Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WHITE*STAR 31.07.2019 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1541852)
co wy ....a z tym Balickim?
Serio nie uważacie, ze jakby sie nadawał, to wyszedłbym zamiast Banialuka ktory jest przesłaby??

Właściwie to o mnie chodzi :) Ja nie wiem czy on jest dobry, czy zły, bo tak jak pisałem - nigdy go nie widziałem w akcji. Chodziło mi tylko o to, że Stolarczyk sam go sobie ściągnął. I nawet jeśli jest dziadowski to Stolarczyk może mieć pretensje tylko do siebie. Podobnie wygląda kwestia Brożka i jego dyspozycyjności. Razem z Arturem mamy w kadrze już 5 napastników. Dlatego niegospodarnością jest brać kolejnego przed pozbyciem się tych niepotrzebnych.

Zgadzam się z przedmówcami, że Chuca zapowiada się ekstra.

wściekłe pięści węża 31.07.2019 11:07

Wow. Nie wierzyłem, że ten Chuca to na poważnie. :D

Wielkie brawa dla osób odpowiedzialnych. Wygląda chłopina naprawdę mega solidnie.

silver03 31.07.2019 11:08

Buchalik - Niepsuj - Klemenz - Janicki - Sadlok - Savicevic - Basha - Chuca - Kuba - napastnik - Wojtkowski

Ławka: Lis, Wasyl, Mak, Silva, Drzazga i reszta

No nie najgorzej zaczyna to wyglądać na papierze :D

it 31.07.2019 11:09

Na razie połowa tych papierów to L-4...

Arked 31.07.2019 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtator (Post 1541853)
Co jest nie tak z tym gościem, że w tym wieku i z takim CV do nas przyszedł :D?
na papierze świetny transfer

Nic nie jest nie tak. Wybicie się Hiszpanii łatwe nie jest bo mają tam kłopot bogactwa. A w ciągu trzech ostatnich sezonów Ekstraklasa wyrosła na świetny kierunek do rozpoczęcia lub reanimowania poważnej kariery dla Hiszpanów. Poza tym zarobki, oprawa ligi i poziom życia też nie najgorsze. No i to też nie jest tak, że przychodzi do nas zawodnik sprawdzony w dorosłym futbolu. To wciąż niewiadoma bo wiele to on jeszcze nie pograł.

Bielau 31.07.2019 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1541857)
Na razie połowa tych papierów to L-4...

No nie wiem jak Ci wyszła połowa, skoro obecnie kontuzje ma Kuba i Savicević. A Vukan możliwe, że zagra już w meczu z Górnikiem. Więc 1/2 zawodników z 11 to nie jest połowa.

szprotson 31.07.2019 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bielau (Post 1541859)
No nie wiem jak Ci wyszła połowa, skoro obecnie kontuzje ma Kuba i Savicević. A Vukan możliwe, że zagra już w meczu z Górnikiem. Więc 1/2 zawodników z 11 to nie jest połowa.

dzis dopiero wchodzi w trening, wiec imho lepiej nie ryzykowac zbyt szybkim wprowadzeniem.

ślimak 31.07.2019 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bielau (Post 1541859)

Klub - z wiadomych względów - nie informuje o stanie zdrowia zawodników. Ze źródeł zbliżonych do klubu - Vukana czeka dłuższa przerwa. Ale obyś miał lepsze info.
Co do Hiszpanów w ekstraklapie: napisze raz jeszcze, że po obejrzeniu ME U21 - warto chyba stamtąd próbować amatorów z Orlików.

Stelio 31.07.2019 13:55

Ćwiąkała dzisiaj pisał, że Chuca nie będzie grac za frytki i że inne kluby w Polsce oceniły go jako "zbyt drogiego". Trochę mnie to niepokoi bo jeśli to prawda, to nie wiem od kiedy jesteśmy na tyle zamożni żeby pozwalać sobie na kominy płacowe.

wolfy 31.07.2019 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1541852)
co wy ....a z tym Balickim?
Serio nie uważacie, ze jakby sie nadawał, to wyszedłbym zamiast Banialuka ktory jest przesłaby??

No ja tak uważam, ale jestem chyba w mniejszości. Nawet Moryc i Śliwa grali więcej niż on, więc albo Stolarczyk go z jakiegoś powodu prześladuje, albo aktualnie jest słabszy od takiego Bałaniuka.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1541862)
Ćwiąkała dzisiaj pisał, że Chuca nie będzie grac za frytki i że inne kluby w Polsce oceniły go jako "zbyt drogiego". Trochę mnie to niepokoi bo jeśli to prawda, to nie wiem od kiedy jesteśmy na tyle zamożni żeby pozwalać sobie na kominy płacowe.

Weź pod uwagę tylko, że innej kasy zarząda jego menedżer od Legii, Lechii, Amici, Piasta czy nawet Cracovii, a innej od nas, którzy groszem nie śmierdzimy. Na tym polega łapanie okazji że w sierpniu Ci którzy dotąd nie mają klubu zaczynają spuszczać z tonu. Im dłużej są bez treningu i rytmu meczowego tym bardziej ich wartość spada i tym większe ryzyko, że w nowym klubie z miejsca przegrają walkę o miejsce w składzie z ogranymi piłkarzami, którzy dobrze przepracowali okres przygotowawczy.

U nas zarobi pewnie mniej, ale ma o wiele większe szanse na zaistnienie i transfer.

Proud 31.07.2019 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1541863)
U nas zarobi pewnie mniej, ale ma o wiele większe szanse na zaistnienie i transfer.

I do tego transfer za frytki.

Jak w tym sezonie strzeli z 6 bramek i będzie miał tyle samo asyst to może liczyć, że za ok 1 mln E go puścimy w Świat...

A taka Legia czy Lech będą wołać 3,4 razy tyle.

Tak niestety to wygląda.

Mam nadzieję, że chłopak odpali i zarobimy na nim kilka mln złotych.

BlurgH 31.07.2019 14:29

Jak Legia nie zdobędzie MP w tym roku, to gwarantuję Ci, że część piłkarzy sprzeda poniżej wartości frytek ;)
Lech nie ma sukcesów, ale ma uznaną szkółkę, stabilne finanse czyli wszystko, co wystarczy do sprzedawania piłkarzy za ciężkie pieniądze. U nas wiadomo jak było...

zibi7 31.07.2019 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1541862)

Nie kluby, tylko jeden klub.

Ogryzek 31.07.2019 16:04

Może być jeszcze tak że jakiś sponsor nas wspomógł przy transferze Chuco.

szprotson 31.07.2019 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1541863)
No ja tak uważam, ale jestem chyba w mniejszości. Nawet Moryc i Śliwa grali więcej niż on, więc albo Stolarczyk go z jakiegoś powodu prześladuje, albo aktualnie jest słabszy od takiego Bałaniuka.

z tego co sie slyszy, to wyglada naprawde slabo...póki co.

Błaszczu_WIŚLAK 31.07.2019 17:13

Rezerwy też potrzebują napastnika ;)

wolfy 31.07.2019 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1541869)
z tego co sie slyszy, to wyglada naprawde slabo...póki co.

Domyślam się, skoro pod koniec tamtego sezonu tylko minuty załapał.
Przeskok z pierwszej ligi jest trudny, co dopiero z drugiej...

Proud - to i tak będzie dla nas dobry biznes.

Proud 31.07.2019 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1541871)
Domyślam się, skoro pod koniec tamtego sezonu tylko minuty załapał.
Przeskok z pierwszej ligi jest trudny, co dopiero z drugiej...

Proud - to i tak będzie dla nas dobry biznes.

Oczywiście, że tak.

Na to liczę.

Mamy naprawdę sensowną pomoc, brakuje tylko Kolara, żeby wykańczał akcje...Miejmy nadzieję, że odpali Drzazga albo Bałaniuk, bo inaczej ciężko będzie wygrywać takie "stykowe" mecze jak te ze Sląskiem czy Lechią.

Markus 31.07.2019 20:57

Transfer Chuco wygląda bardzo obiecująco i z pewnością mieści się w naszych możliwościach finansowych. Ruch ten może okazać się zarówno bardzo zyskowny dla drużyny na boisku, jak i przynieść klubowi spore pieniądze w momencie odsprzedaży zawodnika. Hiszpanie w Polsce zwykle okazywali się dużymi wzmocnieniami. Pamiętajmy o tym.

Gdyby jeszcze udało się pozyskać jakiegoś napastnika z Półwyspu Iberyjskiego... ;)

seba_109 01.08.2019 11:26

Jakby się nim zainteresować uważam, że posada bramki u nas wymaga wzmocnienia tym bardziej, że być może Lis odejdzie https://www.transfermarkt.pl/tomasz-...spieler/320954

Dive Pirate 01.08.2019 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1541878)
Jakby się nim zainteresować uważam, że posada bramki u nas wymaga wzmocnienia tym bardziej, że być może Lis odejdzie https://www.transfermarkt.pl/tomasz-...spieler/320954

O RLY ?

U nas tak naprawdę każda pozycja wymaga wzmocnienia ale teraz to akurat potrzeba napadziora ;)

WHITE*STAR 01.08.2019 16:42

No i jest Szota za gotówkę w Wiśle. Zaraz pewnie będzie napastnik.

A pomyśleć, że ledwie na wiosnę była mowa o tym, by dograć sezon choćby juniorami... Na oddanie długu wobec miasta nas nie stać, na spłacenie wierzycieli pieniędzy nie ma, na kontrakt Wasilewskiego zrzucają się Socios, ale na transfery jest! Nasz zarząd mógłby mieć hasło jak PiS: "wystarczy nie kraść" ��

szprotson 01.08.2019 16:48

dopuszczasz taka opcje ze na transfery dalej nie ma, a hajs wylozyla grupa inwestorow?

LucjuszWielki 01.08.2019 16:57

Transfery obiecujące nie ma co, tym bardziej, iż WIĘKSZOŚĆ hiszpańskiego zaciągu SPRAWDZIŁA się prócz Pereza czy Ze Manuela (tak jest to portugalczyk jednakże: pod pojęciem hiszpanskiego zaciągu należy rozumieć transery robione za Kiko i Carilo).

Oby Szota okazał się równie udanym zakupem co Pietrzak czy Bartkowski, gdyż to zawodnicy na co najmniej TOP8 w tym jeden ocierał się o poziom reprezentacyjny - więc płacz nad Pietrzakiem jest jak najbardziej wskazany.

Karherop 01.08.2019 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 1541880)
No i jest Szota za gotówkę w Wiśle. Zaraz pewnie będzie napastnik.

A pomyśleć, że ledwie na wiosnę była mowa o tym, by dograć sezon choćby juniorami... Na oddanie długu wobec miasta nas nie stać, na spłacenie wierzycieli pieniędzy nie ma, na kontrakt Wasilewskiego zrzucają się Socios, ale na transfery jest! Nasz zarząd mógłby mieć hasło jak PiS: "wystarczy nie kraść" ��

Jak nie utrzymamy pewnego poziomu sportowego to całe ratowanie Wisły i tym bardziej spłacanie długów nie ma sensu. Cała prognoza spłaty zadłużenia w ciągu tych 5-10 lat jest uwarunkowana określonymi wynikami sportowymi, co w moim mniemaniu jest zapewne min top 8 w każdym roku. Wierzyciele musza zrozumieć i poczekać na swoje pieniądze, bo i zarząd dotrzymuje słowa i spłaca wszystko w dotychczasowych terminach.

Mar85 01.08.2019 18:18

Skoro wciąż sprowadzamy zawodników na inne pozycje niż napastnik to mam nadzieje że są jeszcze na niego pieniądze bo żeby zrealizować cel ósemki to chyba jednak ktoś musi strzelać te gole a na razie po 2 meczach na koncie zero a my kupujemy kolejnych zawodników gdzie musem jest atak. Trochę tego nie ogarniam. Niby 5 napastników a żaden nie gwarantuje skuteczności, a Paweł to nawet zdrowia...

WHITE*STAR 01.08.2019 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1541883)
Jak nie utrzymamy pewnego poziomu sportowego to całe ratowanie Wisły i tym bardziej spłacanie długów nie ma sensu. Cała prognoza spłaty zadłużenia w ciągu tych 5-10 lat jest uwarunkowana określonymi wynikami sportowymi, co w moim mniemaniu jest zapewne min top 8 w każdym roku. Wierzyciele musza zrozumieć i poczekać na swoje pieniądze, bo i zarząd dotrzymuje słowa i spłaca wszystko w dotychczasowych terminach.

Ryzykowna ta gra, ryzykowna. Przypomnę, że w sezonie 17/18 też wszystko miało się zgrać wraz z wynikiem sportowym.

Przypomnę też, że obecny zarząd ma 4 mln zł z emisji, odciążony milion na akademię od Socios, 300 tys. od Socios na Wasyla, 2 miliony z zimowych transferów 0,5-1 mln ze zbiórek, zszedł z kilku wysokich kontraktów jak np. Obrazek, ma większe zyski z biletów i karnetów oraz z Ekstraklasy. Rzecz w tym, że wolałbym, by przynajmniej niektóre z tych akcji się nie powtórzyły. Kadra na teraz jest szersza niż. Na jesień zeszłego sezonu. Nawet biorąc pod uwagę zimową ucieczkę, w ostatnim rok więcej zawodników do nas przyszło niż odeszło.

wolfy 01.08.2019 18:35

Akurat Szota to raczej nie jest piłkarz który ma nam coś wywalczyć w tym sezonie, raczej taki na którym chcemy kiedyś zarobić.

Karherop 01.08.2019 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 1541885)
Ryzykowna ta gra, ryzykowna. Przypomnę, że w sezonie 17/18 też wszystko miało się zgrać wraz z wynikiem sportowym.

Przypomnę też, że obecny zarząd ma 4 mln zł z emisji, odciążony milion na akademię od Socios, 300 tys. od Socios na Wasyla, 2 miliony z zimowych transferów 0,5-1 mln ze zbiórek, zszedł z kilku wysokich kontraktów jak np. Obrazek, ma większe zyski z biletów i karnetów oraz z Ekstraklasy. Rzecz w tym, że wolałbym, by przynajmniej niektóre z tych akcji się nie powtórzyły. Kadra na teraz jest szersza niż. Na jesień zeszłego sezonu. Nawet biorąc pod uwagę zimową ucieczkę, w ostatnim rok więcej zawodników do nas przyszło niż odeszło.

Pytanie całkiem na serio: widać że Cię boli kasa na Wasyla od socios bo co chwilę o tym wspominasz. O ile wiem nie jesteś w socios więc mógłbyś nie zarządzać nie swoimi pieniędzmi? :) Nic Ci do nich.

W transferach do klubu musi być balans i ciężko to nawet porównać z sytuacją z sezonu 17/18.
Wtedy mieliśmy we wrześniu 27 seniorów na kontraktach, a teraz ledwo 18.

WHITE*STAR 01.08.2019 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1541887)
Pytanie całkiem na serio: widać że Cię boli kasa na Wasyla od socios bo co chwilę o tym wspominasz. O ile wiem nie jesteś w socios więc mógłbyś nie zarządzać nie swoimi pieniędzmi? :) Nic Ci do nich.

W transferach do klubu musi być balans i ciężko to nawet porównać z sytuacją z sezonu 17/18.
Wtedy mieliśmy we wrześniu 27 seniorów na kontraktach, a teraz ledwo 18.

Jasne, że tak. Każdego powinny wkurzać patologie. Podobnie bolało mnie jak dowiedziałem się co robił poprzedni zarząd, gdy ja dorzucałem się do zbiórki R22. Bolała mnie też kasa dorzucona przeze mnie zimą, gdy dowiedziałem się o zakontraktowaniu Peszko i to nawet ze sponsorem, za połowę jego dotychczasowej forsy. Po prostu widzę ważniejsze potrzeby. A tego typu wyrzucanie kasy na zachcianki jest jak kupowanie szlug i wódki przez rodziców biednej, zadłużonej wielodzietnej rodziny, która prosi o pomoc ludzi wokół.

Wolałbym by pieniądze z pomocy, szły na pomoc. Na zachcianki trzeba sobie samemu zapracować.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1511892)
Tu 400 tys tam 400 tys, jak można mówić że dla klubu z takimi długami to grosze?
Cieszy kasa ze starych transferów, ale jednocześnie nasza przyszłość szykuje się ciężko, jeśli nikogo nie sprzedamy lub nie pojawi się nowy inwestor.

Ktoś się dziwi że długi mogą byc większe niż 2 lata temu? Jeśli TF zostawiła nas z niekorzystynymi umowami (z miastem, UFA, część pilkarzy i trenerów), to logiczne że długi będą rosnąć, bo Wisła nie jest w stanie regulować samodzielnie takich zobowiązań. A już na pewno nie z podstawowej działalności.

Powiesz mi co tak zmieniło w ciągu roku Twoje spojrzenie na szastanie pieniędzmi?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1511897)
Jakie 400 ? Było 493 jak przyszedł, wyciągnął całośc, oddał 200 i 293 które zostały do spłaty....dalej sa do spłaty.
Dla płynności finansowej te 100k to też maja znaczenie.

wiec skad te 400?

To rok temu dla płynności finansowej znaczenie miało 100 tys. zł, a teraz nie mają większe wydatki?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl