Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

simone 21.03.2010 01:54

Najlepszy jest komentarz pod wywiadem- "Czerwony buc z Sosnowca..." :lol:

PiotrG 21.03.2010 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ..::PABLO::.. (Post 873687)
Witam, Piotrze, skoro wywnioskowałeś iż nie będzie kiosków zamieszczonych na planach, czym w takim razie są te rurki (?) wystające z podłogi przy ścianach, są one w miejscach gdzie wg planu mają być jak mniemam kuchenki i zmywaki (nie znam się na tego typu oznaczeniach, ale na to mi wygląda), może po prostu na kioski będą się składały później dobudowane blaty? Chyba że jest już oficjalna informacja na ten temat, a ja to przeoczyłem mimo iż śledzę ten wątek.

Instalacje podciągnięto (jak w przypadku trybuny południowej), a samych kiosków nie ma. Jeśli faktycznie blat uznany jest jako wyposażenie (co mnie dziwi, na Legii całość to pomieszczenie wybudowane z betonu komórkowego, a "okienko" jest zasłonięte roletą pożarową, podobnie będzie na SN) to też już to tak zostanie - GW nie ma w zakresie prac dostarczenia wyposażenia kiosków.
No nic, trzeba nieco poczekać, ale czuję że będzie lipa jak w wypadku południowej.

SpoXsteR 21.03.2010 13:00

co do telebimu
http://www.legialive.pl/zdjecia/nse_ajax_juve2_f4.jpg

Kuba 21.03.2010 13:12

Z różnych stron padają propozycje żeby zmienić nazewnictwo trybun np:

- trybuna X "nowa dziesiątka" lub trybuna X "dziesiątka" zamiast sektor D

- trybuna C "Jordanowski" "Dr Jordana"

- trybuna "E" "Zwierzyniecki" bo od strony zwierzyńca

Tak aby nadać kolorytu i wyrazu trybunom.
Co tym myślicie?
Podane nazwy są jedynie przykładowe.

crazykaro 21.03.2010 13:15

Tak można nazwać trybuna a nie sektory. Przecież sektorów bedzie ponad 10

SpoXsteR 21.03.2010 13:16

nowa dziesiątka? eee.. oczywiście że X .. juz dawno powinno byc zmienione.. zadne D tylko ogółem X..

Kuba 21.03.2010 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 873933)
Tak można nazwać trybuna a nie sektory. Przecież sektorów bedzie ponad 10

oczywiście chodzi o trybuny

rafil 21.03.2010 13:37

Moim zdaniem X zamiast D byłoby dobre, ale pozostałe propozycje Kuby mi się nie podobają. Jakoś nie pasuję wg mnie.

Mario Nh 21.03.2010 14:15

Wystarczy że na Legii każda trybuna ma innego patrona. Mi również się ten pomysł nie podoba.

orzeu 21.03.2010 14:26

Propnowalbym pozostanie przy nazwach poludniowa-zachodnia-polnocna-wschodnia i ewentualne dodanie nazw.
Oczywiscie zamiast D - Dziesiatka. Pozostale niekoniecznie ale jesli juz to dalbym im patronow. Mielismy mnostwo wybitnych sportowocow, chocby Messu Gracz.

Arapaho 21.03.2010 18:30

Zamiast D - X - to oczywista oczywistość. Reszta - wg.mnie zgodnie ze stronami świata ew.nazwana sławami Wisły ale wtedy lepiej to brzmi po angielsku- niestety/stety (Reymana STAND a nie trybuna Reymana) nie wiem czy to by przeszło

anthony09 21.03.2010 18:34

Osobiście w ogóle mi się nie podoba zmiana nazw trybun ;/ jedną trybune można nazwać symbolicznie, tzw. młynek ale zamiana reszty tylko wprowadza chaos w zarządzaniu

mlody_ale_wierny 21.03.2010 20:36

i co zmieni wg. tamtego pana ten jego artykuł? krew sie w człowieku gotuje jak czyta kolejny raz takie gówno.
mówcie co chcecie ale fajnie że mamy Pana Darka po naszej stronie ;) szkoda tylko że jest Pan zrzeszony(o ile nic się nie zmieniło) ale to nie ten temat na tą dyskusje ;))

medyk 21.03.2010 20:38

to samo mialem wlasnie wrzucic ręce opadają jak to sie czyta..

Zwitter 21.03.2010 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 874195)

Ale ku**a imbecyl.

Choć z jednym się z nim zgodzę:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cytat (Post 874195)
Od strony parku budowla ta wygląda jak parking wielopoziomowy albo galeria-bunkier

Niestety to prawda, za taką kasę można było wybudować ładniejszy stadion, albo chociaż Obtułowicz mógłby go całkowicie oszklić co znacznie lepiej by wyglądało. No ale tego już nic nie zmieni, można gdybać...

mlody_ale_wierny 21.03.2010 20:43

albo sprowadzić kilkunastometrowe drzewka i zasadzić ;)

gigant 21.03.2010 20:47

Autor jak widać z periodyku katolickiego. Zapewne wolałby zamiast stadionów budowę jakichś zakonów, by kolejny Peatz mógł sobie podupcyć młodych kleryków. Zresztą gość śmierdzi żydem, używając zwrotu "Ziemia Święta" podobnie jak żydowska diaspora.

Ps.Jestem wierzący i nie mam nic do kościoła.

picasso 21.03.2010 20:55

ciekawe czemu nie czepiają się o kasę która poszła na budowę opery,albo ile kasy rocznie wydaje sie na teatry.a to jak i to słuzy rozrywce.mało tego każdy mecz jest inny i dostarcza wiecej emocji niz po raz setny słyszane "być albo nie byc o to jest pytanie"...

licoo 21.03.2010 21:08

Jeżeli chodzi o nazwy trybun to ja jestem za zostawieniem D ( bo D jak Dziesiątka, czyli dawne X, nie można porównywać starej X z tą obecną, tamta to już piękna historia, czas na nową ).

tommiyacht 21.03.2010 21:23

pozatym X to był "sektor" natomiast D to cala trybuna

Bronex 21.03.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 874195)

A ja bym tak z góry autora tego artykułu nie nazwał imbecylem. Obiektywnie patrząc ma facet bardzo dużo racji. Budowa dwóch stadionów w takim mieście jak Kraków to nieporozumienie. Powinien być jeden stadion miejski z prawdziwego zdarzenia. Jak ktoś obcy mówi ,że stadion nasz jest architektoniczno-estetyczną porażką to z miejsce zrywa się cała wataha do szkalowania. Jak sami kibice Wisły tutaj zwracali uwagę na to ,że stadion jest ohydny to był wszystko OK. Stadiony są naturalnie potrzebne ale muszą być dostosowane do potrzeb. U nas piłka nożna stoi na skandalicznie niskim poziomie. Budowa stadionów to tylko jeden z bardzo wielu elementów sanacji ,które powinny iść równolegle. My będziemy mieli stadiony a jakościowa pustka zostanie. Będą stadiony na 35 tysięcy ludzi a poziom ligi będzie taki ,że max 15 tyś. będzie przychodzić. Na Wiśle będzie identyczny problem jak w Warszawie , Poznaniu, Wrocławiu ,Gdańsku. Wielkie molochy a gdzie polityka i działania na rzecz kibica, nie fanatyka ale człowieka ,który piłką interesuje się średnio a chce wydać pieniądze na jakość. Nie na ustawiane mecze, sprzedajnych sędziów , kopaczy "trenowanych" przez peemsy .

SpoXsteR 21.03.2010 22:32

tak... nieporozumieniem jest budowanie stadionu dla najlepszej druzyny w Polsce, wielokrotnego mistrza Polski.. swoje to swoje, nie wazne jaki jest.. a nie dzielenie sie tym z czyms takim jak Cracovia..

zresztą pachnie ten Michałek pasiastym na kilometr..

Cytat:

- Najważniejszym zadaniem jest promowanie akcji pod hasłem np " bezpieczny stadion" moze to śmieszne ale ludzie nie chodzą na mecze, ponieważ się boją o siebie , dzieci i wcale sie nie dziwie, chociaż ostatnio wygląda to lepiej
go.. prawda.. od dluzszego czasu na stadionach ( tym bardziej na Wisle) jest bezpieczniej anizeli poza nimi / nim .. to taka bujda medialna trzymajaca sie od lat 90tych.. a ze ktos czerpie informacje i wylacznie z telewizji a nie chce sprawdzic samemu jak jest.. pryzjsc na mecz i sie przekonac.. to zyje w ciaglej nieswiadomce.. tyle ze to juz tego kogos problem i jego niskiego IQ..
nie trzeba miec wynikow zeby miec super frekwencje (przyklad chocby Gornika) .. marketing i jeszcze raz marketing.. wiadomo, potencjalny Kowalski ktory przypomina sobie o zespole gdy ten dobrze gra przyjdzie tylko wtedy, ale marketing tez swoje robi.. a czasem wiecej niz wyniki..
u nas marketing nie istnieje od wielu lat.. kompletnie nic sie nie dzieje.. a mimo to frekwencja stoi na dobrym poziomie..

Strzala 21.03.2010 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 874250)
Będą stadiony na 35 tysięcy ludzi a poziom ligi będzie taki ,że max 15 tyś. będzie przychodzić. Na Wiśle będzie identyczny problem jak w Warszawie , Poznaniu, Wrocławiu ,Gdańsku. Wielkie molochy a gdzie polityka i działania na rzecz kibica, nie fanatyka ale człowieka ,który piłką interesuje się średnio a chce wydać pieniądze na jakość .

Co do tego fragmentu się nie zgodzę, przy tak wielkiej liczbie mieszkańców Krakowa, oraz ilości osób w całej małopolsce kibcującym Wiśle te 30 tysięcy wypełni stadion. Pewnie zapytacie czemu nie było tak wcześniej poza meczami z legia, cracovią. wiec nie było tak dlatego ze nie było pewnych czynników, które trzeba zmienić.
- Najważniejszym zadaniem jest promowanie akcji pod hasłem np " bezpieczny stadion" moze to śmieszne ale ludzie nie chodzą na mecze, ponieważ się boją o siebie , dzieci i wcale sie nie dziwie, chociaż ostatnio wygląda to lepiej
- Zwiększenie kar dla wiadomo kogo
- Normalne godziny meczy, bo czasami jak są mecze o 17 lub wczesniej to jest wg. mnie porażka
- Sprzedaż biletów przez internet
- Promowanie meczy, które już w obecnej chwili wygląda bardzo dobrze, wielka zasługa dla osób które się tym zajmują

No i poprawa wyników piłkarzy, ale to już od nas niestety nie zależy.

blanco 21.03.2010 22:37

Yhyy... grajmy dalej na stadionach,które od Europy dzieli 50 mln lat świetlnych.. Z takim nastawieniem to nikt,nigdy by nic nie osiągnął. Będą stadiony,będą też wyniki to i ludzie przyjdą na mecz.

dj_ibutti 21.03.2010 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 874214)
ciekawe czemu nie czepiają się o kasę która poszła na budowę opery,albo ile kasy rocznie wydaje sie na teatry.a to jak i to słuzy rozrywce.mało tego każdy mecz jest inny i dostarcza wiecej emocji niz po raz setny słyszane "być albo nie byc o to jest pytanie"...

Toś pojechał :lol:

picasso 21.03.2010 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 874286)
Toś pojechał :lol:

starałem się:-)

Pero 21.03.2010 23:15

Dlaczego we wszystkich miastach mówi się o nowych stadionach w kategoriach przewidywanego zysku. A w Krakowie tylko o kosztach.
Czy w naszym mieście brakuje świetnych marketingowców? Dlaczego żaden prezes Wisły nie wziął nie zajął się rozwinięciem pionu marketingowego? Co jak co ale tego powinniśmy się uczyć od Lecha.

stawski 21.03.2010 23:43

@ strzała. Akurat popołudniowe godziny meczy to NIC DZIWNEGO!! Wiesz o której grał dzisiaj Manchester United z Liverpool'em?? Czasem mecze powinny byćwieczorem, a czasem po południu. Niektórzy kibice dojeżdżają kilka - kilkanaście - kilkadziesiąt - kilkaset (!) kilometrów na mecz. Nie każdy nie ma życia poza meczami.

Wertian 21.03.2010 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 874214)

Nie, proszę Cię. Nie zaniżajmy niepotrzebnie poziomu na forum.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 874298)
Dlaczego we wszystkich miastach mówi się o nowych stadionach w kategoriach przewidywanego zysku. A w Krakowie tylko o kosztach.
Czy w naszym mieście brakuje świetnych marketingowców? Dlaczego żaden prezes Wisły nie wziął nie zajął się rozwinięciem pionu marketingowego? Co jak co ale tego powinniśmy się uczyć od Lecha.

Też mnie to dziwi. Do czasu aż nie będzie sprawnego, przedsiębiorczego zarządcy to stadion będzie stanowił ciągły problem. A nie spodziewam się by czy to miasto czy to SSA miała zasoby (marketingowców) by skutecznie stadion "sprzedać"

palikot 21.03.2010 23:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Strzala (Post 874282)
Co do tego fragmentu się nie zgodzę, przy tak wielkiej liczbie mieszkańców Krakowa, oraz ilości osób w całej małopolsce kibcującym Wiśle te 30 tysięcy wypełni stadion. Pewnie zapytacie czemu nie było tak wcześniej poza meczami z legia, cracovią. wiec nie było tak dlatego ze nie było pewnych czynników, które trzeba zmienić.
- Zwiększenie kar dla wiadomo kogo

- Normalne godziny meczy, bo czasami jak są mecze o 17 lub wczesniej to jest wg. mnie porażka
- Sprzedaż biletów przez internet
- Promowanie meczy, które już w obecnej chwili wygląda bardzo dobrze, wielka zasługa dla osób które się tym zajmują

No i poprawa wyników piłkarzy, ale to już od nas niestety nie zależy.

nie wiadomo bo ja nie wiem. Przestań siać głupią propagande, tvnowska...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl