![]() |
Liczenie tych biletów nic nie da
Nie ważne ile ich zostało ważne że w ogóle są dostępne chociaż niepowinny |
Na dziś łącznie jakieś 16,5 tys. (w tym Lech) + vipy + skyboxy, no i prasa. Ciężko będzie, aby pękło 20 tys.
|
No to troche zenujace ze jak potrzeba to na C kompletu nie bedzie.W dniu meczu watpie zeby to poszlo.
cienizna z nami i tyle. jestesmy siła tego klubu,......sam juz nie wiem jacy my jestesmy. |
Cytat:
|
Cytat:
Bo niektórzy mają wątpliwości... :-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Po kilku meczach znacznie staniał, początkowo (jeszcze w czasie bojkotu) cena podchodziła w okolice 300zł chyba. Mi się ceny nawet podobają, 55 za E, 45 za rodzinny to całkiem sporo jak na polskie standardy a bilety i tak schodzą, może nie w komplecie ale jednak.
|
Cytat:
Klub podał, że na meczu z Łęczną sprzedano 10 980 biletów. W tej liczbie były zarówno bilety sprzedano internetowo ale też bilety sprzedane szkołom na sektory E11 i E12. Jeśli liczba biletów sprzedana przez internet to "I" Jeśli liczba biletów sprzedana na E11 i E12 to "D" jak dzieci Jeśli liczba biletów na sektory VIP, gości i skyboxy to "P" jak pozostałe to I+D+P=10 980 sprzedanych biletów. Liczba I może zostać powiększona o 7 500 biletów bo tyle pozostało w chwili zakończenia meczu z Łęczną. A jeśli I powiększymy o 7 500 to równanie I+D+P=10 980 będzie miało wynik o 7 500 większy czyli 18 480 Moja niedokładność może wynikać z tego, że liczba dzieci na meczy z Lechem może być większa i wtedy "D" należy powiększyć. O ile ? Nikt tego nie wie. Może o nic bo jeśli zawsze na tym sektorze jest tyle samo dzieci to o nic a może o ileś tam. Podobnie jest z "P" przy czym tu wiemy, że kibiców gości będzie 1 800 więc dodaje tą liczbę do moich wyliczeń bo na Łęcznej przyjezdnych było tyle co nic a nawet jeśli było ich ileśtamset to fakt ten jakoś rekompensuje ewentualną różnicę w liczbie "D" Cytat:
Cytat:
Jeśli mamy nasze magiczne równanie I + D + P + pozostałe 7500 biletów w sprzedaży internetowej = 18 480 to: zakładając, że D i P jest stałe czyli, że będzie tyle samo dzieci na E11 i E12 oraz, że na pozostałych sektorach nie sprzedawanych przez internet i dzieciom będzie tyle samo kibiców co na meczu z Łęcznej to liczba I składa się z biletów kupionych w pakiecie i bez pakietu. Nie ma znaczenia ile było kupionych w pakiecie bo otwierając sprzedaż internetową do sprzedania było 7500 + miejsca nie kupione w pakiecie i suma tego była wyświetlana w momencie otwarcia sprzedaży Na koniec napiszę tylko jedno dla mnie najważniejsze. To co piszę jest prognozą a to oznacza, że przyjmuje pewne założenia i w oparciu o nie liczę. Nie mam dokładnych danych takich jak liczba dzieci na E11 i E12, liczba przyjezdnych albo kibiców VIPowsko SKYBOXowych. Jeśli ktoś ma jakieś inne dane do założeń chętnie zmienię swoją metodologię ale póki co innych danych nie mam. |
@^ wydaje mi się, że co jak co ale w obliczeniach to można Witkowi zaufać.
Swoją drogą widzę, że teraz też nieźle schodzą. W 2h poszło prawie 200 biletów a pewnie będzie ich coraz więcej. |
są jeszcze bilety na narożniki B/D ? spokojnie kupie przed meczem ?
|
Żeby kupić bilet koledze potrzebuję jego kartę kibica czy mogę to zrobić posiadając jedynie PESEL?
|
Cytat:
Cytat:
|
Bilety na spotkanie Wisły z Galatasaray do kupienia podczas dzisiejszego meczu z Amica pod gniazdem w przerwie meczu
zrodlo: www.facebook.com/SKWK1906 |
Jeśli przez kolejne 4 godziny do każdego z 10 okienek podchodzić będzie osoba, każda z nich w ciągu pół minuty kupi bilet to do 18:00 zejdzie 4 800 biletów.
21 694 - (7 343- 4 800) = 19 151 Wiślaków 19 151 + 1 800 przyjezdnych to 20 951 sprzedanych biletów |
Cytat:
|
Nie odleciał. Napisał warunek ,,jeśli". Po prostu warunek nie jest spełniony.
|
Cytat:
Chciałem Wam pokazać, co musiałoby się dziać już teraz nieprzerwanie przez kolejne 4 godziny by było ponad 20 000 osób na stadionie A jeśli utrzymamy tempo sprzedaży biletów z 20 ostatnich minut to na stadionie o 18:00 będzie 21 694 - 7298 + (7 343- 7298) x 11 = 14 891 Wiślaków 14 891 + 1 800 przyjezdnych to 16 891 sprzedanych biletów |
czy będzie 14 czy 15 tyś. to i tak wstyd ogromny
|
Na prawdę Wisła jest w stanie sprzedać 4 800 biletów w 4 godziny? Bo mi się wydaje, że taka operacja sama w sobie możliwa nie jest i nigdy tyle biletów przez cały dzień (chyba) nie schodziło a co dopiero przez 4h. Gdyby możliwe było sprzedawanie tysiąca biletów na godzinę to byśmy nigdy kolejek nie uświadczyli pod naszymi kasami ani nie byłoby sprzedawania biletów przez tydzień czy półtora na mecz, w którym stadion się zapełnia.
|
Alez wy pie.rdolicie i mylicie wszystko :lol:
chu j z tym ile teraz zeszlo, ile zeszlo tydzien wczesniej, co by bylo gdyby babcia halinka sie nie przewrocila o chodnik i co jesli sprzeda sie 2 bilety na minute czy 5 biletow na dwie minuty, wam sie jakis program informatyczny pomylil z zyciem.. to jaka frekwencja bedzie dowiemy sie podczas meczu. po co te wyliczanki , ktore i tak nic nie zmieniaja. wyliczanki w duzej mierze na zasadzie "wrozenia z fusow" i mylenia cyferek w systemie sprzedazy online |
Od kupię dwa bilety na Galatasaray .
|
godz. 16:00 6863 300 biletów na godzinę schodziło od 15:00-16:00
|
Mam nadzieję, że Ty nie pozostałeś gołoslownym i wspomogłeś Wislę swoja cegiełka, podobnie jak w Wisła Ticket Challenge :alleluja:
|
godz. 17:00 6463 400 biletów na godzinę schodziło 16:00-17:00
|
minąłem przed chwilą kolejkę po bilety. Szczerze mówiąc myślałem że będzie dłuższa...
Już wiadomo że maksymalne tempo sprzedaży biletów to 400 na godzinę od 17:00 do 17:30 sprzedano kolejne 200 dokładnie dwieście biletów. Sprzedano jak dotąd 6263 bilety. Szacuję więc że licznik biletów zatrzyma sie na pięć tysięcy siedemset coś co oznacza 16 000 biletów + 1800 wg moich wyliczeń będzie 17 800 - 18 000 sprzedanych biletów |
Ile biletow bylo ogolnie sprzedanych?
|
Cytat:
|
Dzeki. Troche ludzi sie znalazlo ktorzy nie byli na meczu a bilet kupili.
|
Oficjalna podała,że było 17 263 widzów,no ale przecież tyle "wspierało Białą Gwiazdę", a jeszcze Lecha trza doliczyć. Np. na canalu podali, że widzów było 17 863. Burdel z tym liczeniem
|
Cytat:
zakładałem ok 500 vipów- chyba nie było. Także moje szacunki ilości sprzedaży ok. No ale cóż, szacunek dla tych co bilety kupuli a nie mogli być na meczu. |
17 263 widzów wspierało Białą Gwiazdę. Biletów było sprzedanych 1400 więcej. Amici było 1800 (tzn miało być. ile bylo faktyczne nie wiem) czyli na stadionie ok 19 k
|
Cytat:
Foto z meczu z Legią (na ponad 1000 był bufor): http://galeria.wislakrakow.com/20140...iowanie%29.JPG |
Cytat:
Moje wyliczenia były w miarę poprawne. Nie wiem ile wyszło dokładnie Poznaniaków, wyglądało na jakieś 1500. |
Cytat:
21 694 - 5 796 = 15 898 + 1 800 Lech = 17 698. Ponieważ sprzedano 18 687 więc na sektorach nie objętych sprzedażą internetową (E11,E12, Skyboxy i VIP) było o 18 687 - 17 698 = 989 osób więcej niż na meczu z Łęczną. |
Frekwencja bardzo dobra jak na porę roku i to co serwują piłkarze. Prawie 19 tys. kupionych biletów (oczywiście z przyjezdnymi) to wynik jaki obecnie rzadko zdarza się na polskich stadionach.Dlatego prośba o skończenie z tymi inwektywami w stronę kibiców Wisły, które są tutaj wypisywane przy okazji każdego meczu przy tzw. "zachęcaniu" kupna biletów.
P.S. Odnośnie organizacji sprzedaży biletów przez klub. Nie jest tajemnicą dla osób rozgarniętych marketingowo, że przy okazji kilku podobnych spotkań w sezonie, trzeba uruchomić dodatkowe kasy, których obecnie nie ma. Raptem 10 kas na taki stadion to nieporozumienie. Wczoraj cała pierwszą połowę stało w kolejce do kas kilkaset osób chcących kupić bilet. Nie każdy może kupić bilet w przedsprzedaży (wypadki losowe). Stali tez turyści obcokrajowcy oraz kibice, którym w ostatniej chwili udało się wyrwać na mecz. Takich kas powinno być co najmniej drugie tyle, stolik+koputer podpiety do systemu. Za granicą klub potrafi opóźnić mecz na skutek ogromnych korków i problemu z dotarciem na stadion swoich kibiców (a tak było w niedzielę). Wiśle podobno potrzeba pieniędzy, czas aby klub stał się bardziej dostępnych i przyjazny dla tych, którzy pojawią się z chęcią ogladnięcia meczu przy R22. |
Do tego co napisał Gwiaździsty warto dodać liczbę widzów na pozostałych stadionach.
6 spotkań i łącznie 21580 widzów. Średnio 3596 osób - katastrofa. Więc u nas wygląda to całkiem dobrze. Co nie znaczy, że nie powinno być lepiej, zwłaszcza w naszej sytuacji finansowej. Dodatkowo zastanawiam się czy ta różnica między tym ile sprzedali biletów, a ile osób wspiera Wisełkę to nie czasem liczba gości? Na wczoraj to by się mniej więcej zgadzało. Nie wiem jak to wyglądało w poprzednich meczach. |
Pyanie najważniejsze do osób kompetentnych - z klubu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Czy frekwencja na amice pozwoliła nam na redukcję punktów ujemnych w przyszłym sezonie? |
Cytat:
Cytat:
|
18500 biletów razy średnio 40 złotych ( z aczpy wziąłem-pewnie średnia mniejsza jest)nie daje kwoty 1 mln złotych...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl