Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

MaLk 11.12.2018 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1520994)
Miga pisze teraz o negocjacjach. Wg niego, Antrans istnieje od 2016 roku. Poszukałem w necie i sami o sobie piszą, że istnieją od 25 lat. Ktoś wie ocb ?

Prawdopodobnie Miga nauczył się już używać przeglądarki dokumentów finansowych, ale nie zorientował się jeszcze, że nie ma tam sprawozdań sprzed 2017 r., a więc można wyczytać tylko dane za 2017 i 2016 r. ;)

Sprawdzenie w KRS daty powstania samej spółki (2014) przerosło jego możliwości, nie wspominając już o "śledztwie" co było przed spółką.

Ogólnie rzecz ujmując - nie pierwszy (i zapewne nie ostatni) raz, kiedy Miga udowodnił, że nie powinien się zajmować analizą biznesu...

(edit) Dla ułatwienia dodam, że Antrans Group Sp. z o.o. to nie jedyny podmiot Antransu. Miga, wisisz mi flaszkę.

Delgado 11.12.2018 21:59

Miga!
Co?
Wisła spółka z o.o!

I tyle w temacie pana Zmiętego :D

Gin 11.12.2018 22:28

Jakim trzeba być idiota żeby w krs nie sprawdzić firmy Kiedy powstała i kiedy ewentualnie były przeprowadzane zmiany

Karherop 11.12.2018 23:30

Nikt jeszcze tego nie wrzucił ale poszła plotka na tt, co do nowego zarządu, są pierwsze propozycje: Mielcarski, Głowacki, Czwartkiewicz, rada nadzorcza i stary zarząd out

Źródło @SSumny

Nie wiem na ile wiarygodne , ale kilka razy coś zarzucił i okazywało się trafne

Rience 11.12.2018 23:37

Mam wątpliwości czy Mielcarski będzie chciał, a nawet jeżeli by chciał to czy zaryzykuje i podejmie się tego nie łatwego zadania biorąc pod uwagę obecną sytuacje Wisły i fakt że ma bezpieczną posadę w Canale + .

Karherop 11.12.2018 23:43

Jeśli miałbym obstawiać, to jeśli oferta jest prawda to zniej skorzysta. Do nc+ zawsze może wrócić jak koleżka Wieszczycki, a druga taka okazja już się nie powtórzy.
Oczywiście jeśli Mielcarski ma jeszcze jakieś ambicje, bo tego nie wiem.

regan 12.12.2018 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1521007)
Mam wątpliwości czy Mielcarski będzie chciał, a nawet jeżeli by chciał to czy zaryzykuje i podejmie się tego nie łatwego zadania biorąc pod uwagę obecną sytuacje Wisły i fakt że ma bezpieczną posadę w Canale + .

Ja rozumiem ze dla niektórych moze to byc szokujące, ale sa ludzie którzy lubią nowe wyzwania chca sie rozwijac osiagac sukcesy niż trzymać się zasady czy sie stoi czy sie lezy 2000 sie należy ;)

szczepans21 12.12.2018 07:27

Nawet jeśli audyt wypadnie negatywnie to nie można zazwyczaj podzielić się informacjami.
Podpisuje się tzw. NDA i żadnej informacji się nie udzieli bo jest zakaz.

Cygan82 12.12.2018 09:05

A ja słyszałem że to ma być Baszczynski a nie Mielcarski , drugi to bankowo Głowa, który miał już rozmawiać na ten temat parę miesięcy temu, z jednym z obecnych inwestorów, który ma Nas przejąć .To był jeden z warunków tego inwestora

s1mone 12.12.2018 09:06

Tylko nie Mielcarski.....
On się nadaje na choinkę a nie do zarządzania klubem piłkarskim. Mam nadzieję, że ta pogłoska nie znajdzie poparcia w rzeczywistości.

Baszczu już prędzej - przynajmniej jest inteligentny i ma jakiekolwiek realne doświadczenie.

ArturBarlinek 12.12.2018 09:26

Inwestorzy nie są głupi,

dobrze wiedzą, że ESA daje więcej kasy w przyszłym sezonie, czyli spokojnie szybciej mogą się zwrócić pieniądze, do tego oszczędności i restrukturyzacja, do tego sprzedaż za kilkaset tysięcy euro np. Imaza lub Arsenicia, a może być dobrze i klub w końcu zacznie zarabiać :)

do tego przyjdzie Kuba i to może być dobre dla sponsorów, by ogrzać się przy jego wizerunku :)

czaro 12.12.2018 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1521019)
Tylko nie Mielcarski.....
On się nadaje na choinkę a nie do zarządzania klubem piłkarskim. Mam nadzieję, że ta pogłoska nie znajdzie poparcia w rzeczywistości.
Baszczu już prędzej - przynajmniej jest inteligentny i ma jakiekolwiek realne doświadczenie.

Ja bym się ucieszył z tego, że Wisła po prostu będzie i sobie będzie te punkty ciułać w ekstraklasie. A z czymkolwiek więcej proponuję się na razie wstrzymać. Znów wracamy do jakichś surrealistycznych spekulacji, kiedy klub się chwieje.

Ale ponieważ wywołałeś temat: Mielcarski jako dyrektor sportowy Wisły x lat temu na pewno nie radził sobie gorzej niż Baszczyński jako dyrektor sportowy Bruk-Betu x miesięcy temu. Obie te kandydatury nie mają wiele wspólnego z doświadczeniem, zarządzaniem, ciężką codzienną pracą i przypominają mi politykę personalną TF (wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę). Obie traktuję jako spekulację.

Podzielcie się lepiej jakimiś przeciekami nt. przebiegu końcowych ustaleń pomiędzy naszymi dobrodziejami.

krasny 12.12.2018 09:53

A ja bym chciał jakikegos managera z prawdziwego zdarzenia a nie mielenie ciągle w tym samym kotle.

szprotson 12.12.2018 10:02

mam pytanie.
Prace Baszczyńskiego, jak i Mielcarskiego oceniacie po czym? Czy tylko przez pryzmat tego ze to fajny piłkarz był czy może jeszcze jakieś inne kryteria stosowaliście?
wiecie jak zarządzał i jak pracował Mielcar w Wiśle? co sie działo w Niecieczy, jak wygladał etos pracy Baszcza?

!!IRIVER!! 12.12.2018 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1521027)
mam pytanie.
Prace Baszczyńskiego, jak i Mielcarskiego oceniacie po czym? Czy tylko przez pryzmat tego ze to fajny piłkarz był czy może jeszcze jakieś inne kryteria stosowaliście?
wiecie jak zarządzał i jak pracował Mielcar w Wiśle? co sie działo w Niecieczy, jak wygladał etos pracy Baszcza?

Ja Mielcarskiego nie chcę z prostej przyczyny - od czasu gdy rozstał się z Wisłą darzy ją jakimś złym uczuciem. Nawet gdy ta Wisła w ostatnich latach grała przyzwoicie na tle oczekiwań, nie potrafił nigdy powiedzieć o niej dobrego słowa. Zawsze to rywal grał słabo, a nie Wisła dobrze. Zawsze to rywal operował dobrze piłką, a Wiśle pomagało szczęście/przypadek. W....iający typ i tyle.

O Baszczyńskim niczego dobrego w kontekście pracy w Niecieczy też nie słyszałem, ale że tam do tego jest właściciel nieco jebnięty, to może i w tym tkwil problem.

Cygan82 12.12.2018 10:23

Mielcarski u nas już byl każdy wie jak pracował, co do Baszczynskiego miał ograniczone pole manewru w termalice,przez owczesna panią prezes.

paralaksa 12.12.2018 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krasny (Post 1521026)
A ja bym chciał jakikegos managera z prawdziwego zdarzenia a nie mielenie ciągle w tym samym kotle.

Mam dokladnie take samo zdanie, a najlepiej z poza branzy sportowej. Typowy uj korposwir ;)

tas de fleia 12.12.2018 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paralaksa (Post 1521031)
Mam dokladnie take samo zdanie, a najlepiej z poza branzy sportowej. Typowy uj korposwir ;)

Może Tabisz? Liczyć umie ponoć dobrze.

goodbay 12.12.2018 11:11

a tak ma marginesie , to ten cały Gircuk , czy jak on tam sie zwie, to pojechal na te eskapade po Chinach, na własny koszt , czy Wisły pieniadze?bo cos slad po nim zaginoł ha ha

sandomingo 12.12.2018 11:17

Wiesz, jak mu Wisła obiecała zwrot za bilety, to się może chłop zdziwić:)

silver03 12.12.2018 12:06

Zaczynają się jęki o Mielcarskiego, tu jest chyba jakaś alternatywna rzeczywistość...

regan 12.12.2018 12:16

Mielcarski ściągnął Błaszczykowskiego do Wisły ;)

A swoją drogą uwielbiam to forum. Nic nie wiadomo a Ci już dzielą skóre na niedźwiedziu :D

szprotson 12.12.2018 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1521037)
Zaczynają się jęki o Mielcarskiego, tu jest chyba jakaś alternatywna rzeczywistość...

ale przecież argumenty przebijają każdą zbroję...

nie chce Y za osobę która będzie miała wpływ na kształtowanie polityki sportowej klubu, ponieważ w poprzednim klubie jak pracował spalił za sobą wiele mostów, układał się i przejadał hajsy jak komentował mecze to nie chwalił Wisełki

:help:

szorstki 12.12.2018 12:33

hola hola... Baszczu ? Mielcarski ?! A jakie oni ma KWALIFIKACJE na prezesa spółki ? To już Dukat więcej ogarniał w xls niż Panowie Piłkarze. Ludzie, prowadzenie spółki (nawet o sportowym profilu) to nie to samo co zajmowanie się pionem sportowym. Większość piłkarzy (w tym pewnie i Pan B i Pan M.) zakończyła edukację na szkole średniej i nawet jak ma maturę to mocno naciąganą ;) I większości z matmą było w szkole nie po drodze ;)
Tu potrzebne dwie cechy - dobre umiejętności interpersonalne i negocjacyjne, bo trudnych rozmów będzie sporo oraz umieć trochę w matematykę. Plus ogarnięty zespół prawny.
Marzenka miała z pewnością gadane (jak to zwykle prawnik) i długo na tym ciągnęła, ale jednak matematyki nie oszukasz...
Z całej ligi to jeden Stefański wybił się ponad przeciętność. I nie widzę w takiej roli ani Mielcarskiego ani Baszczyńskiego. A jeśli któryś z naszych piłkarzy kiedyś miałby ogarniać klub jako prezes/zarząd to jestem ciekawy jak poradziłby sobie z tym Boguski ;)

szprotson 12.12.2018 12:52

domniemuje że nazwiska o których teraz piszemy to jako pion sportowy a nie zarządzający spółką.

MaLk 12.12.2018 12:56

Zarówno Baszczyński, jak i Mielcarski byli "tylko" dyrektorami sportowymi.

Nikt nie wie jak sprawdziliby się jako członkowie zarządu. To zupełnie inna fucha.

Inna sprawa, że w Polsce nie ma zbyt wielu osób, które faktycznie znają się zarówno na prowadzeniu spółki, jak i na specyfice klubu sportowego w formie spółki. Kluby nie są klasyczną spółką, bo mają inne cele, w "normalnej" spółce na pierwszym miejscu jest wypracowanie zysku, w "sportowej" osiągnięcie sukcesu sportowego, a zysk jest tylko narzędziem. Dlatego większość klasycznych menedżerów (oraz biznesmenów-inwestorów) nie radzi sobie w takich klubach - usiłują za wszelką cenę przenieść klasyczne metody zarządzania do nieprzystającej rzeczywistości.

Karherop 12.12.2018 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 1521042)
hola hola... Baszczu ? Mielcarski ?! A jakie oni ma KWALIFIKACJE na prezesa spółki ? To już Dukat więcej ogarniał w xls niż Panowie Piłkarze. Ludzie, prowadzenie spółki (nawet o sportowym profilu) to nie to samo co zajmowanie się pionem sportowym. Większość piłkarzy (w tym pewnie i Pan B i Pan M.) zakończyła edukację na szkole średniej i nawet jak ma maturę to mocno naciąganą ;) I większości z matmą było w szkole nie po drodze ;)
Tu potrzebne dwie cechy - dobre umiejętności interpersonalne i negocjacyjne, bo trudnych rozmów będzie sporo oraz umieć trochę w matematykę. Plus ogarnięty zespół prawny.
Marzenka miała z pewnością gadane (jak to zwykle prawnik) i długo na tym ciągnęła, ale jednak matematyki nie oszukasz...
Z całej ligi to jeden Stefański wybił się ponad przeciętność. I nie widzę w takiej roli ani Mielcarskiego ani Baszczyńskiego. A jeśli któryś z naszych piłkarzy kiedyś miałby ogarniać klub jako prezes/zarząd to jestem ciekawy jak poradziłby sobie z tym Boguski ;)

Z tym Dukatem to pojechałeś .
Co musi umieć prezes? Na pewno nie ogarniać xls bo od tego ma analityków, dział finansowy i sekretariat. Pozycja "obsługa pakietu office" w CV nie decyduje o prezesowaniu spółce.
Prezes musi przede wszystkim zarządzać ludźmi.
Negocjować umowy. Decydować o kierunkach inwestycji i rozkładaniu wydatków. Jednym słowem sprawny manager z doświadczeniem w piłce nożnej .

Ani jednej z tych cech nie posiadał ani Dukat, ani Sarapata. Czy Mielcarski posiada? Nie postawie na to kasy, ale prędzej niż w/w dwójka.

Arkadiusz.Czerepach 12.12.2018 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1521040)
ale przecież argumenty przebijają każdą zbroję...

nie chce Y za osobę która będzie miała wpływ na kształtowanie polityki sportowej klubu, ponieważ w poprzednim klubie jak pracował spalił za sobą wiele mostów, układał się i przejadał hajsy jak komentował mecze to nie chwalił Wisełki

:help:

nie pojmuje dlaczego to sprowadzasz do absurdu

nawet jeśli grzegorz miałby kompetencje do prezesowania (czego nie wiemy) to akurat to czy nas "lubi" w szeroko pojętym tego słowa znaczenia, chyba ma jeszcze spore znaczenie czyż nie ?

ja przynajmniej selekcjonując ludzi poza kompetencjami patrze na "attitude"

bo jak mówi stare porzekadło nie chcieć to gorzej jak nie móc

szprotson 12.12.2018 13:42

dlatego to sprowadzam do poziomu absurdu....
ze Mielcar to ogólnie lubi Wisłe :) Lub mnie kłamał kilka razy w rozmowie jeśli jest inaczej :)

Arkadiusz.Czerepach 12.12.2018 13:45

o to w takim razie naprawde ce..... go mega profesjonalizm i obiektywność w C+ , chyba z Kazkiem Węgrzynem moglby iść w konkury który lepiej tę miłość do nas zatai ;)

Arkadiusz.Czerepach 12.12.2018 13:45

ps forum ocenzurowało jakże brzydkie słowo c e c h u j e ;)

Karherop 12.12.2018 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1521049)
nie pojmuje dlaczego to sprowadzasz do absurdu

nawet jeśli grzegorz miałby kompetencje do prezesowania (czego nie wiemy) to akurat to czy nas "lubi" w szeroko pojętym tego słowa znaczenia, chyba ma jeszcze spore znaczenie czyż nie ?

ja przynajmniej selekcjonując ludzi poza kompetencjami patrze na "attitude"

bo jak mówi stare porzekadło nie chcieć to gorzej jak nie móc

Jeśli Mielcarski kogoś nie lubi to Kapki a tego już dawno w klubie nie ma.
Zaraz wyjdę na jego adwokata, ale ja w nim widzę generalnie sporego krytyka wielu drużyn, co za tym idzie wymagającego "eksperta". Jednak opiera się w większości na argumentach czego wielu brakuje ...
A i tak jego krytyka jest i tak niczym w porównaniu do wiader pomyj wylewanych co mecz przez kibiców danej drużyny na własnych piłkarzy. Bądźmy obiektywni ludzie .

Arkadiusz.Czerepach 12.12.2018 14:03

oglądając C+ mam też wrażenie że to typowy "wygadany debil" , no ale być może się mylę, jeśli tak to z góry przepraszam

Pero 12.12.2018 14:26

Przepraszam a czy wiadomo już kto będzie:
-wiceprezesem?
-dyrektorem finansowym?
-dyrektorem wykonawczym?

Bo można by od razu podyskutować o tych ludziach :P

Bosze o czym Wy piszecie? Sprawa przejęcia to coś pewnie w granicach 50 do 50 procent a Wy tu o takich iluzorycznych rzeczach prawicie....

Arkadiusz.Czerepach 12.12.2018 14:30

zawsze to lepsze niż zajmować sie pracą ;)

a szanse na przejecie kramiku przez włodarskiego et consortes raczej około 80%...

For_FuN_ 12.12.2018 14:36

Pero - miałem pisać to samo... Był dział sci-fi i tam takie posty. Zwłaszcza, że jeśli dojdzie już do tej transakcji(na razie daleka droga) to i tak będą to zupełnie inni ludzie.

wiesniak842 12.12.2018 14:41

A jak dojdzie i będą dokładnie ci ludzie?:D

MB1906 12.12.2018 14:45

To wtedy bedziemy sie wyklucac i mieszac z blotem...ale juz tak weselej:)

wiesniak842 12.12.2018 14:47

Po co czekac jak mozna juz teraz?:D

petred 12.12.2018 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1521058)
Przepraszam a czy wiadomo już kto będzie:
-wiceprezesem?
-dyrektorem finansowym?
-dyrektorem wykonawczym?

Bo można by od razu podyskutować o tych ludziach :P

Bosze o czym Wy piszecie? Sprawa przejęcia to coś pewnie w granicach 50 do 50 procent a Wy tu o takich iluzorycznych rzeczach prawicie....

Ja bym powiedział, że jest 80-20 na korzyść przejęcia :-D Piłkarze nie złożyli wypowiedzeń więc ktoś musiał ich przekonać w jakiś racjonalny sposób.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl