Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WHITE*STAR 26.05.2019 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1540167)
Bo nawet taki Palcić zarabiał więcej niż Niepsuj, a pewnie +- tyle co Janicki czy Mak. Dodatkowo ściąganie w sierpniu/wrześniu ludzi po 30 osobową kadrę kończyło się gigantycznymi łącznie wydatkami na pensje. Śmieszy mnie założenie "hej można było nie kupować tych Perezów i byłoby zajebiście". Tylko jest druga opcja : co jakby sprowadzeni zostali TYLKO Perezy i Balanyuki? Jak by to wyglądało? Zero logiki.

Piszesz butnie, że Janicki jest drogi. Skąd to wiesz? Nie wiesz i tyle, budujesz sobie narrację pod z góry dobraną tezę. Wisła na warunki EKS daje niskie pensje, naprawdę niskie. Jest to sprawdzony solidny ligowiec, a Wisła takich (lub nawet gorszych) pod kontraktami ma obecnie bardzo niewielu, aktualnie to nie licząc sprowadzonego tercetu graczy było takich... 6 Wasilewski, Sadlok, Klemenz(?), Lis(?), Savicevic, Kolar. Lodu, naprawdę lodu, bo trzeba mieć kim grać.

Teraz już masz: Lisa, Buchalika, Sadloka, Janickiego, Wasilewskiego, Klemenza, Niepsują, Savicevica, Kolara, Maka, Boguskiego, Wojtkowski ma za sobą już 2 pełne sezony w ESA. Pewnie będzie Kuba. O Bashe walczą. Jedyny junior w tym towarzystwie to Wojtkowski, który ma za sobą fatalny sezon. Przy naszej sytuacji normą powinno być granie 2-4 juniorami w podstawie. Może nie koniecznie takimi 15-letnimi, jednak jakimiś starszymi jak w Lechu.

pepe72 26.05.2019 14:05

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14162197

Wisła Kraków. Rafał Boguski przedłużył kontrakt z „Białą Gwiazdąâ€

goodbay 26.05.2019 14:40

hmm nie jestem po takim news zadowolony, szkoda ze Rafał zostaje:(

Arked 26.05.2019 14:41

Boguski doprowadzony do dobrej formy fizycznej jest dla nas w tym momencie na wagę złota.

silver03 26.05.2019 15:01

I bardzo dobrze, a hejterzy cicho tam :D

wiertar 26.05.2019 16:01

Nie wiem co wy chcecie od tego boguskiego. Moim zdaniem rozsądny ruch. Może chłop prochu już nie wymyśli ale przyda się jeszcze u nas jako uzupelnienie. W ostatnich meczach na srodku zagrał całkiem nieźle. Podejrzewam że zarobki już też nie na jakimś wysokim poziomie. Nie jestem jego jakimś fanem ale ta decyzja się bbroni

WHITE*STAR 26.05.2019 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1540210)
Boguski doprowadzony do dobrej formy fizycznej jest dla nas w tym momencie na wagę złota.

A jak zamierzasz go odmłodzić o 8 lat?

Brozinho_23 26.05.2019 17:24

Boguś > Wasyl. I tyle w temacie.

WiateritoTSW 26.05.2019 17:37

Mak - nie wiem czemu, ale strasznie się jaram akurat nim, najbardziej z trzech wzmocnień wg mnie on może się okazać na boisku najcenniejszy.

Niepsuj - nie widziałem za dużo jego gry, więc odpuszczę.

Janicki - jeden mecz piłkarza nie czyni co prawda, ale po akcji w meczu Piast - Lech ciężko mi teraz na niego dobrze spojrzeć :D aczkolwiek Stolar to cudotwórca

Arked 26.05.2019 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 1540214)
A jak zamierzasz go odmłodzić o 8 lat?

Po co? Jego kiepska forma w ostatniej rundzie była spowodowana kontuzją i brakami treningowymi, nie wiekiem. Przed kontuzją wyglądał bardzo dobrze pod względem fizycznym. I nie było to 8 lat temu, tylko 8 miesięcy temu.

_al3x 26.05.2019 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brozinho_23 (Post 1540215)
Boguś > Wasyl. I tyle w temacie.

dokładnie, tak zasłużony piłkarz Wisły a tak poniewierany przez niektórych "kibiców". Wasyl to buty może nosić Bogusiowi.
Brawo dla zarządu za dobry ruch !!! Boguś king !!!

wolfy 26.05.2019 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiateritoTSW (Post 1540216)
Mak - nie wiem czemu, ale strasznie się jaram akurat nim, najbardziej z trzech wzmocnień wg mnie on może się okazać na boisku najcenniejszy.

Niepsuj - nie widziałem za dużo jego gry, więc odpuszczę.

Janicki - jeden mecz piłkarza nie czyni co prawda, ale po akcji w meczu Piast - Lech ciężko mi teraz na niego dobrze spojrzeć :D aczkolwiek Stolar to cudotwórca

Jak chodzi o tą akcję z Putnockim, to była w 100% wina bramkarza. Wyszedł na grzyby i krzyknął "Moja!". Nie pierwszy raz w tamtym sezonie...
Nie żeby Janicki miał udany sezon, ale też cały Lech jest toksycznym miejscem pracy.
Jestem optymistycznie nastawiony do tego transferu.

Blixa 26.05.2019 20:25

Fajnie ze Bogus zostaje.

Karherop 27.05.2019 08:38

To było pewne, że Boguski dostanie propozycję nowego kontraktu. Jeśli ktoś ma grać w Wiśle za paczkę frytek to właśnie on. I szacunek za to. Choć jeśli będzie miał formę z wiosny, a nie z jesieni to na pewno będzie jego ostatni sezon. I być może również kariery piłkarskiej.

Natomiast pilniejsze kwestie do rozwiązania to kontrakt Bashy, Kuby, ale także Burligi czy Drzazgi. Kibice na to czekają.

konrad123 27.05.2019 13:21

@Karherop może nie rozwiązujmy im tych kontraktów.. hehe :P

wściekłe pięści węża 28.05.2019 11:00

Oto i on!

https://www.wisla.krakow.pl/en/aktua...-dalej-z-wisla

bridgeburner 28.05.2019 11:41

Ogień!
Dawno mnie tak nie ucieszyło przedłużenie umowy z zawodnikiem
Mózg zostaje, jeszcze mu tylko "ochroniarza" za plecy ściągnąć i może być dobry sezon

szprotson 28.05.2019 11:44

Uryge i Załuskę jeszcze :)

Wojtator 28.05.2019 12:06

2+1... wow

sandomingo 28.05.2019 12:13

Lis, Buchal, Broda

Wasyl, Sadlok, Janicki, Hoyo, Niepsuj, Grabowski, Morys

Kuba, Vullnet, Vukan, Boguś, Plewka, Szot (pewnie przedłuży), Wojtkowski, Śliwa, Kumah

Kolar, Buksa, Drzazga (też pewnie przedłuży)

Nawet bez Brozia i Burego to jest już 22 chłopa (nie licząc Brody i Kumaha ośmiu młodzieżowców)- takiej kadry przed rozpoczęciem przygotowań to już dawno u nas nie było.
Do tego jeszcze kilka nazwisk z chłopaków kończących wiek juniora z CLJ którzy stworzą szerokie zaplecze, grające w rezerwach

EDIT: jeszcze zgubiłem Klemenza i Maka, czyli jest już 24 - naprawdę, warto podkreślić i docenić!

szprotson 28.05.2019 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1540241)
Lis, Buchal, Broda

Wasyl, Sadlok, Janicki, Hoyo, Niepsuj, Grabowski, Morys

Kuba, Vullnet, Vukan, Boguś, Plewka, Szot (pewnie przedłuży), Wojtkowski, Śliwa , Kumah

Kolar, Buksa, Drzazga (też pewnie przedłuży)

Nawet bez Brozia i Burego to jest już 22 chłopa (nie licząc Brody i Kumaha ośmiu młodzieżowców)- takiej kadry przed rozpoczęciem przygotowań to już dawno u nas nie było.
Do tego jeszcze kilka nazwisk z chłopaków kończących wiek juniora z CLJ którzy stworzą szerokie zaplecze, grające w rezerwach

EDIT: jeszcze zgubiłem Klemenza i Maka, czyli jest już 24 - naprawdę, warto podkreślić i docenić!

chłopa to aż tyle nie jest:)
nie zapominajmy ze mamy druzynę rezerw, a Hoyo grał w jedynce bo musiał :)

Jeszcze długa droga przed Nami, niemniej jednak, i tak wygląda to nieźle.

sandomingo 28.05.2019 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1540243)
chłopa to aż tyle nie jest:)
nie zapominajmy ze mamy druzynę rezerw, a Hoyo grał w jedynce bo musiał :)

Jeszcze długa droga przed Nami, niemniej jednak, i tak wygląda to nieźle.

No co Ty, taki Śliwa po tym, jak prawie rozerwał siatkę w meczu w Gdyni złapał pewność siebie:)

Generalnie - biorąc pod uwagę całokształt naszej sytuacji to stan kadrowy jest naprawdę zadowalający.

Qadou 28.05.2019 12:58

Jeśli nikt nie odejdzie od nas to w zasadzie potrzeba tylko typowej 6 i napastnika. Wtedy kadra zamknięta i można zgrywac wszystkich ;)

szprotson 28.05.2019 13:00

no ale kto będzie grał w rezerwach ?:D

skoro nagle powstała dodatkowa druzyna, to znaczy ze potrzeba dodatkowych ludzi do niej. Jeśli ich nie ma, to bedziemy brali z druzyn juz powstalych zmniejszajac im kadry :)
quadu - a to dziwe, bo rozgladamy sie za Gk.

bridgeburner 28.05.2019 13:09

To chyba któryś z obecnych odejdzie?
Ciężko mi sobie wyobrazić żeby Buchal albo Lis zgodzili się być 3 bramkarzem?
W rezerwach to Chorazka pewnie będzie bronil

tomasz_19 28.05.2019 13:12

śmiejecie się, ale ja Urygę bym chętnie zobaczył znów w Wiśle, zrobił duży postęp i jest Wiślakiem także ja zapraszam

tas de fleia 28.05.2019 13:14

Z napastnikami to nie widzę konieczności. Są Kolar, Drzazga i młodzi Balicki i Buksa, zakładając że Paweł zakończy karierę. Nie jestem pewien czy jest potrzeba kolejnego. Jasne, że każda opcja jest warta uwagi, ale nie jest to żaden priorytet.

St Yabol 28.05.2019 13:51

Ja się osobiście zdziwię jeśli do końca okienka nie pożegnamy Kolara i może troche mniej będe zdziwiony jeśli chodzi o Lisa.
Kolar jeszcze stosunkowo młody, pokazał co nieco na wiosne i pare cebulionów za niego możemy zobaczyć, na Lisa też się ktoś ślepy za duże pieniądze może znajdzie.

Gucio25 28.05.2019 14:55

+ wraca Denis Bałaniuk, kolejny do odbudowania przez Stolara.

Pytanie czy zdrowie pozwoli..

Ogryzek 28.05.2019 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1540250)
Ja się osobiście zdziwię jeśli do końca okienka nie pożegnamy Kolara i może troche mniej będe zdziwiony jeśli chodzi o Lisa.
Kolar jeszcze stosunkowo młody, pokazał co nieco na wiosne i pare cebulionów za niego możemy zobaczyć, na Lisa też się ktoś ślepy za duże pieniądze może znajdzie.

Gdyby tylko była możliwość zarobienia na nim od 750 tysiecy euro w górę byłoby super. Przy naszej krótkiej kołderce kazdy zarobek jest ważny.

btw

Bałaniuk do odbudowania? Odbudowac można kogoś kto cokolwiek kiedykolwiek pokazał ale stracił formę. W jego wypadku to nie odbudowa a budowa od fundamentów. Pytanie czy gość ma potencjał a my kasę na jego kontrakt.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl