Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

mitmichael 14.11.2011 19:04

Guti wylecial z Besiktasu i jest do wziecia :)

Teqcontroller 14.11.2011 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1191590)
Guti wylecial z Besiktasu i jest do wziecia :)

Nie dla Gutiego w Wiśle :rotfl: On by wyśmiał naszą propozycje , kto by mu dał 500 tys rocznie w Wiśle , kolo pewnie koło miliona kasuje.

fresh.cie 16.11.2011 19:19

Gdyby nie był za drogi(czyt. mniej niż milion ojro), warto by było się moim zdaniem zainteresować:
http://sport.gadu-gadu.pl/5675633306...ech-pod-sciana

skeba 17.11.2011 10:27

Wziąłbym z powrotem Brożka - ambicje by miał, bo liczy na grę na Euro 2012. 1 sezon z opcją przedłużenia na kolejne lata.

sevenheaven 17.11.2011 10:59

ja tam się nie zdziwię jak po końcu sezonu ujrzymy u nas Głowackiego ( koniec kontraktu ) Brożka i Błaszczykowskiego, a na ławcę Smudę ..

Janusz94 17.11.2011 21:10

Z tego co wyczytałem w zimie mają być tylko dwa transfery a to jest zdecydowanie za mało. Jeśli włodarze mówią tylko o dwóch transferach to chodzi im na pewno o Świerczoka i Skorupskiego bo tylko ich wymienia się w mediach. Ja jestem za. Skoro oni mieli by przyjść to w rozliczeniu oddałbym Górnikowi Boguskiego i Jovanicia nam nie będą potrzebni a tam na pewno się przydadzą.

brylant17 17.11.2011 21:30

Czy mogę żartobliwie?

Mister Stan Valckx! This is a great chance to propose Guus Hiddink take over WISŁA KRAKÓW!

z onetu :D

tomasz_19 17.11.2011 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1192470)
Czy mogę żartobliwie?

Mister Stan Valckx! This is a great chance to propose Guus Hiddink take over WISŁA KRAKÓW!

z onetu :D

google tłumacz rulez!!

Janusz94 17.11.2011 21:35

Ja próbowałbym ściągnąć w zimie do nas reprezantantów którzy myślą o zmianie klubu głośno o tym mówi przecież Paweł Brożek Kuba Błaszczykowski Dariusz Dudka Adam Matuszczyk oni myślą o zmianie więc moglibyśmy sie zakręcić. Na lewą spróbować wypożyczyć Boenisha i paka taka że na wiosne bez problemu bronimy mistrza i idziemy na LM z wielką mocą

Piotson 17.11.2011 21:43

A w czerwcu pobudka, że 8 czy 9 zawodnikom z pierwszego składu kończą się kontrakty.
I zacznie się narzekanie, że działacze myślą krótkowzrocznie.

arti 17.11.2011 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz94 (Post 1192473)
Ja próbowałbym ściągnąć w zimie do nas reprezantantów którzy myślą o zmianie klubu głośno o tym mówi przecież Paweł Brożek Kuba Błaszczykowski Dariusz Dudka Adam Matuszczyk oni myślą o zmianie więc moglibyśmy sie zakręcić. Na lewą spróbować wypożyczyć Boenisha i paka taka że na wiosne bez problemu bronimy mistrza i idziemy na LM z wielką mocą

Poza może Pawłem to bzdury.
Jestem sobie w stanie wyobrazić, że Paweł zrozumiał, że na Zachodzie nic już nie zdziała i zechce wrócić do klubu gdzie będzie miał niezłą kasę, oddanych kibiców, sporo szacunku i powoli status w jakimś tam stopniu legendy Wisły. O ile oczywiście Cupiał, Basałaj czy ktoś tam nie mają tu jakiegoś ale.
Reszta z wymienionych to na głowę by upadła jakby zeszła 3 półki niżej sportowo i jakieś pewnie 50-70% finansowo zupełnie bez powodu.
Z Polaków grających zagranicą to możemy pomarzyć o Białkowskim, Sznaucnerze, Kusiu itp.

Sami 17.11.2011 22:46

wezcie irasa

sovinho_02 19.11.2011 08:45

Wiem, że to nierealne, ale możeby pozbierać tym razem Polaków grzejących ławę za granicą. Mam parę propozycji :
Kuba Błaszczykowski - przed Euro będzie chciał jak najwięcej grać, Wiślak z krwi i kości
Adam Matuszczyk - również liczy na regularną grę przed Euro,
Paweł Brożek - to samo co w przypadku Kuby
+ 3-4 transfery młodych Polaków :
Skorupski - młody, zdolny z Górnika
Modelski - młody, zdolny w dodatku koniec kontraktu w czerwcu 2012
Słodowy - młody Polak grający w Czechach
Machaj - z Lechii Gdańsk
+ do tego Świerczok i Oleksy na próbę.
+powrót chłopaków z wypożyczeń.
Skład na wiosnę :
Skorupski - Modelski, Jovanovic, Chavez, Słodowy - Kuba, Sobolewski, Matuszczyk ,Melikson, Małecki - Biton
Ewentualnie:
Pareiko - Burliga, Czekaj, Bunoza, Nunez - Iliev,Wilk, Machaj, Chrapek - Boguski - Brożek

Pożegnanie:
Jovanic, Lamey, Jaliens, Pajlic, Diaz, Jirsak, Kirm, Garguła,

piotrekj66unia 19.11.2011 10:24

jesli chodzi o Kube to ponoc wchodzi w gre jego wypozyczenie wlasnie do nas, zobaczymy ile w tym prawdy:

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...yczniu-w-wisl/

michael 19.11.2011 10:49

Nawet półroczne wypożyczenie Kuby byłoby fenomenalną sprawą. Taki zawodnik u nas? Marzenie, oby się zdecydował.

Marcin_fan 19.11.2011 10:58

Jest druga strona medalu o cym było na forum na pewno pisane. Zgrywamy Kube z zepołem a po rundzie od nas odchodzi... to jest też ból.. Nie wiem jakie są szans e na odkupienie go od Borussi - 5% ?

Str@żak 19.11.2011 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 1192862)
Wiem, że to nierealne, ale możeby pozbierać tym razem Polaków grzejących ławę za granicą. Mam parę propozycji :
Kuba Błaszczykowski - przed Euro będzie chciał jak najwięcej grać, Wiślak z krwi i kości
Adam Matuszczyk - również liczy na regularną grę przed Euro,
Paweł Brożek - to samo co w przypadku Kuby
+ 3-4 transfery młodych Polaków :
Skorupski - młody, zdolny z Górnika
Modelski - młody, zdolny w dodatku koniec kontraktu w czerwcu 2012
Słodowy - młody Polak grający w Czechach
Machaj - z Lechii Gdańsk
+ do tego Świerczok i Oleksy na próbę.
+powrót chłopaków z wypożyczeń.
Skład na wiosnę :
Skorupski - Modelski, Jovanovic, Chavez, Słodowy - Kuba, Sobolewski, Matuszczyk ,Melikson, Małecki - Biton
Ewentualnie:
Pareiko - Burliga, Czekaj, Bunoza, Nunez - Iliev,Wilk, Machaj, Chrapek - Boguski - Brożek

Pożegnanie:
Jovanic, Lamey, Jaliens, Pajlic, Diaz, Jirsak, Kirm, Garguła,

NIE stać nas na Skorupskiego, czy nie lepiej byłoby przedłużyć kontraktu z Kurto? Już się o niego pyta Roda Kerkrade.
TAK dla Modelskiego, ale co najwyżej na ławkę, nam potrzebny jest doświadczony zawodnik (mamy Jovanovicia).
TAK dla Słodowego, ale na ławkę, ma tylko kilka meczów w przeciętnej Gambrinus Lidze.
Machaj jest kontuzjowany i nie wiadomo kiedy wróci do formy
Wątpię w to, że zawodnicy z BUNDESLIGI będą chcieli do nas wrócić, poza tym nie stać nas na nich.
Natomiast z częścią z tych Twoich przymiarek się zgadzam. :-)

PhantomRanger 19.11.2011 11:28

Panowie spójrzmy prawdzie w oczy. Jeżeli Brożek by tu wrócił nawet na wypożyczenie, oznacza to ni mniej ni więcej, że Biton przestanie być naszym piłkarzem z dniem 30 czerwca 2012 roku. Co do powrotów to ja jestem sceptycznie nastawiony tym bardziej jeśli miałoby to być pół roku, a w czerwcu znowu szukać zawodników. O Pucharach można by było wówczas zapomnieć.

tommiyacht 19.11.2011 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1192891)
Jest druga strona medalu o cym było na forum na pewno pisane. Zgrywamy Kube z zepołem a po rundzie od nas odchodzi... to jest też ból.. Nie wiem jakie są szans e na odkupienie go od Borussi - 5% ?

Wole obronic mistrza i stracic Kube = rozwalic taktyke niż nie mieć mistrza i nie rozwalić czegos czego i tak nie ma

KMZ 19.11.2011 13:42

informacja z "fakt" - wiem że mało prawdopodobne ;)

Paweł Oleksy - rozmawia z Wisła (Obecnie Zawisza)
Bracia Mak - Obserwowani przez Wisłę !

Szukamy Polaków ?

wujekWojtek 19.11.2011 14:10

No właśnie chciałem napisać o tym Oleksym. Ktoś wie jak dobry on jest? Wg faktu bardzo solidny zawodnik. Ma pewne miejsce na lewej obronie w U-21.

Przy okazji mam nadzieję, że nie jest spokrewniony z tym Oleksym co siedzi po prawicy Wojciechowskiego. pfff...

KMZ 19.11.2011 15:11

wujekWojtek , z tego co go widziałem w kilku meczach zawiszy prezentował się moim zdaniem lepiej niż Paljic ;)

syryls 19.11.2011 15:22

1 liga a T-ME to 2 klasy różnicy, przekonała się o tym obrona ŁKSu

kacpaw91 19.11.2011 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KMZ (Post 1192973)
informacja z "fakt" - wiem że mało prawdopodobne ;)

Paweł Oleksy - rozmawia z Wisła (Obecnie Zawisza)
Bracia Mak - Obserwowani przez Wisłę !

Szukamy Polaków ?

Bracia Mak mają kontrakt do końca sezonu, teoretycznie mogą podpisać kontrakt już 1 stycznia. Oleksy jest wypożyczony do Zawiszy z Zagłębia.

Piotson 19.11.2011 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1193045)
1 liga a T-ME to 2 klasy różnicy, przekonała się o tym obrona ŁKSu

Oraz my w tamtym sezonie z Podbeskidziem, w tym zresztą też.

Janusz94 19.11.2011 21:31

Jeśli nasi włodarze chcą ściągać utalentowanych polaków to ja proponuje:
- Zagłębie Lubin - Damian Dąbrowski, Arkadiusz Wożniak
- Jagiellonia Białystok - Tomasz Kupisz
- Lechia Gdańsk - Wojciech Pawłowski, Rafał Janicki
- Ruch Chorzów - Maciej Jankowski
- GKS Bełchatów - Filip Modelski
- Górnik Zabrze - Łukasz Skorupski, Paweł Olkowski, Arkadiusz Milik
to z ekstraklasy a z I ligi:
- Polonia Bytom - Jakub Świerczok
- Zawisz Bydgoszcz - Paweł Oleksy, Adrian Błąd
- Ruch Radzionków - Mateusz Mak, Michał Mak
Oto moja lista talentów którymi warto się zainteresować

szczepek19 19.11.2011 21:39

ja bym ściągnął Tyrałę do Wisły... czemu ma się kisić tam w ligach niemieckich, a u nas mógłby się sprawdzić... taki Sikorski dał radę :)

Piotson 19.11.2011 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz94 (Post 1193202)
Jeśli nasi włodarze chcą ściągać utalentowanych polaków to ja proponuje:
- Zagłębie Lubin - Damian Dąbrowski, Arkadiusz Wożniak
- Jagiellonia Białystok - Tomasz Kupisz
- Lechia Gdańsk - Wojciech Pawłowski, Rafał Janicki
- Ruch Chorzów - Maciej Jankowski
- GKS Bełchatów - Filip Modelski
- Górnik Zabrze - Łukasz Skorupski, Paweł Olkowski, Arkadiusz Milik
to z ekstraklasy a z I ligi:
- Polonia Bytom - Jakub Świerczok
- Zawisz Bydgoszcz - Paweł Oleksy, Adrian Błąd
- Ruch Radzionków - Mateusz Mak, Michał Mak
Oto moja lista talentów którymi warto się zainteresować

Poproszę jeszcze, żebyś przelał na konto klubu tak około 7 mln euro.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1193204)
ja bym ściągnął Tyrałę do Wisły... czemu ma się kisić tam w ligach niemieckich, a u nas mógłby się sprawdzić... taki Sikorski dał radę :)

Poradził, poradził... co?
Myślimy o tym samym Sikorskim co jest ostatnio w wyśmienitej formie?
Przypomnę: 13 meczów 481 minut 0 goli

Skoro już tak wyciągamy piłkarzy, to ja też bym chciał, po co mam się kisić w Radomiu, a w Wiśle mogę się sprawdzić.

rps16 20.11.2011 11:25

Ktoś tu sie pytał jak wyciągnąć Celebana

Otóż ma w kontrakcie klauzule odejscia, bodajże 500 tys. euro

I nie mowcie ze jest za słaby na Wisłe bo płakać sie chce co wy tu piszecie, robicie z tego klubu drugi Real albo Barcelone, gdzie jak gosc sie sprawdza powiedzmy w Atletico Madryt to go tam nie chca, bo to przeciez taka potęga i tu sie nie sprawdzi. Na ten moment jestesmy druzyna srodka tabeli, Śląsk jest liderem i gra od nas o niebo lepiej, wiec nalezy uznac ze jak tam sie ktos sprawdza to u nas sie sprawdzi tym bardziej.

Pozdrawiam

tomasz_19 20.11.2011 12:17

http://www.transfermarkt.de/de/ivan-...ler_45832.html utalentowany napastnik z Chorwacji, już interesuje się nim FC Koln, 9 bramek w 13 meczach

Piotson 20.11.2011 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rps16 (Post 1193347)
Ktoś tu sie pytał jak wyciągnąć Celebana

Otóż ma w kontrakcie klauzule odejscia, bodajże 500 tys. euro

Bodajże w FM 2012.
Kontrakt mu się kończy po tym sezonie.

rps16 20.11.2011 12:43

Piotson moze i w FM tez ale tak czy inaczej ma ta klauzule :) A ze kontrakt mu sie konczy to nie wiedzialem

Daif1906 20.11.2011 14:38

Ciekawie wyglada Jakub Swierczok z Polonii Bytom.Odkad media podaly to info zaczalem sie przygladac jemu.Widac ze wie o co chodzi w pilce,dobry technicznie,szybki ,mysli na boisku.Dobry transfer by byl mysle.
No i jeszcze Waldka Sobote bym widzial;)

GaoFeng 20.11.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo
Ciekawym zawodnikiem jest również Préjuce Nakoulma z Górnika. Waleczny, silny, dobry technicznie, warto się mu przyglądnąć.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GaoFeng (Post 1184514)
+ bardzo szybki! Zgadzam sie, bardzo ciekawy zawodnik!

Jak Nakoulma dzisiaj gral? Niestety nie moglem ogladac mecz.

fresh.cie 20.11.2011 19:33

Niestety - baaardzo się przyczynił do naszej porażki. Mógł a nawet powinien strzelić 2 bramki no i zaliczył asystę.

riv 20.11.2011 19:42

Nakoulma robił dużo wiatru ale nic z tego nie wynikało. To, że nic nie strzelił dzisiaj to wyłącznie jego pierdołowatość.

fresh.cie 20.11.2011 19:45

Nic nie wynikało? Przecież ten "wiatr" sam sprawiał, że miałem strach czy czasami ktoś od nas nie wpakuje piłki do siatki znając nasze kaleki.

GaoFeng 20.11.2011 19:56

Widzialem Nakoulme kilka razy w tym sezonie (dzisiaj akurat nie) i moim zdaniem jest to idealny napastnik jesli sie gra systemem 4-2-2. On duzo pracuje dla zespolu i potrafi sam sobie wypracowac sytuacje bramkowe. Poza tym, on jako troche cofniety napastnik przyciaga zawsze dwoch lub trzech obroncow/def. pomocnikow do siebie i wlasnie odciaza partnera z ataku i skrzydlowych.

BiałaGwiazda 20.11.2011 20:20

A Świerczok kolejna brama dla Polonii Bytom i bardzo dobry mecz tego zawodnika.Aż dziw bierze,że chłopak ma jeszcze 18 lat - 12 goli na koncie i przewodzi samodzielnie klasyfikacji strzelców w 1 lidze.

BiałaGwiazda 20.11.2011 20:21

A Świerczok kolejna brama dla Polonii Bytom i bardzo dobry mecz tego zawodnika.Aż dziw bierze,że chłopak ma jeszcze 18 lat - 12 goli na koncie i przewodzi samodzielnie klasyfikacji strzelców w 1 lidze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl