![]() |
Kolar podpisał nowa umowe
|
No i to, że teraz podpisał nową umowę, to w jakiś sposób unieważnia to, że wcześniej miał taki właśnie kontrakt? :D
|
Cytat:
|
Rozwiązał umowę za porozumieniem stron tamta a nowa podpisał na 1,5 roku jak dobrze pamiętam. Jak źle pisze to niech mnie ktoś poprawi :)
|
Prawdę piszesz, tyle że nie na temat ;)
|
Cytat:
|
Wiadomo kiedy ogłoszenie Kuby ?
|
Cytat:
|
Tak sobie przeglądam naszą obecną kadrę i pomimo wytransferowania kilku bardzo ważnych ogniw, nie wydaje mi się, żebyśmy byli słabsi niż na jesień. Górna ósemka jest spokojnie w naszym zasięgu, a jeszcze parę tygodni temu zastanawialiśmy się czy grając juniorami uda nam się utrzymać w ekstraklasie :)
Przyszedł/Odszedł: Burliga / Bartkowski - podobny poziom, żadna strata. Savicević / Kort - Kort po bardzo dobrym początku z biegiem sezonu zaczął mocno irytować słabą formą. Na papierze zmiana wydaje się na plus. Klemenz / Arsenić - tutaj raczej duża strata, aczkolwiek jest nadzieja, że Stolarczyk "zrobi" z Klemenza pana piłkarza :) Peszko / Kostal - nie podejmę się oceny kto lepszy, bo nie mam pojęcia w jakiej obecnie formie jest Peszko. Kuba / Imaz - Jesus był motorem napędowym naszej drużyny ale... Kuba to Kuba. Duży plus. Drzazga / Ondrasek - ta zmiana wygląda zdecydowanie najgorzej. Największa nadzieja chyba w tym, żeby odpalił... Kolar. No chyba, że jakiś napadzior jeszcze do nas dołączy... :) Tijanić (?), Kumah (?) / Halilović - Tibor grał mało, a jak grał to nie zachwycał. Być może w jego miejsce przyjdzie któryś z wymienionych graczy. http://oi66.tinypic.com/2dv603o.jpghttp://oi66.tinypic.com/2z86lxx.jpg Jak na nasze możliwości wygląda to lepiej niż dobrze. Wszyscy po karnety i nieśmy chłopaków dopingiem po jak najwyższą lokatę! |
j/w
jak będą pensje na czas , to jest to składy na puchary |
Cytat:
|
Cytat:
Niby wiadomo, o co chodzi, ale jednak... :P |
Cytat:
.... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Plewka nic nie pokazał? Grał w kilku meczach i zawsze poprawnie. Litości, to nie Messi. Dla mnie spokojnie może grać w co drugim meczu w 11.
Jak my chcemy zarabiać miliony na młodych jak Pogoń czy Lech jak my sie boimy wstawiac ich do składu... |
Cytat:
mój post był warunkowy, więc spokojnie z tym sarkazmem, zalecam także nie pisanie pod wpływem alkoholu a i po namyśle uściślę na potrzeby dalszej ew. dyskusji : pisząc "skład na puchary" miałem na myśli skład który w pewnych okolicznościach może dać nam miejsce w pierwszej czwórce co powinno dać miejsce w pucharach bynajmniej nie uważam żeby tym składem móc zawojować coś w europie |
Cytat:
|
Leże i krwawię przekłuty ostrzem Twojej ironii ;)
Tymczasem niedziela , czas zabrać familię do Kościoła. Z Bogiem koledzy ! |
Cytat:
|
Cytat:
badz inaczej byś zrozumiał sens "nic nie pokazał" Ogryzku, scharakteryzuj piłkarsko Plewkę. Jakie ma plusy jakie minusy, itd. i czemu ma grac w co drugim meczu ? Skoro jest dobry to powinien grac non stop kazdy mecz od deski do deski...?? |
Cytat:
Jeśli ktoś w ogóle rozważał zeby dac za 19 letniego Plewkę około 1 mln pln - to znaczy że chłopak ma potencjał. Zwłaszcza że chłopak zaistaniał w poważnej piłce 1 rundę tylko. Rolą trenera jest sprawić żeby ktos chciał dać 1 mln, ale euro a nie pln. |
Cytat:
Plewka gra ponieważ ma talent i został wytypowany jako jeden z naszych młodych który może się dalej przebić. To że stawia na niego Stolarczyk (któremu ubliżałeś zaraz po zatrudnieniu) nie jest przypadkiem. Dajmy mu spokojnie pograć przynajmniej rok i będziemy oceniać. Z tym składem raczej się utrzymamy, puchary nam nie grożą, dla mnie maks to pierwsza ósemka. Za to Plewka grając poprawnie może pójść za 1-2 mln euro niedługo, co w sytuacji naszego klubu jest naprawdę ważne. Pamiętam jak za Skorży żegnało tu wiele osób Mączyńskiego "bez żalu, bo nic nie pokazał". Mnie tam wydawało się że to talent, no i pokazał później ale nie u nas. Plewka też moim zdaniem rokuje. |
Mamy ciekawy skład. Pomimo odejścia paru kluczowych zawodników, nasi następcy na tu i teraz wyglądają nawet lepiej (lub na zbliżonym poziomie). O ile transfery przychodzące są mniej perspektywiczne niż w przypadku tych wychodzących o tyle piłkarsko na tą chwilę możemy nawet grać lepiej. Tym bardziej jeśli wyprostujemy sprawy finansowe. Ja do teraz jestem przekonany, że bilibyśmy się w czołówce jakby nie ta cała finansowa otoczka...
Wierzę w chłopaków i pracę trenera. Jest spora szansa, że jeszcze o coś powalczymy więcej niż ósemka. Potencjał w kadrze jest. Nasi piłkarze 3-4 lata wstecz by zjedli tą ligę na obiad - wiadomo czas z jednymi obchodzi się łagodniej, z innymi ostrzej - ale nadal na papierze wyglądamy mocno. Myślę, że przy odrobinie szczęścia może nas jeszcze czekać niejedna pozytywna niespodzianka w tej rundzie. |
Cytat:
Ty natomiast od poczatku stawalem murem za rzadami Marzeny Sarapaty, i pisalem o niech peany, jak mowilismy ze są wały i wyszlo to po pierwszym audycie, to ty pisales ze nie widzialas papierow wiec w to nie wierzysz. Dawales pełne poparcie tym wałom ktore sie dzialy a osobom ktore byly przeciwko O tym ze Malecki nie bedzie napastnikiem to tez mam przypominac? zadalem proste pytanie, co to znaczy poprawnie (innymi slowym po czym uwazacie ze nie bedzie Danielem Brudem) plus - charakterystyka pilkarz. Jaka odpowiedz otrzymałem? A to ze sprzedalbym PP za 250 tys euro od kopa to prawda i dalej sie tego trzymam. |
Cytat:
Jedyny problem Plewki jest taki, że powinien iść drogą Chrapka czyli bezstresowej gry w 1 lidze, ale sytuacja w Wiśle jest taka że musi z miejsca podołać grze w ekstraklasie i być przy okazji na świeczniku kibiców. Kibiców którzy chcą z miejsca zobaczyć ukształtowanego juniora. Czy nasze oczekiwania nie są jednak zbyt wygórowane? Osobiście cieszę się że Plewka zostaje (?) W klubie. Tak kak kiedyś wspominałem śledzę jego karierę od wieku 9 lat i trzymam kciuki aby odpalił w dorosłym footballu. |
Cytat:
To nie jest pierwszy raz jak się wieśniacko przyp. do piłkarza lub trenera zanim ten zaczął grać/trenować. Pytałeś czemu niby miałby się przebić - z tego samego powodu co każdy inny zawodnik debiutujący w Ekstraklasie. Ma talent, przeszedł selekcję, nie spalił się w tych kilku meczach w których dano mu wystąpić. Stolarczyk widzi w nim potencjał, nie tylko on zresztą. Tyle że nikt nigdy nie da gwarancji, bo tu liczy się jeszcze głowa, zdrowie i zwykłe szczęście. Jak mu jakiś kretyn połamie nogi albo pójdą mu więzadła krzyżowe to fakt, nic z niego nie będzie. Ryzyko zawodowe, niestety. Jak osiądzie na laurach to też może się obudzić dopiero za pięć lat w Pogonii albo Wiśle Płock. Idąc tym tropem należy zaorać drużyny juniorskie. Porównywanie z Brudem do niczego nie prowadzi, za czasów TF selekcja to była patologia. Teraz nikt nie trzyma piłkarzy którzy nie rokują. Takie głupie "śmieszkowanie" (a później morda w kubeł jak zawodnik się sprawdzi) jest patologią tego forum. Zwróciłem na niego uwagę podczas meczu PP z Lechią, kilka razy obserwowałem go w innych meczach. Uważam że ma potencjał. Nie napiszę tu analizy jego gry, jeśli o to chodzi bo mi się zwyczajnie nie chce. Nikt nie jest nieomylny ale sugeruje się od niego i pozostałych młodych zawodników przez najbliższy rok odwalić. Szanse że któryś będzie od kopa wymiatał są nikłe, ale w dłuższej perspektywie czasu na pewno nam się to opłaci. Acha, zapomniałbym - nie mamy innego wyjścia. Kadra ledwo starcza na jedenastkę, na ławce będzie wielu juniorów. Detal, wiem, ale warto go wziąć pod uwagę. |
Co do Plewki, to na pewno rzuca się w oczy, że jest bardzo dobrym sprinterem. W meczu z Miedzią wygrał pojedynek biegowy z Ojamą (tak się to powinno napisać?? :D), startując zza jego pleców i na koniec wygarniając mu piłkę jak dziecku. A Ojamaa uchodzi za jednego z najszybszych zawodników w tej lidze. Zresztą to nie kwestia tylko tego jednego pojedynku, w pomeczowej statystyce naszych najszybszych sprinterów Plewka lądował na 1-szej, góra 2-giej pozycji.
Co do reszty zalet i wad, ma chłopak jakieś przebłyski, zbyt wielu błędów też nie popełnił. Jak na 18-latka nie było źle, ale na wskoczenie na stałe do 1-go składu musiałby wnosić więcej do gry. |
Plewka wg mnie to jest tylko kwestia czasu, ale też przede wszystkim kwestia braku wody sodowej w głowie. Chłopak może nauczyć się sporo grając przy Bashy, może uzyskać sporo od Sobola. Jednym słowem wszystko przed nim i zobaczymy co z niego będzie, a 250 tys euro dzisiaj za niego jest naprawdę dobrą ofertą, tak jak oferta Lazio za Małeckiego bodajże ponad 1,5 mln euro......
|
Cytat:
Cytat:
I dalej nie dostałem informacji co Plewa potrafi :D A głupie śmieszkownanie lepsze było wtedy jak probowałeś zrobić z Małęgo super napastnika. potem siadłeś cicho, wyskoczyłeś dopiero jak Trnava miała nam za niego zapłącić 0,5 mln euro. Skonczyło sie na tym ze Mały zlozyl wezwanie do zapłaty i trenuje gdzies w dupie. Taka "9" jaką sobie wymarzyłeś. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl