![]() |
Cytat:
Irytuje mnie nabijanie się z Maćka, z jego wyników w Warszawie, mimiki, gestów, tekstów. Zauważ, że wielu na forum próbuje Skorżę ośmieszyć. Już pomijam to, co można pomyśleć sobie o takiej osobie, ale takie zagrywki wobec Skorży są niesprawiedliwe. "Raz na wozie..." i tak dalej. Nie jestem fanem Skorży, Liczki, Lenczyka, Małeckiego, Meliksona itd. Nie ma takiej osoby, której mógłbym być fanem. Ewentualnie Ludwig von Mises, ale to już nie ta dziedzina:) Pozdrawiam |
Mam nadzieje, że dzisiejszy wynik w Poznaniu zakończy w końcu rozkminki, że Amica może nas przegonić.
|
Dawno tak nie było, żeby czwarta drużyna miała trzy punkty przewagi nad dwunastą.
A Legia za to jest na drugim miejscu jeśli chodzi o ilość porażek |
Ja sie wogole dziwie ze ktos mogl tak pomyslec ze was przescigniemy. Juz dawno pisalem ze pilkarzyki czekaja tylko na final PP, to samo pilkarze Legii, najlepsze, ze ktoras z nich przegra a w lidze ciezko bedzie dociagnac naet do 3 miejsca.
|
Coraz ciekawiej w tej lidze.
Polonia Warszawa to chyba jedyna drużyna ze wszystkich, które walczą o 3 miejsce, którą charakteryzuje jakaś stabilna forma. Reszta, to raz wygrywa albo przegrywa. Pasy cały czas z szansą na utrzymanie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzięki :-D P.S. Tylko jest jedna lipa. Robią mojemu klubowi największy przypał w Polsce od niepamiętnych czasów. |
Weszło sie chyba troche na Polonii przejechało, tak sie nabijali z ich zamiaru wygrania czegoś, a oni przy dobrych (złych?) wiatrach moga 'wygrac' trzecie miejsce i europejskie puchary.
|
Cytat:
Pozdrawiam. :-) |
Przed 24. kolejką:
Legia - Widzew Pauzują: Dudu (Widzew) Zagrożeni: Jędrzejczyk, Machnowskyj, Rzeźniczak, Rybus, Wawrzyniak (Legia); Panka, Ukah (Widzew) Zagłębie - Lech Pauzują: - Zagrożeni: Costa, Wilczek (Zagłębie); Arboleda, Bosacki, Wilk (Lech) GKS - Korona Pauzują: - Zagrożeni: Fonfara (GKS); Korzym, Lisowski, Niedzielan, Stano, Sobolewski (Korona) Wisła - Górnik Pauzują: - Zagrożeni: Cikos, Jirsak, Kirm (Wisła); Kwiek, Marciniak, Wodecki, Zahorski (Górnik) Bytom - Jagiellonia Pauzują: - Zagrożeni: Hricko, Kobylik (Bytom); Lato, Sandomierski (Jagiellonia) Polonia - Śląsk Pauzują: Bruno (Polonia) Zagrożeni: Brzyski, Gołębiewski, Pietrasiak (Polonia); Celeban, Ćwielong, Fojut, Mila, Socha (Śląsk) Ruch - Cracovia Pauzują: - Zagrożeni: Bronowicki, Grzyb, Nykiel, Stawarczyk (Ruch); Bartczak, Boljević, Dudzic (Cracovia) Arka - Lechia Pauzują: Glavina (Arka) Zagrożeni: Bednarek, Bożok, Burkhardt, Zawistowski (Arka); Bąk, Deleu, Kożans, Wiśniewski (Lechia) |
Ja tylko chcialem sie podzielic z Wami jednym spostrzezeniem. Mianowiscie siedze sobie w domu po 2 drinku i wciaz nie moge znalezc jednego powodu dlaczego genialny Maciej "wypada tylko przeprosic kibicow" Skorza nie podaje sie do dymisji :D Myslalem ze po dwoch drinkach cos wymysle ale nic z tego :D
|
taka jedna teoria na temat słabych wyników Legii się zaczyna rodzić naw mojej skołatanej głowie, ale wyskoczę z nią dopiero po finale PP.
Do tego potrzebuję jedno przypomnienie, może ktoś wie: Czy Legia ma jakiś zawias po Wilnie, tzn. czy wisi coś nad nad nią jeszcze przez nie wiem, rok, dwa trzy na wypadek jakichś nieregulaminowych zabaw ich sympatyków w występach w Europie ? |
Cytat:
@harthausen O ile dobrze sie orientuje to zawias za Wilno byl na 5 lat, wiec przynajmniej do 2012 roku jestesmy zagrozeni :-p |
no to się wcale nie zdziwię , jak PP nie zdobędziecie, a miejsce w lidze zajmiecie takie, które gwarantuje nie granie w Europie.
A w przyszłym roku będzie u Was taka sama a może i większa padaka. Sens ma budowanie drużyny dopiero na 2013 rok. |
Co do pucharów.Wydaje mi się że aktualnie najlepszy dla Polski zestaw byłby:
Wisła Jaga Lech Polonia Warszawa Na obecną chwile myśle że te 4 zespoły najlepiej by się prezentowały.Ewentualnie mógłby być Śląsk(ze względu na Lenczyka oraz Solorza który może by wyłożył więcej kasy przy LE) i Górnik,ale tu podobno mają być oszczędności ze względu na budowe stadionu więc kilku dobrych zawodników może odejść po sezonie a w ich miejsce młodzież. |
Też chciałbym żeby Polonia zagrała w Lidze Europejskiej, napewno Wojciechowski sypnąłby kasą na wzmocnienia, wole żeby takie drużyny reprezentowały Polske w Europie niż Ruch Chorzów gdzie za bardzo nie ma nawet pieniędzy na lot samolotem na mecz do Azerbejdżanu albo Malte.
|
Po porażce Wisły sądziłem, że Legia i Lech zmniejszą swoją stratę do 9 pkt. Okazało się, że nic takiego nie ma miejsca i Lech odrobił tylko 1 pkt. Mam wrażenie, że obie drużyny "na razie" ligę odpuściły i siły szykują na finał PP od którego będzie być lub nie być obu trenerów.
|
Mecz o puchar PP to będzie starcie tytanów. Ja już szykuję się na twardą grę, oczekuję wspaniałych nowinek taktycznych i popisów technicznych ze strony Manu i Kiełba. Kucharczyk strzeli hat-tricka, tym samym popisze się Ślusarski.
Stadion w Bydgoszczy takich rzeczy jeszcze nigdy nie widział. |
Cytat:
Tym razem PKS z Wrocławia parkuje przy konwiktorskiej . Obie drużyny mają tyle samo punktów . Kto wygra ten zdecydowanie odskoczy od paru rywali .Niestety padnie remis więc nikt nie odskoczy . Wg mnie najciekawszy mecz tej kolejki Polonia W - Śląsk Typ X Legia - Widzew 2 , Łazienkowska to najlepsze miejsce na przełamanie więc możliwe że Sernas wkoncu coś strzeli Zagłębie - Lech X - przypuszczalnie kolejna awaria światła , po której piłkarzom odejdą jakiekoilwiek chęci do gry. Jeśli wogóle będą wcześniej je mieli . Arka - Lechia 2 . Straka pokaże you know europejską piłkę you know gdzie przegrana będzie tylko you know jedną bramką . Mecz do jednej bramki . GKS - Korona X - wynik tego spotkania to wykładnik kontuzji Nowaka do klopsów Małkowskiego . Najnudniejszy mecz kolejki . Nikt o nic nie gra Ruch - Cracovia 1 . Cracovia jak pokazuje ten sezon świetnie spisuje się na wyjazdach co też pokaże Ruch aplikując im 3 bramki Polonia B. - Jagiellonia X - Polonia gra totalnie beznadziejną piłkę , więc ten remis jest życzeniowy . Mam tylko nadzieję że Frankowski będzie strzelał karne podyktowane na jaskółce Kupisza . Wisła - Górnik 1 Każdy inny wynik będzie oznaczał, że piłkarze dbają o to aby w kieszeni Cupiała jednak zostało obiecane 5 mln złotych . Nie chcą uszczuplić majątku właściciela . Ktoś ma inne typy ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja się spodziewam multum żółtek w finale PP, więcej kopania po nogach niż w piłkę i ogólnie wojennej atmosfery.
|
No to mamy na obecną chwilę +3 pkt. nad Jagiellonią
Wisła Kraków 44 Jagiellonia Białystok 41 I teraz prześledzmy Wisła -Górnik Zabrze (dom) +3pkt -Lechia Gdańsk (wyjazd) 0pkt -Lech Poznań (d) +1pkt -Cracovia (d) +3pkt -Legia Warszawa (w) +1pkt -Zagłębie Lubin (w) +3pkt -Polonia Warszawa (d) +1pkt w sumie 56pkt Jagiellonia -Polonia Bytom (w) +3pkt -Widzew Łódź (d) +3pkt -Polonia Warszawa (w) +0pkt -Legia Warszawa (d) +3pkt -Korona Kielce (d) +3pkt -Cracovia (w) +1pkt -Ruch Chorzów (d) +3pkt w sumie 57pkt Mistrzem polski Jagiellonia |
Polonia ma noz na gardle wiec bedzie musiala gryzc trawe z Jaga. Punkty moga Jadze urwac. Z Legia 3pkt? Watpie. Kazdy jest w stanie ograc Jage jak i rowniez Wisle wiec moim zdaniem takie rozpisywanie nie ma sensu kto z gim wygra lub przegra. Kazdy mecz jest inny
|
No i wg tej rozpiski Jaga wygrałaby 8 z ostatnich 10 meczów w sezonie. Absolutnie nierealne.
|
żyjmy z meczu na mecz i nie myślmy o tym co będzie za parę tygodni bo się zamęczymy :D na bank już każdemu się przypomina poprzedni sezon ale spokojnie...
|
Cytat:
Dla mnie to wygląda tak: Wisła -Górnik Zabrze (dom) +3pkt -Lechia Gdańsk (wyjazd) +1pkt -Lech Poznań (d) +3pkt -Cracovia (d) +3pkt -Legia Warszawa (w) +3pkt -Zagłębie Lubin (w) +3pkt -Polonia Warszawa (d) +1pkt 5-2-0 w sumie 61pkt Jagiellonia -Polonia Bytom (w) +1pkt -Widzew Łódź (d) +3pkt / ew. +1pkt -Polonia Warszawa (w) +0pkt -Legia Warszawa (d) +3pkt -Korona Kielce (d) +3pkt -Cracovia (w) +1pkt -Ruch Chorzów (d) +3pkt 4-2-1 w sumie 55pkt |
To jest ocena na chwilę obecną, tak? A za dwa, trzy tyg. gra Wisły czy Jagi może się diametralnie zmienić albo każdej innej drużyny tak samo i ta ewentualna rozpiska już nie ma żadnego znaczenia. Punkty między miejscami 4-5 a środkiem tabeli to kilka oczek, gdybyśmy przykładowo chcieli przydzielić nazwę drużynom patrząc na ilość punktów to Wisła była by lekkim liderem z Jagą, a potem to już środek tabeli od 3 do 13 miejsca. Myślę, że ten sezon jest specyficzny i takie zakładanie wyników jest dość ryzykowne bo mało co z tego może się potwierdzić. Chociaż podyskutowałbym z poszczególnymi Twoimi typami :)
|
Tak właściwie to nad Jagą mamy cztery punkty przewagi, a dopisywanie punktów przed meczami w naszej ekstraklasie nie ma większego sensu. Nie jest takie pewne że Jagiellonia wygra z Widzewem czy Polonią Bytom. My musimy wygrywać i nie oglądać się na innych. Co do grande finale copa del cojones (finału Pucharu Polski) to jest mi obojętne kto go wygra. Obie drużyny wiedzą że jest/może być to jedyna droga do europejskich pucharów. Swoją drogą, z tego co wiem to zwyciezca PP rozpoczyna grę od 3 rundy LE i ma więcej czasu na optymalne przygotowanie zespołu do rozgrywek.
|
Zakładam, że z Górnikiem 3pkt.
Lechia - rewelacją byłoby wygrać, ale 1pkt. biorę w ciemno. Amika i Legia - 4pkt. W Warszawie nie przegramy. Makabi - 3pkt. Zagłebie - 3pkt. Polonia - 3pkt. Jeśli będziemy musieli ten mecz wygrać, aby zostać mistrzem, to choćby skały srały, wygramy. Zakładam stratę 4 pkt. Jesteśmy królami swojego boiska. Gdańsk, Warszawa - tam wszystko się rozstrzygnie. |
nie lekceważyłbym w obecnej dyspozycji Polonii Warszawa w walce o tytuł. Jak nie będziemy wygrywali na wyjazdach to kto wie czy ostatni mecz z Czarnymi Koszulami nie będzie meczem o MP
|
Cytat:
Legii nie cierpię, ale wolę rywalizować o prymat w Polsce z nimi, niż z wronieckimi przebierańcami. |
chociażby każdy lał Legie Lecha czy Żydów, to na mecze z nami zepną się jak skur****n i będą okropnie ciężkie trzy mecze. Tak więc w tych meczach nie zakładał bym żadnych pewnych punktów, a coś czuje że Jaga na farcie będzie wygrywała mecz za meczem
|
Ta rozpiską bardziej chciałem zwrócić uwagę, że jeszcze nic nie jest pozamiatane i wszystko jest możliwe.
Będzie MP w Krakowie jak wygramy wszystko u siebie + jedna wygrana na wyjeżdzie. |
Cytat:
|
Tak wwf, wszystko jest możliwe ale tak jak choćby yogul napisał, czeka nas parę meczy z rywalami przy których ich dotychczasowe wyniki przestają mieć znaczenia. Sam się dziwię sobie ale ogólnie mam optymistyczne nastawienie do końcowej rywalizacji o mistrzostwo. Jeśli gra Naszych nie spadnie poniżej pewnego poziomu i ich forma będzie optymalna na każdego przeciwnika to można mieć wysoko podniesione czoło na każdy kolejny mecz :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl