Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MaLk 01.08.2019 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 1541885)
Przypomnę też, że obecny zarząd ma 4 mln zł z emisji, (...) 2 miliony z zimowych transferów 0,5-1 mln ze zbiórek, zszedł z kilku wysokich kontraktów jak np. Obrazek, ma większe zyski z biletów i karnetów oraz z Ekstraklasy.

Przypomnę, że jest sierpień. Nie mam zielonego pojęcia jaki sens ma powoływanie się na to, co Zarząd miał w pierwszym kwartale roku i jedyny ślad po tym został w... księgach rachunkowych.

WHITE*STAR 01.08.2019 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1541889)
Przypomnę, że jest sierpień. Nie mam zielonego pojęcia jaki sens ma powoływanie się na to, co Zarząd miał w pierwszym kwartale roku i jedyny ślad po tym został w... księgach rachunkowych.

To za ile ten Kolar odszedł, że nie mamy już przeterminowanych płatności? Ile tych karnetów sprzedano?

Gdybyś miał dłużnika, który już dawno miał oddać Ci kasę i dowiedział się, że zaczął organizować jakąś forsę to pewnie byś się ucieszył. Jednak porządnie wkurzyłbyś się, gdybyś dowiedział się, że zdobyty hajs zamiast do Ciebie, poszedł na kryptowaluty, giełdę czy inne "super inwestycje" Twojego dłużnika, co?

KOMINEK 01.08.2019 20:03

Tylko my chyba nie wydajemy na wypasiony autobus, druk programu meczowego czy tego typu zabaweczki.
Żeby ludzie przychodzili na mecze, żeby nie spaść do niższej ligi ktoś musi grać w tym jeden młodzieżowiec. Na dziś na to by zagrać cały mecz a nie ogony mamy Wojtkowskiego i tyle.
Przypomnieć jakim składem graliśmy końcówkę ubiegłej ligi ?
Naprawdę ktoś uważa że kupujemy niepotrzebnych piłkarzy?

I jeszcze jedno myślę że transfer i pensja Peszko wróciły się nam. Piłka to też show i ludzie chcą czegoś takiego.
Oczywiście nie można przeholować.

crux.a 01.08.2019 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 1541890)
Gdybyś miał dłużnika, który już dawno miał oddać Ci kasę i dowiedział się, że zaczął organizować jakąś forsę to pewnie byś się ucieszył. Jednak porządnie wkurzyłbyś się, gdybyś dowiedział się, że zdobyty hajs zamiast do Ciebie, poszedł na kryptowaluty, giełdę czy inne "super inwestycje" Twojego dłużnika, co?

Twoje posty to jest czysta demagogia; jedynym sposobem na spłatę naszych długów jest dobra atmosfera wokół zespołu. Na dobra atmosferę składa się przyzwoity wynik sportowy oraz opinia klubu wypłacalnego i perspektywicznego. Ostatnie trzy transfery wskazują na to, że odzyskujemy taką opinię.

Wybacz, trudno mi uwierzyć w Twoją dobrą wolę.

ciacho 01.08.2019 20:34

Chce wam się jeszcze kopać z tym malkontentem?

mr_kwolf 01.08.2019 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 1541890)
To za ile ten Kolar odszedł, że nie mamy już przeterminowanych płatności? Ile tych karnetów sprzedano?

Masz jakieś informacje o dłużnikach, którym nie podoba się nasza polityka i planują wystąpić o natychmiastową spłatę długów czy tak gadasz żeby sobie pogadać?

WHITE*STAR 01.08.2019 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1541891)
Tylko my chyba nie wydajemy na wypasiony autobus, druk programu meczowego czy tego typu zabaweczki.
Żeby ludzie przychodzili na mecze, żeby nie spaść do niższej ligi ktoś musi grać w tym jeden młodzieżowiec. Na dziś na to by zagrać cały mecz a nie ogony mamy Wojtkowskiego i tyle.
Przypomnieć jakim składem graliśmy końcówkę ubiegłej ligi ?
Naprawdę ktoś uważa że kupujemy niepotrzebnych piłkarzy?

I jeszcze jedno myślę że transfer i pensja Peszko wróciły się nam. Piłka to też show i ludzie chcą czegoś takiego.
Oczywiście nie można przeholować.

Szota byłby super. Gdyby nie wcześniej podpisani Wasyl i Janicki. Mamy teraz przynajmniej 5 stoperów na 2 miejaca. Hoyo to też młodzieżowiec, w dodatku tego co każdy widział - pozwalający wygrywać mecze i grać na zero z tyłu.

Zgadzam się z tym, że piłka to przede wszystkim show. Byleby nie był to nasz ostatni bal i nie musiał znów pisać takiego posta:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1507337)
Zarząd cały czas mówi że sprzedaje emocje i jest to w dużej mierze prawda.

Cały czas dostajemy informację że jest nie najlepiej ale nie jest też najgorzej że wychodzimy na prostą że Carlitosa nie musimy sprzedawać że z miastem negocjacje są na końcowym etapie, że z Bragielem też umowę niedługo podpiszemy, że mamy trenera na lata, że hiszpański model Wisły jest bardzo dobry

I nagle to wszystko pęka a zadawane pytania zostają bez odpowiedzi .

Oczywiście że klub nie może wszystkiego ujawniać że rożne negocjacje lubią ciszę, ale nie dziwmy się frustracji kibiców
bo jeśli jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle

Wiem, że zyski wzrosły. Dużo spłacono. Jednak gdy widzę, że mamy kadrę szerszą niż przed rokiem, robimy drugi transfer za gotówkę, podpisujemy drogiego Janickiego i Hiszpana na którego nie stać było innego klubu ESA - wciąż nasuwa mi się pytanie - czy wystarczy nie kraść, by było tak dobrze?

Napisałem już chyba wszystko co chciałem. Oby ktoś wypalił i pozwolił sobą spłacić wszystkie błędy naszego zarządu. Tak jak miało to miejsce z Brlekiem za Sarapaty. Ave Wisła!

Piotr777 01.08.2019 23:30

Dziękujemy Ci bardzo, że napisałeś juz wszystko...Może to dużo za dużo, ale najważniejsze, że już skończyłeś. Kiedyś przestrzegano mnie, abym nie wierzył ludziom, którzy mówią, że są uczciwi. Ty też niby jesteś White Star. Przypadek? Nie sądzę.

iamironman 02.08.2019 07:36

Chciałbym zauważyć, że nie każdy krytycznie patrzący na pewne poczynania musi od razu być kibicem sąsiadki. A widzę, że taki trend się tu zrobił. Albo jesteś bezkrytycznym wyznawcą nowego zarządu + Stolarczyka, albo jesteś z cracovii. Wesołe macie podejście.
A ja popieram spostrzeżenia kolegi White Star. Nikomu nie przypomina się zaciąg hiszpański i do czego doprowadził? Polityka pod tytułem "zastaw się, a postaw się" była już stosowana w tym klubie. Byle nie było powtórki :-(

Griszka30KR 02.08.2019 08:08

W międzyczasie przyszło dwóch zawodników o czym na forum tylko wzmianki ,a Ci się dalej kłócą na całe strony....
Ja pier...

Ogryzek 02.08.2019 08:46

Fajne transfery Chuco (do gry na teraz) i Szota (inwestycja). Lubię taką dywersyfikację transferową.

szprotson 02.08.2019 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 1541888)

To rok temu dla płynności finansowej znaczenie miało 100 tys. zł, a teraz nie mają większe wydatki?

jakie większe wydatki, skoro transfery są płącone przez inwestora z zewnatrz?
możesz w koncu napisać jakie to są te wieksze wydatki, tylko bez ogólników.

Rok temu? Rok temu to misiek był na wolności, i nikt nie wyobrażał sobie ze Piast bedzie mistrzem. Po co cofasz sie wstecz skoro dzis jest 2 sierpnia 2019 a nie 2018? Sytuacje rozpatrujemy na dziś, a nie na rok temu.
Jakie większe wydatki?
Aha, to nie koniec transferów, ba , transferów za gótówke (od razu uprzedzę - nie Twoją gotówkę, nawet nie Twoją złotówkę)

Toeju 02.08.2019 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR;1541896[B
]Szota byłby super. Gdyby nie wcześniej podpisani Wasyl i Janicki. Mamy teraz przynajmniej 5 stoperów na 2 miejaca. [/B]Hoyo to też młodzieżowiec, w dodatku tego co każdy widział - pozwalający wygrywać mecze i grać na zero z tyłu.

Ty chyba nie rozumiesz, że sezon trwa 37 kolejek, do tego dochodzi mecz, dwa, trzy.. w PP.
To jest +/- 40 meczy, więc wg Ciebie skład stoperów Wisły powinien wyglądać następująco:
Klemenz, Szota, Hoyo. To nic, że ten ostatni ma 16 lat i racjonalnie trzeba go wprowadzać. TTo nic, że mogą nastąpić kontuzje, to nic że czasem stoper się wykartkowuje. Przecież 'szeroka' kadra Wisły to najgorsze co nas może spotkać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iamironman (Post 1541902)
Chciałbym zauważyć, że nie każdy krytycznie patrzący na pewne poczynania musi od razu być kibicem sąsiadki. A widzę, że taki trend się tu zrobił. Albo jesteś bezkrytycznym wyznawcą nowego zarządu + Stolarczyka, albo jesteś z cracovii. Wesołe macie podejście.
A ja popieram spostrzeżenia kolegi White Star. Nikomu nie przypomina się zaciąg hiszpański i do czego doprowadził? Polityka pod tytułem "zastaw się, a postaw się" była już stosowana w tym klubie. Byle nie było powtórki :-(

Powiedz mi w czym transfery z tego i ubiegłego okienka przypominają Ci ten słynny hiszpański zaciąg?

forthy 02.08.2019 13:08

Ku*wa przez tego whitestar nie da się wchodzić w tematy by poczytać o Chuce, Szocie i ewentualnych dalszych ruchach, bo ten cały czas pieprzy to samo, na okrągło i do usranej śmierci pewnie...

Pulpet 02.08.2019 13:28

Myslę, że pod każdym postem tego jegomościa można wleić taką odpowiedź:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1541887)
O ile wiem nie jesteś w socios więc mógłbyś nie zarządzać nie swoimi pieniędzmi? :)
.

szym_ek 02.08.2019 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1541922)
Ku*wa przez tego whitestar nie da się wchodzić w tematy by poczytać o Chuce, Szocie i ewentualnych dalszych ruchach, bo ten cały czas pieprzy to samo, na okrągło i do usranej śmierci pewnie...

Aż się dziwie, że są tu jeszcze ludzie którzy z nim dyskutują. Mam go w ignorowanych ale przez to, że inni go cytują widzę te wypociny i faktycznie odechciewa się przeglądać forum...:-/

Kamson 02.08.2019 18:58

https://files.tinypic.pl/i/00986/ui5mzpefm2xe.jpg

Czyli za rok spokojnie możemy walczyć na trzech frontach :D

LucjuszWielki 02.08.2019 19:29

Bardzo słabo wyglądają te boki obrony... Pietrzaku, Palcicu wróć! O Bartkowskim nawet nie wspomne.

jendrus 02.08.2019 19:47

Z tego co ostatnio wiadomo Stolarczyk chce przejść na trzech srodkowych obrońców

ciacho 02.08.2019 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1541942)
Z tego co ostatnio wiadomo Stolarczyk chce przejść na trzech srodkowych obrońców

Chroń nas panie Boże..

wolfy 02.08.2019 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1541941)
Bardzo słabo wyglądają te boki obrony... Pietrzaku, Palcicu wróć! O Bartkowskim nawet nie wspomne.

Cała trójka wymienionych w obronie była słaba. Czasami nawet bardzo.

Karherop 03.08.2019 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1541942)

Nasi na razie nie ogarniają 4-3-3, a co dopiero mieliby ogarniać 3-5-2.

Od takich eksperymentów zresztą są okresy przygotowawcze, więc nie wierzę że teraz Stolarczyk będzie próbował grać z 3 stoperami z tyłu.

Jestem bardzo ciekaw gdzie Stolarczyk widzi docelowo Chuce. Z opisów oraz fragmentów meczów to zawodnik na pozycję Maka i to jego zapewne wygryzie ze składu.

LucjuszWielki 04.08.2019 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1541945)
Cała trójka wymienionych w obronie była słaba. Czasami nawet bardzo.

Może i była jak cała nasza liga, ale lepsza 2x od tego co obecnie mamy.

Ogryzek 04.08.2019 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1541959)

Na razie strasilismy 1 gola w 2 meczach. W zeszłym sezonie mielismy jedna z najsłabszych linii defensywnych. Chyba tylko kilka zespołów stracio więcej goli. (dokladnie tylko Miedź i Zagłebie Sosnowiec straciły wiecej goli). Więc nie wiem o czym piszesz.

Zobaczymy w kolejnych meczach jak dużo tych bramek bedziemy tracić. Ale na dziś problemem jest atak a nie obrona.

rozarian 04.08.2019 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1541947)

Jestem bardzo ciekaw gdzie Stolarczyk widzi docelowo Chuce. Z opisów oraz fragmentów meczów to zawodnik na pozycję Maka i to jego zapewne wygryzie ze składu.

Nieporozumienie. To zupełnie inne pozycje. On najczęściej porusza się w okolicach środkowego koła, lekko po lewej stronie, ale to nie jest skrzydłowy jak Mak. Po tym co widziałem w meczach Villarealu B z Barceloną B i Cornelią, to można go określić lewą 8-mką. Maka to może na ławie posadzić Silva po powrocie Kuby.

Karherop 04.08.2019 14:39

A Silva operuje też na lewej stronie?

Stolarczyk wspominał ostatnio że być może nie będzie już wzmocnien na pozycji napastnika, tylko kogoś na inną pozycję do ofensywy.
Może to być też znakiem, że zamierzamy grać trochę jak mistrzowska Hiszpania kilka lat temu bez napastnika, a z trzema ofensywnymi pomocnikami. Natomiast skrzydłowi będą mieli zupełnie inne rolę niż w potocznym rozumieniu.

Bielau 04.08.2019 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1541941)

Przecież co jak co, ale boki obrony to chyba nasze najlepiej obsadzone pozycje. Na prawej masz naprawdę solidnego Burligę i Niepsuja, który pokazał już niezły potencjał. Poza tym Morys, który zaprezentował się bardzo dobrze we wszystkich sparingach. Na lewej masz Sadloka, Grabowskiego, może też od biedy zagrać Bury. Obyśmy każdą pozycję mieli tak źle obsadzoną.

LucjuszWielki 04.08.2019 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1541960)
Na razie strasilismy 1 gola w 2 meczach. W zeszłym sezonie mielismy jedna z najsłabszych linii defensywnych. Chyba tylko kilka zespołów stracio więcej goli. (dokladnie tylko Miedź i Zagłebie Sosnowiec straciły wiecej goli). Więc nie wiem o czym piszesz.

Zobaczymy w kolejnych meczach jak dużo tych bramek bedziemy tracić. Ale na dziś problemem jest atak a nie obrona.

Ja też nie wiem o czym piszesz. Kto stał na bramce to raz, a dwa broni CAŁY ZESPÓŁ, a nie tylko dwóch bocznych - Twój post miałby sens, jeśli większość goli była stracona przez ewidentne-indywidualne błędy piłkarzy, których wymieniłem.

Karherop 04.08.2019 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1541966)
Ja też nie wiem o czym piszesz. Kto stał na bramce to raz, a dwa broni CAŁY ZESPÓŁ, a nie tylko dwóch bocznych - Twój post miałby sens, jeśli większość goli była stracona przez ewidentne-indywidualne błędy piłkarzy, których wymieniłem.

A co ten Niepsuj i Sadlok na dzisiaj zepsuli, żeby wzdychać nocami do Palcicia czy Pietrzaka?

wolfy 05.08.2019 01:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1541959)

W czym są lepsi? Przecież nasze boki obrony to był dramat, każdy szybszy zawodnik z minimum techniki miał u nas autostradę do bramki. Jak na razie w obu meczach wyglądało to o niebo lepiej defensywnie.
O ile jeszcze Pietrzak dawał sporo w ofensywie (ale w defensywie trochę niedomagał), to reszta była zwyczajnie słaba.

Nie przegraliśmy ze Śląskiem przez boki obrony, ani nie zremisowaliśmy przez nie z Lechią. To ofensywa u nas leży, a konkretnie to skuteczność, bo sytuacje tworzymy.

Ja bym nawet zrozumiał żal po Ondrasku czy Kolarze, ale po bocznych obrońcach to w ogóle. Zwłaszcza że Niepsuj oba mecze moim zdaniem zagrał na czwórkę, dużo pracował w ofensywie i dobrze bronił.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl