Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

pawelwislak 27.06.2010 20:37

QBAS zgadzam się z tobą absolutnie.

Piekło i brak miejsc może być tylko na trybunie z młynem na całej reszcie wzorem Borussi musi być absolutny porządek jak w teatrze kupujesz miejscówkę płacisz za nią i siedzisz na tej które jest twoja a nie że ktoś zajmuje twoje miejsce tylko porządek i spokój da nam szanse na zapełnienie stadionu mieszanką pikników i normalnych kibiców którzy nie mają sił ochoty na taki doping jak na młynie!!

licoo 27.06.2010 21:02

Ale to nawet nie chodzi o to że nie ma ochoty dopingować. Ten stadion powinien być dla każdego - czy piknik czy fanatyk, czy młody czy stary. Kiedyś jeszcze na dawnym C widziałem starszego pana, myślę że spokojnie koło 70 i on pewnie też chce chodzić na mecze i chce mieć odpowiedni warunki. Podobnie jak rodzic z dziećmi, chce mieć pewność że jak przyjdzie na stadion z dziećmi to będzie mieć swoje miejsce nawet 5 min przed meczem. A dla fanatyka to jest wszystko jedno bo i tak będzie stał cały mecz:)

pawelwislak 27.06.2010 21:09

Nie chodziło mi tu o pejoratywny wydźwięk nie chce dopingować, raczej chodziło mi o to co rozumieją osoby chodzące na młyn jako doping. Wiadomo że nie wszyscy kibice są bogaci żeby stać ich było na trybunę A/B. Mam znajomego który chodzi z rodzicami na mecz i dla niego oczywistym jest że kupuje bilet na piętro na tej trybunie. Ale też trzeba pamiętać właśnie o takich ludziach 50+ np którzy przychodzą chcą popatrzeć na ich Wisełkę pokrzyczeć pomachać szalikiem przy bramkach. To samo odnośnie sektora rodzinnego. Powiedzmy sobie szczerze że też wielu z nas za 10 lat będzie się musiał przenieść z D bo że się tak wyrażę będziemy za starzy bądź też iść ze swoją kobietą i dzieckiem na spokojniejszy sektor.

Osobiście ciekawią mnie ceny karnetów, mam nadzieję że się uda zmieścić w około 300zł :D

węgorz2 27.06.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 921834)
I moze jeszcze SKWK bedzie robic za stewardow , czesto policyjnych konfidentow? ma chodzic po sektorze i upominac tych ktorzy nie zajeli swoich miejsc?
bo innego rozwiazania nie widze, zostaje wywieszenie karteczki z napisem "prosze zajmowac swoje miejsca" .. co oczywiscie mozna przyjac smiechem
to juz kwestia klubu jak tak bardzo chca pilnowac miejsc, tylko niech za bardzo do europy sie nie pchaja bo za wstanie czy odpalenie papierosa bedzie grozic 5 tys zl grzywny a co do kina to nigdy nie siadalem na swoim miejscu i nie bylo problemu ;)

nie rozumie twojej wypowiedzi tej o stewardach i dalej o konfidentach ,mógłbys rozwinąc czy tak *******.... bez namyslu

Martinho 27.06.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 921834)
I moze jeszcze SKWK bedzie robic za stewardow , czesto policyjnych konfidentow? ma chodzic po sektorze i upominac tych ktorzy nie zajeli swoich miejsc?
bo innego rozwiazania nie widze, zostaje wywieszenie karteczki z napisem "prosze zajmowac swoje miejsca" .. co oczywiscie mozna przyjac smiechem
to juz kwestia klubu jak tak bardzo chca pilnowac miejsc, tylko niech za bardzo do europy sie nie pchaja bo za wstanie czy odpalenie papierosa bedzie grozic 5 tys zl grzywny a co do kina to nigdy nie siadalem na swoim miejscu i nie bylo problemu ;)

Stary weź ochłoń, przeczytaj cały post QBASa, użyj mózgu i potem pisz riposty.

Zeby nie było offtopu - Sektor D (czy tam H)
- wyjazd z pleksami
- może uda się tak jak na Zawiszy zapewniac żarcie (dodatkowa kasa - wiadomo)
- akcja sektor kibolski tutaj meczu nie obejrzysz.
- z postem QBASa się zgadzam w 100%
Jeden z "lepiej poinformowanych forumowczów" pisał tu o przekazaniu władania trybuną D SKWK. Ciekaw jestem ile będzie w tym prawdy ale perspektywa jest ciekawa.

yogul 27.06.2010 23:02

QBASa absolutnie ma racje.

idziemy w strone zachodu, nie mozemy myśleć tylko o ludziach ostro dopingujących, fanatykach jezeli chcemy zapełnić stadion 35tys co mecz.
D powinno się rządzić swoimi prawami, super że tam bedą najtańsze bilety, ale moim zdaniem na D powinny mieć wejście tylko osoby posiadające kartę kibica. Wtedy każdy kto wie że jego miejsce jest w młynie wcześniej wyrabia sobie karte i na D dążymy do zapełnienia trybuny fanatykami.

medyk 27.06.2010 23:15

na E powinny byc w podobnej cenie, przypadkowi ludzie by przez to nie znajdywali sie na D a co do zajmowania swoich miejsc jak najbardziej ! poza D oczywiscie, myslicie ze zachecicie takiego przykladowego ojca z malymi dziecmi ktory pierwsze bedzie musiał sie uzerac i 'bic sie o swoje miejsce' juz nie raz widziałem taka sytulacje.. to nie zacheca

aha i jeszcze takie przymyslenie.. mam nadzieje ze wuwuzele sie nie przyjma..

PiotrG 27.06.2010 23:21

Cytat:

D powinno się rządzić swoimi prawami, super że tam bedą najtańsze bilety, ale moim zdaniem na D powinny mieć wejście tylko osoby posiadające kartę kibica
Karty kibica przypadkiem nie będą obowiązkowe dla wszystkich od nowego sezonu? Zresztą każdy może sobie wyrobić KK. Biletami na D powinno zarządzać SKWK i sprzedawać tylko osobom, którzy realnie kibicują.

Co do reszty biletów - na trybunach wschodniej, zachodniej powinno się bezwzględnie pilnować kultury - zajmowania tylko własnego miejsca, lanie w mordę za szczanie na trybunie, wyrzucanie śmieci pod nogi itd. To będą trybuny dla osób, które chcą obejrzeć mecz w dobrych warunkach.

DarekK_11 27.06.2010 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 922159)
Biletami na D powinno zarządzać SKWK i sprzedawać tylko osobom, którzy realnie kibicują..

Jak sobie to wyobrażasz? Po czym będą rozpoznawać? Po wyglądzie, barwie głosu, ubiorze?

crazykaro 27.06.2010 23:42

Słyszałem że od nowego sezonu będą karty kibica ze zdjęciem. Prawda to?

QBAS 27.06.2010 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekK_11 (Post 922163)
Jak sobie to wyobrażasz? Po czym będą rozpoznawać? Po wyglądzie, barwie głosu, ubiorze?

A co w tym trudnego? Kupując bilet/karnet na D, trzeba okazać w kasie kartę którą będzie wydawało SKWK. Niekoniecznie musi być to karta członkowska, ale jakiś nazwijmy to VOucher. Na inne trybuny wystarczy zwykła KK.

Jeśli ktoś jest zajawiony i chce aktywnie dopingować i nie użerać się o miejsce, idzie zawczasu do SKWK i wyrabia Voucher. Gwarantuję Ci, że 99% "ojców z dziećmi" czy ludzi ceniących tylko tani bilet (przy założeniu, że na E też będą takie same ceny) nie będzie się dodatkowo fatygować tylko pójdzie na E.

Wg mnie na prawdę z takim rozwiązaniem nie byłoby problemu większego.

Oczywiście nie chodzi mi o to, żeby SKWK przed wydaniem Vouchera kibica z wiedzy o ruchu ultras czy historii krakowskich osiedli :) Bez przesady. Trzeba założyć, że poza "fanatykami" mało komu będzie chciało się tak biegać żeby tylko wbrew wszystkim usiąść na D.

yogul 27.06.2010 23:52

pisząc o KK bardziej miałem na myśli takie coś co opisał QBAS
myślę że tylko osobą zajawionym na doping chciało by sie coś takiego organizowac

DarekK_11 27.06.2010 23:55

Byłem w WŚ i powiedziano mi że jest to "wysoce prawdopodobne" ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 922167)
Trzeba założyć, że poza "fanatykami" mało komu będzie chciało się tak biegać żeby tylko wbrew wszystkim usiąść na D.

Posiadanie takiej karty to nie jest gwarancja aktywnego kibicowania. Ludzie to sępy i jeśli będzie można na "siedzeniu" dużo zaoszczędzić to może i "pobiegną" po kartę do SKWK. Jednakże nie pomyślałem o takim rozwiązaniu, i na pewno dzięki niemu mogłoby być lepiej niż dotychczas :)

WiernyWiśle 28.06.2010 11:48

Szkoda że nie przesunęli jednak tego 1906... i mamy 19_06...
A kolor krzesełek ewidentnie rozjaśniony przez barierki na piętrze...

pawelwislak 28.06.2010 12:11

Barierki przestaną się świecić z czasem nie malowane naturalna kolej rzeczy że teraz się tak błyszczą ale już na jesieni jak zostaną że tak powiem wymacane zmatowieją nie ma co się tym przejmować:D

sqallpl 28.06.2010 16:07

To puste miejsce na pierwszym sektorze wyglada jak jedynka :)

bravelukas 28.06.2010 16:15

może i wygląda, ale tam jest wyjście i tyle w tym temacie, bo ile razy można to tołkować

crazykaro 28.06.2010 16:15

To 0 jest zrobione na szerokość czterech bialych krzesełek czy mi się tak tylko wydaje? (bo nie mogę znaleźć żadnego zdjęcia)
To by wyjaśniało dlaczego się prezentuje lepiej od innych liter i cyfr.

A wracając do 1 to widać było że jedynka to być nie może bo zupełnie w innym stylu niż reszta napisu (chociaż mnie już nic nie zdziwi)

Fuks 28.06.2010 17:07

jak ktos wymysla podobne bzdury, jak to ze '1' jest na sektorze o jeden zbyt na lewo niz miala byc, to moze jeszcze napisze o tym, ze po prawej od '9' też jest '1' i napis bedzie wygladac 19106 .... co za ludzie...

sqallpl 28.06.2010 17:10

Przeczytaj 500 razy zanim kolejny raz cos glupio skomentujesz.

Napisalem ze to miejsce WYGLADA jak jedynka, a nie ze nastapilo przesuniecie wzoru.

Bartii 28.06.2010 17:17

dla tych co narzekaja :)

http://mainhg.demotywatory.pl/upload...by_fusol13.jpg

mattrissa 28.06.2010 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 922650)
To 0 jest zrobione na szerokość czterech bialych krzesełek czy mi się tak tylko wydaje? (bo nie mogę znaleźć żadnego zdjęcia)
To by wyjaśniało dlaczego się prezentuje lepiej od innych liter i cyfr.

wydaje sie, kad kamerki, jak by patrzec na prosto to wszystkie sa takie same, popatrz tez na W i A

ewcia 28.06.2010 18:12

Lepszych na razie nie mam.

http://i46.tinypic.com/1zvvdx2.jpg
http://i48.tinypic.com/34xs37p.jpg

Trochę więcej w galerii.
foto. SKWK

kono 28.06.2010 19:16

po cholere oni dali na dolnym pietrze te nieszczesne barierki?:evil:

SoldierM4 28.06.2010 19:19

Niema tam tych barierek, to tylko się mieni kostrukcja krzesełek.

Faitmen 28.06.2010 19:22

Orientuje sie ktoś może, gdzie znajdowac sie beda miejsca "z ograniczoną widocznością" i ile ich w koncu bedzie?

Domello 28.06.2010 19:23

To prawdopodobnie ostatnie rzedy naroznikow

endriu133 28.06.2010 19:33

miała być wszędzie dobra widoczność nie dawno mówili ze100% widoczności...na pewno najlepsze są na narożniku:)

Donki 28.06.2010 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Faitmen (Post 922748)
Orientuje sie ktoś może, gdzie znajdowac sie beda miejsca "z ograniczoną widocznością" i ile ich w koncu bedzie?

A czasem nie chodzi o miejsca które są koło pleksy, i o to że gy koło niej siedzi to ona zasłania?

crazykaro 28.06.2010 20:41

Miejsc przy pleksach jest 264 (ogólnie jest 2 razy więcej ale ograniczna widoczność jest tylko po jednej stronie pleksy) a w sumie tych z ograniczoną widocznością miało być 269 więc wszystko się zgadza

swirson 28.06.2010 23:45

Gdzieniegdzie podcieka na stadionie.Firmy zaczynają wykonywać iniekcje ciśnieniową, przy wykorzystaniu żywic do sklejania mokrych rys.
Info własne.

Gucio25 29.06.2010 00:54

^ jakby złych informacji było mało.

mav23 29.06.2010 02:38

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Faitmen (Post 922748)

Cytat:

To prawdopodobnie ostatnie rzedy naroznikow
Z ostatnich miejsc narożników widoczek akurat jest zacny.

Cytat:

Miejsc przy pleksach jest 264 (ogólnie jest 2 razy więcej ale ograniczna widoczność jest tylko po jednej stronie pleksy) a w sumie tych z ograniczoną widocznością miało być 269 więc wszystko się zgadza
Niestety jest w tym kilka miejsc w pierwszym rzędzie górnej trybuny (czerwone kropy)

Krolik 29.06.2010 03:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiernyWiśle (Post 922391)
Szkoda że nie przesunęli jednak tego 1906... i mamy 19_06...
A kolor krzesełek ewidentnie rozjaśniony przez barierki na piętrze...

Heh Ty sie martwisz zanikajacym kolorem idiotycznych barierek ktore nawiasem sa tak potrzebne jak "wszy w dupie" ....... mnie bardziej martwi ze zbudowali "po polowie dwoch stadionow i "ni w piz.... ni w oko" to do siebie nie pasuje !! Do tego koszta takie ze glowa boli.....

Grzadq 29.06.2010 04:56

Cytat:

"po polowie dwoch stadionow i "ni w piz.... ni w oko" to do siebie nie pasuje !! Do tego koszta takie ze glowa boli.....
Koszta, jak już było tu wielokrotnie porównywane, wcale nie są ogromne w porównaniu z innymi stadionami.

De gustibus non est disputandum jak to się mówi, ale zapewniam Cie że jak się przejdziesz na Reymonta, to ten stadion robi ogromne wrażenie. Taka twierdza, potężna, zabudowana, im bliżej zakończenia tym osobiście coraz bardziej mi się podoba.

Mishuh 29.06.2010 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 922818)

jak to ograniczona widoczność jest tylko po jednej stronie? Możesz doprecyzować?

Wicked 29.06.2010 10:34

no chyba logiczne że jak siedzisz przy pleksi to zasłania ona widok tylko z tej strony z której jest :|

Belzebub 29.06.2010 11:13

No ale miejsca siedzace mamy po obu stronach pleksi :)

dario.h 29.06.2010 11:35

Boże!!!...ręce opadają jak się to czyta.....
...tylko Chuck Noris potrafi usiąsć jednocześnie po dwóch stronach pleksy!!!...;-)

Belzebub 29.06.2010 11:48

To chyba wy cos nie kumacie...
Trybuna D i E maja po 32 rzedy, na kazdej z nich jest 5 sektorów które rozgraniczone sa pleksami zasłaniajacymi widok niezaleznie od tego po której stronie ich siedzimy..Razem to daje wg. mnie 8(iloc pleks) x 2(siedzacy po obu stronach) X 32(ilosc rzedów) =532 miejsca z ograniczona widocznoscia!

Ps. Siedzacy przy pleksie na d1 ma ograniczona widoczność po swojej lewej stronie, siedzacy przy tej samej pleksie na d2, "nie widzi" czesci boiska po swojej prawej stronie....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl