![]() |
Cytat:
Sprawdzenie w KRS daty powstania samej spółki (2014) przerosło jego możliwości, nie wspominając już o "śledztwie" co było przed spółką. Ogólnie rzecz ujmując - nie pierwszy (i zapewne nie ostatni) raz, kiedy Miga udowodnił, że nie powinien się zajmować analizą biznesu... (edit) Dla ułatwienia dodam, że Antrans Group Sp. z o.o. to nie jedyny podmiot Antransu. Miga, wisisz mi flaszkę. |
Miga!
Co? Wisła spółka z o.o! I tyle w temacie pana Zmiętego :D |
Jakim trzeba być idiota żeby w krs nie sprawdzić firmy Kiedy powstała i kiedy ewentualnie były przeprowadzane zmiany
|
Nikt jeszcze tego nie wrzucił ale poszła plotka na tt, co do nowego zarządu, są pierwsze propozycje: Mielcarski, Głowacki, Czwartkiewicz, rada nadzorcza i stary zarząd out
Źródło @SSumny Nie wiem na ile wiarygodne , ale kilka razy coś zarzucił i okazywało się trafne |
Mam wątpliwości czy Mielcarski będzie chciał, a nawet jeżeli by chciał to czy zaryzykuje i podejmie się tego nie łatwego zadania biorąc pod uwagę obecną sytuacje Wisły i fakt że ma bezpieczną posadę w Canale + .
|
Jeśli miałbym obstawiać, to jeśli oferta jest prawda to zniej skorzysta. Do nc+ zawsze może wrócić jak koleżka Wieszczycki, a druga taka okazja już się nie powtórzy.
Oczywiście jeśli Mielcarski ma jeszcze jakieś ambicje, bo tego nie wiem. |
Cytat:
|
Nawet jeśli audyt wypadnie negatywnie to nie można zazwyczaj podzielić się informacjami.
Podpisuje się tzw. NDA i żadnej informacji się nie udzieli bo jest zakaz. |
A ja słyszałem że to ma być Baszczynski a nie Mielcarski , drugi to bankowo Głowa, który miał już rozmawiać na ten temat parę miesięcy temu, z jednym z obecnych inwestorów, który ma Nas przejąć .To był jeden z warunków tego inwestora
|
Tylko nie Mielcarski.....
On się nadaje na choinkę a nie do zarządzania klubem piłkarskim. Mam nadzieję, że ta pogłoska nie znajdzie poparcia w rzeczywistości. Baszczu już prędzej - przynajmniej jest inteligentny i ma jakiekolwiek realne doświadczenie. |
Inwestorzy nie są głupi,
dobrze wiedzą, że ESA daje więcej kasy w przyszłym sezonie, czyli spokojnie szybciej mogą się zwrócić pieniądze, do tego oszczędności i restrukturyzacja, do tego sprzedaż za kilkaset tysięcy euro np. Imaza lub Arsenicia, a może być dobrze i klub w końcu zacznie zarabiać :) do tego przyjdzie Kuba i to może być dobre dla sponsorów, by ogrzać się przy jego wizerunku :) |
Cytat:
Ale ponieważ wywołałeś temat: Mielcarski jako dyrektor sportowy Wisły x lat temu na pewno nie radził sobie gorzej niż Baszczyński jako dyrektor sportowy Bruk-Betu x miesięcy temu. Obie te kandydatury nie mają wiele wspólnego z doświadczeniem, zarządzaniem, ciężką codzienną pracą i przypominają mi politykę personalną TF (wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę). Obie traktuję jako spekulację. Podzielcie się lepiej jakimiś przeciekami nt. przebiegu końcowych ustaleń pomiędzy naszymi dobrodziejami. |
A ja bym chciał jakikegos managera z prawdziwego zdarzenia a nie mielenie ciągle w tym samym kotle.
|
mam pytanie.
Prace Baszczyńskiego, jak i Mielcarskiego oceniacie po czym? Czy tylko przez pryzmat tego ze to fajny piłkarz był czy może jeszcze jakieś inne kryteria stosowaliście? wiecie jak zarządzał i jak pracował Mielcar w Wiśle? co sie działo w Niecieczy, jak wygladał etos pracy Baszcza? |
Cytat:
O Baszczyńskim niczego dobrego w kontekście pracy w Niecieczy też nie słyszałem, ale że tam do tego jest właściciel nieco jebnięty, to może i w tym tkwil problem. |
Mielcarski u nas już byl każdy wie jak pracował, co do Baszczynskiego miał ograniczone pole manewru w termalice,przez owczesna panią prezes.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a tak ma marginesie , to ten cały Gircuk , czy jak on tam sie zwie, to pojechal na te eskapade po Chinach, na własny koszt , czy Wisły pieniadze?bo cos slad po nim zaginoł ha ha
|
Wiesz, jak mu Wisła obiecała zwrot za bilety, to się może chłop zdziwić:)
|
Zaczynają się jęki o Mielcarskiego, tu jest chyba jakaś alternatywna rzeczywistość...
|
Mielcarski ściągnął Błaszczykowskiego do Wisły ;)
A swoją drogą uwielbiam to forum. Nic nie wiadomo a Ci już dzielą skóre na niedźwiedziu :D |
Cytat:
nie chce Y za osobę która będzie miała wpływ na kształtowanie polityki sportowej klubu, ponieważ :help: |
hola hola... Baszczu ? Mielcarski ?! A jakie oni ma KWALIFIKACJE na prezesa spółki ? To już Dukat więcej ogarniał w xls niż Panowie Piłkarze. Ludzie, prowadzenie spółki (nawet o sportowym profilu) to nie to samo co zajmowanie się pionem sportowym. Większość piłkarzy (w tym pewnie i Pan B i Pan M.) zakończyła edukację na szkole średniej i nawet jak ma maturę to mocno naciąganą ;) I większości z matmą było w szkole nie po drodze ;)
Tu potrzebne dwie cechy - dobre umiejętności interpersonalne i negocjacyjne, bo trudnych rozmów będzie sporo oraz umieć trochę w matematykę. Plus ogarnięty zespół prawny. Marzenka miała z pewnością gadane (jak to zwykle prawnik) i długo na tym ciągnęła, ale jednak matematyki nie oszukasz... Z całej ligi to jeden Stefański wybił się ponad przeciętność. I nie widzę w takiej roli ani Mielcarskiego ani Baszczyńskiego. A jeśli któryś z naszych piłkarzy kiedyś miałby ogarniać klub jako prezes/zarząd to jestem ciekawy jak poradziłby sobie z tym Boguski ;) |
domniemuje że nazwiska o których teraz piszemy to jako pion sportowy a nie zarządzający spółką.
|
Zarówno Baszczyński, jak i Mielcarski byli "tylko" dyrektorami sportowymi.
Nikt nie wie jak sprawdziliby się jako członkowie zarządu. To zupełnie inna fucha. Inna sprawa, że w Polsce nie ma zbyt wielu osób, które faktycznie znają się zarówno na prowadzeniu spółki, jak i na specyfice klubu sportowego w formie spółki. Kluby nie są klasyczną spółką, bo mają inne cele, w "normalnej" spółce na pierwszym miejscu jest wypracowanie zysku, w "sportowej" osiągnięcie sukcesu sportowego, a zysk jest tylko narzędziem. Dlatego większość klasycznych menedżerów (oraz biznesmenów-inwestorów) nie radzi sobie w takich klubach - usiłują za wszelką cenę przenieść klasyczne metody zarządzania do nieprzystającej rzeczywistości. |
Cytat:
Co musi umieć prezes? Na pewno nie ogarniać xls bo od tego ma analityków, dział finansowy i sekretariat. Pozycja "obsługa pakietu office" w CV nie decyduje o prezesowaniu spółce. Prezes musi przede wszystkim zarządzać ludźmi. Negocjować umowy. Decydować o kierunkach inwestycji i rozkładaniu wydatków. Jednym słowem sprawny manager z doświadczeniem w piłce nożnej . Ani jednej z tych cech nie posiadał ani Dukat, ani Sarapata. Czy Mielcarski posiada? Nie postawie na to kasy, ale prędzej niż w/w dwójka. |
Cytat:
nawet jeśli grzegorz miałby kompetencje do prezesowania (czego nie wiemy) to akurat to czy nas "lubi" w szeroko pojętym tego słowa znaczenia, chyba ma jeszcze spore znaczenie czyż nie ? ja przynajmniej selekcjonując ludzi poza kompetencjami patrze na "attitude" bo jak mówi stare porzekadło nie chcieć to gorzej jak nie móc |
dlatego to sprowadzam do poziomu absurdu....
ze Mielcar to ogólnie lubi Wisłe :) Lub mnie kłamał kilka razy w rozmowie jeśli jest inaczej :) |
o to w takim razie naprawde ce..... go mega profesjonalizm i obiektywność w C+ , chyba z Kazkiem Węgrzynem moglby iść w konkury który lepiej tę miłość do nas zatai ;)
|
ps forum ocenzurowało jakże brzydkie słowo c e c h u j e ;)
|
Cytat:
Zaraz wyjdę na jego adwokata, ale ja w nim widzę generalnie sporego krytyka wielu drużyn, co za tym idzie wymagającego "eksperta". Jednak opiera się w większości na argumentach czego wielu brakuje ... A i tak jego krytyka jest i tak niczym w porównaniu do wiader pomyj wylewanych co mecz przez kibiców danej drużyny na własnych piłkarzy. Bądźmy obiektywni ludzie . |
oglądając C+ mam też wrażenie że to typowy "wygadany debil" , no ale być może się mylę, jeśli tak to z góry przepraszam
|
Przepraszam a czy wiadomo już kto będzie:
-wiceprezesem? -dyrektorem finansowym? -dyrektorem wykonawczym? Bo można by od razu podyskutować o tych ludziach :P Bosze o czym Wy piszecie? Sprawa przejęcia to coś pewnie w granicach 50 do 50 procent a Wy tu o takich iluzorycznych rzeczach prawicie.... |
zawsze to lepsze niż zajmować sie pracą ;)
a szanse na przejecie kramiku przez włodarskiego et consortes raczej około 80%... |
Pero - miałem pisać to samo... Był dział sci-fi i tam takie posty. Zwłaszcza, że jeśli dojdzie już do tej transakcji(na razie daleka droga) to i tak będą to zupełnie inni ludzie.
|
A jak dojdzie i będą dokładnie ci ludzie?:D
|
To wtedy bedziemy sie wyklucac i mieszac z blotem...ale juz tak weselej:)
|
Po co czekac jak mozna juz teraz?:D
|
Cytat:
Ja bym powiedział, że jest 80-20 na korzyść przejęcia :-D Piłkarze nie złożyli wypowiedzeń więc ktoś musiał ich przekonać w jakiś racjonalny sposób. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl