Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

medyk 30.06.2010 11:44

a narzekliście na beton elewacyjny.. hahaha ludzie zablokujmy to jakoś.. gdzie do jasnej cholery jest klub? gdzie pan Basałaj? Mam wrazenie ze nikomu nie zalezy na tym stadionie

Wicked 30.06.2010 11:45

raczej po pierwszej zimie. Nie no to już po prostu jest nie wyobrażalne, asfalt na stadionie :|

tsw biała gwiazda 30.06.2010 11:45

przecież to jest chore kxxxa asfalt na stadionie chyba ze patrzą na to z tej perspektywy że krety się nie przekopią. Oni chyba prezydent Majchrowski nie traktuje powaznie naszego stadionu. Na stadion Cracovi to jest gotów dołożyć ile tylko zechca

sayek89 30.06.2010 11:46

Istny kretynizm, ale nie pozwolą na wylanie asfaltu ludzie, bo raczej stadion klasy elite nie może mieć czegoś takiego.

Gdzie by się piłkarze rozgrzewali, a trener miał by swoją strefę na asfalcie? To jest mało realne...

TymonPRO 30.06.2010 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tsw biała gwiazda (Post 923916)
przecież to jest chore kxxxa asfalt na stadionie chyba ze patrzą na to z tej perspektywy że krety się nie przekopią. Oni chyba prezydent Majchrowski nie traktuje powaznie naszego stadionu. Na stadion Cracovi to jest gotów dołożyć ile tylko zechca

No i to jest to xD

rafal777 30.06.2010 11:53

Wyobrażam sobie 40 stopni w słońcu i koleiny na asfalcie po jednym przejeździe karetki...Przeciez ten teren nawet nie jest jakos bardzo utwardzony, żeby miec pewnośc że się koleiny nie porobią ...Dla piłkarzy zrobią pasy i światła żeby pod karetkę nie wpadli? Tylko trawa, na nic innego nie można im pozwolić!! Ale to są jaja z tym stadionem. Każda interpelacja ma więcej konkretnych, i samą swoja treścią, dobijających prezydenta pytań. Te pytania są juz tak sformułowane, że sama ich treść podważa wiarygodność g(ł)ównego inwestora...

Zwitter 30.06.2010 11:56

A myślałem, że już mnie nic nie zaskoczy w budowie tego stadionu, a tu proszę...

Beton Wam się nie podoba? Jeszcze Pan Prezydent zechce nam go pomalować... ale na różowo.

Jaja i tyle. Trzeba być kompletnym debilem żeby wymyślić coś takiego.

kasperr 30.06.2010 11:56

To że nie dotrzymają terminów to można było przypuszczać już od dawna, nie przypuszczałem że jest w stanie jeszcze coś mnie zdziwić w związku z budową naszego stadionu.. ale jednak..
Bardzo "ciekawie" i "estetycznie" będzie to wyglądało, a na pewno oryginalnie nie pomijając rozbitych kolan i łokci rozgrzewających się piłkarzy. Lepiej żeby ten asfalt przeznaczyli na łatanie krakowskich dróg.
Ma się wrażenie jakby przy tych rozwiązaniach maczał palce sam ś.p. Bareja.

Faitmen 30.06.2010 11:57

a co wy na to zeby byl asfalt, a na asfalcie wislackie graffiti?... ale to dalej asfalt bedzie

ducat 30.06.2010 11:57

Niech nie zapomną o "zebrze" i znaku wybiegających dzieci przed miejscem gdzie piłkarze będą wybiegać na murawę. Jeszcze dojdzie do nieszczęścia jakiego.

A poważnie niech to ktoś zdementuje, proszę... Już zaakceptowałem jego wygląd zewnętrzny, odległości od murawy i inne "niedoróbki" ale asfalt? Boże nie

WislaOnly 30.06.2010 11:57

tak, a fosę wypełnią magmą, zamiast gniazd będą kotły ze smołą... WISŁA HELL ARENA!!!! :D
AHA!!! I azbestowy dach oczywiście!!!!

serek.c2 30.06.2010 11:58

Zamiast marudzić lepiej zbierzmy ekipę i zablokujmy tą pojebaną budowę, bo Ci idioci gotowi wylewać asfalt w ciągu kilku dni. Nie wyobrażam sobie braku reakcji SKWK, zarządu klubu i zwykłych kibiców w kwestii tej skandalicznej decyzji. Póki czas zróbmy cośbo jeszcze nam obwodnicę poprowadzą przed trybunami...

PODpalacz 30.06.2010 11:58

prawdopodobnie to będzie asfalt wysypywany z tak zwanego frezu ZIKiT ma go pod dostatkiem ..... To jest chore !!!!

El'kabat 30.06.2010 11:58

Ja pierd,trzeba to jakos blokowac na predce,jeszcze niech tam tor kolarski zrobia na wzor sasiadow,chorzy ludzie...
Jak ktos wczesniej napisal co robi kur. mac klub ? Dla nich to nie jest przeszkoda ? Mam nadzieje,ze tylko postraszą i się opamiętają

Zwierze 30.06.2010 12:00

Jak nigdy nie narzekałem... to jest jakiś żart po prostu...

PhantomRanger 30.06.2010 12:01

No przecież normalnego człowieka może szlag jasny trafić kiedy czyta te informacje. Przecież w upalne dni będzie tam się unosił 'przyjemny' aromat asfaltu, a gdy jeszcze trochę deszcz poleje to już będzie zgroza. Mam nadzieje, że to jest tylko kiepski żart.

klusek106 30.06.2010 12:01

nie ma ch*** ! jak bedzie trzeba to i wtargne na plac budowy i poloze sie na żwirze.

Przeciez to jest Panowie paranoja... czy nam zawsze musza wpier***** jakiegos bubla ?
jak wyleja to ni ma ch*** idzmy nawet z koktajlami molotowa pod siedzibe tego Majchra !!

Sory za wulgaryzmy ale po prostu cos czlowieka trafia jak czyta takie rzeczy !!

murray 30.06.2010 12:03

Jeszcze tylko brakuje, żeby na zachodniej krzesełka zrobił w biało - czerwone pasy...

sergio 30.06.2010 12:03

Czytając Wasze posty myślałem że sie poprostu zbijacie z tym asfaltem, ironizując całą tą budowę

ale k...a to nie są żarty.Wypadałoby teraz tym betonem je..ć prezydenta w pusty łeb!

TymonPRO 30.06.2010 12:06

Czyli wychodzi na to że każdy coś ma na stadion xD Jakiś taboret zamiast krzesełek może albo weźmy trawe z błoń po co sprowadzać nową :D Tak to wygląda stadion z resztek,odpadów
Asfalt już mamy bo mają pod dostatkiem,jeszcze telebim by się przydał ma ktoś na zbyciu :D

Nie wiadomo też, czy inwestor nie zapomniał o dodatkowym zielonym pasie na rozgrzewkę. Zdecydowano się na możliwie najtańszą i najbardziej obskurną opcję, której nie widzieliśmy na żadnym stadionie na świecie.

LAB 30.06.2010 12:07

Spoko,asfalt bedzie, a moze jeszcze niech zrobia w ktoryms narozniku lądowisko dla tych spadochroniarzy co sa zawsze na fecie mistrzowskiej :D

sevenheaven 30.06.2010 12:09

ciekaw jestem jak pilkarze się będą rozgrzewać na asfalcie ..
wyobraźcie sobie miny, jakby jakiś klasowy zespół przyjechał :D
chyba większe zdziwienie byłoby niż wtedy kiedy barca przyjechała do nas za 1 razem

barteqTS 30.06.2010 12:09

Mam nadzieję że osoby władne od Prezesa Basałaja począwszy, przez SKWK i największy portal - TWSD skończywszy, jeśli trzeba będzie wspólnie storpedują ten pomysł, tylko że trzeba działać szybko.
Naprawdę nie chce się wierzyć w to jak wygląda budowa tego stadionu..

SpoXsteR 30.06.2010 12:11

Pilkarze rozgrzewke beda przeprowadzac jezdzac na rolkach? :lol:

a co jak ktos wyleci poza bandy reklamowe (czasem tak bywa) , polowa ciala zdarta do krwi..

ja pie.. nic mnie juz nie zadziwi

raczej po ptokach... jest wyraznie napisane ze klub zabiegal o sztuczna nawierzchnie trawiasta, Majchrowski to zignorowal

Tenzen 30.06.2010 12:12

To nawet gorzej niż bieżnia... To nie będzie stadion klasy Elite, to będzie boisko IV ligi, otoczone 17,5m dalej trybunami.

płyta musi być cała zielona, od fosy do fosy ;)

No tak, szydziłem z toru kolarskiego na Cracovii a teraz się okazuje, że mają jedną płytę a niedorozwinięty tor wokół boiska będzie u nas...

Fuks 30.06.2010 12:14

Biorąc pod uwage, ze Reymana to ma byc deptak + ścieżka rowerowa, to mysle ze spokojnie wzdłuż C mozna zrobic drogowe połączenie miedzy al. 3 maja a Reymonta. Reymana była jednokierunkowa, a przeciez samochody spokojnie sie zmieszczą w tych wjazdach w naroznikach , wiec nic nie stoi na przeszkodzie..

Stąd ten asfalt - ciekawe czy beda zamykac przejazd w trakcie meczu. Moze tak jak na przejazdach kolejowych ? Pytanie gdzie bedzie budka drużnika :D:D

serek.c2 30.06.2010 12:15

Tu nie ma co ironizować, trzeba działać i to szybko. Jak słowa nie pomogą trzeba iść na budowę i nie dać im pracować. Jako zwykli kibice tylko i aż tyle możemy zrobić.

pawelwislak 30.06.2010 12:15

Przecież K**** lepiej to żwirkiem jakiś wysypać niż wydu**** asfalt paranoja!!

murray 30.06.2010 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 923946)
Biorąc pod uwage, ze Reymana to ma byc deptak + ścieżka rowerowa, to mysle ze spokojnie wzdłuż C mozna zrobic drogowe połączenie miedzy al. 3 maja a Reymonta. Reymana była jednokierunkowa, a przeciez samochody spokojnie sie zmieszczą w tych wjazdach w naroznikach , wiec nic nie stoi na przeszkodzie..

Stąd ten asfalt - ciekawe czy beda zamykac przejazd w trakcie meczu. Moze tak jak na przejazdach kolejowych ? Pytanie gdzie bedzie budka drużnika :D:D

Albo to może być parking. Wtedy chodzi o zwiększenie zysków.

7 kotów 30.06.2010 12:15

[QUOTE=VanBasten;923778Stadionów podobnych do naszego jest w Angli bądź ile i nikt nie narzeka [/QUOTE]
Oczywiscie ze tak, z tym ze sa to wszystko projekty i konstrukcje z lat 2. urzedowania Churchilla. A niektore i z 1.
W ciagu minionych 60 lat jednak trendy i mozliwosci konstrukcyjne sie zmienily.
Trybuny D i przeciwna byly projektowane jako wolnostojace - dlatego to tak wyglada. Sa za szerokie. A o tym juz pisalem gdy lano pod D fundamenty. Teraz juz jest sztukowanie.

Odnosnie kosztow - w budownictwie co tanie to drogie.

PS. Zamiast asfaltu pewnie wyleja tartan. Tzn na sfalcie.

Plastman 30.06.2010 12:16

To może zamiast murawy położyć asfalt na całym boisku?
Będzie jak na boiskach szkolnych.
A piłkarze będą grali w trampkach. Obowiązkowo w białych koszukach i granatowych spodenkach. Drużyna gości będzie przepasana szarfami, tak, dla odróżnienia.

A może stare szkolne boiska asfaltowe były inspiracją tego "wspaniałego" pomysłu?

PODpalacz 30.06.2010 12:16

a żeby iść po kosztach to niech jeszcze po drugiej stronie zamiast krzesełek ławki z desek zrobią dach eternitem z odzysku pokryją ,a na tym asfalcie stragany postawią

Pablo84 30.06.2010 12:19

Mam nadzieje,że mi się to wszystko śni i zaraz się obudzę, bo już mnie brzuch boli ze śmiechu.

Mixu 30.06.2010 12:19

Oni chyba są kibicami Cracovii i po prostu mają z nas ubaw. Innaczej nie umiem tego wytłumaczyć. No chyba że to skrajny debilizm, ale z tym to już do białego domku..

TymonPRO 30.06.2010 12:25

Ten temat wszystko mówi http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...iego,id,t.html

farben 30.06.2010 12:26

Kraków: już za chwileczkę stadiony będą nam się pięknić

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...knic,id,t.html

No, a w krakowskiej prasie pełen optymizm... Jakoś nikt nie wspomina o asfaltowym bublu.

pawelwislak 30.06.2010 12:30

Nie no wierzę że w obliczu tej tragedii panowie z TWSD i SKWK szybko połączą siły dogadają się i coś z tym zrobią bo to jest nie do pomyślenia to lepiej niech zostawią ziemi klub za własne pieniądze położy sobie sztuczną trawę przecież jak jest przygotowany teren pod to wszystkie warstwy i ubicie ziemi to kosztowa różnica pewno się zamyka w kilkudziesięciu tysiącach!!

ps. Ja jestem po prostu zdruzgotany zdałem wczoraj ostatni egzamin myślę wreszcie spokój i wakacje wypocznę sobie meczyk na R22 za niedługo a tu K**** coś takiego.
Po prostu nie ogarniam tego bagna przecież majcher chyba sobie z nas jaja robi to jest jakieś jawne popier*****

Czarny 30.06.2010 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 923944)
Pilkarze rozgrzewke beda przeprowadzac jezdzac na rolkach? :lol:

a co jak ktos wyleci poza bandy reklamowe (czasem tak bywa) , polowa ciala zdarta do krwi..

ja pie.. nic mnie juz nie zadziwi

raczej po ptokach... jest wyraznie napisane ze klub zabiegal o sztuczna nawierzchnie trawiasta, Majchrowski to zignorowal

A przez coś takiego nie będzie problemu z uzyskaniem licencji PZPN? Czy obiekt będzie dopuszczony do użytkowania przez policję, straż pożarną? Przecież to jest niebezpieczne dla wszystkich: piłkarzy, kibiców. To jest jakaś masakra po prostu, ludzie ktoś tu zwariował. Jeśli rzeczywiście mają zamiar to zrobić, to jest to czysta niegospodarność, ludzie to jest boisko piłkarskie, a nie parking, mam nadzieje, że to tylko plotka, jeśli nie, to do NIKU z tym. Chore! Skandal!

_ukoL 30.06.2010 12:36

Sztuczna trawa to idealne rozwiązanie. Dbać zbytnio o taką nawierzchnię nie trzeba, a jest miękka i bezpieczna. Już o estetycznym wyglądzie nie wspomnę. Wyleją asfalt to powinna UEFA czy PZPN nie dopuścić tego obiektu do rozgrywek i na poważnie zająć tą farsą, pt. "modernizacja stadionu Wisły Kraków".

El'kabat 30.06.2010 12:42

Tak jak dużo osób narzeka na SKWK,to tak w tym momencie chyba wszyscy liczymy ze razem z TWSD storpeduja ten pomysł,bo to jest po prostu kpina jak skur....Jak nie to trzeba sie skrzyknac jak bedzie wiadomo kiedy zaczynaja to wylewac i to zablokowac...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl