Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

adfurle 12.12.2018 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1521058)
Przepraszam a czy wiadomo już kto będzie:
-wiceprezesem?
-dyrektorem finansowym?
-dyrektorem wykonawczym?

Bo można by od razu podyskutować o tych ludziach :P

Bosze o czym Wy piszecie? Sprawa przejęcia to coś pewnie w granicach 50 do 50 procent a Wy tu o takich iluzorycznych rzeczach prawicie....

:haha: Jak Wy liczycie te procenty ? To zależy od kontaktu ze spirytualiami ?

wolfy 12.12.2018 15:37

Ktoś rzucił info o Mielcarski na tt, ktoś powtórzył, wy już przeżywacie a niewiadomo jeszcze czy dojdzie do przejęcia...

A całość na bank zmyślona.

mr_kwolf 12.12.2018 15:51

Pojdzmy dalej w przewidywaniach.

Klajwert widziany na lotnisku. Niech stracę, ten młody z Romy!

Mazilu w samolocie.

MB1906 12.12.2018 17:11

Pamietacie Nei'a(chyba tak sie zwal) jak zaginal w samolocie, podobno tyle lat w szafie siedział wlasnie wypadl z szafy.

pepe72 12.12.2018 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1521006)
Nikt jeszcze tego nie wrzucił ale poszła plotka na tt, co do nowego zarządu, są pierwsze propozycje: Mielcarski, Głowacki, Czwartkiewicz, rada nadzorcza i stary zarząd out

Źródło @SSumny

Nie wiem na ile wiarygodne , ale kilka razy coś zarzucił i okazywało się trafne

Głowa w zarządzie to raczej jako "maskotka:.
Tu jest prawnik potrzebny, a nie legenda.

pepe72 12.12.2018 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 1521042)
hola hola... Baszczu ? Mielcarski ?! A jakie oni ma KWALIFIKACJE na prezesa spółki ? To już Dukat więcej ogarniał w xls niż Panowie Piłkarze. Ludzie, prowadzenie spółki (nawet o sportowym profilu) to nie to samo co zajmowanie się pionem sportowym. Większość piłkarzy (w tym pewnie i Pan B i Pan M.) zakończyła edukację na szkole średniej i nawet jak ma maturę to mocno naciąganą ;) I większości z matmą było w szkole nie po drodze ;)
Tu potrzebne dwie cechy - dobre umiejętności interpersonalne i negocjacyjne, bo trudnych rozmów będzie sporo oraz umieć trochę w matematykę. Plus ogarnięty zespół prawny.
Marzenka miała z pewnością gadane (jak to zwykle prawnik) i długo na tym ciągnęła, ale jednak matematyki nie oszukasz...
Z całej ligi to jeden Stefański wybił się ponad przeciętność. I nie widzę w takiej roli ani Mielcarskiego ani Baszczyńskiego. A jeśli któryś z naszych piłkarzy kiedyś miałby ogarniać klub jako prezes/zarząd to jestem ciekawy jak poradziłby sobie z tym Boguski ;)

Dokładnie.
Potrzeba kogoś na dyrektora finansowego, który powie "nie ma na to kasy". A jak powie to ma to być zdanie ostateczne.

regan 12.12.2018 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1521081)

Jako wiceprezes ds. sportowych więc to nie ma nic do rzeczy.

A co do zarzadu... tu są potrzebni ludzie z:

1.Pasją
2.Wizją
3.Kompetencjami
4.Umiejetnoscią zarządzania od strony zarowno biznesowej jak i sportowej.

pepe72 12.12.2018 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1521085)
Jako wiceprezes ds. sportowych więc to nie ma nic do rzeczy.

A co do zarzadu... tu są potrzebni ludzie z:

1.Pasją
2.Wizją
3.Kompetencjami
4.Umiejetnoscią zarządzania od strony zarowno biznesowej jak i sportowej.

To też ale dla mnie zarząd na dziś to dyrektor finansowy i dyrektor działu prawnego.
W każdym razie ci dwaj mają realizować wizję wyjścia z kryzysu, która mam nadzieję wykluje się do końca tygodnia.

Karherop 12.12.2018 17:50

Cytat:

Prawnika już mieliśmy . I to nawet dwóch. Obaj doprowadzili Wiśle do finansowej klęski (Bednarz i Sarapata). I obaj przegrywali sprawę za sprawą.

Powtórzę się: Prezes musi potrafić zarządzać ludzmi , z wizja i miec mocno analityczny umysł.

PhantomRanger 12.12.2018 17:57

Cytat:

W XXI wieku mieliśmy 3 prezesów, którzy byli/są prawnikami - Heler, Bednarz, Sarapata i możliwe, że kogoś pominąłem. Efekty działań w/w trójki poznaliśmy. Dobry prawnik nie przyjdzie prezesować do klubu, bo więcej zarobi doglądając swojego biznesu.

pepe72 12.12.2018 18:01

Jestem człowiek zgodny, można wynająć kancelarię prawną.
Choć wolałbym, by się ktoś w zarządzie też orientował.

Konrad. 12.12.2018 18:39

Podpisano już nową umowę na prawa tv, na najbliższe dwa sezony, kwoty idzie o 60% do góry.

Może na to czekał potencjalny nowy właściciel?

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...polsce/hvdlfe9

Co do dyskusji na temat nowego zarządu: to forum nie przestaje zaskakiwac. Tydzień temu dyskusja czy 4 liga, czy a klasa, dziś prezes Mielcarski nie pasuje...

Michaleo3 12.12.2018 18:48

Off topic

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1521047)
w "normalnej" spółce na pierwszym miejscu jest wypracowanie zysku, w "sportowej" osiągnięcie sukcesu sportowego, a zysk jest tylko narzędziem.

Jednak nie do końca... Jest to stara szkoła ekonomii, nie do końca pasująca do współczesnych standardów ekonomicznych. Normalna spółka może nawet przynosić stratę bez większych konsekwencji dla siebie. Obecnie zdecydowanie lepiej uznać iż na pierwszym miejscu w "normalnej" jest generowanie wyniku finansowego na ustalonym poziomie który nie jest ani za niski ani za wysoki...

MaLk 12.12.2018 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Michaleo3 (Post 1521095)
Jest to stara szkoła ekonomii, nie do końca pasująca do współczesnych standardów ekonomicznych. Normalna spółka może nawet przynosić stratę bez większych konsekwencji dla siebie. Obecnie zdecydowanie lepiej uznać iż na pierwszym miejscu w "normalnej" jest generowanie wyniku finansowego na ustalonym poziomie który nie jest ani za niski ani za wysoki...

Faktycznie OT. Gwoli sprawiedliwości, filozofia zmienia się co jakiś czas, ale obecnie:
- patrzy się na wzrost wartości przedsiębiorstwa dla wszystkich interesariuszy,
- zamiast zysku koncentruje się na przepływach pieniężnych.
Mniejsza o to, z grubsza wiadomo o co biega.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe71

Faktycznie, obecne władze (skład zarządu i rady nadzorczej = 3 prawników + dwóch "staruszków") jednoznacznie pokazują, że im więcej prawników u władzy, tym lepsza sytuacja spółki :D

rafalp_r22 12.12.2018 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1521089)
W XXI wieku mieliśmy 3 prezesów, którzy byli/są prawnikami - Heler, Bednarz, Sarapata i możliwe, że kogoś pominąłem. Efekty działań w/w trójki poznaliśmy. Dobry prawnik nie przyjdzie prezesować do klubu, bo więcej zarobi doglądając swojego biznesu.

a się utarło ze JB to prawnik - skonczyl jakies zaoczne studia prawnicze i tyle miał zwiazanego z prawem..

Lemoniadowy Joe 12.12.2018 19:32

To teraz omówmy kto dyrektorem w 4 lidze jak już tak do przodu idziemy w sytuacji gdy wszystko może runąć za parę dni.

s1mone 12.12.2018 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz Czerepach
oglądając C+ mam też wrażenie że to typowy "wygadany debil" , no ale być może się mylę, jeśli tak to z góry przepraszam

:D:D:D:D

Nie chciałem być aż tak dosadny, ale czuję, że byśmy się dogadali w tym temacie :D

Wiadomo, że to SCI-FI - teraz najważniejsze, żeby Wisła została przejęta do końca z rąk z TSu.
Jestem po prostu uczulony na Pana Grzegorza i jak słyszę nawet plotkę, że miałby działać w zarządzie Wisły to aż mnie ciarki na samą myśl po plecach przechodzą.

Pozostaje jedynie czekać na ostateczny wynik.

szczepans21 12.12.2018 20:32

Dopóty, dopóki nic nie zostanie podpisane notarialnie(KRS) to Panie i Panowie możemy sobie marzyć, gdybać i snuć opowieści że ten lub tamtem jest ok bądź nie.

Szczerze to ja współczuje piłkarzą bo to oni czekają na to by ich Święta były ok.

Co do TS... chyba PMS wizerunkowo się nie podniesie i jej czas w strukturach TSW powininen dobiegać końca..
Najsmutniejsze jest to że TS mógł to wyciągnąć mając kibiców i naprawdę ogromny kredyt zaufania niestety nie da się uczyć zarządzania na zadłużonej spółce i bawić się w folwark..

Virusman 12.12.2018 20:33

Taki off topic trochę, bo rozmowa o tym, czy Mielcarski przyjdzie do Wisły to jak dywagację, czy prezesem zostanie Miś Gogo, ale o co Wam z nim chodzi? Jeśli mnie pamięć nie myli to na tym forum po tym jak go zwolnili był płacz i przez następnych parę lat utworzył się jego przesadzony mit jako personifikacji świetnego dyrektora sportowego. To on ściągnął choćby Błaszczykowskiego i Paulistę (i przy okazji też klopsy jak Barretto) za czapkę gruszek. Wielu oczyma wyobraźni widziało spektakularne transfery Mielcarskiego jakby dostał pieniądze od Cupiała. Dziwnie czytać po latach jak to wszystko się odwróciło 180 stopni i teraz przesada jest w drugą stronę.

Tak poza tym... ktoś sobie żartuje na Twitterze, wrzuca jakieś prześmiewcze tweety pare dni temu, typu "Wisła sprzedana, Jadczak na kolana psie", potem z kolei pisze o Mielcarskim w Wiśle i wielu to podłapuje jakby to było na serio :D

Coś temat TSu przygasł w temacie "TS Wisła właścicielem Wisły Kraków S.A." :D Nie wiem, czy ktoś to zauważył (jeśli tak to przepraszam), ale rzecznik poinformowała przedwczoraj na Twitterze, że anonimowy list, o którym mówił Jadczak został zgłoszony do prokuratury ze względu na groźby karalne. Ciekawe jak dalej potoczy się ta sprawa i czy w ogóle się "potoczy".

wolfy 12.12.2018 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1521094)
Podpisano już nową umowę na prawa tv, na najbliższe dwa sezony, kwoty idzie o 60% do góry.

Może na to czekał potencjalny nowy właściciel?

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...polsce/hvdlfe9

Co do dyskusji na temat nowego zarządu: to forum nie przestaje zaskakiwac. Tydzień temu dyskusja czy 4 liga, czy a klasa, dziś prezes Mielcarski nie pasuje...

Raczej chodzi o to że nie wiadomo czy przetrwamy a tu niektórzy przeżywają jakieś pierdy na twiterze.

Jeżeli dojdzie do przejęcia, to prezesem zostanie raczej ktoś zaufany, być może nawet któryś z właścicieli. W zarządzie znajdą się też pewnie ludzie wszystkich właścicieli. Nazwiska niekoniecznie będą medialne.

s1mone 12.12.2018 21:22

To tylko czcza gadanina, bo przecież każdy czeka na ważniejsze info.

Nie widzę nic złego w dywagacjach, wolę to niż wrzuty z TT albo wypowiedzi Iwana na temat przejęcia. Jak będzie konkretne info to będzie. Na razie czekamy, więc chyba można podyskutować na różne mniej istotne tematy?

Od tego jest forum.

hors 12.12.2018 22:35

racja można dyskutować, uważam że decyzja jest już podjęta. Teraz wychodzi chłodny czas rozliczeń, kto winny a kto nie, problem jest gdzie indziej, głębiej w TS-ie. Część ludzi jest normalna i widzę że chce dalej jeżdzić na wyjazdy po ekstraklasie. Czy ja bym w to wchodził? Nie, dostanę jako właściciel 20 rac na murawę i się skończy miłość. Życzę im wytrwałości.

master17 12.12.2018 23:02

Już tak nie generalizuj z tymi racami itp. NIKOMU nie jest na rękę klub w 4 lidze, zwłaszcza decyzyjnym. Wiele i tak się w ostatnim czasie zmieniło. Szkoda, że dzisiejsi planowani inwestorzy nie zainteresowali się klubem, gdy można było go kupić od Cupiała.

hors 12.12.2018 23:19

Zadaj to sobie pytanie nie jako "kibic" tylko właściciel

Karherop 12.12.2018 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1521130)
Już tak nie generalizuj z tymi racami itp. NIKOMU nie jest na rękę klub w 4 lidze, zwłaszcza decyzyjnym. Wiele i tak się w ostatnim czasie zmieniło. Szkoda, że dzisiejsi planowani inwestorzy nie zainteresowali się klubem, gdy można było go kupić od Cupiała.

A kto chciał odkupić Wisle w 2015 od Cupiala jak nie Włodarski (jedyny którego samodzielnie stać na utrzymanie takiego klubu)?

Arek95 13.12.2018 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1521132)
A kto chciał odkupić Wisle w 2015 od Cupiala jak nie Włodarski (jedyny którego samodzielnie stać na utrzymanie takiego klubu)?

Włodarski ma wystarczająco kasy, żeby kupić choćby 7egłe, zrobić transfery za X mln Euro i stworzyć potęgę pokroju Basel parę lat temu lub Celticu w kraju. Przede wszystkim gość jest mega kumaty jeśli chodzi o zarządzanie firmą i jej strukturami.
Jeśli przejmie Wisłę i zaangażuje się w nią tak mocno jak swojego czasu w Gellwe, a teraz FoodCare'a to będzie to na ogromny plus dla Niego i Wisły.

szprotson 13.12.2018 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1521132)

i czy to własnie po tym zdarzeniu został "naliczony" na 1 mln ?

wiesniak842 13.12.2018 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1521146)
Włodarski ma wystarczająco kasy, żeby kupić choćby 7egłe, zrobić transfery za X mln Euro i stworzyć potęgę pokroju Basel parę lat temu lub Celticu w kraju. Przede wszystkim gość jest mega kumaty jeśli chodzi o zarządzanie firmą i jej strukturami.
Jeśli przejmie Wisłę i zaangażuje się w nią tak mocno jak swojego czasu w Gellwe, a teraz FoodCare'a to będzie to na ogromny plus dla Niego i Wisły.

No tak, bo produkty Gellwe i Foodcare biegaja po boisku i od tego jak biegaja zalezy ile pieniedzy wpadnie do firmowej kasy. Trzymajcie mnie. Poza tym, ile kasy ma Wlodarski? Nie ile wart jest jego majatek, ile kasy ma Wlodarski?

Arronax 13.12.2018 13:02

Coś czuje, że wyjaśni się na + wszystko. Nerwy są ....

Jeszcze swego czasu W.Kita chciał kupić Wisłę od B.C.

Stelio 13.12.2018 13:07

Nastroje z dnia na dzień są coraz bardziej pesymistyczne. Ja czuję w kościach że niestety nic z tego nie będzie... Druga w kolejności prawdopodobna Opcja jest brak informacji dzisiaj i dalsze oczekiwanie.

Arronax 13.12.2018 13:15

Zobaczymy. Przydałaby się informacja ale niech nawet będzie cisza tylko żeby na końcu rozwiązało się w dobrym kierunku.

Kristoferson 13.12.2018 13:17

Panowie, to nie kupno bułek w spożywczaku.Trzeba trochę czasu. Spokojnie, jestem dobrej myśli

Enigmovsky 13.12.2018 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1521172)
Nastroje z dnia na dzień są coraz bardziej pesymistyczne. Ja czuję w kościach że niestety nic z tego nie będzie... Druga w kolejności prawdopodobna Opcja jest brak informacji dzisiaj i dalsze oczekiwanie.

A według mnie to już zaszło trochę za daleko.
M.in audyt i wypowiedzi Włodarskiego dla GK, teraz zmiana zdania o 180° nie byłaby odebrana dobrze przez kibiców.
Wiadomo że audyt w takiej spółce jak Wisła SA musi trochę potrwać.
Wiadomo że potencjalni inwestorzy chcą mieć świadomość na podstawie tego audytu, czy z tego dna się da jeszcze odbić.
Spokojnie, poczekajmy, ja sądzę że będzie dobrze :)

AntyMod 13.12.2018 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arronax (Post 1521171)
Coś czuje, że wyjaśni się na + wszystko. Nerwy są ....

Jeszcze swego czasu W.Kita chciał kupić Wisłę od B.C.

ale niestety pan BC - bardzo kochajacy Wisle Krakow potraktowal Kite jak chlystka , a szkoda

Karherop 13.12.2018 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1521146)

Jeśli miałbym rokować jakikolwiek scenariusz to jeśli uda się dobić biznesu całej czworce , to daje max 2 lata że Włodarski wykupi resztę akcji . Facet ma głowę na karku ale lubi też władze i pytanie jak się będą dogadywać z Kwietniem. Choć jeśli to Kwiecień namówił go na wejście w Wisle to już połowa sukcesu .

Mam nadzieję że do Panów dotarły też informacje o zmianie praw medialnych. Za przyszły sezon każdy klub dostanie minimum 5 milionów więcej . Dziś trzeba dołożyć , ale jesli Panowie to poukładają to uważam że po sezonie 20/21 możemy być na finansowym plusie.
Oczywiście gdyby...

dido 13.12.2018 14:48

Pracuję z kimś, kto jest bardzo blisko z jednym z dwóch głównych potencjalnych właścicieli. Niestety ta Osoba mówi, że to co piszą media to bzdury. Szanse na pozytywne załatwienie sprawy-10%.

efekt 13.12.2018 14:50

Arek95 na jakim finansowym plusie co Ty gadasz? Co najwyżej możemy wyjść z długów i to przy sprzedaży kilku zawodnoków , U nas nie zarabia sie na piłce konkretna kasa jest dopiero w LM i LE a na to sie nie zanosi prze długie lata. Trzeba po pierwsze sie modlić żeby Panowie weszli wogóle w interes i żeby po 2 latach im sie nie znudziło bo poza zaspokojeniem swoich marzeń i ega to niec z tego nie wyciągną

petred 13.12.2018 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1521181)
Jeśli miałbym rokować jakikolwiek scenariusz to jeśli uda się dobić biznesu całej czworce , to daje max 2 lata że Włodarski wykupi resztę akcji . Facet ma głowę na karku ale lubi też władze i pytanie jak się będą dogadywać z Kwietniem. Choć jeśli to Kwiecień namówił go na wejście w Wisle to już połowa sukcesu .

Mam nadzieję że do Panów dotarły też informacje o zmianie praw medialnych. Za przyszły sezon każdy klub dostanie minimum 5 milionów więcej . Dziś trzeba dołożyć , ale jesli Panowie to poukładają to uważam że po sezonie 20/21 możemy być na finansowym plusie.
Oczywiście gdyby...

Oni muszą się dobrze znać skoro Kwiecień go namówił. I nie wydaje mi się żeby w razie czego Kwiecień dał się wykupić. On kasy ma wystarczająco. Jak wejdzie w Wisłę to sercem, a nie kieszenią. Narazie zamiast gdybać czekajmy na potwierdzenie ??

suikoden 13.12.2018 15:02

Panowi Wisła jest w stanie bilansować się, ale za mało wiecie skad az tyle długów na Wiśle. Myślicie, żę wszystko jest czarne lub białe

AntyMod 13.12.2018 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dido (Post 1521188)
Pracuję z kimś, kto jest bardzo blisko z jednym z dwóch głównych potencjalnych właścicieli. Niestety ta Osoba mówi, że to co piszą media to bzdury. Szanse na pozytywne załatwienie sprawy-10%.

jakies info oficjalne ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl