![]() |
Na transfermarkt Vladavic opisywany jest jako zawodnik obunożny. Na tym filmiku gra po lewej stronie i to z całkiem niezłym skutkiem (nr 25):
http://www.youtube.com/watch?v=j43Tjbyn-VU |
http://www.youtube.com/watch?v=j43Tjbyn-VU
bo tym skrocie widac ze jest dynamiczny szybko wychodzi z kontra, prawonozny, nawijka niby prosta ale skuteczna. prawonozny, wiec moze byc tez na prawa strone |
Moim zdaniem Vladavić jest jak najbardziej realny w kontekście przejścia do Wisły, nawet jakbyśmy musieli za niego zapłacić. To jest bardzo ciekawy zawodnik ,szybki ,dobry technicznie, zdrowy na pewno podniesie realnie konkurencję w drużynie na prawym skrzydle. Łobodziński jest dość chimeryczny, ale powiedzmy sobie szczerze ,że wieszanie psów na Wojtku to jest lekkie nie porozumienie w obecnej sytuacji. Ktoś rzucił hasło o 900 tyś euro za Vladavicia. Na tyle to wycenił go transfermarkt, a sami wiecie ,że liczby często ten portal bierze z sufitu. Dwa lata temu słowacki klub zapłacił za niego (prawdopodobnie) 100 tyś. euro, teraz maksymalnie mogą Wiśle powiedzieć 360 tyś. euro. Dodatkowo sam zawodnik chce jak najszybciej odejść z Żiliny. Ciekawie to wygląda wszystko. Trzymam kciuki za Jacka Bednarza i za Radę Nadzorczą co by Jackowi zaufała i nie skąpiła grosza. Jakby się jeszcze udało pozbyć Niedzielana i Cantoro to już byłoby bardzo ciekawie. Wy sobie zdajecie sprawę jakich pożytecznych zawodników można np. zatrudnić za zarobki Mauro i Andrzeja razem wzięte...
|
Jezeli pozwolili negocjować z Vladavicem to znaczy że Wisłę na niego stać.
Vladavic i Bozok= zabezpieczona lewa pomoc. Jeszcze mam nadzieję na teho Kirma( bo pewnie tak jak Boguski może spokojnie grać podwieszonego napastnika. No i oczywiście Gikiewicza( ten reprezentant Słowacji z innego tematu wygląda też miodnie, mama nadzieję że to prawda). Na prawej obrnie zapowida się ciekawa rywalizacja Singlar, Carlinhos, Burliga. Byłoby cudownie. |
Slowak i Brazylijczyk przeszli badania medyczne. Sa/byli w Krakowie i to jest realne zainteresowanie naszego klubu.
Wszystko inne to czyste spekulacje, jednak napewno cos sie dzieje i mam nadzieje ze wyniki zobaczymy jak najszybciej. P.s. Cytat:
Cytat:
|
Mysle ze puscili do prasy przecieki graczy z ktorymi sie nie dogadalismy bo nie ma juz zadnego ryzyka ze nam ktos ich podbierze.
|
OL - bez jaj, Burliga nie poradzil sobie w srednim zespole 1. ligowym. On nie bedzie mial meijsce w kadrze Wisly, prawdopodbnie go znowu wypozycza, z nim przyszlosci nie ma co wiazac.
|
Vladavić w Zilinie czesciej gra na lewej pomocy, wiec mysle, ze na ta pozycje go sprowadzamy. Jak dla mnie jego transfer + transfer Bozoka jest malo realny. Ale cuda sie zdarzaja :).
|
Cytat:
Myśle, że transfer tego zawodnika powinien byc priorytetem Wisły, gdyż może grać po obu stronach boiska oraz dobrze bije stałe fragmenty gry. |
Cytat:
Do momentu aż nie napisze o nim oficjalna, bądź gość nie stawi sie przy R22 lub ewentualnie przy Prądnickiej w JPII na badaniach będzie to nadal czysta spekulacja. |
Widzę ,że ostatnie lata transferowych niewypałów i posuchy kadrowej wyrobiły w wielu przekonanie ,że jak Wisła może pozyskać dwóch ba nawet czterech zawodników w jednym oknie transferowym to jest po prostu jakieś cholerne sajens fikszyn. Jakbyśmy deliberowali o człowieku który kosztuje 1,5 mln euro i ma oferty z Rosji, Niemiec i Ukrainy w kontekście transferu do Wisły to wiadomo ,że to byłoby przegięcie. Ale Bożok i Vladavić do tego Carlinhos darmowy. Czy te nazwiska to są jakieś super nierealne. Obecna sytuacja kadrowa w Wiśle jest taka ,że mamy wiele nazwisk a nie mamy konkurencji. Do tego tacy zawodnicy jak Niedzielan czy Cantoro zarabiają pieniądze zupełnie nieproporcjonalne do ich wkładu w drużynę. Jak dla mnie to Wisła powinna się rozejrzeć gdzieś za jakimś środkowym obrońcą (wypożyczenie Banasia z Górnika na rok?).
PS.FREDZIO ---- myślę ,że zawodnicy mogą nie mówić po polsku ważne ,żeby było co fetować. |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie jestem też zwolennikiem ściągania aż tylu obcokrajowców. Nie chciałbym, żeby o sile naszego zespołu stanowili głównie obcokrajowcy, tak jak jest to w Legii czy Lechu. Nie chciałbym doczekać takiego momentu, że podczas fety główni autorzy zdobytego tytułu nie umieją i nie znają ani nie rozumieją ani jednej z naszych przyśpiewek. Na szczęści od wielu lat w Wiśle, o sile naszej drużyny stanowią Polacy i mam nadzieję, że tak pozostanie. Ubolewam nad tym, że ceny polskich zawodników są tak nieproporcjonalne do umiejętności i stąd wynika konieczność ściągania obcokrajowców. |
Cytat:
Pawełek,Senecky(/Gikiewicz) Singlar,Carlinhos Marcelo,Głowacki,Diaz Pi.Brożek,Diaz Małecki,Łobodziński Sobolewski, Diaz, Jirsak Vladavic, Bozok Garguła, Kirm Brożek, Boguski, Ćwielong I jest dobrze:) 19 piłkarzy... stać nas na utrzymanie? Stać. Na transfery? Stać. Więc w czym problem? Młoda drużyna. Jak się zgrają to żeby się załapać do naszej kadry będzie trzeba mieć naprawdę talent(mówię o przyszłych transferach). |
Cytat:
--------------------- wg mnie: Carlinhos Bozok Vladović +ew. jakiś bramkarz... to wystarczające transfery. Biorąc pod uwagę sytuację w jakiej się znajdujemy.(stadion, kryzys) Jakby to okienko zakończyło się takimi wzmocnieniami, byłbym zadowolony. Ale na razie, wszystko jest gdybaniem. |
Szeroka kadra jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Będzie liga, europuchary, Puchar Polski, Puchar Ekstraklasy (zawsze można naszym nowym nabytkom wmówić, że to prestiżowe rozgrywki :) ). Przykład Amiki pokazuje, że bez zmienników daleko się nie zajedzie.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pawełek,Gikiewicz Singlar,Carlinhos Marcelo,Głowacki, Varga, Pi.Brożek,Diaz Małecki,Łobodziński Sobolewski, Diaz, Cantoro Vladavic, Bozok Boguski, Garguła, Jirsak Brożek, Ćwielong Dla mnie to nawet lepiej. Niech się pozbędą Niedzielana, a Gołosia i Cebanu na wypożyczenie. Potem w zimie kogoś w miejsce Cantoro(wysoki napastnik) i ew. Vargi i będzie git. Świetny skład jak na nasze warunki. Bardzo zrównoważony i wszechstronny. |
Heban - wszystko OK, ale to nie reszta ligi stała się LEPSZA, tylko MY obniżyliśmy loty. Mnie osobiście zastanawia los Cantoro. Widać, że chcą wzmocnić pomoc. Mogą nie znaleźć dla niego miejsca w Wisełce.
|
też bym chciał zeby Wisła miała i Vladavica i Bozoka ale realnie skończy sie tylko na Słowaku.Bozok za Zienia,Carlinhos za Baszcza.Super bedzie jeśli uda sie jeszcze jakiegoś napastnika zakontraktowac ale nie gracza klasy Beto a co najmniej Paulisty.
|
Jedna informacja o tym Vladavicu i już go traktujecie jako naszego zawodnika spokojnie. Nie wierzę w ten transfer dlatego bo jakby naprawde było cos na rzeczy to zawodnik nic by o tym nie powiedział bo działacze Wisły proslili by go o to żeby milczał bo jak wiemy po takiej wypowiedzi inni zaczna sie nim interesować i gorzej o transfer. Dlatego uważam że ten zawodnik robi sobie poprostu reklamę kosztem Wisły i nie łudzę się, że zobaczymy go z biała gwiazda na piersi.
|
Piszecie ze za duzo pomocnikow? Wedlug mnie nie. Linia omocy jest najwazniejsza czescia kazdego zepsolu czy to sie komus podoba czy nie. Dlatego musi ona byc wyrownana i przede wszystkim silna. Odejdzie Cantoro bo ma chyba kontrakt tylko do konca grudnia o ile sie nie myle. Niedzielan ma jeszcze rok lub poltora waznego kontraktu i pomimo tego ze od zawsze byl jednym z moich ulubionych pilkarzy za te jego hiperszybkosc(do tej pory pamietam mecz z Wegrami gdzie uciekal obroncom jak chcial...), to z calym szacunkiem w obecnej dyspozycji nie jest to pilkarz na miare Wisly(chyba ze przepracuje w zdrowiu caly okres przygotowawczy - wtedy moze byc bardzo duzym wzmocnieniem skladu). Zobaczymy jak to bedzie Wisla doskonale wie jak zbudowac zespol a kontrakty motywacyjne to tylko byl poczatek jesli rozumiecie co ja mam na mysli. Nie chce byc wrozka ale wedlug mnie i w mojej opinii nadchodza swietlane lata dla Krakowskiego klubu ktory na wiele lat moze zdominowac lige.
Dla mnie tak to mniej wiecej wyglada:). Pozdrawiam. |
Nikt nie mówi, że za dużo pomocników, tylko czy nie za bardzo się skupiają na wypelnianiu luk po Baszczu i Zieniu? Musimy znaleźć jakiegoś skutecznego i dobrego napastnika, inaczej będzie kaszana w pucharach. Dokąd trzeba będzie czekać na tego napastnika? Do us***ej śmierci?
PS: Brożka musimy zatrzymać, tylko czy Boguski po kontuzji wróci błyskawicznie do swojej formy? Ćwielong - marnuje 100% sytuacje strzeleckie, Beto(n) na całe szczęście odchodzi. Burliga? wczesna faza Małeckiego. |
Widzę, że wystarczyło pojawienie się dwóch zawodników na testach wydolnościowych, żeby połowa forum sikała z zachwytu.
Już wszyscy zapomnieli o wcześniejszych "wyczynach" transferowych. Przypomnę choćby "już kupionych" Kaźmierczaka z Grzelakiem, wsadzonych do samolotu Galamaza z Grigoriem, będącego "o centymetry od Wisły" Neia... I o ciągle awizowanych przez prasę wzmocnieniach, z których nic nie wynikało. Proponuję ochłonąć. Owszem, wygląda na to że teraz może być lepiej. Podkreślam, może. Ale lepiej nie oznacza seryjnego zaciągu do Wisły! W tym okienku powinniśmy maksymalnie pozyskać 3-5 graczy. Dwaj są blisko - Bozok i Carlinhos. Zakładając, że zostaną ostatecznie pozyskani (co nie jest pewne), zostają góra dwie-trzy pozycje: - środkowy obrońca; - wysoki napastnik; - bramkarz - zmiennik Pawełka. Moim zdaniem to i tak bardzo optymistyczny wariant, bo w przypadku gdy Brożek zostanie (co jest realne) - nowego napastnika nie będzie, do Krakowa może wrócić Kowalski a zmiennika Pawełka szukamy wśród zawodników darmowych i szansę na trafioną są małe. Nie ma natomiast moim zdaniem szansy na rozrzutność w postaci dwóch skrzydłowych. I to w sytuacji, gdy na lewym skrzydle może grać Ćwielong, Małecki czy Diaz. A na prawym jest Łobodziński, który kosztował 400 tysl €, a kasuje rocznie 250 tys. € niezależnie od tego czy gra czy siedzi na ławie. W nowym sezonie Łobodziński na pewno będzie dostawał szansę wymiennie z Małeckim, bo jest realna szansa że zacznie się spłacać. Nie wyrzuca się 400 tys. € lekką ręką do kosza. |
Cytat:
W obliczu kontuzji Boguskiego, mamy go kim zastąpić. Dlatego uważam, że pozycja napastnika jest najlepiej obsadzoną formacją w naszym klubie i każdy inny polski klub i nie tylko może nam jej pozazdrościć. |
Według mnie Wisła potrzebuje dwóch lewych pomocników, gdyż trzeba bedzie grać przez dłuższy czas na dwóch frontach. Nie piszcie więc o tym, że jeden Bożok wystarczy Wiśle na cały rok.
Chciałbym przypomnieć o tym, że za sam awans do IV rundy LM mistrzów Wisła otrzyma 3,6 mln euro plus kasa z praw do transmisji! Wystarczy, więc przejść przez dwie rundy, w których Wisła jest rozstawiona i klub wzbogaci się o minimum 20 milionów zł! Nie ma co dziadować i jak najszybciej należy rozwiązać kwestię wyboru bramkarza, bo czasu jest na prawdę bardzo niewiele (14/15 lipca gramy pierwszy mecz). Tutaj wspominana wcześniej na forum rozpiska: LIGA MISTRZÓW Bonus dla mistrza: 200 tys. euro* I runda eliminacji: 130 tys. euro* II runda eliminacji: 130 tys. euro* III runda eliminacji: 130 tys. euro* IV runda eliminacji: 2,1 mln euro* Faza grupowa: 7,1 mln euro Zwycięstwo w fazie grupowej: 800 tys. euro Remis w fazie grupowej: 400 tys. euro Awans do 1/8 finału: 3 mln euro Awans do 1/4 finału: 3,3 mln euro Awans do 1/2 finału: 4,2 mln euro Awans do finału: 5,5 mln euro Zwycięstwo: 3,5 mln euro |
A zauważyłeś, że jakbysmy doszli do fazy grupowej LM, to w sumie mamy 10 mln ojro? czyli nie 15-20 tylko 40-45 mln złotych ? taka mała różnica :)
|
Nie mamy, bo to 2,1 mln jest wliczone w 7,1 mln - 2,1 mln jest w razie ODPADNIĘCIA z 4 fazy. Było to już tutaj dyskutowane.
|
Abstrahując od tematu ewentualnych zysków za awans do IV rundy eliminacji, tudzież fazy grupowej, ciekawi mnie, kiedy wyjaśni się sprawa transferu Bozoka i Carlinhosa do Wisły.
|
Śmieszne są te filmiki Vladavica na Youtubie. Z dziesięć razy powtórzona w jednym z nich bramka po zdobyciu której podbiega do ławki rezerwowych (bodaj mecz z Ziliną) świadczyłaby raczej, że nie ma zbyt wiele do pokazania. Z pozostałych widać że ma dobry, mocny strzał, ale jak na skrzydłowego to bynajmniej zbyt wielu rajdów po skrzydle nie uświadczyłem nawet na tych reklamowych filmikach.
Co do skumulowania skrzydłowych w razie przyjścia Bozoka i Vladavica, to z tego co czytam Bozok może grać zarówno na lewym jak i na prawym skrzydle, o Vladavicu też czyta się jako o obunożnym:> wieć po kiego grzyba się marwić na zapas?? A wszystkim rozgrzanym do czerwoności emocjami transferowymi (pomny doświadczeń z poprzednich ogórkowych okresów i w nich niedojszłych transferów) radzę wziąść zimny prysznic i poczekać aż któremuś z prasowych dywagacji zrobią fotkę w koszulce z logo:/ na piersi i BG na lewym ramieniu. |
Cytat:
Tacy piłkarze jak Vladović są nam potrzebni, jeśli go zakontraktujemy to dla mnie jasny sygnał że podejmu walke o LM. Tutaj jest skrót który pokazuje co ten koleś potrafi: http://www.youtube.com/watch?v=j43Tjbyn-VU Mając na uwadze zaawansowaną sprawę z Bożokiem ciężko uwierzyć w transfer Vlado ale jeśli do niego dojdzie to będzie świadczyć tylko o tym, że naprawdę chcemy LM. |
Znacznie wczesniej pisalem o tym ze Vladavic to swietny pilkarz. Zastanawia mnie jakim cudem ktos o jego umiejetnosciach gral w takiej lidze jak Slowacka.
|
Ludzie opanujcie sie bo sprawa z Vladaviciem zaczyna sie tak samo jak z Nei ,czyli jest zainteresowanie ,beda rozmowy..itd ale....Zadnych konkretow ,czyli na razie nie ma o czym pisac.
Choc zawodnik to napewno dobry,reprezentant kraju,o czyms to swiadczy. rezygnacje z Beto oceniam ..jako normalna kolej rzeczy..mial pol roku,swoja szanse...nie wykorzysla..powodzenia w innym klubie . Sprawa z Sobolem powinna byc zamknieta juz dawno,i widzac temp dzialan naszej Rady ,to transfery Bozoka itd troche moga potrwac. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
bez napinki:) ja osobiście go nie widziałem, ale rzeczywiście staty ma podobne do Łobo, z zastrzeżeniem że gra w słabszej lidze. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl