Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Rob_Zombie 19.06.2009 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 747687)
Chyba lepsze perspektywy ma drużyna grająca regularnie w LM niż w Lidze Europejskiej ? :D

Ba.. jeszcze lepsze perspektywy ma zespół który regularnie wygrywa tą LM. Tylko że on nie miał ofert z żadnego zespołu spełniającego te kryteria.

ABGwislakABG 19.06.2009 11:27

Felipe, wytlumacz mi, dlaczego sie oslabiamy. Wiem, odchodza Zieniu i Baszczu, ale moglo byc gorzej, np. pozbycie sie Brozinha i Marcelo. Przynajmniej w koncu beda transfery, wielu jak tutaj widzialem obawialo sie Marcelo, a chlopak b.dobrze gra.

DjInas 19.06.2009 11:28

Myślę, że Wisła nie przebije oferty Lecha, 800tyś. to troche za dużo jak za bramkarza, kiedy Wisła aż tak desperacko go nie potrzebuje. W innej sytuacji jest Lech, który musi kupić na wczoraj bramkarza, który na bank nie bedzie kolejnym kotorowskim albo turina...

Zreszta Pawełek jest chyba troszke lepszym bramkarzem niż Kasprzik. Kasprzik co prawda miał wiecej parad, ale obrona Piasta czesciej też dopuszczała napastników w pole karne niż obrońcy Białej Gwiazdy. Lepiej szukac troszke tańszego bramkarza, który będzie równorzędnym poziomem do Pawełka, albo troszke tańszy i podszkolić go przez sezon albo dwa.

HEDu 19.06.2009 11:30

A tam osłabiamy, Baszcza można zastąpic, Zienia z reszta tez. Może jesli chodzi o lige to Zieniu notował kilka asyst ale w pucharach chyba żadnej, albo malutko.

tedi100 19.06.2009 11:34

Co wy tak żegnacie Zienia no dobry był ale nie słynął też z dokładności może pamiętacie mecz Wisły z PANATHINAIKOSEM? w Atenach mogliśmy ten mecz wygrać gdyby Zieniu trafił bardziej żałuje Baszcza on zawsze był solidny ale też miał wtopy BASZCZU z nami Kibicami!

ABGwislakABG 19.06.2009 11:39

Rozpaczacie po Baszczu i Zieniu jakby ich sie nie dalo zastapic. Kazdy jest do zastapienia. Baszczu i Zieniu byli typowymi ligowcami, ale w pucharach niestety, nie wiodlo im sie najlepiej. Szacun dla nich za to, ile dla Wiselki zostawili zdrowia na boisku, ale show must go on, i czy chcemy czy nie, klub pilkarski musi byc kolektywem. Sami czytaliscie ostatnie hity i kity transferowe za Ery Cupiala. Przez Wisle przewinelo sie setki pilkarzy, jedni lepsi drudzy gorsi. Najgorsze jest przywiazanie do tego, ze nikt nie bedzie lepszy od tych starszych. A nuz oni beda lepsi niz Zieniu i Baszczu.

felipe 19.06.2009 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 747695)
Felipe, wytlumacz mi, dlaczego sie oslabiamy. Wiem, odchodza Zieniu i Baszczu, ale moglo byc gorzej, np. pozbycie sie Brozinha i Marcelo. Przynajmniej w koncu beda transfery, wielu jak tutaj widzialem obawialo sie Marcelo, a chlopak b.dobrze gra.

Skad wiesz, że nikt juz nie odejdzie, to raz ;)

Dwa - ta dwójka co juz odeszła (to jest konkret) to gracze solidni, bardzo przywiazani do barw klubowych - same umiejętnosci to jedno, ambicja to coś równie ważnego. Carlinhos czy Bozok na pewno aż tak bardzo nie beda się angazować, i to ejst normalne.
Więc to ich EWENTUALNE przyjście będzie co najwyżej uzupełnieniem składu, a nam trzeba wzmocnień. Jakos nie przekonuje mnie mistrzostwo U17 Brazylijczyka - mało mamy ligowców z nie tak dawnym tytułem Mistrza Europy do lat 17 bodajze ?

Garguły nie liczę nawet, bo on nie wiadomo kiedy zagra, a poza tym anatomii się nie oszuka - zagra symboliczny miesiąc i znowu szpital, wystarczy prześledzić jego karierę. Pozbylismy się Dawidowskiego to bilans szrotów musi się zgadzać ;)

Poza tym wiadomość na głównej, że Wisła myśli o bramkarzu z zagranicy - czy juz tego nie przerabiamy od kilku okienek? Ja typuje, że bedzie to tym razem gość z Bahrajnu ;)

Także podsumowując - rozmawiajmy o konkretach! Choc nie ukrywam, że chciałbym się mylić, bardziej zależy mi na dobru Wisły niz swojej opinii nieomylnego forumowicza...

ABGwislakABG 19.06.2009 11:47

Bo na razie nie ma konkretnych ofert. A nawet jakby byly, to Brozinho nie odchodzil. I teraz tez nie, bo latwiej sie bedzie dostac do LM. Poza tym gdzie masz napisane ze zza granicy. Jest napisane ze SPOZA KRAJU! Czyli to moze byc Polak. Stawialbym na Kowalewskiego, i nie gadaj ze to nie byloby wzmocnienie xD

Eleusis 19.06.2009 11:55

A ja powiem że miał by problemy z wygraniem rywalizacji z Pawełkiem. Widziałeś jak bronił po powrocie w Koronie? Bardzo, ale to bardzo przeciętnie-żeby nie powiedzieć słabo!. Po prostu miał swój czas w reprezentacji także i w Rosji, ale teraz to już po ptokach, niestety.

ABGwislakABG 19.06.2009 11:55

Poza tym skad wiesz ze sie nie beda angazowac. Bozok zarobi w Wiselce 20x ! tyle co w Rozumberoku. Bedzie chcial udowodnic ze jest wart kasy, ktora bedzie zarabial. Poza tym Carlinhos. Skad wiesz, ze nie bedzie dobry. Ogladales mecze w jego wykonaniu. Poczekamz, zobaczymy. I nikt nie wie czy beda oni lepsi od swoich poprzednikow czy nie.

piter116 19.06.2009 12:03

http://www.lechpoznan.pl/art,12088,g...isko_lecha.htm
Oficjalna Lecha .
Grzegorz Kasprzik blisko Lecha

dzamp 19.06.2009 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 747705)
Skad wiesz, że nikt juz nie odejdzie, to raz ;)

Dwa - ta dwójka co juz odeszła (to jest konkret) to gracze solidni, bardzo przywiazani do barw klubowych - same umiejętnosci to jedno, ambicja to coś równie ważnego. Carlinhos czy Bozok na pewno aż tak bardzo nie beda się angazować, i to ejst normalne.
Więc to ich EWENTUALNE przyjście będzie co najwyżej uzupełnieniem składu, a nam trzeba wzmocnień. Jakos nie przekonuje mnie mistrzostwo U17 Brazylijczyka - mało mamy ligowców z nie tak dawnym tytułem Mistrza Europy do lat 17 bodajze ?

Garguły nie liczę nawet, bo on nie wiadomo kiedy zagra, a poza tym anatomii się nie oszuka - zagra symboliczny miesiąc i znowu szpital, wystarczy prześledzić jego karierę. Pozbylismy się Dawidowskiego to bilans szrotów musi się zgadzać ;)

Poza tym wiadomość na głównej, że Wisła myśli o bramkarzu z zagranicy - czy juz tego nie przerabiamy od kilku okienek? Ja typuje, że bedzie to tym razem gość z Bahrajnu ;)

Także podsumowując - rozmawiajmy o konkretach! Choc nie ukrywam, że chciałbym się mylić, bardziej zależy mi na dobru Wisły niz swojej opinii nieomylnego forumowicza...

Jeśli chodzi o ten fragment, który zaznaczyłem to wynika z tego że zawodnicy z zagranicy odpadają (choć nie znasz ich umiejętności) bo nie będą się tak angażować jak Zieniu i Baszczu. Pozostają nam tylko wychowankowie, ale ci nie mają umiejętności odpowiednich. Pieniędzy na klasowych zawodników raczej wiele nie mamy, więc nie mamy szans na żadne wzmocnienia, wynika z twojej wypowiedzi. Zgadza się?

ABGwislakABG 19.06.2009 12:16

Obiektywnie patrzac, Cupial stracil duzo kasy i moze traktowac LM jako okazje do podreperowania strat. Nie bedzie chcial duzo inwestowac w nowych bo ma duzo do stracenia. Chociaz jesli udaloby mu sie awansowac, to mozna by z kasy za wystepy w LM zbudowac sqad ktory co roku gralby przynajmniej w fazie grupowej. Co sezon do kasy klubu wpadaloby 10 mln euro, czyli obecny budzet Wisly.

felipe 19.06.2009 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzamp (Post 747715)
Jeśli chodzi o ten fragment, który zaznaczyłem to wynika z tego że zawodnicy z zagranicy odpadają (choć nie znasz ich umiejętności) bo nie będą się tak angażować jak Zieniu i Baszczu. Pozostają nam tylko wychowankowie, ale ci nie mają umiejętności odpowiednich. Pieniędzy na klasowych zawodników raczej wiele nie mamy, więc nie mamy szans na żadne wzmocnienia, wynika z twojej wypowiedzi. Zgadza się?

Nie, ja tu mówię o konkretnych przypadkach - Baszczu, Zieniu (dobrzy odchodzący piłkarze), Bozok, Carlinhos (raczej anonimowi zmiennicy). Nie o generalnej zasadzie, przykład choćby Diaza pokazuje, że za niewielkie pieniadze można ściągnąc dobrego kopacza.

Jedna tylko rzecz - nasza nowa dwójka (o ile przyjdą!) musi od razu stanowić o sile zespołu (Singlar nie jest przekonujący, na pewno słabszy odBaszcza), Diaz przychodził raczej jako zmiennik. A to tez swoje robi...

MCX 19.06.2009 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DjInas (Post 747696)
Myślę, że Wisła nie przebije oferty Lecha, 800tyś. to troche za dużo jak za bramkarza, kiedy Wisła aż tak desperacko go nie potrzebuje.

Dość często widzę podobne wypowiedzi na forum i zastanawiam się, co będziecie pisać, jak Pawełkowi przytrafi się kontuzja, a my będziemy mieli grać mecz z kimś silniejszym niż Odra, Piast czy Polonia Bytom. Bo chyba nie, że Cebanu to solidny, ograny bramkarz, którego z powodzeniem możemy postawić w bramce? Pozyskanie w tym okienku bramkarza, prawego obrońcy, skrzydłowego i napastnika to priorytety, bez takich zawodników będzie nam bardzo ciężko w przyszłym sezonie.

Eleusis 19.06.2009 12:28

Czyli tak naprawdę wg. pana felipe jest tak:
-Zawodnicy którymi się interesujemy są za słabi, bo się nie będą angażowali jak Zieniu i Baszczu. A skąd, do jasnej ciasnej masz pewność czy Bożok i Carilnhos nie będą zapierniczali na treningach i w meczach? Widziałeś ich w jakimś meczu w którym byli niezaangażowani? Spójrz na Diaza, potem pomyśl 5 razy i coś napisz.!
-A mnie za to przekonuje. Jakby nie było w tamtej drużynie grał Adriano(tak, ten były gracz Interu) i wielu innych, więc gdyby był słaby to raczej wzięli by inną perełkę z Brazylii(a takich perełek jest tam pełno)
Nie popadajmy w paranoje, większość z nas nie ogląda ani ligi słowackiej, ani brazylijskiej, a żeby wiedzieć jakie umiejętności prezentuje dany zawodnik to bez wątpienia trzeba obejrzeć kilka meczów. Więc, moim zdaniem jeżeli się wzmacniamy na pozycjach dla których wzmocnienia potrzebujemy, a na dodatek wcale nie będzie to nas aż tak sporo kosztowało, to chyba nie jest nic złego(?). Owszem, może się zdarzyć tak że i Carlinhos i Bożok okażą się niewypałami(oby nie..), ale tak to jest już w futbolu. Czy tacy giganci jak Juventus, Real czy inne czołowe kluby nie popełniały pomyłek transferowych? Oczywiście że tak! Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa...:)
Jeszcze jedna kwestia- mało kto (zapewne nikt) znał tych graczy, a przypomnijmy sobie przypadek choćby i z Kubą Błaszczykowskim, kto by pomyślał że będzie takim objawieniem? Miejmy zatem nadzieję że z tymi transferami będzie tak jak właśnie z nim(o ile oczywiście uda się ich pozyskać)

Blat Wywiad 19.06.2009 12:42

Felipe
Jak ciebie czytam to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Według Ciebie Bozok i Carlinhos są anonimowi za to taki Zieńczuk to piłkarz uznany w Europie, którego nazwisko zna każdy menadżer i trener?? haha nie rozśmieszaj mnie.

felipe 19.06.2009 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blat Wywiad (Post 747731)
Felipe
Jak ciebie czytam to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Według Ciebie Bozok i Carlinhos są anonimowi za to taki Zieńczuk to piłkarz uznany w Europie, którego nazwisko zna każdy menadżer i trener?? haha nie rozśmieszaj mnie.

Koledze radzę czytać ze zrozumieniem, wakacje od tego nei zwalniają ;)

I z mojej strony koniec wątku, co chciałem napisałem, rozgarnięty forumowicz załapie.

Wasiu 19.06.2009 12:48

Fakt jest taki ze ocenianie zawodnikow, ktorych sie nie widzialo na oczy i nie zna zupelnie lig w ktorych graja jest zachowaniem idiotycznym i zupelnie niepotrzebnym.
Drugi fakt jest jednak taki, ze na obecna chwila mamy 2 zawodnikow po stronie strat i 0 zawodnikow po stronie zyskow. Nie ma informacji na stronie oficjalnej = nie ma zawodnika. A wszystkie doniesienia w stylu "juz bliziutko", "juz prawie" mozna wsadzic miedzy bajki.
Poczekajmy jeszcze troche bo narazie to takie bezsensowne przerzucanie sie argumentami.

Odnosnie Zienczuka w ramach ciekawostki - grajac w Wisle w europejskich pucharach zaliczyl 1 bramke i 3 przynajmniej 3 asysty. Bez szalu ale jakies poziom jednak soba reprezentowal.

saklak1906 19.06.2009 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 747725)
Nie, ja tu mówię o konkretnych przypadkach - Baszczu, Zieniu (dobrzy odchodzący piłkarze), Bozok, Carlinhos (raczej anonimowi zmiennicy). Nie o generalnej zasadzie, przykład choćby Diaza pokazuje, że za niewielkie pieniadze można ściągnąc dobrego kopacza.

Jedna tylko rzecz - nasza nowa dwójka (o ile przyjdą!) musi od razu stanowić o sile zespołu (Singlar nie jest przekonujący, na pewno słabszy odBaszcza), Diaz przychodził raczej jako zmiennik. A to tez swoje robi...

Jestem ciekawy czy jeszcze pol roku temu to samo bys napisal o Zienczuku i Baszczynskiemu, po Zienczuku jechali jak po lysej kobyle ze sie do Wisly nie nadaje ze cienki itp itd.
Baszczu fakt zawodnik solidny ale zapie..ac zacza jak sie mu kontrakt zacza konczyc i musial sobie zalatwic nowy klub zeby na starosc dorobic.

A teraz robi sie z nich niewiadomo kogo i placze po odejsciu

Sancezz 19.06.2009 12:59

Ja uważam, że jeżeli Wisła wyraziła zainteresowanie Kirm'em, to był w ich zasięgu... czołowy piłkarz ligi i etatowy reprezentant kraju. Prawie jest już Bożok i sprawa transferu Kirma odejdzie do lamusa.. a szkoda

ABGwislakABG 19.06.2009 13:30

Właśnie... tak mi się wydaje, że zmusiłby do większego wysilku na teningach Maleckiego i Łobo :P

qchar90 19.06.2009 14:20

czytaliscie wywiad ze Kasprzik byl dogadany w sprawie kontraktu z Wisla i Lechem, a Piast ponoc zdecydowal sie go sprzedac do Lecha.
wedlug mnie wiele nie stracilismy...sa lepsi bramkarze
a ja nie mam przekonania zbytnio do bramkarzy ze slabszych druzyn

Maciuś 19.06.2009 14:28

Jezeli z Kasprzikiem nie wypali to bedziemy mieli pewnie dalszy ciag przygod golkiperów z Indonezji i Australii.

grzesiek632 19.06.2009 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 747798)
Jezeli z Kasprzikiem nie wypali to bedziemy mieli pewnie dalszy ciag przygod golkiperów z Indonezji i Australii.

a skąd ta pewność? aa zapomniałem.. pierniczenie o tym jaki nasz klub jest zły i niedobry jest teraz modne w tym temacie... Bożok zły.. Kasprzik zły... Bednarz łysy *** , wszystko ble

a nawet jak by mial byc z kosmosu ten bramkarz to nic Ci do tego, tylko wiara ze bedzie dobrze bronił!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciekawe jak zostanie rozwiazana sprawa środkowego obrońcy... bo z tego co Skorza mowil to chce 4 nowych obronców ( ale sami wiemy ze to niemozliwe), Glik raczej odpada, Kowalski wypozyczony... hmm pewnie kogos już musi miec nasz Jacuś "na oku".

urit1906 19.06.2009 14:55

a ja mysle, ze jesli Piast sprzeda Kasprzika to Glika tak latwo nie puszcza. ale dziwi tez to ze tak latwo Kowalski zostal dalej na wypozyczeniu w Piascie a u Nas jest nominalnych 2 srodkowych obroncow. cos jest na rzeczy, tylko czy to bedzie Glik czy inny zawodnik tego raczej sie nie dowiemy wczesniej niz, gdy przeczytamy ze jest u nas jakis pilkarz na testach, bo sprowadzanie do nas pilkarzy jest robione duzo bardziej potajemnie, anizeli kiedys. i w sumie dobrze, bo po co druzyna A czy B ma wiedziec kogo chcemy, a i cena od razu idzie w gore...

pytaliscie o Bozoka, to ma zlozyc podpis na poczatku nastepnego tygodnia, czyli pewnie w poniedzialek-wtorek

matizaq 19.06.2009 15:08

Cytat:

Nie wydaje mi się. Po zdobyciu mistrza chyba coś jednak ruszyło...Nigdy dotąd trener Skorża nie miał na pierwszym zgrupowaniu pełnej kadry.Teraz klub czyni wszelkie starania aby Panu Maćkowi to zapewnić.Myślę ,że są przygotowane kandydatury innych bramkarzy, ponieważ gdyby ich nie było to tak łatwo byśmy Kasprzika nie odpuścili....Nie musi być to wcale bramkarz z naszej ligi, co nie wyklucza ,że to będzie Polak.

matizaq 19.06.2009 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez urit1906 (Post 747826)
a mi sie wydaje jednak ze to bedzie Malarz...takie jakies mam przeczucie

To by był błąd. Nam jest potrzebny bramkarz doświadczony, ograny i pewny siebie. Nie chodzi tu tylko o umiejętności, bo te Pawełek niewątpliwie ma. Potrzebujemy gościa z doświadczniem europejskim ,który "od zaraz" stanie w bramce i będzie bronił. Nowy bramkarz musi być tak dobry, żeby go nie "spierniczył" nawet Pan Kazimierski.Może mieć nawet 35 lat - akurat na pozycji bramkarza to bez znaczenia. Myśle,że zarówno Pan Bednarz jak i Pan Skorża zdają sobie z tego sprawę i nie kupią 21-latka z nadzieją ,że wygryzie ze składu Pawełka......

Bronex 19.06.2009 15:51

Witam,

Wiele wskazuje na to ,że w najbliższym czasie pozyskamy następców Baszczyńskiego i Zieńczuka. Kto wie może w dalszej perspektywie jeszcze jacyś zawodnicy zostaną pozyskani. Moim zdaniem transfer Miroslava Bożoka jest jak najbardziej ciekawy. Jest zawodnik młody, perspektywiczny , grający w poprzedniej drużynie w podstawowym składzie. Wisła zapłaci za niego 200 tyś euro, będzie zarabiał z tego co w mediach piszą mniej niż Marek Zieńczuk. Poza tym można odnieść wrażanie ,że Bednarz dosyć długo i skrupulatnie obserwował tego zawodnika. To dobra taktyka lepiej pozyskać kogoś takiego niż robić łapankę i testować np.kogoś kto rozegrał trzy mecze gdzieś na Sri Lance czy Indonezji i szuka pracy. W ogóle abstrahując od samego Bożoka to uważam ,że Jacek Bednarz gdyby miał klarowną sytuację w składzie ,tzn. nie było by zawodników pokroju Niedzielana , Cantoro czy Dawidowskiego, mógłby rozsądnie wydatkując środki zbudować drużynę składającą się z zawodników realnie podnoszących jej poziom , w której panowałaby realna konkurencja. Nie wiem również czego się tutaj co niektórzy spodziewali transferów z kosmosu, poza tym nie oszukujmy się Zieńczuk i Baszczyński mają dla kibiców duże znaczenie sentymentalne ale w sensie piłkarskim są zawodnicy przeciętni. Wiśle potrzeba świeżej krwi by odnosić sukcesy w lidze i pucharach. Popatrzcie na Małeckiego czy Boguskiego. Jestem pewien ,że w ME jest jeszcze paru chłopaków z których odważny dobry trener taki jak Skorża zrobi użytek.

eye63 19.06.2009 16:08

Cytat:

W "Przeglądzie"(chyba?) dzisiaj napisali, że po nieudanym transferze Kasprzika, Wisła ma kogoś upatrzonego za granicą.
Jeśli o mnie chodzi, to powinni kupować Gikiewicza - lepszego bramkarza od Pawełka raczej nie znajdziemy, doświadczonych 35-latków na horyzoncie również nie ma, a z naszej ligi opłacałoby się tylko wyjęcie Muchy. Gikiewicz pokazał, że stanowiłby bardzo silną konkurencję dla Pawełka, a to wyszłoby na dobre im obu.
Odnośnie Kirma, to jak o nim poczytałem, to wydaje się, że gość cierpi na przerost ambicji i zamierza uderzać tylko do najlepszych lig europejskich. Ofert stamtąd oczywiście nie ma, więc pod koniec okienka się obudzi i będzie najprawdopodobniej chciał przejść gdziekolwiek - czyt. szansa dla Tromsoe i Wisły. Z tym, że trzeba się zastanowić, czy lepiej brać teraz Bożoka, który byłby ze składem od zaraz, czy czekać na Kirma, który i tak nie wiadomo czy na 100% by do nas przeszedł.
Bronex - Dawidka jeszcze tylko 11 dni będziemy oglądać :).

Jozin 19.06.2009 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 747841)
Witam,

poza tym nie oszukujmy się Zieńczuk i Baszczyński mają dla kibiców duże znaczenie sentymentalne ale w sensie piłkarskim są zawodnicy przeciętni.

przecietni? i grali ciagle w podstawowym skadzie..

MCX 19.06.2009 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 747847)
Dawidka jeszcze tylko 11 dni będziemy oglądać :).

To jedno z największych wzmocnień naszej drużyny w tym oknie transferowym.

KuLwIk 19.06.2009 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 747847)
W "Przeglądzie"(chyba?) dzisiaj napisali, że po nieudanym transferze Kasprzika, Wisła ma kogoś upatrzonego za granicą.
Jeśli o mnie chodzi, to powinni kupować Gikiewicza - lepszego bramkarza od Pawełka raczej nie znajdziemy, doświadczonych 35-latków na horyzoncie również nie ma, a z naszej ligi opłacałoby się tylko wyjęcie Muchy. Gikiewicz pokazał, że stanowiłby bardzo silną konkurencję dla Pawełka, a to wyszłoby na dobre im obu.
Odnośnie Kirma, to jak o nim poczytałem, to wydaje się, że gość cierpi na przerost ambicji i zamierza uderzać tylko do najlepszych lig europejskich. Ofert stamtąd oczywiście nie ma, więc pod koniec okienka się obudzi i będzie najprawdopodobniej chciał przejść gdziekolwiek - czyt. szansa dla Tromsoe i Wisły. Z tym, że trzeba się zastanowić, czy lepiej brać teraz Bożoka, który byłby ze składem od zaraz, czy czekać na Kirma, który i tak nie wiadomo czy na 100% by do nas przeszedł.
Bronex - Dawidka jeszcze tylko 11 dni będziemy oglądać :).

Myślę, że tu zarząd nie będzie ryzykował, tylko podpisze Bożoka w najbliższym wolnym terminie, tak jak życzył sobie Maciek Skorża. Co do Kirma, to wydaje mi się, że jest to zawodnik lepszy od Bożoka. Fajnie byłoby gdyby również jego sprowadzili, wtedy dwóch solidnych zawodników na lewe skrzydło byśmy już mieli. Przynajmniej jeden z nich napewno sprawdziłby się (sprawdzi się :P). Teraz troszkę cierpliwości i będą konkrety :)

pan Dudi 19.06.2009 16:18

A ja mam, taką trochę spiskową, teorię. Może to wszystko były tylko ruchy pozorowane ze strony Wisły? Może wyrażali zainteresowanie Kasprzikiem po to, aby Piast mógł jak najwięcej kasy za niego wyciągnąć od Lecha, a tym samym mieć mniej na kolejne transfery? Może to brzmi trochę niewiarygodnie, ale przecież sporo się pisało o dobrych stosunkach, które łączą naszych działaczy z tymi z Gliwic. 800 000 pln za bramkarza, to całkiem sporo pieniędzy co by nie mówić. Poza tym- od jakiegoś czasu już pisano, że Kasprzik dla Wisły, to najwyżej kandydat numer 2. Mi osobiście nie jest go żal, bo nie uważam go za wzmocnienie. Chciałbym zobaczyć w Wiśle bramkarza, do którego poziomu Pawełek by musiał równać, a nie z którym miałby konkurować jak równy z równym.

KOMINEK 19.06.2009 16:21

5 osób już odpoczywa przez tydzień od forum. Jeśli dalej będziecie tu pisali swoje przekonania, kogo Wisła ma kupić to też zapewnicie sobie odpoczynek

swietlik75 19.06.2009 16:23

Jak zwykle Wisła robi wszystko i Nic z tego nie wyjdzie . Patrzą tylko żeby sprzedać a co do zakupów to jest jak co roku,Czyli co roku coraz słabsza Drużyna !!!

Wojtas 19.06.2009 16:24

Cala sprawa z Kasprzikiem troche "smierdzi" i wg mnie to jakas zagrywka Bednarza,

Niby walczymy o Kasprzika ,a rownoczenie mamy kogos upatrzonego za granicą.Bednarz glupi nie jest,jakby mu tak bardzo zalezało ,to by dawno byl w Gliwicach i targowal cene,a tak spokojnie dopuscil do negocjacji Piasta z Amiką.
Amika spokojnie wiedzac ze jest bez bramkarza sróbuje kwote,tak zebysmy nie mogli jej przebic.Wie ze pewnie nie damy za niego wiecj niz oni,choc byc moze nigdy nawet nie bylo to w planach. :)

Taki byc moze byl zamysl,aby Kuchenki wywiesc w pole,a byc moze jest inaczej,ale to juz mozna sie tylko domyslac.Bo to nie jest w stylu naszego dyrektora zeby bawic sie w jakies oficjalne daty spotkan ,jak to niby mial byc w przypadku tego transferu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Dudi
Poza tym- od jakiegoś czasu już pisano, że Kasprzik dla Wisły, to najwyżej kandydat numer 2. Mi osobiście nie jest go żal, bo nie uważam go za wzmocnienie. Chciałbym zobaczyć w Wiśle bramkarza, do którego poziomu Pawełek by musiał równać, a nie z którym miałby konkurować jak równy z równym.

Wg mnie Kaspirzik wcale od Maria lepszy nie jest.Nie robmy z goscia Buffona.Do walki o el LM potrzeba nam kogos z jakims doswiadczeniem w Pucharach,byc moze dzisjesze inf ze to ktos z zzagranicy ,okaze sie prawdziwe i sluszne??

Hives4 19.06.2009 16:28

Arkadiusz Radomski w Wiśle?!: http://www.weszlo.com/news/3190
Sobol lepszy :)

_ukoL 19.06.2009 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swietlik75 (Post 747854)
Jak zwykle Wisła robi wszystko i Nic z tego nie wyjdzie . Patrzą tylko żeby sprzedać a co do zakupów to jest jak co roku,Czyli co roku coraz słabsza Drużyna !!!

No straszne. Nie jest tak źle jeszcze z Wisłą skoro z roku na rok słabsza ( według Ciebie oczywiście ) a mimo to zdobywa drugi raz z rzędu Mistrzostwo Polski. To na pewno nie jest przypadek ani nadprzyrodzone siły lecz potencjał piłkarzy obecnie grających we Wiśle. Kiedyś trzeba było się pożegnać i z Baszczyńskim i Zieńczukiem i teraz nadszedł odpowiedni moment dlatego mam nadzieję, że już nie będzie żadnych problemów i włodarze dopną transfery Bożoka i tego Carlinhosa żeby zapanował spokój w tym temacie. :-)

kubryc 19.06.2009 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 747711)
Poza tym skad wiesz ze sie nie beda angazowac. Bozok zarobi w Wiselce 20x ! tyle co w Rozumberoku. Bedzie chcial udowodnic ze jest wart kasy, ktora bedzie zarabial. Poza tym Carlinhos. Skad wiesz, ze nie bedzie dobry. Ogladales mecze w jego wykonaniu. Poczekamz, zobaczymy. I nikt nie wie czy beda oni lepsi od swoich poprzednikow czy nie.

20x więcej? 40 000 euro miesięcznie? :) Dobra, mniejsza o to.
Radomski? Raczej to fantazje dziennikarzy, ale brałbym w ciemno takiego gracza. Z powodzeniem może grać w środku pomocy i obrony. Co do Bozoka i Carlinhosa - wszystko wyjdzie w praniu. Jeśli Słowak będzie grał porównywalnie do Małego, to już będzie bardzo dobrze. Może Carlinhos okaże się strzałem w 10 jak Marcelo?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl