![]() |
możecie nie lubić pasiastych ale w naszym interesie jest aby Cracovia wygrywała i naciskała na Polonie i Widzew, które to jeszcze grają z Jagiellonią.
|
Cytat:
|
Cytat:
GOOOOOL :D Plizga i 2:1 dla Zagłębia.. |
Ja .......e Plizga.... to bylo mocne :) Jak z tyczkami pojechal. Szacun i zjebka za obrone Pasow.
JANEK URBAN !!! :) |
auf wiedersehen pasy hahahaha :D
|
Lionel Plizga....
|
Zagłębie prowadzi 2:1 :)
|
Cytat:
Tak czy siak, ja nie narzekam. Niech spadają jak najszybciej, najlepiej ze swoją siostrą z Gdyni. Pomijając już fakt, że to "odwieczny rywal"- po prostu nie cierpię oszustów, a wszyscy wiemy jak to (szcz. ostatnimi czasy) bywało z gorszą stroną błoń (jak np. ostatnie utrzymanie kosztem ŁKS-u). Oby Zagłębie dowiozło... Już niedługo! |
2:2, a juz sie do konca zblizal mecz :F Suvorow mocny strzal miedzy obroncami
|
Remis też dobry
|
2:2 nie no zajebiscie ;/ a mogło być tak dobrze.
|
Suworova nie zostawia sie samego :)
|
Ręce opadają.
|
niestety 2-2
|
Ktoś wie za co się oberwało Małkowi od kibiców pasiastych panienek? :-)
Wynik dobry, choć nieidealny.. :D |
Biorąc pod uwagę to co grają Pasy na wyjazdach, remis u siebie to dla nich bardzo zły wynik, zwłaszcza z przeciętnym i osłabionym Zagłębiem.
|
Nie mozna bronic wyniku bo tak sie to konczy.
|
Małkowi się dostało za to, że przeciwko Cracovii karnego nie podyktował, czy za to, że dał ich zgodzie 3 puntky?
|
szkoda tego remisu ale pokrzywdzeni przez los są już 1 nogą w I lidze więc jest dobrze, choć mogło być jeszcze lepiej :D
|
Radość pasiastych dam po golu na 2-2 jakby wygrali LM , a minute później gdy się zorientowali że nie wygrali u siebie z Zagłębiem Lubin załamanie :D:D
|
No to teraz remisik w dzisiejszym drugim meczu i bedzie ok :D
W sumie to ten remis to porazka Cracovii wiec ich radosc dosc dziwna... Watpie by ten punkt cokolwiek dawal. |
Cytat:
|
Cytat:
|
To jest po prostu skandal, ile ten pieprzony stary dziad Lenczyk nam napsul krwi. Belchatow, parchy, teraz Śląsk. Noz ....a mac.
Koncz kariere Orest! |
Orest to jest niezły zakapior polskiej myśli szkoleniowej. Potrafi swoją taktyką rozłożyć zarówno Legię, jak i Wisłę.
|
Jeśli Wisła ma z kimś punkty tracić to niech to będą bracie z Wrocławia lub Gdańska. Gratulacje dla Śląska, a my mamy arcyważne i atrakcyjne kibicowsko mecze przed sobą. Mam nadzieję, że Sobol z Małym zmobilizują odpowiednio drużynę, a my kibice dajmy 1906% siebie w każdym spotkaniu dopingując jak na Mistrza Polski przystało
|
Dokładnie QBAS. Powraca walka o mistrza, Probierzowi pewnie znowu oczka się świecą jak złotówki i jedziemy dalej. To samo powtarzam. Dobrze, że to Śląsk Wrocław a nie przykładowo ktoś z końca tabeli.
|
Fikołki Lenczyka były żenujące... Niestety sprawdziło się moje przeczucie, że we Wrocławiu przegramy. Oby Lechia dała radę w sobotę. Na wyjazdach gramy padakę, z Arką też wygraliśmy z fartem. Po następnej kolejce mam nadzieję, że sytuacja wróci do normy (porażka Jagi i nasze zwycięstwo).
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo Probierz to cwaniak .Sam nas "namaśćił" na MP.A do zdobycia bylo jescze w ....u punktow.I dalej jest. Robiac to postawil nas przed faktem dokonanym,i teraz u nas jest troche niepewnosci.Jestem przekonany ze on to zobil celowo.Jezu jak ja tego goscia nie trawie. |
W Białymstoku na pewno zapanowała euforia.
Trzeba mieć nadzieję, iż jutro Lechia nie da dupy z Legią po raz kolejny, no i że problemy będzie miała Amika z Bełchatowem. Marzą mi się wygrane Lechijki i remis w Poznaniu. To by bowiem dało miejsce nr 3 Lechii, Śląska zepchnęłoby na 4. I pierwsza czwórka byłaby wręcz wymarzona. :-) |
Długo, długo czekałem, na mecz z Wisełką przy Oporowskiej.
Świetna atmosfera, ciekawy mecz, i duze emocje, o to tu chodzi. Trener Lenczyk to w tej chwili bez dwóch zdań najlepszy polski trener. Przy jego taktyce Wisła była kompletnie bezradna i chaotyczna. I dwie łatwo strzelone bramki, mimo że WKS grał systemem 1-4-6-0, ewentualnie 1-8-2-0, a gdyby Wroclawianie byli trochę bardziej skuteczni w koncowce ...... Zawiodlem sie troche na Wiselce. Po raz kolejny potwierdzilo sie, ze nie mozna budowac druzyny z samych (srednio- umiejetnych nie oszukujmy sie) obcokrajowcow, zazwyczaj sprowadzanych byle taniej za kilka groszy. Tej druzynie brakuje przywodcow i polskiej krwi- ot takich Tadkow Soch, czy Celebanow, ktorzy dadza z siebie wszystko za swoja, rodzima druzyne. To zlepek karierowiczow, ktorzy przyjechali tu glownie po to, zeby dorobic. I to widac, dzisiejsza Wisla nie wiedziala nawet, ze powinna po meczu podziekowac kibicom, bo co wlasciwie moze wiedziec o Wisle taki Melikson albo Cikos. Skoro im placa, to kopia, nic wiecej. Brakuje tutaj przywodcy, motywatora, duszy tej druzyny, ktory by mial duzy wplyw na kolegow, jakiegos prawdziwego Wislaka, co by umial porwac do boju jakim byl np. Baszczu albo Kosa. Tak poza tym, to chyba tylko w polskiej lidze jest mozliwe, zeby druzyna walczaca o mistrza wystawiala w pierwszej jedenastce takiego Siwakowa. Chlop byl zupelnie tragiczny, psul wszystko czego sie dotknal (o ile w ogole zdolal dotknac to, co powinien), po prostu kompletny Ogór nad ogórami, katastrofa. Niech juz lepiej wraca do Wloch robic tam swoja "kariere", bo szkoda punktow tracic. Cytat:
Troche szacunku dla zgody i jej trenera. |
@FooFighter
Myślę, że 7 kotów trochę poniosły emocje, ale miej też na uwadzę, że Lenczyk trochę nam podpadł tym co wygadywał, będąc trenerem Cracovii. A wcześniej każdy go miał na wiślaka. Co do meczu, to trochę przesadzasz z tym zlepkiem średnich karierowiczów. Lenczyk tak, a nie inaczej ustawił Śląska, bo nie miał innego wyjścia. Wisła w tym meczu zdecydowanie dominowała i każda inna taktyka zakończyłaby się dla Śląska słabo. Tym niemniej warto docenić koncept, bo Wisła atakowała, a Śląsk się mądrze bronił i celnie kontrował. Gratuluję zwycięstwa. Szkoda, że przegraliśmy, ale jak już coś, to dobrze, że z Wami, a nie z jakąś kosą :) Pozdro |
Myślę że ta przegrana to zimny prysznic dla co poniektórych, którzy już koronowali Wisłę. To było kolejne ostrzeżenie od Bogów Futbolu aby nie kusić Losu! W zeszłym sezonie była łysa pała Jopa, teraz już nasi forumowi bufoni i zarozumialcy którzy koronowali Naszą Wisłę na Mistrza dostali kolejne ostrzeżenie od Bogów Futbolu. Była kudłata pała Wilka w Kielcach, a wczoraj gnat Sobola we Wrocławiu!
Czy nie widzicie (to do bufonów forumowych) że tym dzieleniem skóry na niedźwiedziu (przedwczesnym koronowaniem Wisły) drażnicie Bogów Futbolu? Posypcie głowę popiołem i przeproście za swoją pychę i napinactwo:) Teraz przy Świętach to dobra okazja. Pamiętacje Bogowie są mściwi i pamiętliwi! A na poważnie Dalej uważam ze Jagiellonia ma lepszy kalendarz, co nie znaczy że będzie MP. Najgorszy dla Nas scenariusz to byłby wtedy, kiedy my gramy mecze z drużynami jak Polonia Warszawa walczącymi o Coś (puchary, utrzymanie) a Jagiellonia grała z takimi które już o nic nie grają. Koszmar dla nas to byłby wtedy kiedy grany ostatni mecz przy R22 z Polonią Warszawa i musimy go wygrać żeby zdobyć MP a Polonii wystarcza remis żeby grać w europejskich pucharach. (Polonii Zielińskiego!). Oby nie było kolejnej łysej pały Jopa w 90 minucie! Na koniec trochę optymizmu. Jagiellonia też nie wygra wszystkich meczy:) Wesołych Świąt:D |
Nie rozumiem dlaczego wszyscy wokół tylko o Jadze w kontekście mistrzostwa?
Spokojnie jestem sobie w stanie wyobrazić sytuacje w której: - Lech, Legia wygrywaja teraz (i mają 9 punktów starty). Bo niby dlaczego nie? - obie druzyny wygrywaja z nami (i maja już po 3 punkty). Co, niemożliwe? - remisik z Lechia, remisik z Polonia W. albo z autobusem Górnika. Sędzia się pomyli, Cracovia zagra najlepszy mecz w sezonie. Łotewer. I nie ma nas na pudle. Spośród 7 meczy mamy: - 3 z czołówką ligii, w tym 2 na wyjeździe. Z czołówką, która ma o co grać więc się nie podłoży. - derby co to proste nigdy nie są, a dodatkowo Cracovia będzie walczyć o życie - Polonia W. u nas - nie wiadomo co oni bedą grać, ale na pewno będzie ciężko. Chociaż z drugiej strony jest możliwy i taki scenariusz, w którym w 27 kolejce wygrywając z Cracovia jednocześnie zdobywamy Mistrzostwo jak i spuszczamy rywalkę zza Błoń. Czego sobie i Państwu życzę. |
Przegramy, wyprzedzą nas. Nie będzie mistrza, puchary nam uciekają,Cupiał sprzedaje klub, gramy derby z Hutnikemi w lidze....KUR>WAAAA!!!Czy wy macie schizofrenie paranoidalną???Co dopiero na tym forum Wisła grała niczym Barcelona! Jesteście niczym rozemocjonowane baby z targu.Raz super-hiper, a raz czytam, że zaraz Maaskant będzie skakał z mostu....
|
Jedno w tej lidze jest pewne : Zadna druzyna nie wygra wszystkich spotkan do konca ;)
Wisla moze gubic punkty, ale reszta moze remisowac i przegrywac co i tak nic nie da. Kiedys mozna bylo cokolwiek powiedziec gdy sie sprawdzilo terminarz, dzisiaj juz takiego luksusu nie mamy :D Jesli w najblizszych 3 kolejkach druzyny aspirujace do dogonienia Wisly zalicza chociaz jeden remis to bedzie po ptokach. Nie ma na tyle solidnej druzyny, ktora moglaby wygrywac wszystko. Mozliwe ze Lech i Polonia W, ale to nic pewnego. Predzej jednak bym postawil na nich niz na Legie. |
Cytat:
Zawiodłem się na Śląsku szczerze mówiąc,bo poza postawieniem "autobusu" na swoim polu karnym nic nie pokazali. Liczyłem na nawiązanie walki, a oni potrafili tylko przejąć piłkę i byle wywalić do przodu. Nawet zamysłów kontry w tym nie było,tylko przypadek. Dawali się rozklepywać niemiłosiernie,a ich obrona czasami nie wiedziała co się dzieje. Co do Wisły,to widziałem zespół grający atak pozycyjny, coś czego żaden polski zespół nie umie. Akcje się zazębiały,było widać w tym myśl, a także brak Genkova. Gdyby ten typowy przecinak był w polu karnym, to spokojnie byśmy wywieźli z Oporowskiej trzy punkty. Przegrany mecz ale dla mnie zespół zagrał rewelacyjnie. Zabrakło tylko i aż wykończenia. Do nikogo nie mam pretensji,bo mieć nie można. Wymiana pozycji, przerzucanie ciężaru gry, granie z klepki. Z takim pomysłem i Genkovem spokojnie mimo tej wpadki jeszcze odskoczymy. Zobaczycie. |
Śląsk zrobił wam to samo, co nam. Ustawienie 5-5-0, 3 strzały na bramkę, win. My przeciwko nim też zagraliśmy bardzo ładnie, ba, był to jeden z ładniejszych meczów w naszym wykonaniu w całym sezonie (i tak jak wy: ponad 70% posiadania piłki). Można ładnie grać, jeżeli przeciwnik zostawia Ci 80 metrów długości boiska do zabawy. I podania trafiają, i pobiegać można, i atrakcyjnie dla oka można zagrać... tylko co z tego, jeżeli na ostatnich 20 metrach odbywa się antyfutbol totalny. Ot taka sztuczka Lenczyka, chyba żeby kibicom drużyny przeciwnej nie było przykro: "zagraliśmy bardzo ładnie, nie można się czepiać, zasłużyliśmy na zwycięstwo..." - tylko że to Śląsk znowu po ostatnim gwizdku schodzi do szatni z 3 punktami.
|
Cytat:
Gramy 4 mecze u siebie, z czego 3 razy powinne być 3 punkty, z majstrami też będziemy faworytem, patrząc na to, że tylko Rudnevs tam coś gra. W Gdańsku z obecną formą i atmosferą w Lechii też powinno być zwycięstwo, choć jako, że to wyjazd to może być różnie. Na Legii wszystko się może zdarzyć, warto jednak zauważyć, że wiele zespołów tam wygrało, a jeśli stołeczni będą już bez szans na podium to może sie skończyć jak rok temu. W Lubinie będziemy grać z o nic nie walczącym Zagłębiem, więc tu powinne być 3 punkty. Nie jestem w 100 procentach pewny, ze Wisła zdobędzie mistrza, ale darowałbym rozkminianiie, że spadniemy z pudła, po jednej porażce, w dodatku na najtrudniejszym chyba w tej rundzie wyjeździe. U siebie wszystko wygrywamy, przeciwników na wyjazdach nie mamy jakoś bardzo ciężkich, więc jeśli drużyna będzie grać swoje, bez pechowych wpadek typu samobój w drugiej minucie to powinno być dobrze. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl