Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

krkgiba 17.05.2011 13:55

Cwetan Genkow otrzymał powołanie do reprezentacji Bułgarii na towarzyskie spotkanie z kadrą Korsyki oraz mecz eliminacji Euro 2012 z Czarnogórą.

Z Korsyką Bułgaria zagra we wtorek, 31 maja, o godz. 20:30 w Ajaccio, natomiast z Czarnogórą - 4 czerwca o godz. 20:30, w Podgoricy.

Leniwiec 17.05.2011 14:43

A ja mam nadzieję że Wisła wystąpi o sprostowanie do gazet ,które pomówiły Patryka o rasizm.

tofik 17.05.2011 14:47

Trochę chamskich zwrotów padło w kierunku Nzonkizy, ale żadnego rasizmu tam nie było.
Mały się za bardzo podpalił, mógł sobie darować. Oczywiście sobie nie darował i poleciał w swoim stylu :)

Ivory1906 17.05.2011 14:52

Odbiegajac troche od tematu Nourdin, Kew Jovanic widziani w parku wodnym ;] prze sympatyczni ludzie ;] byl jeszcze jeden ktos z Nimi ale nie byl to zaden z Wislakow. Mial spodenki Spartaka Moskwa a Wislacy oczywiscie spodenki Wisly i Adasia. Ciekaw jestem kto to byl ;]

murray 17.05.2011 14:59

Werner pewnie ich tam wysłał :>

Ivory1906 17.05.2011 15:01

Albo mi sie wydawalo albo jeszcze widzialem Kaza Moskala w saunie ale nie zdazylem juz zobaczyc dokladnie ;] Nourdin spasl sie prez ta kontuzje :D ale jak zwykle to On nadawal ton calej paczce :D

sayek89 17.05.2011 15:09

Małecki dostał zacną kare od klubu, ma przeprosić piłkarza, albo już to zrobił, wydaje mi się że tyle w temacie.

Zienczuk8 17.05.2011 15:34

czy w sytuacji, gdy mamy mistrzostwo, a mecz z Zagłębiem będzie o nic to Pareiko zostanie zwolniony na mecz kadry?

JrQ- 17.05.2011 15:35

zapewne tak

Mea 17.05.2011 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1094948)
Idiotyczne zagranie klubu, który kara Małego za to co jest normą w meczach gdy piłkarze po faulach mają sobie coś do powiedzenia. Nie ma meczu, żeby po starciach nie bluzgali do siebie.
Żaden klub nie ukarał jeszcze swojego gracza za coś takiego !
To jest jawne przyzwalanie dla innych i przekaz : możecie go karać bo jest winny. To tylko w naszym klubie jest taka paranoja. Wszędzie indziej staraja się kryć nawet jak popełni faktycznie wykroczenie, a tu nic się nie stało a tu karają go i zachęcają jeszcze innych.
PARANOJA !

Racja! i teraz komisja legi bez mrugnięcia oka zawiesi Małego.

wolfy 17.05.2011 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1094922)
PS. Rok temu taka wiązanka przeszłaby w ogóle bez uwagi mediów i reakcji klubu.

Bez jaj. Takie wiązanki idą regularnie, chyba że ktoś wierzy, że przy każdej scysji na boisku (nie tylko w naszej ekstraklasie) kiedy piłkarze skaczą do siebie lecą dialogi w stylu:
Cytat:

-"Przepraszam, ale Pan mnie sfaulował!"
-"O nie, szanowny Panie! Nic z tych rzeczy!"
-"Panie sędzio! Pan nie reaguje?"
-"Przepraszam najmocniej, ale nie widziałem dobrze sytuacji."
-"Sugeruję więc udać się do okulisty."
-"Drogi Panie, ta uwaga była niestosowna."
-"Przepraszam! Ma Pan rację."
Oczywiście, można w to wierzyć - jeżeli jest się kompletnym idiotą. Każdy, kto był bądź oglądał w TV mecze Pucharu Ekstraklasy albo Polski przy pustych trybunach, ten wie jak to wygląda w rzeczywistości. I mam tu na myśli nie piłkarzy na boisku, ale też trenerów, masażystów, ławkę rezerwowych - wszystkich.

Małecki dostał zasłużoną karę za chamstwo? To czemu akurat TYLKO on?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1095117)
Oczywiście już się oblizujesz ze szczęścia na samą myśl, ze mogą naszego piłkarza ukarać.

Takich kibiców doczekaliśmy....

Nie każdy kto się tu tytułuje kibicem Wisły rzeczywiście nim jest. Jakoś dziwnie niektórzy się aktywują, kiedy można posiać zamęt i naubliżać naszemu piłkarzowi. Mamy też speców od kibicowania Amice w pucharach, albo od kibicowania krakowskim drużynom.
"Mały" zasłużył, to 90% ligi też. Czemu tylko jego sprawę się nagłaśnia?
Wiadomo, że parchy mają radochę, jedną z niewielu w ich żałosnym życiu kibicowskim - gdzie nieustannie muszą uznawać naszą wyższość.

Mea 17.05.2011 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1095054)
Bronicie niektórzy Małego ale on się przyznał do tego, że obraził zawodnika pasów! Co więcej wcale nie mówił, że nie powiedział słów "Spier... ku... czarnuchu jeb...". Dla mnie sytuacja jest jasna, do tego dochodzi jeszcze to, jeżeli to prawda:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Naprawdę żyjemy w bardzo zacofanym kraju.

Takie zachowania powinny być tępione i surowo karane dlatego mam nadzieje, że Małecki naprawdę odczuje tę karę.

A ty chłopie idz na pole i pozbieraj ziemniaki bo jak ie zbierzesz w tej swojej rodzimej wiosce to ci kare nałożą i zastanów się co mówisz bo rozumu to ty nie masz!

Mea 17.05.2011 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1095087)
Prawda, tu masz rację, ale jak dla mnie przyznanie się do winy, że obraził zawodnika Cracovii w dużej mierze dowodzi tego, że naprawdę powiedział te słowa.

Daj mi jakiś link gdzie mogę przeczytać o tym, że jacyś specjaliści od czytania z ruchu warg dowiedli tego, że Małecki naprawdę nie powiedział tych słów, a wierz mi przyznam się do błędu.

Tutaj masz chłopaczku i na kolana!
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,96...ecjalisci.html

Mea 17.05.2011 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1095099)
Więc mogę przyznać się do błędu, choć info nie jest zbyt pewne, zapewne nie tylko dla mnie. Nie obraził go na tle rasistowskim, ale zachował się naprawdę chamsko i kara jak najbardziej mu się należała. Ciekawe czy dostanie coś od wydziału dyscypliny.

Chłopoczku a jak dostanie to ty będziesz śledził mecze i wychwytywał wszystkie takie zachowania i przesyłał do komisji legii i cekawe czy ci czasu wystarczy......no bo przeciesz takie zachowanie to ....rzadkość :rotfl:

Zwitter 17.05.2011 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mea (Post 1095183)
A ty chłopie idz na pole i pozbieraj ziemniaki bo jak ie zbierzesz w tej swojej rodzimej wiosce to ci kare nałożą i zastanów się co mówisz bo rozumu to ty nie masz!

Pokazałeś klasę tym postem, naprawdę gratulację.

To, że Mały jest prawdziwym Wiślakiem nie oznacza, że może wszystko, co klub udowodnił nałożoną karą.
Możecie mnie jechać bez końca w tym temacie, ale ja już wrzucam na luz i każdemu z osobna się tłumaczyć nie będę.

szprotson 17.05.2011 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1095190)
Pokazałeś klasę tym postem, naprawdę gratulację.

To, że Mały jest prawdziwym Wiślakiem nie oznacza, że może wszystko, co klub udowodnił nałożoną karą.
Możecie mnie jechać bez końca w tym temacie, ale ja już wrzucam na luz i każdemu z osobna się tłumaczyć nie będę.

heh

ale Mały po prostu może tego chłopa osobiście nie lubić ? Może?
wiec mu powiedział co o Nim myśli, przecie wolność słowa w konstytucji zapisano.
Jesli powiedział mu "czarnuchu etc" to co miał mu powiedzieć "biały?" Nie bo kolor jego skóry nie jest biały.
Facet rozróżnia z 6 kolorów w tym biały i ...czarny.
A "spier**laj" - co miał mu powiedzieć "zmykaj mi z oczu orzechowy chłopcze?"

Ivica Kriżanac mówił Żurawiowi że mu deski połamie, ale nikt nie płakał i szlochał.
Od małego mi wpajano że w piłce nożnej nie ma pierdół i miętkiej gry a kości mają strzelać.
Męska gra,rozumiesz, mecz a piłkarz mówi do drugiego : Przepraszam Cie przeciwniku miły że noga ma dotknęłą piszczel Twój. W zamian za to ty możesz również obić kość moją. xD całuski sms a po meczu wymienimy sie koszulkami i skoczymy na wspólne karaoke do plazy.

Kluvi 17.05.2011 16:39

Zwitter nie dostrzega małej różnicy, a mianowicie takiej że na Małego media polują od dawna, bo w lidze nie ma tak zadeklarowanej osoby co do miłości do swojego klubu jak On.
Już 2 raz za jakieś głupie wyzwisko podczas meczu zbiera bęcki, a nie oszukujmy się 90% piłkarzy tak robi i nie tylko w Polsce. A poza tym każdy kto grał i grał na prawdę z zaangażowaniem, pewnie miał nie raz takie stykowe sytuacje i nie jedno wyzwisko poleciało wtedy..

ociec Ciemka 17.05.2011 16:55

Tak się zastanawiam nad poziomem hipokryzji i zakłamania, w kraju, w którym legendarne "wiązanki Lisa" krążą po sieci, politycy nawaleni jeżdżą samochodami, niektórzy jak Cieślak pod prąd, a połowa tego forum jak nie wyjdzie piłkarzom mecz to jedzie po nich jak po burej suce. Ciekaw jestem ilu z tych, którzy dzisiaj jadą po Małeckim nigdy nie powiedziało do nikogo spierd... Myślę, że żaden nigdy nikogo nie zwyzywał bo w przeciwnym razie to takie faryzejskie by było ich zachowanie... :)

Syn Kangura z 1984 17.05.2011 17:10

Wiecie co w tym wszystkim jest najsmutniejsze? Mamy w składzie gościa oddanego klubowi, sprawiającego wrażenie człowieka który za barwy dałby się pokroić, w każdym meczu oddaje na boisku całe serce, a na derby był niewiarygodnie zmotywowany i grał całkiem nieźle, zasuwał od linii do linii. Do tego identyfikuje się z nami - kibicami. Wszyscy jego charakter znamy, wiemy też o wszechobecnej nagonce na tego zawodnika, no i wiemy przede wszystkim o tym że on sam robi wszystko żeby ten swój wizerunek zmienić. Nagle nadchodzi chwila słabości i pyskówka do rywala(nikt jednak nie wspomina o chamskim zachowaniu tego parcha, gdy ten wyraźnie próbuje kopnąć Małego), a my zamiast stać murem za zawodnikiem, który dla nas i dla klubu robi wszystko co może, sami domagamy się dla niego dotkliwej kary. Naprawdę czas chyba docenić to że mamy w składzie człowieka który wydaje się być jednym z nas. Szczególnie że nastały takie czasy że piłkarze w 99% to tylko i wyłącznie najemnicy.

domin_czyzyny 17.05.2011 18:10

żenada to Canal+ i inne media, które z góry założyły co Mały powiedział... i twierdziły, że to oczywiste...

flamengista 17.05.2011 19:06

Zadam retoryczne pytanie: jeśli Małecki faktycznie powiedziałby do Saidiego per "czarnuch", to redakcja sportowej GW, "znana z obiektywności" i mająca fioła na punkcie rasizmu nie zrobiłaby nagonki na piłkarza?

Tymczasem to właśnie dziennikarze GW poprosili o pomoc ekspertów, a ci wykluczyli tezę, iż była to wypowiedź rasistowska.

Dlatego powtarzam: sprawy "rasizmu" Małeckiego nie ma. Naprawdę nie rozumiem, czemu niektórzy z maniakalnym uporem doszukują się problemu tam, gdzie on nie istnieje.

Ogryzek 17.05.2011 19:38

(...)

Jeśli Małeckiego za to ukarzą, to oczekuję że innych piłkarzy też z naszej ligi. A byłoby to co najmniej 90% ligi. Sporo bluzg jest w meczach, oj sporo. No chyba ze ty też z tych "kibiców" co to srają do swojego gniazda.

Albo wszystkich traktujemy równo albo olewamy sprawę.

mitmichael 17.05.2011 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1095276)
Tymczasem to właśnie dziennikarze GW poprosili o pomoc ekspertów, a ci wykluczyli tezę, iż była to wypowiedź rasistowska.

Dlatego powtarzam: sprawy "rasizmu" Małeckiego nie ma. Naprawdę nie rozumiem, czemu niektórzy z maniakalnym uporem doszukują się problemu tam, gdzie on nie istnieje.

Oto wlasnie chodzi

Wiślak-1990 17.05.2011 20:14

Jak komisja ukarze Małego za wulgarne odnoszenie sie do przeciwnika to jest 100 takich przypadkow w ciagu kolejki, wydaje mi sie ze nie bylo by zadnej sprawy gdyby zabraklo tam slowa 'czarnuch' i teraz ciekawi mnie jak to zinterpretuje komisja, jako wulgarne slownictwo czy jako rasizm? Jezli wulgarne slownictwo to prosze ukarac wszystkich co powiedza '....a' do przeciwnika.

wolfy 17.05.2011 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1095299)
(...)

Jeśli Małeckiego za to ukarzą, to oczekuję że innych piłkarzy też z naszej ligi. A byłoby to co najmniej 90% ligi. Sporo bluzg jest w meczach, oj sporo. No chyba ze ty też z tych "kibiców" co to srają do swojego gniazda.

Albo wszystkich traktujemy równo albo olewamy sprawę.

Dokładnie. Gdyby to była zorganizowana akcja, to - mimo że idiotyczna - dałaby się jakoś obronić. Nie takie w końcu idiotyzmy w naszym pięknym kraju przechodziły, zazwyczaj bez większych efektów. Ale pojedyncze, oderwane od ligowych standardów ataki na poszczególnych piłkarzy Wisły, szczególnie przed meczami z Legią - na to zgody być nie może.

(...)

Żmijka 17.05.2011 21:37

Panowie intensywnie się rehabilitują ;)

http://clubstars.pl/image/23/128/201...G_5118.jpg?u=2

Domello 17.05.2011 21:41

^^ Seks to zdrowie

tommiyacht 17.05.2011 21:44

a tam Czarek w białym polo nie jest ?

M89 17.05.2011 22:49

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...5785213668.jpg

Urban Fighters ;)

WislaFan123 18.05.2011 01:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1095451)

no jeszcze jednego pilkarza sie tam znajdzie na zdjeciu, ale nie grajacego w Wisle ;) Swoja droga co to za klub? Pierwsze widze...

Luk_Biala_Gwiazda 18.05.2011 01:30

Base chyba, sala R'nB.

yoda79 18.05.2011 06:56

I jeszcze Boukhari na pierwszym planie chyba;)

flamengista 18.05.2011 07:01

Zgadzam się z przedmówcami. Jeśli w naszej lidze ma się karać za przeklinanie, to do Małeckiego powinno dołączyć 90% piłkarzy.

Piłka nożna to nie gra dla gentelmanów. Komuś się pomyliła z Polo i krykietem. Odkąd pamiętam na boiskach się klęło ile wlezie - również na boiskach szkolnych, po lekcjach. Sam powinienem w takim razie zostać zdyskwalifikowany dożywotnio. I większość moich kumpli też.

Są pewne granice absurdu. Jak na ironię Mały zrobił w tym sezonie kolosalny postęp, jeśli chodzi o zachowanie na boisku i poza nim. Przyjście Maaskanta go uspokoiło, do rzadkości należy jego słynne machanie rękami. Widać, ile czasu poświęcił na przygotowanie kondycyjne - jest chyba najciężej pracującym Wiślakiem na boisku.

I teraz robi się nagonka, by zawiesić go za bluzgi. Do tego w derbach. Więcej: do tej nagonki przyłączają się też ludzie, zwący się kibicami Wisły. Nawet na tym forum.

:shock: W jakim świecie żyjemy?

skeba 18.05.2011 07:05

Pytanie zagadka, do kogo uśmiecha się Boukhari? :)
Chyba do tej pani, co jej wystaje różowy paseczek - na ramieniu

Chłopaki - zasłużyli, więc niech się bawią, ale krótko, bo sezon się jeszcze nie skończył

Gwiaździsty 18.05.2011 07:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1095545)
Zgadzam się z przedmówcami. Jeśli w naszej lidze ma się karać za przeklinanie, to do Małeckiego powinno dołączyć 90% piłkarzy.

Piłka nożna to nie gra dla gentelmanów. Komuś się pomyliła z Polo i krykietem. Odkąd pamiętam na boiskach się klęło ile wlezie - również na boiskach szkolnych, po lekcjach. Sam powinienem w takim razie zostać zdyskwalifikowany dożywotnio. I większość moich kumpli też.

Są pewne granice absurdu. Jak na ironię Mały zrobił w tym sezonie kolosalny postęp, jeśli chodzi o zachowanie na boisku i poza nim. Przyjście Maaskanta go uspokoiło, do rzadkości należy jego słynne machanie rękami. Widać, ile czasu poświęcił na przygotowanie kondycyjne - jest chyba najciężej pracującym Wiślakiem na boisku.

I teraz robi się nagonka, by zawiesić go za bluzgi. Do tego w derbach. Więcej: do tej nagonki przyłączają się też ludzie, zwący się kibicami Wisły. Nawet na tym forum.

:shock: W jakim świecie żyjemy?

To trzeba banować i się nie pie...ć, to że ktoś pisze na tym forum to wcale nie znaczy, że jest kibicem Wisły. Pełno tu gagatków, którzy przypełźli tu z drugiej strony Błoń i mącą na forum.
Za oczernianie piłkarza czy kibica Wisły powinien być natychmiastowy wypad.

iiYama 18.05.2011 07:19

Się zgadzam z przedmówcą. Jakaś dziwna tolerancja panuje na tym forum. Pewne linki i strony w 100% pro-wiślackie się blokuje a przepuszcza się mocno kontrowersyjne wypowiedzi szkalujące naszych piłkarzy i klub.

WTF?

tomasz_19 18.05.2011 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1095451)

ta laska na pierwszym planie wygląda na chętną...do rehabilitacji? :-D

Mishau 18.05.2011 09:54

W prawym górnym rogu to Pazdan? :P

airborne4009 18.05.2011 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishau (Post 1095611)
W prawym górnym rogu to Pazdan? :P

Tak, Pazdan. A mogło się zostać piłkarzem;-)

TOMEK 11 18.05.2011 10:20

to dziewczyna Bunozy :D , znaleźliście kogoś jeszcze oprócz Boukhariego i Wilka ? :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl