![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Surme tez mam szanowac tylko dlatego, ze gra obecnie w Lechii ?! Przesledz Sobie kariere Oresta ze szczegolnym uwzglednieniem pojedynkow Orest vs Wisla. A pozniej wypisuj o “zenadzie”. |
Na Legii wygrywając, możemy sobie tam zapewnić tytuł. Patrząc na poprzednie spotkania między nami a Wojskowymi, to chyba jedyny sposób, by tam wygrać i zdobyć mistrzostwo w tym samym sezonie.
|
Do wszystkich którzy już się boją o mistrzostwo... Jesteśmy na pierwszym miejscu, zagraża nam w zasadzie tylko Jaga (lepiej dla nas, bardziej martwiłbym się gdyby to była Amica albo Legia) i co najważniejsze gramy coraz lepszą piłke. to nie tak że tracimy punkty grając ze Śląskiem jak na jesień, zagraliśmy dobry mecz i tym bardziej gratulacje dla Śląska że udało im się wygrać, a że uczynili to w takim stylu, no cóż cel uświęca środki. Ja jestem optymistą przed tymi trudniejszymi meczami. Będzie dobrze.
|
Cytat:
Zwracam uwagę na fakt, że dwa potknięcia i już _wszyscy_ mają nas w zasięgu. I uważam, że pisanie "4 mecze u siebie z czego 3 razy powinno być 3 punkty" jest przedwczesne. |
Nie wiem czemu tak jedziecie po Oreście i jego taktyce? Przecież jak sam powiedział inspirował się Mou i tym co zrobił w meczu Real-Barcelona. To, że nie miał takiego materiału ludzkiego do zrealizowania tej taktyki, nie posiadał w składzie Pepe, czy Khediry spowodowało, że Wisła bez problemu wchodziła na 30 metr, a dalej była już bezradna. Tak czy siak swój cel zrealizował i chwała mu za to, że jest jednym z niewielu myślących trenerów.
|
Cytat:
|
Problemami z mistrzostwem bym sie przejmował, gdybyśmy grali marnie, a goniła nas druzyna grająca ładnie i z dobrym składem. Z aspiracji mistrzowskich Jagi śmiałem sie juz jesienią, i zdania nie zmieniłem - szans na mistrza to oni nie mają. Teraz wygrali 3 mecze z rzędu, a że akurat trafili tym w nasz komplet roznych wyników (wygrana,remis,porazka) to odrobili. Ale oni tak wygrywać nie będą, spokojnie.
My gramy dobrze, czasami bardzo dobrze, ponizej pewnego poziomu nie schodzimy. Do tego w tym sezonie, przeciwnie do poprzedniego, gramy juz na Reymonta, więc strata punktowa na własnym stadionie jest o wiele mniej prawdopodobna. W ostatnich spotkaniach, jak z Koroną czy GKS widac było pewien luz w naszej grze, duża przewaga i mozna odpuszczac - teraz juz nie ma o czyms takim mowy. Do tego w polskiej lidze cos takiego jak łatwy i trudny terminarz nie występuje. A juz na pewno nie w tym sezonie, kiedy roznice punktowe są tak małe. Jaga ma wyjazd do Bytomia i na Cracovie , wiec dwie walczące o utrzymanie, plus wyjazd do Warszawy i mecz z Polonią - która teraz prezentuje sie juz lepiej. U siebie grają z Legią, a to nigdy nie wiadomo czego sie spodziewać, z Koroną która odzyskała chyba forme, z Widzewem (tu podobnie jak z Legią) i Ruchem Chorzów. My łatwo tez nie mamy, Górnik i Cracovie u siebie powinnismy rozjechać. Z Lechem i Polonią ciężko okreslic, ale przegrac nie powinnismy. Wyjazd na Lechie, która juz sie tak nie prezentuje jak wczesniej, na Legie i Zagłębie na samym koncu rundy, kiedy juz powinna być jasniejsza sytuacja. 4 pkt z tych dwoch mozna spokojnie przywiezc. Wiadomo ze to takie gdybanie, bo cały miesiac do niektorych spotkan, wiec forma moze leciec w doł i w góre. Pozytywne jest to, ze nasi wygladają dobrze kondycyjnie, a potem jak zaczna sie mecze co 3-4 dni moze miec to spore znaczenie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
- handlowanie - zadłużenie - spadek sportowy jak "to coś" nie spadnie w tym sezonie to idę do klasztoru |
Pojawiła się kiedyś teoria że Filipiak jest gotów spuścić do pierwszej ligi Parchatych żeby obniżyć wartość spółki sportowej a tym samym przejąć za zobowiązania Cracovii wobec Comarchu jak najwięcej udziałów Cracovii i tym samym terenów. Nie wiem czy to mu się opłaca i jak miałoby to wyglądać, ale prędzej czy później Miasto albo dokapitalizuje spółkę jak Comarch który może swoją pożyczkę dla klubu zamienić na akcje, albo wyjdzie z Cracovii. Pożyjemy, zobaczymy. W grę wchodzą konkretne pieniądze.
|
Ze Slaskiem zwlaszcza we Wrocławiu zawsze nam sie ciezko grało.Szczerze mowiac bardziej obawialem sie tego meczu niz np derby.
Jesli Jaga z tym skladem zdobyla by MP to byly kompletny szok,wrecz to jest Sci-Fi.Juz bardziej bym obawial sie zawsze groznej Legii ktora zaraz moze miec do na 9 pkt.Niby duzo,niby nie. Naszczescie wczoraj widzialem dobra gre -i jak z Belchatowem duzo klepek,wymiana pozycjii-super.To samo bylo z PGE czyli przypadek nalezy wykluczyc.Z taka gra jestem optymistyczny co do MP. |
Stilic i Rudnevs po sezonie opuszczą Lecha?
http://www.lech24.com/stilic-i-rudne...puszcza-lecha/ Cytat:
Jestem ciekawy kto na Bułgarskiej miałby ich zastąpić... Cytat:
Zakładamy zwycięstwo Legii z Lechią to mają 9 punktów straty do nas. To tak jakbyśmy mieli 3 mecze w zapasie. 7 kolejek do końca. Wychodzi na to, że jeśli wygramy 4 mecze, w lidze to Legia nas na pewno nie wyprzedzi ;) Tak w ogóle ciekawe czy 4 wygrane mecze wystarczyłyby nam na mistrzostwo |
Ty się Titto nie bój o Amikę. Jak sprzedawali Lewandowskiego to tez tak kązdy mówił. A tu proszę-kupili lepszego.Może Ubiparip się rozhula i problemu nie będzie ?
|
Po wczorajszej porazce zrobilo sie troszke cieplo. Limit wpadek ograniczylismy do minimum. Zauwazam tu pewne oznaki lekkiej paniki. Panowie (i panie). Jesli mamy bac s ie Jagiellonii to dajmy sobie spokoj z pucharami! Jezeli mamy sie jej bac i na jej rzecz stracic mistrzostwo to nie wrozy to dobrze przed pucharami.
Ta porazka ze Slaskiem moze dac odpowiedz na wazne pytanie. Jak mocny psychicznie jest nasz zespol? Jedna porazka przy zwyciestwie Jagi i jest po rowno. Jezeli po tej porazce zespol nie "zareaguje pozitiwnie" (!!!:)) to bedzie krucho na koniec sezonu. Ja wierze w ten zespol. Widac, ze jest w druzynie atmosfera a to wazne w tak kluczowym momencie jak finisz ligi. Do tego niezla forma calego zespolu plus dobra dyspozycja tych najwazniejszych (Maly, Maor, Gienek) pozwala mimo wszystko myslec pozytywnie. Nie mozemy drugi sezon z rzedu przejebac prawie pewnego tytulu! |
Cytat:
Niestety patrząc na wczorajszy mecz ze Śląskiem od razu przypominałem sobie Karabach i Levadię. Przy czym oba te zespoły są niestety od Śląska lepsze. Jeśli mamy grać tak, jak wczoraj to lepiej od razu dajmy sobie spokój. Ja jednak mam nadzieję, że to drużyna grająca z Bełchatowem jest Wisłą Maaskanta, a mecz we Wrocławiu był wypadkiem przy pracy. W dodatku tak się martwicie Jagiellonią. Moim zdaniem wcale nie mają takiego super-terminarza. W tej lidze każdy może wygrać z każdym. Martwiłbym się raczej o naszą grę i ew. kontuzje. Bez Genkowa tracimy jakieś 20-30% siły ofensywnej, podobnie w przypadku Meleksa. Ci dwaj oraz Pareiko z tyłu to nasi kluczowi zawodnicy i oby byli cały czas zdrowi. |
wczorajszy mecz wypadł słabo ale jest to zasługa przede wszystkim pasywnej gry śląska pokazali anty futbol i jak nie powinno sie grać w piłkę nożną. Jeśli chodzi o puchary to możemy o nich zapomnieć kiedy nie będzie wzmocnień bo w tym momencie dla mnie z drużyny powinno wylecieć kilku piłkarzy np. Garguła, Żurawski. Potrzebne są wzmocnienia i to porządne bo nie mamy wartościowych zmienników po za tym chyba nadszedł już czas aby zmienić Sobola na Czarka Wilka w 1 składzie. Mam nadzieję że te dwa samobóje nie odbiorą nam mistrzostwa ... :-D
|
Cytat:
Cytat:
Ja to widzę tak, że Wisła zaczyna grać jak za najlepszych czasów (za Kasperczaka, czy pierwszy sezon Skorży) mimo że na razie ma słabszych graczy (niektórych) i głupio by było to zmarnować przez pecha. |
Casus Valerengi mi się przypomniał jak ten mecz ze Śląskiem widziałem. Bramka zamurowana, bicie głową w mur i w końcu porażka. Podobno nic dwa razy się nie zdarza a tu jednak się zdarzyło. Nie ma co rozpaczać. Wisła rozdaje karty póki co i wszystko w rękach/nogach/głowach naszych piłkarzy. Będzie dobrze, po tym sezonie będą trzy MP w grach zespołowych.
|
obyś mial racje nawet niechce sobie wyobrazac co by bylo...... ale z drugiej strony ta druzyna jest ciagle budowana
|
Chyba wszystkie druzyny musiałyby dostawac prezenty od naszych pilkarzy i stawiac autobus w bramce by tak grajaca Wisła jak ze Slaskiem zaczela przegrywac kolejne mecze. Zagralismy chyba jedno z lepszych spotkan majac duzego pecha i to jest przyczyna porazki.
|
Nie ma co gdybać aleee gdyby nie ta pierwsza pechowa bramka to pewnie wygralibyśmy ten mecz i to raczej dość wysoko. W sumie w myśl zasady że co nas nie zabije to nas wzmocni to ten mecz pięknie pokazał, że jeden typowy napastnik w przyzwoitej formie to trochę mało. Każdy to niby wie ale może trzeba było to zobaczyć jeszcze raz. Nie było Genkowa, nie było zagrożenia w polu karnym.
Swoja droga niektórzy niezła szopkę odwalają na tym forum. Po wygranej następuje koronacja i jazda po Genkowie jaki to on nie jest blee bo nie strzelił 10 bramek. Po przegranej część już nas widzi na max 4 miejscu a Genkow zostaje mitycznym bohaterem który nie dojechał. Ludzie trochę pokory i trochę rozsądku. |
Jeszcze ciekawostka:
Z Legią wygraliśmy na jesieni 4:0. Z Amiką przegraliśmy na jesieni 1:4. Na 99% nie przegramy w Warszawie 0:5, czyli nawet w przypadku porażki 1:5 mamy lepszy bilans. Z kolei niestety przyjmijmy że na 70% nie wygramy z Amiką 3:0 albo wyżej. Więc tu prawdopodobnie bilans będzie na minus. Czyli można przyjąć że nad Legią mamy "12,5" punktu przewagi. Wrończanie natomiast tracą aktualnie "11,5" punktu. Tak na chłopski rozum, jakby gdzieś był błąd to poprawcie :) |
Cytat:
Ja przed tym meczem nie wzialem jednego pod uwage. Mianowicie ze SLask gra dobrze a raczej efektywnie z dobrymi druzynami. Z takimiz ktorymi moze sie wlasnie zamurowac i puszczac kontry. Tak bylo z Legia tak bylo z Amica. Po prostu jak nie sa faworytem to wtedy latwo jest wyjsc z kontra na 2-3 obroncow i nawet Gikiweicz w tym nie przeszkadza bo jak ma wolne pole to i potrafi grac w pilke. gorzej jak LSask jest faworytem i musi atakowac. Wtedy grajac z polowa napastnika (Gikiweicz) i muszac grac kombinacyjnie ciezko im jest ugrywac dobre wyniki- patrz Widzew i Korona. A co do Mistrzostwa. czekam na kolejke w ktorej my wygramy a Jaga przegra i znowu odskoczymy na 6 pkt |
Zauważyłem taką dosyć ciekawą rzecz, że kiedy gramy mniej więcej w tym samym czasie co Jagiellona (mecze u siebie) to zazwyczaj padają wyniki korzystne dla nas tzn. Wisła wygrywa, Jagiellonia traci punkty.
Tak było w 10 kolejce ekstraklasy, kiedy graliśmy z Lechią i wygraliśmy z nimi 5:2, a Jagiellonia przegrała 4:1 z Widzewem. W 18 kolejce wygraliśmy 2:0 z Widzewem, a Jagiellonia przegrała z Lechią Gdańsk 2:1. Niby do trzech razy sztuka, ale... :> Coś czuje, że w sobotę zdobędziemy komplet punktów z Górnikiem, a Polonia urwie punkty Jadze. |
Cytat:
;) |
Patrzenie na Lecha , Legię to już tylko z ciekawości . Obie drużyny nie mają szans nas dogonić w tabeli .
Niezmiernie interesująca będzie walka o 3 ( oraz 4 ) miejsce . Kibicuje Śląskowi , troche zwyzywanemu za styl gry , ale taką taktyką ma szanse ugrać cokolwiek w Europie . Dokupią w lecie dwóch napastników , wejdą na nowy stadion i będą punktować . Pierwsze dwa miejsca myślę że są rozdzielone . O kolejne walczy teoretycznie 8 drużyn , w praktyce 4 bo ani Górnik , ani GKS to nie są zespoły ktrym zależy na pucharach . Lechia oraz Korona zaś , to drużyny ze zbyt dużymi wahaniami formy . Pod to zdanie można teoretycznie też podciągnąć Legie , Lecha , Polonie W i Śląska jednak.... mają więcej szczęścia niż rozumu . |
Cytat:
|
Cytat:
|
Liga staje się ciekawsza ;-) Ruch przegrął z Polonią Bytom, my remisujemy z Koroną, która wygrywa we Wroclawiu w którym z kolei my nie wygrywamy. A Korona przegrywa z tym słabym Ruchem 0-1 :D
Tu wszytsko może sie zdarzyć: |
Cytat:
ludzie , szanujmy się |
dla mnie zagadką jest Ruch,wygrywa na Legii ,potem porażka u siebie z Polonią Bytom a dziś prowadzi w Kielcach gdzie nam sie nie udało wygrac.......
|
Dla Polonii Bytom to była taka mała pomoc ze strony Ruchu. Solidarność śląska, więc tego meczu bym nie rozpatrywał w kategoriach sportowych. Korona może sobie przegrać z Ruchem, ale na Nas musieli się spiąć.
|
Po prostu mecz meczowi nierówny.
Gdyby ktoś miał to tak rozumować jak AYALA to dajmy na to po porażce Wisły z Odrą Wodzisław Wisła powinna ze wszystkimi wyżej rozstawionymi przegrywać i to mecz za meczem :rotfl: Nie ma w tym żadnej filozofii czy zagadki. |
Lechia niestety już przegrywa.... i Bąk samobója walnął.
|
Cytat:
|
Cytat:
Będzie to dla Nas kolejny ciężki mecz jak ze Śląskiem. |
może Lechia jeszcze coś skubnie bo Legia nic wielkiego niegra. Kucharczyk już nurkuje...
|
no właśnie ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl