Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

WISŁAZWE 22.05.2013 08:15

Bogdan Basałaj zastępcą dyrektora sportowego w PZPN.

http://sport.interia.pl/reprezentacj...n-u,nId,971464

dwdx1906 25.05.2013 17:37

Dawid Kubowicz strzelił dziś bramkę dla Arki Gdynia w meczu z GKS Katowice.

Kubowicz grał w Wiśle w latach 2006-2008. Z tego co pamietam zaliczył jakieś występy w Pucharze Ekstraklasy.

Smyrgu 28.05.2013 13:56

przecież to Stan....wczoraj w Stalowych

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

to Bogus sie mial spotkac z Franzem czy ze Stanem ? :)

borys 28.05.2013 13:59

Zakochał się... w Krakowie hehehe

wiertar 28.05.2013 14:09

predzej w... oczach tej pani ;)

El'kabat 28.05.2013 15:31

Nikt mu jeszcze Franka nie zdążył pokazać ?

mitmichael 28.05.2013 16:04

Mariusz Jop ma bardzo powazna chorobe watroby. Jego zycie jest zagrozone
http://pilka-nozna.przegladsportowy....380,1,279.html

szczepans21 28.05.2013 22:03

http://sport.fakt.pl/Mariusz-Jop-wal...,213604,1.html

iiYama 29.05.2013 09:06

Trzymaj się Mariusz, walcz, powrotu do zdrowia ci życzę.

mitmichael 30.05.2013 07:39

Robił furore w Almerii, gral bardzo dobrze w Espanyolu, strzelał gole a teraz znowu robi furore w Turcji. Kalu Uche wymiata w Kasimpasie i juz bija sie o Niego najlepsze kluby Tureckie.

Uche w sezonie 2012-13 strzelił 19 goli i zanotował 8 asyst. Sprowadzeniem Nigeryjczyka zainteresowały się największe kluby Turcji - Fenerbahce Stambuł, Trabzonspor i Besiktas Stambuł. Według tureckich mediów Uche najbliżej jest przeniesienia się do tego ostatniego klubu.
Nieoficjalnie wiadomo, że Uche złożył obietnice, że podpisze umowę z Besiktasem. 30-letni Uche z Kasimpasą ma kontrakt ważny do połowy 2015 roku. Nigeryjczyka wycenia się na 4 mln euro.
Besiktas w sezonie 2012-13 zajął 3. miejsce w tabeli i zagra w Lidze Europy. Kasimpasa skończyła rozgrywki na 6. lokacie.

wiertar 30.05.2013 09:20

kdzie jest nasze 20% od transferu Uche ja sie pytam??;D

Watts 30.05.2013 17:28

Crystal Palace, Middlesbrough, Leicester i Blackpool obserwują Michaela Thwaite'a

Cytat:

Sky Sports understands a number of English clubs are eyeing Australia defnder Michael Thwaite.

The likes of Middlesbrough, Leicester, Blackpool and Premier League new boys Crystal Palace are all thought to be keeping tabs on Thwaite.

The 6ft 3in centre-back has been included in the A-League All Stars team to face Manchester United in July and his suitors are expected to watch him in action in Australia's upcoming games against Japan, Jordan and Iraq next month.

Thwaite has experience of playing in Europe after spells with Wisla Krakow and SK Brann and he is thought to be keen on a switch to England.
http://www1.skysports.com/football/n...ichael-Thwaite

mistico 31.05.2013 00:46

Thwaite jakimś wybitnym obrońcą nie był, przynajmniej za czasów gry u nas... jakoś najbardziej kojarzy mi się z porażką z Bełchatowem u nas 2-4

wolfy 31.05.2013 13:06

Tak z ciekawości spojrzałem na miejsce w tabeli Groningen prowadzonego przez Maaskanta: obecnie siódma pozycja. Niezły awans.

To tak w ramach równowagi wobec wcześniejszych wpisów pewnych osobników...

Ale za to my będziemy mieli Smudę - prawdziwy Polak z niemieckim paszportem, który jakimś cudem mówi po polsku mniej zrozumiale niż Holendrzy, kiedy akurat próbowali...
On na pewno nie przegra z Cracovią. No chyba że ta awansuje, wtedy sprawę pozostawiam otwartą (przyznam, że nie śledzę regularnie I ligi).

Są powody do optymizmu.

szprotson 31.05.2013 13:12

i 36 bramek strzelonych. Tylko 2 ostatnie druzyny ligi miały mniej (bo 33)
niemniej jednak dobry wynik bo rok temu byli na 14 miejscu majac ....6 punktów mniej ale i 6 bramek zdobytych więcej.
Ciężko oceniać jaki wpływ miał na wyniki trener skoro pilkarze od pół roku wiedzieli ze odchodzi.

Mocny 31.05.2013 13:14

niestety poważnej szansy nie dostał

marpil 31.05.2013 13:16

http://www.wislaportal.pl/24971,Ofic...e_z_Wisla.html

wolfy 31.05.2013 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1315205)
i 36 bramek strzelonych. Tylko 2 ostatnie druzyny ligi miały mniej (bo 33)

Niewybaczalne.
Na pewno miał super strzelców w drużynie, tylko marnował ich potencjał...
Tak jak w Wiśle.

Dobrze, ze marnuje już potencjału naszych asiorów. Strach pomyśleć, ze mógłby zablokować Sikorskiego...

A tak serio - realna ocena potencjału. Serio. Nauczcie się wreszcie, że nie możecie oczekiwać gradu bramek i technicznej gry od drewniaków...

szprotson 31.05.2013 13:20

Jakim cudem Piechna zostawał rok w rok królem strzelców aktualnej ligi? Drewno większe niż ....Rasiak, który to grał w takich klubach ze niektorzy w Polsce to o takich klubach nawet nie marzą.
nie wiem jakich miał strzelców, ale z racji ze to trener to pewnie ...sam ich wybrał. Czy znowu został oszukany i nie miał tego kogo chce, tylko Kirma mu dali z jego zyczen?

wolfy 31.05.2013 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1315212)
Jakim cudem Piechna zostawał rok w rok królem strzelców aktualnej ligi? Drewno większe niż ....Rasiak, który to grał w takich klubach ze niektorzy w Polsce to o takich klubach nawet nie marzą.
nie wiem jakich miał strzelców, ale z racji ze to trener to pewnie ...sam ich wybrał.

Śmieszne.

Piechna to był meteor, takich kolesi którzy mają jeden sezon i potem nie istnieją jest na pęczki. Trener nie ma tu nic do rzeczy.

Sam wybierał... Na pewno miał kasę na prawdziwego napastnika, pomocników etc. Dlatego właśnie ściągnął Kirma za ~100 K euro...

Właśnie o tym pisałem - myślcie.

A nazywanie Rasiaka drewnem pokazuje tylko, jak wielkim ignorantem jesteś.

tofik 31.05.2013 13:27

Jakby przeanalizować jeszcze kilka sezonów wstecz, to ta pozycja Groningen nie jest czymś niezwykłym. To średniak na miejsca 5-8, który wrócił na swoje miejsce. Mieli przez jeden sezon jakiegoś doła :)

wolfy 31.05.2013 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1315216)
Jakby przeanalizować jeszcze kilka sezonów wstecz, to ta pozycja Groningen nie jest czymś niezwykłym. To średniak na miejsca 5-8, który wrócił na swoje miejsce po jednym sezonie jakiegoś niezrozumiałego dołowania.

Czyli wynik na miarę możliwości. Trzeba byłoby przeanalizować tylko realia finansowe klubu, bo to "dołowanie" mogło mieć swoje postawy tam gdzie zwykle...

WISŁAZWE 31.05.2013 14:36

Piotr Brożek wolnym zawodnikiem. Dziś Lechia rozwiązała obowiązujący kontrakt za porozumieniem stron.

http://lechia.pl/news,1731-lechia-ro...-brozkiem.html

WislaFan123 31.05.2013 14:42

Wlasnie mialem to wklejac... zarowno Piotrka jak i Pawla widzialbym teraz w Wisle. co jak co ale oprocz tego ze byli dobrymi zawodinkami, to zapier*** na boisku az milo. Niby machali lapami, ale jak stracil ktorys pilke to potrafil i pol boiska przebiec... do dzis mam przed oczyma obraz jak Pietia w ktorys derbach na poczatku meczu zapieprzal za pasiastym z lewej obrony az na prawe skrzydlo..

szprotson 31.05.2013 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1315215)

A nazywanie Rasiaka drewnem pokazuje tylko, jak wielkim ignorantem jesteś.

jest drewnem

technicznie jest drewniany jak stół, co wiele razy udowodnił.

no ale to nie temat na dywagacje o Rasiaku, bardziej mozna o Pietii który jest free

E: Skoro ma technike jak typowy polski piłkarz ...to jest drewnem. A na youtube to ja Ci moge z Beto pokazać filmik, Sikorskim i Grześkiem Kmiecikiem.

Kon®ado 31.05.2013 14:47

Apropo drewna Rasiaka. polecam obejrzeć: https://www.youtube.com/watch?v=USL-4MDaxOk szczególnie 0:50 ciekawe jacy Wy w takim razie drewniani jesteście ;]

TymonPRO 31.05.2013 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1315244)
Wlasnie mialem to wklejac... zarowno Piotrka jak i Pawla widzialbym teraz w Wisle. co jak co ale oprocz tego ze byli dobrymi zawodinkami, to zapier*** na boisku az milo. Niby machali lapami, ale jak stracil ktorys pilke to potrafil i pol boiska przebiec... do dzis mam przed oczyma obraz jak Pietia w ktorys derbach na poczatku meczu zapieprzal za pasiastym z lewej obrony az na prawe skrzydlo..

Ja również bym ich widział w nowym sezonie, to są Wiślacy, zawsze waleczni

Co do Piotrka, udowodnił w Lechii że daje rade, warty przemyślenia

Co do Pawła, nie poradził sobie za granicą ale też niestety źle wybierał bo Recreativo gra samymi Hiszpanami a obcokrajowcy podzielili los Brożka.

Paweł w barwach Wisły Kraków zdobył ponad 100 goli, dwa sezony temu po kontuzji miał 10 goli(6 goli w lidze) w połowie sezonu, dziś lider Demjan po 29 kolejkach ma tylko 2 więcej.
Paweł nie mógł tak poprostu zapomnieć jak się gra, jestem pewien że 5-10 goli w sezonie jeszcze by strzelił

Finansowo napewno by się dogadali

PS: Wszystko zależy jaka jest wizja klubu, wszystko od nowa czy raczej wymiana poszczególnych piłkarzy

Oczywiście są inne możliwość ale jak ponoć nie ma $$$ to taki wariant może być ok, choć napewno nie przyszłościowy

JrQ- 31.05.2013 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1315246)
jest drewnem

technicznie jest drewniany jak stół, co wiele razy udowodnił.

no ale to nie temat na dywagacje o Rasiaku, bardziej mozna o Pietii który jest free

mylisz pojęcia
drewniany to jest np. Boguski
a Rasiak może jest mało zwrotny, czasem ślamazarny, ale techniki mu odmówić nie można (owszem, ma ją na średnim poziomie, jak typowy polski piłkarz).

Adenalix 31.05.2013 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1315253)
Ja również bym ich widział w nowym sezonie, to są Wiślacy, zawsze waleczni

Co do Piotrka, udowodnił w Lechii że daje rade, warty przemyślenia

Co do Pawła, nie poradził sobie za granicą ale też niestety źle wybierał bo Recreativo gra samymi Hiszpanami a obcokrajowcy podzielili los Brożka.

Paweł w barwach Wisły Kraków zdobył ponad 100 goli, dwa sezony temu po kontuzji miał 10 goli(6 goli w lidze) w połowie sezonu, dziś lider Demjan po 29 kolejkach ma tylko 2 więcej.
Paweł nie mógł tak poprostu zapomnieć jak się gra, jestem pewien że 5-10 goli w sezonie jeszcze by strzelił

Finansowo napewno by się dogadali

PS: Wszystko zależy jaka jest wizja klubu, wszystko od nowa czy raczej wymiana poszczególnych piłkarzy

Oczywiście są inne możliwość ale jak ponoć nie ma $$$ to taki wariant może być ok, choć napewno nie przyszłościowy

Napiszcie mi proszę, które odgrzewane kotlety sprawdziły się w Wiśle tak naprawdę? Żuraw? Głowa? Kosa? Podpowiem Wam: żaden. Oczywiście patrząc na nasz "arsenał" w ataku to nawet Pietia byłby wzmocnieniem, ale trzeba pamiętać, że do ich zatrudnienia trzeba by po 100 tys. papierów na łebka rocznie czyli lekko licząc 600-700 tys. zł. Nie ma żadnej pewności jak to by się skończyło, no i przypominam: tniemy koszty. Z drugiej strony ten cały Smuda może mieć jeden pozytyw: jemu Prezes Bogusław może zaufać i dać szmal, choć nikt nie powiedział, że z tego może wyjść coś dobrego. Jak tu dzisiaj przeczytałem wysłać Smudę na zakupy transferowe to jak wysłać Jacka Bąka do butiku. Zebyśmy tylko derbów w przyszłym sezonie nie przegrali z arcysłabą kraksą bo żeby oni nie awansowali do ekstraklasy to by posłowie musieli czym prędzej uchwalić zakaz handlu w niedzielę.

mitmichael 31.05.2013 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1315242)
Piotr Brożek wolnym zawodnikiem. Dziś Lechia rozwiązała obowiązujący kontrakt za porozumieniem stron.

wis.la/si1ow

Czyli co witamy w Wisle ponownie? :rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl