![]() |
Ok, nie doczytałem że chodzi o wiosnę, choć bzdurne wydaje mi się liczenie ludziom lat za rok, gdy będą im się kończyć kontrakty. Równie dobrze można liczyć kontrakty aktualne do końca 2028 i apelować o rozsądek w klubie bojąc się o naszą przyszłość.
Za rok Wasyl, Brożek i Boguski mogą zawiesić buty na kołku i tyle ich widziałeś. A póki co mają być może ostatnią piłkarską misję do spełnienia. Danie możliwości młodym graczom wzoru profesjonalizmu, pracy i kooperacji w drużynie. Piłkarsko o ich jesień jestem spokojny na tyle, na ile będą potrzebni. Mówimy o tym co jest tu i teraz. Mówisz o starej kadrze, ale ciągle nie liczysz młodych. Gdzie tu logika? Kilka stron temu prosiłem abyś wymienił średnią z kolejek 31-36 poprzedniego sezonu. Wynosiła 32 lata? Czy może bliżej jej było do 23? |
Cytat:
A co do meritum ... może weź przeanalizuj metody klubów holenderskich, które osiągnęły średnią wieku jaką sobie zażyczyłeś (potrzebne dane masz podane na tacy w moim wpisie) i napisz, który z tych modeli mielibyśmy zastosować u nas "na już" (bo tego jak rozumiem się domagasz). |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Czyli za rok odpadna nam co namniej 2 najstarsi zawodnicy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nawet jeśli są to zasłużeni piłkarze, to należy im ładnie podziękować za grę, a nie utrzymywać tak długo jak mają na to ochotę. Zauważyli to już nawet w fatalnie zarządzanej Legii, gdzie po zeszłym sezonie pożegnano się z Malarzem, Astizem, Radovicem i Kucharczykiem. Prywatny klub piłkarski, bez sugar daddy'ego to przede wszystkim biznes, a nie klub wzajemnej adoracji. Kibice się cieszą, a księgowy będzie płakać. |
Cytat:
|
Paweł Brożek - 7 x mistrz Polski z Wisłą, 137 bramek w ekstraklasie dla Wisły, dla kolegi White Star to za mało na status legendy klubu.
Człowieku!!! Paweł Brożek jest legendą całej tej ligi, nie tylko Wisły. I powtórzę: prowadzona polityka zrównoważonej kadry jest optymalna. A ocenianie okienka transferowego przed jego rozpoczęciem jest niepoważne. Over. |
Cytat:
O tym czy obecna polityka kadrowa jest optymalna dowiemy się najwcześniej za rok. Moim zdaniem są spore przesłanki, by uważać inaczej, na co przedstawiłem szereg argumentów. Znalazło się też kilka sensownych przeciwko. Wszak świat nie jest czarno-biały, a wręcz - jak mawia to Królewski - jest probabilistyczny. |
Ale Brożek nie jest kibicem tylko zawodowym piłkarzem, który wracając do ligi mógł liczyc na duzo lepszy kontrakt niz u nas. I nie tylko z tego powodu jest legenda Wisly podobnie jak Glowa czy Ci sie to ppdoba czy nie. A porownanie Brożka do Boguskiego to kwintesenscja wypowiedzi.
|
@WHITE*STAR
Dalej się nie doczekałem się na to, który model, spośród tych zastosowanych w takich klubach jak Ajax, PSV, Az Alkmaar, FC Groningen, SC Heerenveen i Fortuna Sittard, powinno się zastosować w Wiśle do tego otrzymanie tej "wymarzonej" średniej wieku 23 lata? |
Cytat:
Tak więc odpuszczam temat. PS. Abstrahując od tematu, czemu dla Ciebie legendami nie są Sobolewski, Głowacki czy Brożek? Jaki jest kryterium w Twoim wewnętrznym rankingu legend Wisły? Takie mocno ambiwalentne? :) |
Cytat:
Wracając do meritum tematu - nie owa "legendarność" lub jej brak, a użyteczność, powinna wpływać na przedłużanie z kimś kontraktu. Cytat:
Cytat:
Wizja-idea odmładzania składu i promowania zawodników sprawdzała się w wielu klubach. Idea stawiania na doświadczonych i ogranych owszem też się sprawdzała, przede wszystkim sportowo. Jednak zazwyczaj wdrażały ją kluby jak na swoje ligi bogate: dawna Wisła, ostatnio Legia, Bayern czy Real. |
"U nas, woła się tak na prawie każdego, kto grał przez kilka sezonów złotej ery."
Na kogo się woła "legenda", a na to nie zasługuje? Przypominam, że Brożek, Głowacki, Sobolewski, Moskal, czy chociażby ten Boguski nie grali tylko w "złotej erze" ale również długo długo po niej lub też związali z Wisłą dalsze swoje kariery (tu Sobolewski czy Moskal). Nikt tu też nie nazywa legendą np. Wasilewskiego...i słusznie |
Cytat:
Nie o tym jednak jest ten wątek. Jeśli klub chce oddawać "legendom" szacunek to niech wstawi ich zdjęcia do gablotek, a nie utrzymuje tak długo jak mają na to ochotę. Lepiej dla klubu byłoby, gdyby współpracę z Brożkiem zakończyć po sezonie 2017/18, gdy strzelił tę bramkę przeciwko Lechowi. Od tego czasu pożytku z niego niewiele. Podobnie z Boguskim i jego "grą" ostatnią wiosną. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jesteś kompletnie oderwany od rzeczywistości.Właściwie nie wiadomo o co ci chodzi co chcesz udowodnić.Obrałeś sobie jakąś granicę 23 lat jako średnią wieku która ma gwarantować niby co?Wynik sportowy,wynik finansowy dobre samopoczucie kibiców?Przecież podawanie Holandii jako przykład to jakiś wyższy poziom absurdu. Ajax czy PSV to ma po kilkanaście grup w każdym roczniku.I ty chcesz taki model wprowadzac do klubu który ledwo wstał z kolan chwieje się na boki i nie wiadomo czy zaraz znowu nie pie....nie
|
Jeszcze przez jakiś czas będziemy zmuszeni łatać kadrę i piłkarzami wiekowymi, i juniorami. Sorry, taki mamy klimat.
Inna sprawa, że skoro dla niektórych metryka jest najważniejsza, to nie wiem czy by zaakceptowaliby w Wiśle "starych" Messiego (32) i Ronaldo (34). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobra, ja się nie włączam do zabawy "tłumaczymy W*S rzeczywistość".
Ma podpisać Brożek i szanse dostanie Bałaniuk. To chyba kończy temat napastników. Ile kontraktu ma jeszcze Denis? |
ja i wielu już odpuściło :-)
|
Dałem ignora na starcie :D
|
ja nie wiem jak Wy możecie jeszcze z tym pajacem gadać
co drugi post niedostępny bo łajt stara mam w ignorowanych i rozwalony temat bo mu odpowiadacie. A dajcie sobie jeden z drugim siana i go olejcie :D |
Myślę że w tej wyminie zdań wszystko zostało już powiedziane. Jeśli ktoś musi o tym dyskutować to tylko na priv.
|
A ja powtórzę pytanie - ile jeszcze kontraktu ma Bałaniuk? Czy jeśli zacznie dobrze grać to trzeba będzie go z miejsca sprzedać, czy będzie można wytargować lepszą cenę?
|
Wg TM ma kontrakt do czerwca 2020. I tak też mi się wydaje, że było powiedziane jak przychodził, że kontrakt na 2 lata.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl