![]() |
a faktycznie tam jest wyjście na sektor :) sorry za sianie "paniki" :P
|
patrząc, jak się srebrzą od konstrukcji nie zabudowane sektory to widać, że zaczerwienienie reszty trybuny pójdzie migiem. To może być dzień, dwa .
Ehh, gdyby tak wszystko łatwo szło, jak montaż krzesełek. |
s
http://img691.imageshack.us/img691/7...tualny1024.jpg
czyżby paczki z czerwonymi? ;> bo tak sie odbija jakoś... |
Przypomniala mi sie jedna rzecz.. oni kiedys cos blekotali ze chca na D i E wstawic lampy oswietleniowe.. i czy to nie bedzie oznaczac ze beda montowac to pozal sie Boze jak pod dachem C rusztowanie ?
bo nie wiem czy oni sa na tyle inteligentni zeby normalnie je zamontowac do krawedzi dachow D i E.. po dachach tez mozna sie przemieszczac.. |
z tego co pamietam to w tym filmiku : http://www.tvp.pl/krakow/sport/krako...i-2010/2033455
mowili ze ma byc owswietlenie TYLKO na A i B oraz C Bez paniki :) |
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing7393.html
Trzeba przyznać, że na Lecha przychodzić może teraz po 15 tys. na sparingi a my się musimy tułać po innych stadionach. Pierwszy mecz rozegramy też tak naprawdę "na wyjeździe" bo nie będziemy jeszcze przyzwyczajeni do tego boiska, a większość stadionu będzie niedostępna ;/ Może ten sygnał, że PZPN chce mecz zorganizować w Krakowie we Wrześniu da jakiś sygnał do pracy, dobrej pracy a nie fuszerki ;) |
Tak się zastanawiam, skoro te barierki u góry tak rozjaśniają niebieskie krzesełka, to jak będą wyglądały rozjaśnione czerwone? Oby różowy z tego nie wyszedł![do koloru ogólnie nic nie mam, ale nie trudno domyśleć jak kibice innych klubów będą to komentować;/] to tak z ciekawości piszę, czy ktoś się zastanawiał też nad tym?:D
|
to jeszcze nic, ten rozjaśniony czerwony. Rozjaśnione białe litery same z siebie będą się świecić :)
|
a nie bedą malowac tych barierek ?, z tego co pamietam to na E sa na niebiesko wszystkie barierki pomalowane
|
Cytat:
|
Są ale nie przy krzesełkach.
Gdyby mieli je malować to byłyby już pomalowane |
no wiem ze nie ma takich jak teraz montuja ale jakies tam są(pomalowane), ale skoro juz by byly pomalowane to szkoda ze nie beda :(
|
Nie zabijcie że znów się czepiam ale wizualnie to będziemy mieli 4 kolory - błękitny, niebieski, czerwony i...aż strach pomyśleć co wyjdzie z barierkowego czerwonego..oby tylko wyblakły czerwony.Ogólnie różnica między dołem a górą jest nieprawdopodobna.
Czego oni się nie uczepią , to.... |
Cytat:
Pozostało tylko chyba pomalować barierki, zeby tak nie odbijały światła. Po czasie z bliska będą pewnie brzydko wygladały, ale z daleka poprawi to wygląd stadionu i trybuny będą jednobarwne. |
Chyba już wiem, gdzie się podziewają pieniądze na stadion:
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...a,1497704,3320 Majchrowski rzutem na taśmę chce zdobyć +100 do charyzmy i +100 do popularności robiąc swój tajemniczy projekt przed wyborami. Mam przynajmniej nadzieje, że to będzie naprawdę mega wypas. |
No i ewidentnie wychodzi na to, że wjazd dla kosiarek zaburzy układ cyfry "6" w napisie 1906...
|
Cytat:
Mnie tylko martwi to że ten napis wygląda jakby był to zlepek z różnych czcionek |
Cytat:
Cieszy że robotnicy ładnie zasuwają , pomimo że mamy niedzielne popołudnie |
to jest właśnie skutek tego, że najpierw się projektuje, później się to zmienia, później jeszcze się myśli jaki wzór z krzesełek zrobić, później się jeszcze zmienia i tak w koło macieja. prowizorka jak stąd do Chin.
|
Jak robotnicy zaczęli przyspieszać tak widać że wykonawcy płyty boiska chyba trochę zwolnili.
Jak na początku obawiałem się czy będzie dało się zagrać przy tych dwóch trybunach teraz jest o to spokojniejszy za to widzę że na murawie im chyba trochę ziemi zabrakło, plus prace chyba powinny przyspieszyć bo kilka warstw do ułożenia mają a trawa musi być położona minimum 14 dni przed pierwszym meczem a to i tak że się tak wyrażę okres wybitnie minimalny. ale w sumie 11 dni to kupa czasu... O przepraszam znalazłem Info że w momencie kiedy rozkładana jest murawa od razu z warstwą ziemi na rolce wystarczy 7-10 dni. Tak jak na Amice mecz odbył się 8 dnia po wymianie murawy tyle że w sumie nie wiem jak ona teraz wygląda czy też te 8 dni to nie było za mało. Ale też z tego co czytałem lepszą wersją jest trawa układana z tzw przycinanymi korzeniami tylko że ona musi mieć około miesiąca na "chwycenie gruntu". |
jak tak człowiek patrzy na układane dolne litery napisu 1906 to wychodzi, że dół ostatniej cyfry 6 będzie bardzo ładnie zakryty przez poręcz nad wyjazdem dla kosiarek :)
http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html http://kamery.2012.org.pl/images/kra...82443955897402 http://kamery.2012.org.pl/images/kra...88932426076422 |
ta "6" będzie przecież bliżej E, a nie tam gdzie wjazd kosiar ;)
|
Cytat:
http://www.stadionwisly.info/files/n...ybrany_big.jpg ------- Zastanawia mnie, po co jest ta przestrzeń nad literą S... |
Chyba nie bardzo bo wtedy 1 musialaby byc obok 9.. i jak by to wygladalo?
miedzy 9 a 0 ma byc pustostan w kolorze czerwonym, przynajmniej tak jest w projekcie, mam nadzieje ze bez zadnej gwiazdki, i raczej musieli to dobrze obliczyc zeby 6 nie nachodzila na ta dziure, pewnie bedzie w sam raz, natomiast sam pomysl umiejscowienia tego wjazdu pozostawie bez komentarza |
Ta przerwa jest forsowana na upartego. Zlikwidowaliby tą dziurę która jest tam na ..... i by wszystko ładnie się zmieściło i nic by nie było zasłonięte ale nie, projekt musi przejść przez 50 osób zanim podejmą jakąkolwiek decyzję
To "0" jest fajnie zrobione :) |
Cytat:
|
Widać, że będzie ciut inaczej niż w projekcie bo "1" z 1906 nie jest centralnie pod literką "W" tylko na lewo od niej, wygląda więc na to że rozciągną troche ten napis tak żeby wjazd nie przeszkadzał
|
Nie jest za pozno zeby to 0 przerobic na 6! Mam nadzieje ze zdaja sobie sprawe ze czasem warunki wymuszaja zmiany projektow.
|
Jedynki jeszcze nie ma, będzie na tle czerwonych krzesełek, to 'coś tam' to wejście na sektor ;>
|
Cytat:
btw. tam po prawej stronie literki "A" się chyba niebieskie krzesełko wplątało.. :) |
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1094271691.jpg Cytat:
http://kamery.2012.org.pl/images/kra...ualny_1024.jpg |
Cytat:
to nie jest krzesełko. popatrzcie jakie to jest małe, a jakie są krzesełka |
Cytat:
|
mam pytanie:
myślicie, że jak dajmy na to kupię sobie bilet na sektor C3, na miejsce 10 w rzędzie 20 to gdy tam podejdę zając swoje miejsce to będzie ono na mnie czekało, czy jak do tej pory to bywało.. jakiś dresik będzie zajmował mi moje krzesełko? |
Dresiki będą na D ;). Na pozostałych trybunach pewnie będzie przestrzeganie konkretnych miejsc, tym bardziej, że powiedzmy bilet na środek C będzie kosztował sporo więcej niż np. na narożnik.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście ta zasada wg mnie powinna dotyczyć całego stadionu OPRÓCZ trybuny D. Dobrze, gdyby SKWK (jako jedyna zorganizowana grupa) miało decydujący wpływ na to jak ta trybuna wygląda i kto tam wchodzi i co na niej robi. Potrzebne byłoby kilka żelaznych zasad, bo inaczej najlepszego w Polsce dopingu nie zrobimy. Czytałem dziś, że bilety na D mają być najtańsze. Bardzo mniej osób będzie miało barierę finansową z przyjściem na mecz. Ale nie chciałbym, żeby przypadkowy (jednorazowy) kibic idąc do kasy kupował bilet na X, bo znalazł w cenniku informację, że tam jest najtaniej. A jako że idzie pierwszy raz to woli najmniej w bilet zainwestować, bo nie wie czy mu się będzie podobało na prawdziwym meczu... Takie coś rozwali nam doping, nad którym G. pracuje z sukcesami od kilku lat. No i bilety dla młodzieży. Do pewnego wieku powinien być wstęp za darmo, później zniżki dla młodzieży i studentów, którzy stanowić będą siłę Wisły w kolejnych latach. Ale niech darmowe bilety dla najmłodszych nie będą na trybunę D. Niech stworzony będzie prawdziwy sektor rodzinny, z większą liczbą stewardów, gdzie każda rodzina wejdzie i spokojnie (w miarę ;) obejrzy spotkanie piłkarskie. No i oczywiście bilety rodzinne powinny zostać wprowadzone z prawdziwego zdarzenia. Bo mało którą rodzinę stać na wydatek 80 zł co dwa tygodnie :) Mam nadzieję, że SKWK na spotkaniu z Basałejem rozpoczną dobrą współpracę i zapoczątkują zasady wspólnego działania dla dobra Wisły. Ave, tyle ode mnie :) |
I moze jeszcze SKWK bedzie robic za stewardow , czesto policyjnych konfidentow? ma chodzic po sektorze i upominac tych ktorzy nie zajeli swoich miejsc?
bo innego rozwiazania nie widze, zostaje wywieszenie karteczki z napisem "prosze zajmowac swoje miejsca" .. co oczywiscie mozna przyjac smiechem to juz kwestia klubu jak tak bardzo chca pilnowac miejsc, tylko niech za bardzo do europy sie nie pchaja bo za wstanie czy odpalenie papierosa bedzie grozic 5 tys zl grzywny a co do kina to nigdy nie siadalem na swoim miejscu i nie bylo problemu ;) |
SpoXsteR, przeczytaj jeszcze raz drugi akapit mojego posta.
Sam chodzę i jeszcze przez sporo lat będę chodził na X. Później pewnie przesiądę się w inną część stadionu, taka kolej rzeczy. Chciałbym, żeby ta trybuna była diametralnie inna niż pozostała część stadionu. Jeśli udałoby nam ("fanatykom", SKWK) zapełnić całe D osobami dopingującymi i zrobić tam przysłowiowe "piekło", było by znakomicie. Przypominam, że jest to ponad 5 tysięcy miejsc... Bądźmy realistami, jeśli to się uda, będzie to mistrzostwo świata z naszej strony :) Jeśli klub ma zarabiać na meczach, musi przychodzić na nie ŚREDNIO pewnie nie mniej niż 20-25 tysięcy. Ile dokładnie, trzeba dokładnie policzyć. Poza sektorem D, na stadion przyjdą kibice mniej fanatyczni, chcące często zobaczyć sportowe widowisko, pokazać się itd. Tak jest wszędzie i tego nie zmienimy. No chyba, że będziemy dumać w obłokach i mówić o 33 tysiącach fanatyków na każdym meczu przy Reymonta :) Co do stewardów to chodzi o osoby porządkowe, bardzo szeroko rozumiane. Chodzi nie o "policyjnych konfidentów" jak ich nazywasz, ale o pracowników klubu, wyznaczonych przez SKWK? którzy pomagali by "pobyt" na stadionie kibicom, którzy nie koniecznie regularnie goszczą na Reymonta. Innymi słowy, osoby (poza sektorem D) powinni być w większej mierze jako "klienci", zatem trzeba zrobić wszystko, by czuli się na stadionie komfortowo i przyciągali swoich znajomych na nasz obiekt. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl