył kontrakt, jednak Białorusin chce 400 tyś € za sezon grania.

Mnie to jakoś nie dziwi. Klasowy gracz, który pewnie by był, zażądałby takiej kasy. Jak się popatrzy na zarobki nawet w lidze białoruskiej to niezbyt wygórowane żądania. Ale co do Wisły to wiadomo - nie robimy komina płacowego. Lecz przy odejściu Brożka można się pokusić o taki zakup. :-D

tomasz_19 02.01.2011 13:37

wg bardzo realne cele trasferowe na to okienko...

Marcin Kowalczyk - lepszego piłkarza na prawą obronę z kartą w ręku nie znajdziemy, oczywiście jak na polskie realia :)

wspomniany tu Witalij Rodionov - kończy mu się kontrakt, doświadczony, klasowy napastnik, chyba już zmęczony ligą białoruską, kotrakt w granicach 350 tyś euro i myślę, że by się skusił :)

Maciej Małkowski - pomocnik GKS Bełchatów, kotrakt do czerwca 2012 roku, więc trzeba by było zapłacić za niego, ale piłkarz jak najbardziej warty sporych pieniędzy, myślę, że pieniądze w granicach 600 tys euro zadowoliły by pazernych na kasę działaczy GKS'u

Maksim Bordachov - środkowy obrońca, kolega z zespołu Rodionova, także kończy mu się kontrakt, jeżeli zgodziłby się grać w polskiej lidze to wydaje mi się, że mielibyśmy z niego dużo pożytku.

4 transfery, jak najbardziej wzmocnienia, co ważne 2 Polaków którzy ocierają się o reprezentację Polski no i etatowi reprezentanci Białorusi.

JrQ- 02.01.2011 14:12

Cytat:

chlopie, Ty ledwo zdania po polsku skladasz, wiec prosba: WEŹ SIĘ ZAMKNIJ

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl