Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

bridgeburner 25.01.2019 18:46

Kogos z akademii sprzedajemy za 250 tys E rzekomo- via Stanowski na twiterze
Nie Hoyo i nie Buksa

kopaczoholik 25.01.2019 18:51

Kontrakt Peszki w Lechii Gdańsk i Jędrzejczyka w Legii Warszawa pokazują jak polskie kluby palą forsą w piecu...

Nie jestem fanem Sławka ale myślę, że może się przydać naszej drużynie. Jak na mój gust będzie miał motywację, aby pokazać się jeszcze w Eklapie. Jakby nie spojrzeć ostatnio nawywijał więc będzie chciał pokazać się z dobrej strony na koniec kariery...

Według mnie n/w skład nie wygląda źle
Lis - Burliga, Wasilewski, Klemenz, Palcić - Błaszczykowski, Wojtkowski, Peszko Pietrzak - Kolar, Drzazga

Wehrmacht 25.01.2019 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1531848)
Kontrakt Peszki w Lechii Gdańsk i Jędrzejczyka w Legii Warszawa pokazują jak polskie kluby palą forsą w piecu...

Nie jestem fanem Sławka ale myślę, że może się przydać naszej drużynie. Jak na mój gust będzie miał motywację, aby pokazać się jeszcze w Eklapie. Jakby nie spojrzeć ostatnio nawywijał więc będzie chciał pokazać się z dobrej strony na koniec kariery...

Według mnie n/w skład nie wygląda źle
Lis - Burliga, Wasilewski, Klemenz, Palcić - Błaszczykowski, Wojtkowski, Peszko Pietrzak - Kolar, Drzazga

A Sadlok gdzie?

Smuga85 25.01.2019 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tonamini (Post 1531700)
Na Majstra oldbojami :)

Ile razy trzeba powtarzać że Majstra się zdobywa na północnym zachodzie Polski ??

Wojtas 25.01.2019 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1531847)
Kogos z akademii sprzedajemy za 250 tys E rzekomo- via Stanowski na twiterze
Nie Hoyo i nie Buksa

Czyli dodatkowy milion,ciekawe o kogo chodzi,moze za ta kasę mozna by jakiegos napastnika wyhaczyć/

szprotson 25.01.2019 19:47

Plewka.
Wychaczyc pilkarza o ktorym Wojtas mowisz bedzie mozna dopiero jak z klubu odejdzie pewien hamulcowy... :(

bridgeburner 25.01.2019 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1531853)
Plewka.
Wychaczyc pilkarza o ktorym Wojtas mowisz bedzie mozna dopiero jak z klubu odejdzie pewien hamulcowy... :(

Z jednej strony to do srodka pola juz napprawde poza Basha nie mamy nikogo wiec 2 transfery to minimum
Z drugiej, no jakos nie zauwazylem niczego w grze Plewki co pozwalaloby mi myslec ze bedzie czyms wiecej niz meteorytem ktory jak sie pojawil w pierwszej druzynie tak zaraz zniknie a 1 mln zł nam potrzebny jest cholernie

szprotson 25.01.2019 19:58

Jesli to jest prawda, to pomoge spakowac mu plecak :)

Do srodka dojdzie ktos podczas obozu/ a powinno dojsc conajmniej 2 pilkarzy bo sam Mauro Baszomat tego nie ogarnie.

wolfy 25.01.2019 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1531854)
Z jednej strony to do srodka pola juz napprawde poza Basha nie mamy nikogo wiec 2 transfery to minimum
Z drugiej, no jakos nie zauwazylem niczego w grze Plewki co pozwalaloby mi myslec ze bedzie czyms wiecej niz meteorytem ktory jak sie pojawil w pierwszej druzynie tak zaraz zniknie a 1 mln zł nam potrzebny jest cholernie

Grał trochę krótko żeby oceniać. 250 tys. euro za 23 latka po debiucie w Ekstraklasie szału nie robi, ale w naszych warunkach trzeba brać z pocałowaniem ręki.
Myślę że jeszcze o nim usłyszymy. Ma potencjał jak Mączyński kiedyś moim zdaniem.

bridgeburner 25.01.2019 20:40

on ma 19 lat nie 23 ;)

wolfy 25.01.2019 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1531861)
on ma 19 lat nie 23 ;)

No to tym bardziej psie pieniądze. Ale jak mus to mus.

Wojtas 25.01.2019 21:28

Przy naszym stanie konta 51 tys sprzed 3 tygodni,........piniadz nie śmierdzi,żaden.

Ale fakt ktos na srodek do Bashy i napastnik,sa potrzebni.

LucjuszWielki 25.01.2019 22:23

Nie będę narzekać z wiadomych względów, ale Peszko dla mnie był jedynm z największych pajaców ligi - nie ma sensu przytaczać fauli czy czerwonych kartek, gdyż pod tym względem bije na głowę Burego (który też miał pociąg do bezsensownych kartek).

Poza tym nie rozumiem podjary sportowej, gdyż Peszko nie ejst tym samym graczem co w amice... Poziom sportowy dużo poniżej Imaza czy Kostala.. Ba! Wolałbym ?Małeckiego.. ale cóż trzeba się cieszy≥ć, że ktokowliek przychodzi, choć znienawidzony piłkarz podobnie jak kaczorowski czy switlica to nie dobry omen :/ Jak już jest z nami to mam nadzieje, że da jakość i pokaże, że kiedyś tam grał w piłkę ...

Karherop 25.01.2019 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1531858)
Grał trochę krótko żeby oceniać. 250 tys. euro za 23 latka po debiucie w Ekstraklasie szału nie robi, ale w naszych warunkach trzeba brać z pocałowaniem ręki.
Myślę że jeszcze o nim usłyszymy. Ma potencjał jak Mączyński kiedyś moim zdaniem.

Już kolega poprawił. Niedawno skończył 19 lat.
I po drugie karierę Plewki śledzę od 7 lat i to talent czystej wody.. być może się nie wybije, będzie mial kontuzje, złych menagerow itp jeśli natomiast będzie się rozwijał jestem pewny że o nim usłyszymy . I karierę może zrobić spokojnie większa niż Judasz

szprotson 26.01.2019 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1531875)
Nie będę narzekać z wiadomych względów, ale Peszko dla mnie był jedynm z największych pajaców ligi - nie ma sensu przytaczać fauli czy czerwonych kartek, gdyż pod tym względem bije na głowę Burego (który też miał pociąg do bezsensownych kartek).

Poza tym nie rozumiem podjary sportowej, gdyż Peszko nie ejst tym samym graczem co w amice... Poziom sportowy dużo poniżej Imaza czy Kostala.. Ba! Wolałbym ?Małeckiego.. ale cóż trzeba się cieszy≥ć, że ktokowliek przychodzi, choć znienawidzony piłkarz podobnie jak kaczorowski czy switlica to nie dobry omen :/ Jak już jest z nami to mam nadzieje, że da jakość i pokaże, że kiedyś tam grał w piłkę ...

Burliga = 241 spotkań, 76 żółtych 2 czerwone
Peszko = 360! spotkań, 86 żółtych 3 czerwone

O co chodzi z tym biciem na głowe, bo jednak postanowiłem przytoczyć CI te kartki, faule...
nie to ze sie dopierdalam, ale sie dopierdalam. Nagonka jest żenująca.

POtey 26.01.2019 12:13

Podobno Peszko opłacany będzie przez jakiegoś przedsiębiorcę. A Wisła będzie mu płacić tylko jakieś grosze. Więc pod tym względem transfer bardzo na plus.

fansorina 26.01.2019 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez POtey (Post 1531891)
Podobno Peszko opłacany będzie przez jakiegoś przedsiębiorcę. A Wisła będzie mu płacić tylko jakieś grosze. Więc pod tym względem transfer bardzo na plus.

Przez Wojciecha Kwietnia.

Karherop 28.01.2019 13:21

Plewka interesują się zespoły z Czech i Słowacji i to zapewne od nich jest ta oferta ktorej mówił Wisłocki.
Podobno też Buksa nie jest na sprzedaż i prędzej pół drużyny sprzedadzą niż jego. Dobrze to słyszeć bo na chłopaku naprawdę zarobimy kiedyś miliony...

sevenheaven 28.01.2019 14:24

a Małecki ma przejść na zasadzie wypożyczenia czy jakaś kasa nam wpłynie od Kazachów ?

a z Buksą racja.. trzeba się cenić jak Chorwacji, jak ktoś chce go kupić to niech wykłada 10 milionów i bierze a nie 250tys jak za Plewke.. tylko fajnie jakby chłopak dostał kilka szans chociaż na końcówkę meczów

funkykoval 28.01.2019 14:26

O Buksę to bym się trochę obawiał - młodziutki chłopak - wystawianie go na ligowych drwali to zbyt duże ryzyko....

jendrus 28.01.2019 14:30

Messi juz w lm gral na 16 lat...

maaarcin 28.01.2019 14:45

@jendrus

Najpierw sprawdź, później pisz :)

Karherop 28.01.2019 14:57

Kolega z Messim pojechał , ale w polskiej lidze przykład pierwszy z brzegu: Milik. W swoim debiutanckim sezonie jako 16 latek rozegrał 24 spotkania i strzelił kilka bramek.

Buksa powinien na dziś być zmiennikiem Kolara, zakładając że Drzazga będzie grał cofniętego. Brożka nie liczę bo najpierw niech się wyleczy. Nawet jeśli tylko złapać doświadczenie to jest to nieocenione. Zresztą jeśli dzisiaj już jest lepszy od napastników o 3 lata starszych w naszym klubie to już wszystko mówi o skali jego talentu.

Ajax 28.01.2019 15:22

16 lat to wiek w nowoczesnym futbolu żeby uzdolnionych wprowadzać na boisko. Zdecydowanie powinien grać końcówki. Dodatkowo będzie to dla niego argumentem do pozostania w Wiśle.

maaarcin 28.01.2019 15:32

@Karherop

Milik jak debiutował w lidze to miał 17 lat i 5 miesięcy :)

Karherop 28.01.2019 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 1532045)
@Karherop

Milik jak debiutował w lidze to miał 17 lat i 5 miesięcy :)

Racja, źle przeliczyłem roczniki. Natomiast już w wieku 16 lat strzelał w seniorskiej piłce w Rozwoju Katowice.
Lepszym przykładem jest w takim razie Stępiński, choć wg mnie to Buksie parametrami (lewa noga, wzrost), może być bliżej do Milika. Mam nadzieję że jeszcze nas Olek podrośnie, nabierze muskulatury i będzie wymiatał w ataku.

El'kabat 28.01.2019 22:38

https://twitter.com/knuram/status/1090000728683360256

Piotr777 28.01.2019 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1532073)

Co tam kolega wieprzyk napisał? Link nie działa. Z góry dziękuję.

LucjuszWielki 29.01.2019 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1531887)
Burliga = 241 spotkań, 76 żółtych 2 czerwone
Peszko = 360! spotkań, 86 żółtych 3 czerwone

O co chodzi z tym biciem na głowe, bo jednak postanowiłem przytoczyć CI te kartki, faule...
nie to ze sie dopierdalam, ale sie dopierdalam. Nagonka jest żenująca.

Zapomniałeś chyba, że Burliga to obrońca, a Peszko ofensywny pomocnik, na dodatek skrzydłowy. Poza tym Peszkę kojarze z samych chamskich i bezsensownych fauli. Co do Burligi to wiadomo jak jest jak się broni, prawdopodobieństwo otrzymania kartki przy próbie odbioru piłki jest dużo wyższe niż w przypadku swobodnego ataku do przodu po skrzydle... . No nic nie trawie gościa, kojarzy mi się tylko i wyłącznie z amicą, byłem zażenowany jego obecnością na ostatnich mistrzostwach. Z tego co widziałem to w Lechii grał padake.. Mam nadzeiję oczywiście, że być może u nas pójdzie po rozum do głowy, zacisnie zeby i coś pokarze - nie życzę mu źle co chyba jest zrozumiałe.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotr777 (Post 1532076)
Co tam kolega wieprzyk napisał? Link nie działa. Z góry dziękuję.

"Vukan Savicevic na dniach przejdzie do Wisły Kraków. (kupno) Vukan jest defensywnym pomocnikiem."

kornd 29.01.2019 05:57

Czarnogórzec, to prawie jak Jugol? Oby nie Mitro kolejny.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl