Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

ktulu 20.06.2009 12:53

Na transfermarkt Vladavic opisywany jest jako zawodnik obunożny. Na tym filmiku gra po lewej stronie i to z całkiem niezłym skutkiem (nr 25):
http://www.youtube.com/watch?v=j43Tjbyn-VU

kubanczyk 20.06.2009 12:59

bo tym skrocie widac ze jest dynamiczny szybko wychodzi z kontra, prawonozny, nawijka niby prosta ale skuteczna. prawonozny, wiec moze byc tez na prawa strone

Bronex 20.06.2009 12:59

Moim zdaniem Vladavić jest jak najbardziej realny w kontekście przejścia do Wisły, nawet jakbyśmy musieli za niego zapłacić. To jest bardzo ciekawy zawodnik ,szybki ,dobry technicznie, zdrowy na pewno podniesie realnie konkurencję w drużynie na prawym skrzydle. Łobodziński jest dość chimeryczny, ale powiedzmy sobie szczerze ,że wieszanie psów na Wojtku to jest lekkie nie porozumienie w obecnej sytuacji. Ktoś rzucił hasło o 900 tyś euro za Vladavicia. Na tyle to wycenił go transfermarkt, a sami wiecie ,że liczby często ten portal bierze z sufitu. Dwa lata temu słowacki klub zapłacił za niego (prawdopodobnie) 100 tyś. euro, teraz maksymalnie mogą Wiśle powiedzieć 360 tyś. euro. Dodatkowo sam zawodnik chce jak najszybciej odejść z Żiliny. Ciekawie to wygląda wszystko. Trzymam kciuki za Jacka Bednarza i za Radę Nadzorczą co by Jackowi zaufała i nie skąpiła grosza. Jakby się jeszcze udało pozbyć Niedzielana i Cantoro to już byłoby bardzo ciekawie. Wy sobie zdajecie sprawę jakich pożytecznych zawodników można np. zatrudnić za zarobki Mauro i Andrzeja razem wzięte...

OL Lyonaise 20.06.2009 13:02

Jezeli pozwolili negocjować z Vladavicem to znaczy że Wisłę na niego stać.
Vladavic i Bozok= zabezpieczona lewa pomoc.
Jeszcze mam nadzieję na teho Kirma( bo pewnie tak jak Boguski może spokojnie grać podwieszonego napastnika.
No i oczywiście Gikiewicza( ten reprezentant Słowacji z innego tematu wygląda też miodnie, mama nadzieję że to prawda).
Na prawej obrnie zapowida się ciekawa rywalizacja Singlar, Carlinhos, Burliga.

Byłoby cudownie.

AgresywnyChomik 20.06.2009 13:05

Slowak i Brazylijczyk przeszli badania medyczne. Sa/byli w Krakowie i to jest realne zainteresowanie naszego klubu.

Wszystko inne to czyste spekulacje, jednak napewno cos sie dzieje i mam nadzieje ze wyniki zobaczymy jak najszybciej.

P.s.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez prawnik25 (Post 748254)

Mamy wywiad z trenerem zgadza się ale jak na podstawie tego wywiadu doszedłes do swoich wniosków pozostanie dla mnie słodką tajemnicą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prawnik25 (Post 748254)
Łobodziński został skreslony w oczach trenera Skorży, jak nie teraz to zimą odejdzie z Wisły także to dla mnie akurat normalne że ktoś przyjdzie na prawa pomoc...

Maciuś 20.06.2009 13:06

Mysle ze puscili do prasy przecieki graczy z ktorymi sie nie dogadalismy bo nie ma juz zadnego ryzyka ze nam ktos ich podbierze.

Wasiu 20.06.2009 13:07

OL - bez jaj, Burliga nie poradzil sobie w srednim zespole 1. ligowym. On nie bedzie mial meijsce w kadrze Wisly, prawdopodbnie go znowu wypozycza, z nim przyszlosci nie ma co wiazac.

grogoriogreg 20.06.2009 13:07

Vladavić w Zilinie czesciej gra na lewej pomocy, wiec mysle, ze na ta pozycje go sprowadzamy. Jak dla mnie jego transfer + transfer Bozoka jest malo realny. Ale cuda sie zdarzaja :).

ultr4 20.06.2009 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 748275)
Wszystko inne to czyste spekulacje, jednak napewno cos sie dzieje i mam nadzieje ze wyniki zobaczymy jak najszybciej.

A wywiad z Vladaviciem, w którym przyznał, że jest dogadany z Wisła to spekulacja?

Myśle, że transfer tego zawodnika powinien byc priorytetem Wisły, gdyż może grać po obu stronach boiska oraz dobrze bije stałe fragmenty gry.

AgresywnyChomik 20.06.2009 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ultr4 (Post 748281)
A wywiad z Vladaviciem, w którym przyznał, że jest dogadany z Wisła to spekulacja? .

Tak spekulacja nic więcej, być może nawet bośniackiej wersji SE czy Faktu.
Do momentu aż nie napisze o nim oficjalna, bądź gość nie stawi sie przy R22 lub ewentualnie przy Prądnickiej w JPII na badaniach będzie to nadal czysta spekulacja.

Bronex 20.06.2009 13:18

Widzę ,że ostatnie lata transferowych niewypałów i posuchy kadrowej wyrobiły w wielu przekonanie ,że jak Wisła może pozyskać dwóch ba nawet czterech zawodników w jednym oknie transferowym to jest po prostu jakieś cholerne sajens fikszyn. Jakbyśmy deliberowali o człowieku który kosztuje 1,5 mln euro i ma oferty z Rosji, Niemiec i Ukrainy w kontekście transferu do Wisły to wiadomo ,że to byłoby przegięcie. Ale Bożok i Vladavić do tego Carlinhos darmowy. Czy te nazwiska to są jakieś super nierealne. Obecna sytuacja kadrowa w Wiśle jest taka ,że mamy wiele nazwisk a nie mamy konkurencji. Do tego tacy zawodnicy jak Niedzielan czy Cantoro zarabiają pieniądze zupełnie nieproporcjonalne do ich wkładu w drużynę. Jak dla mnie to Wisła powinna się rozejrzeć gdzieś za jakimś środkowym obrońcą (wypożyczenie Banasia z Górnika na rok?).

PS.FREDZIO ---- myślę ,że zawodnicy mogą nie mówić po polsku ważne ,żeby było co fetować.

familia1906 20.06.2009 13:18

witam wszystkich.
Żuraw myslał "finansowo"
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,67..._z_Omonia.html

Rob_Zombie 20.06.2009 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ultr4 (Post 748281)
A wywiad z Vladaviciem, w którym przyznał, że jest dogadany z Wisła to spekulacja?

Myśle, że transfer tego zawodnika powinien byc priorytetem Wisły, gdyż może grać po obu stronach boiska oraz dobrze bije stałe fragmenty gry.

Wywiady są często przeprowadzane jak w jednym ze skeczów dość popularnego ostatnio kabaretu. 'Weź sobie od pani Bożenki szablony wywiadów i porozmawiaj z nim w kąciku'. Ja tam mam bardzo ograniczone zaufanie do takich wywiadów, równie dobrze ten Vladavic może nawet nie wiedzieć że gdzieś w Polsce istnieje taki klub jak Wisła.

dzamp 20.06.2009 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 748272)
Moim zdaniem Vladavić jest jak najbardziej realny w kontekście przejścia do Wisły, nawet jakbyśmy musieli za niego zapłacić. To jest bardzo ciekawy zawodnik ,szybki ,dobry technicznie, zdrowy na pewno podniesie realnie konkurencję w drużynie na prawym skrzydle. Łobodziński jest dość chimeryczny, ale powiedzmy sobie szczerze ,że wieszanie psów na Wojtku to jest lekkie nie porozumienie w obecnej sytuacji. Ktoś rzucił hasło o 900 tyś euro za Vladavicia. Na tyle to wycenił go transfermarkt, a sami wiecie ,że liczby często ten portal bierze z sufitu. Dwa lata temu słowacki klub zapłacił za niego (prawdopodobnie) 100 tyś. euro, teraz maksymalnie mogą Wiśle powiedzieć 360 tyś. euro. Dodatkowo sam zawodnik chce jak najszybciej odejść z Żiliny. Ciekawie to wygląda wszystko. Trzymam kciuki za Jacka Bednarza i za Radę Nadzorczą co by Jackowi zaufała i nie skąpiła grosza. Jakby się jeszcze udało pozbyć Niedzielana i Cantoro to już byłoby bardzo ciekawie. Wy sobie zdajecie sprawę jakich pożytecznych zawodników można np. zatrudnić za zarobki Mauro i Andrzeja razem wzięte...

100% racji. Jego sytuacja jest identyczna jak Jirsaka, że ci zawodnicy mają duże umiejętności i potencjał, co widać po niektórych zagraniach, nikt nie ma wątpliwości. Tylko że..., no właśnie nie mogą się odblokować. Podobnie zresztą jest z Niedzielanem. Przed kontuzją był wielkim wzmocnieniem dla drużyny, a teraz każdy wie jak jest. Z tym że Niedzielanowi już się nie chce walczyć o skład i sam nosi się z zamiarem odejścia, o czym pisał na swoim blogu, to w przypadku Łoba i Jirsaka jest troszkę inaczej. Łobo przed kontuzją grał wyśmienicie w Zagłębiu. Myślę że oni się nie poddadzą i będą walczyć o miejsce w składzie, a jak zaskoczą to wszyscy będziemy mieli z nich wiele pociechy. Jeśli oczywiście zarząd i trener (myślę że Skorża dalej w niego wierzy i da mu jeszcze jedną szansę) nie postanowi inaczej i ich się nie pozbędą. Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale takie jest moje zdanie.

FredzIo 20.06.2009 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OL Lyonaise (Post 748273)
Jezeli pozwolili negocjować z Vladavicem to znaczy że Wisłę na niego stać.
Vladavic i Bozok= zabezpieczona lewa pomoc.
Jeszcze mam nadzieję na teho Kirma( bo pewnie tak jak Boguski może spokojnie grać podwieszonego napastnika.
No i oczywiście Gikiewicza.
Na prawej obrnie zapowida się ciekawa rywalizacja Singlar, Carlinhos, Burliga.

Byłoby cudownie.

Myślę, że ściągnięcie tylu zawodników byłoby przesadą. 3 pomocników o których piszesz i oprócz tego jeszcze Garguła to chyba za dużo. Według mnie ściąganie napastnika w przypadku, kiedy zostają Niedzielan Brożek, Boguski, Ćwielong i Małecki, też nie jest konieczne. W pucharach za pewne będziemy grać 4-5-1 i tym jednym napastnikiem może być tylko jedna osoba. A w lidze, tak czy inaczej ten nowy napastnik będzie grzał ławe, nikt chyba nie podważy pozycji naszych dwóch napastników, którzy strzelili w sumie 28 goli. Więc tak czy inaczej ten trzeci napastnik będzie siedział.
Nie jestem też zwolennikiem ściągania aż tylu obcokrajowców. Nie chciałbym, żeby o sile naszego zespołu stanowili głównie obcokrajowcy, tak jak jest to w Legii czy Lechu. Nie chciałbym doczekać takiego momentu, że podczas fety główni autorzy zdobytego tytułu nie umieją i nie znają ani nie rozumieją ani jednej z naszych przyśpiewek. Na szczęści od wielu lat w Wiśle, o sile naszej drużyny stanowią Polacy i mam nadzieję, że tak pozostanie.
Ubolewam nad tym, że ceny polskich zawodników są tak nieproporcjonalne do umiejętności i stąd wynika konieczność ściągania obcokrajowców.

OL Lyonaise 20.06.2009 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 748292)
Myślę, że ściągnięcie tylu zawodników byłoby przesadą. 3 pomocników o których piszesz i oprócz tego jeszcze Garguła to chyba za dużo. Według mnie ściąganie napastnika w przypadku, kiedy zostają Niedzielan Brożek, Boguski, Ćwielong i Małecki, też nie jest konieczne. W pucharach za pewne będziemy grać 4-5-1 i tym jednym napastnikiem może być tylko jedna osoba. A w lidze, tak czy inaczej ten nowy napastnik będzie grzał ławe, nikt chyba nie podważy pozycji naszych dwóch napastników, którzy strzelili w sumie 28 goli. Więc tak czy inaczej ten trzeci napastnik będzie siedział.
Nie jestem też zwolennikiem ściągania aż tylu obcokrajowców. Nie chciałbym, żeby o sile naszego zespołu stanowili głównie obcokrajowcy, tak jak jest to w Legii czy Lechu. Nie chciałbym doczekać takiego momentu, że podczas fety główni autorzy zdobytego tytułu nie umieją i nie znają ani nie rozumieją ani jednej z naszych przyśpiewek. Na szczęści od wielu lat w Wiśle, o sile naszej drużyny stanowią Polacy i mam nadzieję, że tak pozostanie.
Ubolewam nad tym, że ceny polskich zawodników są tak nieproporcjonalne do umiejętności i stąd wynika konieczność ściągania obcokrajowców.

Ja to po prostu widzę tak:
Pawełek,Senecky(/Gikiewicz)
Singlar,Carlinhos
Marcelo,Głowacki,Diaz
Pi.Brożek,Diaz
Małecki,Łobodziński
Sobolewski, Diaz, Jirsak
Vladavic, Bozok
Garguła, Kirm
Brożek, Boguski, Ćwielong
I jest dobrze:)

19 piłkarzy... stać nas na utrzymanie? Stać. Na transfery? Stać. Więc w czym problem?
Młoda drużyna. Jak się zgrają to żeby się załapać do naszej kadry będzie trzeba mieć naprawdę talent(mówię o przyszłych transferach).

Proud 20.06.2009 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OL Lyonaise (Post 748305)
Ja to po prostu widzę tak:
Pawełek,Senecky(/Gikiewicz)
Singlar,Carlinhos
Marcelo,Głowacki,Diaz
Pi.Brożek,Diaz
Małecki,Łobodziński
Sobolewski, Diaz, Jirsak
Vladavic, Bozok
Garguła, Kirm
Brożek, Boguski, Ćwielong
I jest dobrze:)

19 piłkarzy... stać nas na utrzymanie? Stać. Na transfery? Stać. Więc w czym problem?

a gdzie Niedzielan, Gołoś, Varga, Cantoro,Cebanu? czyżby już zeszli z kontraktów? bo chyba coś przeoczyłem.
---------------------
wg mnie:

Carlinhos
Bozok
Vladović
+ew. jakiś bramkarz...

to wystarczające transfery. Biorąc pod uwagę sytuację w jakiej się znajdujemy.(stadion, kryzys) Jakby to okienko zakończyło się takimi wzmocnieniami, byłbym zadowolony. Ale na razie, wszystko jest gdybaniem.

martin_6 20.06.2009 14:06

Szeroka kadra jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Będzie liga, europuchary, Puchar Polski, Puchar Ekstraklasy (zawsze można naszym nowym nabytkom wmówić, że to prestiżowe rozgrywki :) ). Przykład Amiki pokazuje, że bez zmienników daleko się nie zajedzie.

OL Lyonaise 20.06.2009 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 748308)
a gdzie Niedzielan, Gołoś, Varga, Cantoro,Cebanu? czyżby już zeszli z kontraktów? bo chyba coś przeoczyłem.

Gołoś może zostać(niech pogra pół roku w ME, PP, PE, a potem się zobaczy), Varga też(na środku obrony mamy braki), Cantoro od bidy niech te pół roku zostanie(ale tylko PP i PE), Cebanu na wypożyczenie(po przedłużeniu kontraktu), a Niedzielana bym z miejsca pożegnał(przeciez mówił że chce odejść), Mączynskiego wypożyczyć.
Cytat:

wg mnie:

Carlinhos
Bozok
Vladović
+ew. jakiś bramkarz...
też by było dobrze.

Proud 20.06.2009 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OL Lyonaise (Post 748310)
Gołoś może zostać(niech pogra pół roku w ME, PP, PE, a potem się zobaczy), Varga też(na środku obrony mamy braki), Cantoro od bidy niech te pół roku zostanie(ale tylko PP i PE), Cebanu na wypożyczenie(po przedłużeniu kontraktu), a Niedzielana bym z miejsca pożegnał(przeciez mówił że chce odejść), Mączynskiego wypożyczyć.

Ale ja nie mówię o przydatności tych graczy...po prostu nasz budżet nie jest studnią bez dna...a Ci zawodnicy mają dość wysokie kontrakty.

OL Lyonaise 20.06.2009 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 748312)
Ale ja nie mówię o przydatności tych graczy...po prostu nasz budżet nie jest studnią bez dna...a Ci zawodnicy mają dość wysokie kontrakty.

No to tak:
Pawełek,Gikiewicz
Singlar,Carlinhos
Marcelo,Głowacki, Varga,
Pi.Brożek,Diaz
Małecki,Łobodziński
Sobolewski, Diaz, Cantoro
Vladavic, Bozok
Boguski, Garguła, Jirsak
Brożek, Ćwielong

Dla mnie to nawet lepiej. Niech się pozbędą Niedzielana, a Gołosia i Cebanu na wypożyczenie. Potem w zimie kogoś w miejsce Cantoro(wysoki napastnik) i ew. Vargi i będzie git. Świetny skład jak na nasze warunki. Bardzo zrównoważony i wszechstronny.

ABGwislakABG 20.06.2009 14:22

Heban - wszystko OK, ale to nie reszta ligi stała się LEPSZA, tylko MY obniżyliśmy loty. Mnie osobiście zastanawia los Cantoro. Widać, że chcą wzmocnić pomoc. Mogą nie znaleźć dla niego miejsca w Wisełce.

AYALA 20.06.2009 14:23

też bym chciał zeby Wisła miała i Vladavica i Bozoka ale realnie skończy sie tylko na Słowaku.Bozok za Zienia,Carlinhos za Baszcza.Super bedzie jeśli uda sie jeszcze jakiegoś napastnika zakontraktowac ale nie gracza klasy Beto a co najmniej Paulisty.

komar997 20.06.2009 14:24

Jedna informacja o tym Vladavicu i już go traktujecie jako naszego zawodnika spokojnie. Nie wierzę w ten transfer dlatego bo jakby naprawde było cos na rzeczy to zawodnik nic by o tym nie powiedział bo działacze Wisły proslili by go o to żeby milczał bo jak wiemy po takiej wypowiedzi inni zaczna sie nim interesować i gorzej o transfer. Dlatego uważam że ten zawodnik robi sobie poprostu reklamę kosztem Wisły i nie łudzę się, że zobaczymy go z biała gwiazda na piersi.

koyoot 20.06.2009 14:36

Piszecie ze za duzo pomocnikow? Wedlug mnie nie. Linia omocy jest najwazniejsza czescia kazdego zepsolu czy to sie komus podoba czy nie. Dlatego musi ona byc wyrownana i przede wszystkim silna. Odejdzie Cantoro bo ma chyba kontrakt tylko do konca grudnia o ile sie nie myle. Niedzielan ma jeszcze rok lub poltora waznego kontraktu i pomimo tego ze od zawsze byl jednym z moich ulubionych pilkarzy za te jego hiperszybkosc(do tej pory pamietam mecz z Wegrami gdzie uciekal obroncom jak chcial...), to z calym szacunkiem w obecnej dyspozycji nie jest to pilkarz na miare Wisly(chyba ze przepracuje w zdrowiu caly okres przygotowawczy - wtedy moze byc bardzo duzym wzmocnieniem skladu). Zobaczymy jak to bedzie Wisla doskonale wie jak zbudowac zespol a kontrakty motywacyjne to tylko byl poczatek jesli rozumiecie co ja mam na mysli. Nie chce byc wrozka ale wedlug mnie i w mojej opinii nadchodza swietlane lata dla Krakowskiego klubu ktory na wiele lat moze zdominowac lige.

Dla mnie tak to mniej wiecej wyglada:). Pozdrawiam.

ABGwislakABG 20.06.2009 14:49

Nikt nie mówi, że za dużo pomocników, tylko czy nie za bardzo się skupiają na wypelnianiu luk po Baszczu i Zieniu? Musimy znaleźć jakiegoś skutecznego i dobrego napastnika, inaczej będzie kaszana w pucharach. Dokąd trzeba będzie czekać na tego napastnika? Do us***ej śmierci?

PS: Brożka musimy zatrzymać, tylko czy Boguski po kontuzji wróci błyskawicznie do swojej formy? Ćwielong - marnuje 100% sytuacje strzeleckie, Beto(n) na całe szczęście odchodzi. Burliga? wczesna faza Małeckiego.

flamengista 20.06.2009 14:57

Widzę, że wystarczyło pojawienie się dwóch zawodników na testach wydolnościowych, żeby połowa forum sikała z zachwytu.

Już wszyscy zapomnieli o wcześniejszych "wyczynach" transferowych. Przypomnę choćby "już kupionych" Kaźmierczaka z Grzelakiem, wsadzonych do samolotu Galamaza z Grigoriem, będącego "o centymetry od Wisły" Neia... I o ciągle awizowanych przez prasę wzmocnieniach, z których nic nie wynikało.

Proponuję ochłonąć. Owszem, wygląda na to że teraz może być lepiej. Podkreślam, może.

Ale lepiej nie oznacza seryjnego zaciągu do Wisły! W tym okienku powinniśmy maksymalnie pozyskać 3-5 graczy. Dwaj są blisko - Bozok i Carlinhos. Zakładając, że zostaną ostatecznie pozyskani (co nie jest pewne), zostają góra dwie-trzy pozycje:
- środkowy obrońca;
- wysoki napastnik;
- bramkarz - zmiennik Pawełka.

Moim zdaniem to i tak bardzo optymistyczny wariant, bo w przypadku gdy Brożek zostanie (co jest realne) - nowego napastnika nie będzie, do Krakowa może wrócić Kowalski a zmiennika Pawełka szukamy wśród zawodników darmowych i szansę na trafioną są małe.

Nie ma natomiast moim zdaniem szansy na rozrzutność w postaci dwóch skrzydłowych. I to w sytuacji, gdy na lewym skrzydle może grać Ćwielong, Małecki czy Diaz. A na prawym jest Łobodziński, który kosztował 400 tysl €, a kasuje rocznie 250 tys. € niezależnie od tego czy gra czy siedzi na ławie.

W nowym sezonie Łobodziński na pewno będzie dostawał szansę wymiennie z Małeckim, bo jest realna szansa że zacznie się spłacać. Nie wyrzuca się 400 tys. € lekką ręką do kosza.

FredzIo 20.06.2009 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 748334)
Nikt nie mówi, że za dużo pomocników, tylko czy nie za bardzo się skupiają na wypelnianiu luk po Baszczu i Zieniu? Musimy znaleźć jakiegoś skutecznego i dobrego napastnika, inaczej będzie kaszana w pucharach. Dokąd trzeba będzie czekać na tego napastnika? Do us***ej śmierci?

Co Wy ludzie macie z tym napastnikiem. Według mnie ta formacja w naszym klubie prezentuje się najlepiej. Nasza para napastników Brożek i Boguski zdobyli 28 goli, czyli jest najlepszą parą napastników w lidze. Do tego Małecki 5 bramek i Ćwielong 2. Przecież i tak ten zawodnik co przyjdzie będzie siedział i dostawał szanse w mniej istotnych meczach. Mamy dwóch napastników na poziomie reprezentacyjnym, trzeciego który jest bardzo młody i świetnie odnalazł się w prawym skrzydle. Jeżeli przejdziemy pierwsze dwie rundy eliminacji to pewnie będziemy grali systemem 4-5-1 z Brożkiem na szpicy.
W obliczu kontuzji Boguskiego, mamy go kim zastąpić. Dlatego uważam, że pozycja napastnika jest najlepiej obsadzoną formacją w naszym klubie i każdy inny polski klub i nie tylko może nam jej pozazdrościć.

ultr4 20.06.2009 15:23

Według mnie Wisła potrzebuje dwóch lewych pomocników, gdyż trzeba bedzie grać przez dłuższy czas na dwóch frontach. Nie piszcie więc o tym, że jeden Bożok wystarczy Wiśle na cały rok.
Chciałbym przypomnieć o tym, że za sam awans do IV rundy LM mistrzów Wisła otrzyma 3,6 mln euro plus kasa z praw do transmisji! Wystarczy, więc przejść przez dwie rundy, w których Wisła jest rozstawiona i klub wzbogaci się o minimum 20 milionów zł! Nie ma co dziadować i jak najszybciej należy rozwiązać kwestię wyboru bramkarza, bo czasu jest na prawdę bardzo niewiele (14/15 lipca gramy pierwszy mecz).

Tutaj wspominana wcześniej na forum rozpiska:
LIGA MISTRZÓW
Bonus dla mistrza: 200 tys. euro*
I runda eliminacji: 130 tys. euro*
II runda eliminacji: 130 tys. euro*
III runda eliminacji: 130 tys. euro*
IV runda eliminacji: 2,1 mln euro*
Faza grupowa: 7,1 mln euro
Zwycięstwo w fazie grupowej: 800 tys. euro
Remis w fazie grupowej: 400 tys. euro
Awans do 1/8 finału: 3 mln euro
Awans do 1/4 finału: 3,3 mln euro
Awans do 1/2 finału: 4,2 mln euro
Awans do finału: 5,5 mln euro
Zwycięstwo: 3,5 mln euro

ABGwislakABG 20.06.2009 15:27

A zauważyłeś, że jakbysmy doszli do fazy grupowej LM, to w sumie mamy 10 mln ojro? czyli nie 15-20 tylko 40-45 mln złotych ? taka mała różnica :)

Nehiar 20.06.2009 15:34

Nie mamy, bo to 2,1 mln jest wliczone w 7,1 mln - 2,1 mln jest w razie ODPADNIĘCIA z 4 fazy. Było to już tutaj dyskutowane.

Simao1 20.06.2009 16:08

Abstrahując od tematu ewentualnych zysków za awans do IV rundy eliminacji, tudzież fazy grupowej, ciekawi mnie, kiedy wyjaśni się sprawa transferu Bozoka i Carlinhosa do Wisły.

JEDREK76 20.06.2009 16:12

Śmieszne są te filmiki Vladavica na Youtubie. Z dziesięć razy powtórzona w jednym z nich bramka po zdobyciu której podbiega do ławki rezerwowych (bodaj mecz z Ziliną) świadczyłaby raczej, że nie ma zbyt wiele do pokazania. Z pozostałych widać że ma dobry, mocny strzał, ale jak na skrzydłowego to bynajmniej zbyt wielu rajdów po skrzydle nie uświadczyłem nawet na tych reklamowych filmikach.
Co do skumulowania skrzydłowych w razie przyjścia Bozoka i Vladavica, to z tego co czytam Bozok może grać zarówno na lewym jak i na prawym skrzydle, o Vladavicu też czyta się jako o obunożnym:> wieć po kiego grzyba się marwić na zapas??

A wszystkim rozgrzanym do czerwoności emocjami transferowymi (pomny doświadczeń z poprzednich ogórkowych okresów i w nich niedojszłych transferów) radzę wziąść zimny prysznic i poczekać aż któremuś z prasowych dywagacji zrobią fotkę w koszulce z logo:/ na piersi i BG na lewym ramieniu.

westersyl 20.06.2009 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 748355)
Śmieszne są te filmiki Vladavica na Youtubie. Z dziesięć razy powtórzona w jednym z nich bramka po zdobyciu której podbiega do ławki rezerwowych (bodaj mecz z Ziliną) świadczyłaby raczej, że nie ma zbyt wiele do pokazania.

Sorry ale to mentalność tych Bośniaków którzy robi kompile z jednej bramki. To nie tylko o nim... w praktyce to oni wiedzą prawie wszystko o swoich rodkach za granicą... dla przykładu kolesie dokładnie wiedzą z kim grał Lech w pucharze UEFA.

Tacy piłkarze jak Vladović są nam potrzebni, jeśli go zakontraktujemy to dla mnie jasny sygnał że podejmu walke o LM.

Tutaj jest skrót który pokazuje co ten koleś potrafi:

Mając na uwadze zaawansowaną sprawę z Bożokiem ciężko uwierzyć w transfer Vlado ale jeśli do niego dojdzie to będzie świadczyć tylko o tym, że naprawdę chcemy LM.

koyoot 20.06.2009 16:34

Znacznie wczesniej pisalem o tym ze Vladavic to swietny pilkarz. Zastanawia mnie jakim cudem ktos o jego umiejetnosciach gral w takiej lidze jak Slowacka.

Wojtas 20.06.2009 16:40

Ludzie opanujcie sie bo sprawa z Vladaviciem zaczyna sie tak samo jak z Nei ,czyli jest zainteresowanie ,beda rozmowy..itd ale....Zadnych konkretow ,czyli na razie nie ma o czym pisac.

Choc zawodnik to napewno dobry,reprezentant kraju,o czyms to swiadczy.

rezygnacje z Beto oceniam ..jako normalna kolej rzeczy..mial pol roku,swoja szanse...nie wykorzysla..powodzenia w innym klubie .

Sprawa z Sobolem powinna byc zamknieta juz dawno,i widzac temp dzialan naszej Rady ,to transfery Bozoka itd troche moga potrwac.

Lemoniadowy Joe 20.06.2009 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 748361)
Znacznie wczesniej pisalem o tym ze Vladavic to swietny pilkarz. Zastanawia mnie jakim cudem ktos o jego umiejetnosciach gral w takiej lidze jak Slowacka.

zastanawia mnie jakim cudem tak świetny piłkarz ma tak słabe statystyki, żeby miał dopiero 20 lat to rozumiem

koyoot 20.06.2009 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 748364)
zastanawia mnie jakim cudem tak świetny piłkarz ma tak słabe statystyki, żeby miał dopiero 20 lat to rozumiem

Tak bo akurat wszyscy pilkarze od najmlodszych lat maja genialne statystyki po 300 bramek strzelonych w wieku 19 lat. Akurat wiem duzo o tym pilkarzu i wiem na co go stac.

Proud 20.06.2009 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 748366)
Tak bo akurat wszyscy pilkarze od najmlodszych lat maja genialne statystyki po 300 bramek strzelonych w wieku 19 lat. Akurat wiem duzo o tym pilkarzu i wiem na co go stac.

można wiedzieć skąd?

bez napinki:)

ja osobiście go nie widziałem, ale rzeczywiście staty ma podobne do Łobo, z zastrzeżeniem że gra w słabszej lidze.

Rob_Zombie 20.06.2009 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 748366)

A ty oczekujesz że kiedy można się spodziewać po zawodnikach dobrych statystyk? Po 35 roku życia? Ten Vladavic ma 27 lat także nie wiem co się tak podniecasz i wyskakujesz z 300 bramkami w wieku 19 lat...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl