Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Fuks 29.06.2010 12:30

Ja mam takie pytanie, czy te miejsca przypadkiem tez nie mają ograniczonego pola widzenia przez tą betonową barierke?

http://img714.imageshack.us/img714/6659/wislav.jpg

foto. SKWK

moze to złudzenie optyczne, ale jak ci co tam usiądą spojrzą w lewo, to raczej mało zobaczą..

filip74 29.06.2010 13:11

Tak mi się zdaje patrząc na kamerki co od strony trybuny D zaczęli rozwijać rurki pod ogrzewanie płyty.

SpoXsteR 29.06.2010 13:14

To rzeczywiscie moze byc niebieskie krzeselko
http://i50.tinypic.com/w2zuu.jpg
na wszelki wypadek zamieszczam

filip74 29.06.2010 13:15

No i zaczęli demontaż jednego z żurawi na zachodniej.

pawelwislak 29.06.2010 13:38

fuks

Co do tych miejsc to chyba znaczy się powinno być tak ustawione że narożnik na kąt taki żeby widzieć lewy róg boiska więc boisko powinien widzieć całe bez przeszkód ale pewno nie cały stadion tak mi się wydaje

nt5 29.06.2010 16:32

Cytat:

Ad 3. W ulicy Reymana zakończono prace związane z siecią CO, a w dniu 31 maja br. rozpoczęły się roboty w zakresie sieci wodno-kanalizacyjnej. Wszelkie prace związane z ciągiem pieszo – rowerowym w powyższej ulicy zostaną zakończone do dnia 30 czerwca br.
ul. Reymana z dnia 29 czerwca

Tia...

Kordel 29.06.2010 16:40

Jaka będzie odległość murawy od fosy? ;)

SpoXsteR 29.06.2010 17:00

Cytat:

4 września polscy piłkarze spotkają się na stadionie Widzewa w Łodzi z Ukrainą, a trzy dni później z Australią w Krakowie. Następnie biało-czerwoni udadzą się na zgrupowanie do Stanów Zjednoczonych. 9 października zmierzą się z USA w Nowym Jorku, a w Chicago zagrają z Meksykiem (12 października).
http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Mo...l?ticaid=1a6f1

andrzej 29.06.2010 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel (Post 923394)
Jaka będzie odległość murawy od fosy? ;)

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...8230738562.jpg

Mam nadzieje, że murawa dociągnięta będzie do te żwirowej drogi. Linia boczna wydaje mi się, że powinna być w miejscu tego rozkopanego rowu z rurami.

willow 29.06.2010 17:34

Ejże, nie za daleko ta murawa od dolnego rzędu trybun?

Markus 29.06.2010 17:35

Czy zaczęły sie już jakiekolwiek prace przy dostosowaniu trybuny północnej do standardów pozwalających na wpuszczenie kibiców?

Jeśli nie, dlaczego klub na to intensywnie publicznie nie naciska, a SKWK nie piętnuje opieszałości miasta? Na co oni czekają, wszak Majchrowski napisał w odpowiedzi na interpelację, że środki na to są?

Umowy dotyczące najmu obiektu i kwestii operatora oczywiście też nadal nie podpisane...

Czas ucieka, w wszyscy są tak naprawdę "w lesie". Komu znów zależy na nerwówce i rozstrzygnięciach "za pięć dwunasta?"

andrzej 29.06.2010 17:36

^^
Przecież to jest jeden z głównych mankamentów tego stadionu:/

SpoXsteR 29.06.2010 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez andrzej (Post 923413)
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...8230738562.jpg

Mam nadzieje, że murawa dociągnięta będzie do te żwirowej drogi. Linia boczna wydaje mi się, że powinna być w miejscu tego rozkopanego rowu z rurami.

jesli tak by to wygladalo to chyba nie wysrodkowali murawy.. bo takiej odleglosci nie ma od A/B do tego rowu.. przynajmniej takie mozna odniesc wrazenie patrzac na kam

Dozamet1 29.06.2010 17:41

Spokojnie panowie murawa będzie bliżej.Widać że boisko jest za wąskie jak na razie

rabi86 29.06.2010 17:49

http://www.krakow.pl/miasto/kamery/?id=06.html
Widok na murawę przy starym A.

Mishuh 29.06.2010 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dario.h (Post 923150)
Boże!!!...ręce opadają jak się to czyta.....
...tylko Chuck Noris potrafi usiąsć jednocześnie po dwóch stronach pleksy!!!...;-)

rzecz w tym, że mogą być po obu stronach też RÓŻNE osoby ;)
269 dla "pleks" (właściwie kto nazwał to pleksą) to mało. Nie sądzę by wystarczyło policzyć miejsca najbliżej ogrodzenia i luz. Skoro płot ma 180 cm to fragmenty boiska (bo nie cale przecież) powinien zasłaniać większej liczbie widzów.

Birsa 29.06.2010 18:47

Na tym zdjeciu dokladnie widać, że nie będzie się tam kończyła murawa lecz są tam prowadzone rury http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...maluja//38007/. Nie siać paniki.

T-omek 29.06.2010 20:47

Wg mnie te 3 rury nie są wyznacznikiem położenie lini bocznej gdyż po drugiej stronie płyty od strony nowego A/B takowych rur nie ma, ale mogę sie mylic :)

MatMario 29.06.2010 21:31

W tym miejscu będzie linia boczna jak T-omek pisze, murawy będzei jeszcze kawałek dość spory w stronę trybuny C.

wonski_eNHa 29.06.2010 21:54

Nie panikujcie, będzie dobrze. Przecież projektant stadionu by nam takiego wała nie wywinął.

Od linii bocznej do fosy ma podobno powstać zagajnik z tropikalną roślinnością. W fosie jak już wiecie będą aligatory (3 sztuki na trybunę - razem 12). Przy wejściu na stadion zaplanowane są punkty szczepień na choroby tropikalne. Dodatkowo na każdym krześle będzie ulotka jak się zachować w razie ataku przez dzikie zwierzęta z zagajnika.

Także jeszcze raz powtarzam, nie siejcie paniki tylko szykujcie się na pierwszy mecz na R22. Do końca roku na pewno stadion skończą, murawę wyśrodkują, trybunę północną miejmy nadzieję wykończą. :]

Może mi ktoś z Was odpowiedzieć na pytanie dot. murawy?? Czy na każdym stadionie jest spad murawy ?? To jest związane z funkcjonowaniem drenaży?

Donki 29.06.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 923590)

Może mi ktoś z Was odpowiedzieć na pytanie dot. murawy?? Czy na każdym stadionie jest spad murawy ?? To jest związane z funkcjonowaniem drenaży?

Na każdym stadionie jest spad.

Mishuh 29.06.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 923590)

pewnie nie na każdym jednym na świecie, ale to normalne.

Siwy_89 30.06.2010 00:10

30 pazdziernika

andrzej 30.06.2010 02:13

http://stadionwisly.info/files/pages/20/4.jpg

Patrząc na tą wizualizację wydaje mi się, że linia boczna może być nawet dalej niż wskazane przeze mnie miejsce wykopu z rurami.

VanBasten 30.06.2010 07:10

Heh masakra :) Jak czlowiek czyta to forum to może wpaśc w depresje . Brak widoczności , cieknące dachy , krzywa murawa ,złe barierki , złe krzesełka , kolor nie ten itp . Miazga :)
A mnie się ten stadion bardzo podoba . Pewnie , że nie jest to Alianz Arena , nawet nie stadion Legii ale i tak będzie ekstra . Pod warunkiem że Ci wszyscy krytykanci się na nowy obiekt pofatygują osobiście a nie ograniczą się tylko to krytyki w internecie . NIe mamy tyle kasy co Bayern Monachium , nie składa się na nas cała polska tak jak pośrednio na Legie więc musimy budować taki satdion na jaki nas stać . Cudem techniki to on nie będzie ale z tego co widać to będzie to taki typowo piłkarski stadion na którym jeśli się zapełni będzie fantastyczna atmosfera .A o to przeciez głównie chodzi .

damianos 30.06.2010 07:37

"więc musimy budować taki satdion na jaki nas stać"

Stadion za ponad pół miliarda powinien wyglądać jak nowoczesny stadion a nie jak paskudny parking wielopoziomowy !
Gdyby od samego początku stadionem zajęły się osoby z mózgami to po jego wybudowaniu mielibyśmy się czym chwalić.

Trzeba liczyć na to aby przynajmniej doping był na odpowiednim poziomie.

M89 30.06.2010 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 923690)
Heh masakra :) Jak czlowiek czyta to forum to może wpaśc w depresje . Brak widoczności , cieknące dachy , krzywa murawa ,złe barierki , złe krzesełka , kolor nie ten itp . Miazga :)
A mnie się ten stadion bardzo podoba . Pewnie , że nie jest to Alianz Arena , nawet nie stadion Legii ale i tak będzie ekstra . Pod warunkiem że Ci wszyscy krytykanci się na nowy obiekt pofatygują osobiście a nie ograniczą się tylko to krytyki w internecie . NIe mamy tyle kasy co Bayern Monachium , nie składa się na nas cała polska tak jak pośrednio na Legie więc musimy budować taki satdion na jaki nas stać . Cudem techniki to on nie będzie ale z tego co widać to będzie to taki typowo piłkarski stadion na którym jeśli się zapełni będzie fantastyczna atmosfera .A o to przeciez głównie chodzi .

Strach cokolwiek pochwalić... :lol:

VanBasten 30.06.2010 08:53

Jaki znowu parking wielopoziomowy ? Ludzie nie przesadzajcie ! Nie każdy stadion musi wyglądać jak Alianz Arena . Stadionów podobnych do naszego jest w Angli bądź ile i nikt nie narzeka .Osobiście wolę taki stadion niż jakiś balon na 60 tysięcy na którym po mistrzostwach będzie tylko wiatr chulał . Uważam że ten jest całkiem ładny i zgrabny i co najważniejsze na miarę . Jest szansa że będzie w wiekszości zapełniony a to podstawa . Pamietajmy też że byly pewne ograniczenia przy budowie . Choćby lokalizacjia /park jordana / które wymusiły takie a nie inne rozwiązania . Ja je akceptuje bo jeśli alternatywą miałoby budowanie stadionu w innym miejscu to wolę to co jest . Pamiętajmy że stadion jest przepubudowywany od 10 lat po kawałku . To też ogranicza pewne rozwiązania . Legia ma łątwiej bo robi wszystko w jednym momencie .Ale u nich nie ma problemu z kasą . Ja chodziłem na wisełkę od wielu lat i jak sobie przypomne stary staion ze stylowymi łukami , krzywymi krawężnikami i czarnym żwirem zamiast krzesełek i pięknymi ławkami na "10" to naprawdę cieszę się że wreszcie doczekałem stadionu , którego nie musze się wstydzić . Jestem też przekonany że jeśli zapełnimy go w całości to atmosfery na tym stadionie będą nam zazdrościć w całej polsce .Oczywiście wiem też że nasz kraj jest pełen malkontentów , którym nigdy nic się nie podoba ........

Czarny 30.06.2010 09:02

Dla mnie najgorszy jest ten beton na elewacji. Skrajną nieodpowiedzialnością (żeby napisać łagodnie) projektanta jest forsowanie takich projektów w warunkach polskich (patrz również com com zone), skoro co do zasady używa się tu do budowy (tego typu obiektów) betonu konstrukcyjnego, a nie tak jak trzeba - architektonicznego. Twierdzenie (http://stadiony.net/aktualnosci/2010...pytan_przybywa), że zrobi się z konstrukcyjnego, a później pomaluje, nie jest nawet śmieszne, a po prostu oburzające! Betonowe elewacje mogą być przepiękne............, ale tu MUSI być najwyższej jakości beton architektoniczny, żadne malowania nie wchodzą w grę. To można porównać do przemalowania starego sracza z desek na różowy kolor - nie poprawi to jakości architektury, tak jak wstawianie gęstej siatki, aby zasłonić klimatyzatory, można porównać do zasłonięcia dziury w ścianie meblościanką - efekt będzie tragiczny i tyle.

kweber 30.06.2010 09:10

no i kurde wszystko jasne............

http://stadiony.net/aktualnosci/2010...zdarzy_sie_cud

Arapaho 30.06.2010 09:39

^^^ Kolega się obudził?.Piszemy o tym od miesiecy

Arapaho 30.06.2010 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 923778)
Jaki znowu parking wielopoziomowy ? Ludzie nie przesadzajcie ! Nie każdy stadion musi wyglądać jak Alianz Arena . Stadionów podobnych do naszego jest w Angli bądź ile i nikt nie narzeka .Osobiście wolę taki stadion niż jakiś balon na 60 tysięcy na którym po mistrzostwach będzie tylko wiatr chulał . Uważam że ten jest całkiem ładny i zgrabny i co najważniejsze na miarę . Jest szansa że będzie w wiekszości zapełniony a to podstawa . Pamietajmy też że byly pewne ograniczenia przy budowie . Choćby lokalizacjia /park jordana / które wymusiły takie a nie inne rozwiązania . Ja je akceptuje bo jeśli alternatywą miałoby budowanie stadionu w innym miejscu to wolę to co jest . Pamiętajmy że stadion jest przepubudowywany od 10 lat po kawałku . To też ogranicza pewne rozwiązania . Legia ma łątwiej bo robi wszystko w jednym momencie .Ale u nich nie ma problemu z kasą . Ja chodziłem na wisełkę od wielu lat i jak sobie przypomne stary staion ze stylowymi łukami , krzywymi krawężnikami i czarnym żwirem zamiast krzesełek i pięknymi ławkami na "10" to naprawdę cieszę się że wreszcie doczekałem stadionu , którego nie musze się wstydzić . Jestem też przekonany że jeśli zapełnimy go w całości to atmosfery na tym stadionie będą nam zazdrościć w całej polsce .Oczywiście wiem też że nasz kraj jest pełen malkontentów , którym nigdy nic się nie podoba ........

Kto wymyślił żeby go przebudowywać po kawałku ,zamiast zrobić od początku w królewskmi mieście porządny obiekt?Czy nie ci sami którzy teraz kompromitują się podczas budowy?Czy jak kupisz np.vw golfa za 300 tyś złotych z przecietnym wyposażeniem- baaa częściowo bez wyposażenia bo ci dealer powie żebys sobie sam dokupił co chcesz, z lakierem 3 kategorii- to też bedziesz mówił że jest zajebisty - tak samo jakbys go kupił za 60 tyś? cena i wyposażenie nie gra roli?NIe zmienia ci to samopoczucia i nie usprawiedliwia narzekania?nawet mimo ze do tej pory jeździłeś trabantem?.

pawelwislak 30.06.2010 10:08

Mi się osobiście nie podoboją stadiony w stylu tych pompowanych baloników jakiś jazd a la koloseum. Będziemy mieć świetny klasyczny stadion, tylko fakt faktem z tym betonem konstrukcyjnym to ostro dali po dupie. Ale jak się postarają wyszlifują to i tak będzie świetnie. Bryła stadionu mi się podoba co prawda jest wiele nie dociągnięć ale niestety jak się zleca projekt nie doświadczonemu biuru to można się tego spodziewać. I wbrew powszechnej opinii uważam że bardzo dobrze się wkomponuje w otoczenie ja tam jestem zadowolony.

filip74 30.06.2010 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 923778)
Ja chodziłem na wisełkę od wielu lat

A teraz pewnie przerzuciłeś się na Cracovię.

rafalek 30.06.2010 11:29

Widzę, że na trybunie zachodniej stoi już konstrukcja telebimu...

ToTylkoJa 30.06.2010 11:33

Sorry, może to będzie głupie pytanie, ale co to jest ta fosa(znaczy się wiem jak to wygląda i gdzie to jest)? Po co to i jakie ma spełniać funkcje? Może być na priv. Z góry dzięki

wiśnia 30.06.2010 11:34

nie no bez jaj z tym asfaltem, nie można tego jakoś zatrzymać??

Donki 30.06.2010 11:35

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23372

NO nie mogę !!!
TO JEST PARANOJA !!

GregorTS 30.06.2010 11:37

Nie do wajry :D Spoko czuje że asfalt wymienia już za dziesięć lat, gdy tradycyjnie pojawią się dziury w DRODZE <lol>

TymonPRO 30.06.2010 11:44

Estadio Asfalt,Arena auf Asfalt ,Santiago Asfalto sorry ale to jest jakiś żart chyba ?xD

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl