Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

wiesniak842 12.01.2016 20:15

Dzisiaj czytalem, ze STS chce zostac sponsorem miedzy innymi Wisly. Ktos cos wie wiecej na ten temat?

krzaq12 12.01.2016 21:05

Rzeczywiście coś jest na rzeczy z tym potencjalnym nowym sponsorem.
Jak zostało wcześniej wspomniane SKWK na swoim twitterowym koncie zamieściło wpis, który sądząc po dyskusji jaka pod nim rozgorzała i odpowiedziach SKWK informuje że w obecnym tygodniu pojawi się nowy sponsor.
PS pisał dziś że STS chce zostać koszulkowym sponsorem Sląska Wrocław, jednak interesuje go również współpraca z Wisłą Kraków i Lechią Gdańsk. Wiadomo jak to media mają cząstkowe informacje i to im wystarcza aby opublikować artykuł. Może się okazać że to tylko plotka, ale może być też tak że STS zostanie koszulkowym sponsorem np. Wisły Kraków a w przypadku Śląska to będzie inna forma współpracy.
Tak czy inaczej nam każdy sponsor jest potrzebny, musimy przecież budować budżet, a w zasadzie jak powiedział nowy prezes powiększać swoje przychody w oparciu o nowych sponsorów.

Mam nadzieje, że poznamy za klika dni sponsora, który zagości w centralnym miejscu koszulki, ale nie obrażę się jak wejdzie na tył koszulki, czy np. spodenki.

MłodePokolenie 12.01.2016 21:21

Jaki STS? My mamy jeszcze umowę z totolotkiem do prawie końca maja tego roku.

dj_ibutti 12.01.2016 21:34

Jak STS da odpowiednio dużo hajsu, to każdą umowę da się wcześniej zakończyć.

P/S To pewnie Zdenek zostanie ich twarzą :D

picasso 12.01.2016 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodePokolenie (Post 1426162)
Jaki STS? My mamy jeszcze umowę z totolotkiem do prawie końca maja tego roku.

a nowa umowa może wejśc w życie z dniem np 01 06

MłodePokolenie 12.01.2016 21:50

To jest ta sama branża, ten sam rynek, konkurencja, uwierz mi, że totolotek by na wcześniejsze rozwiązanie umowy nie poszedł, to byłby marketingowy strzał w kolano dla nich będąc wypartymi przez konkurencje.

Co do picasso, to myślisz, że czekaliby na nas pół roku? Widać, że chcą ruszyć z reklamami, kampaniami, marketingiem już teraz niebawem.

picasso 12.01.2016 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodePokolenie (Post 1426168)
To jest ta sama branża, ten sam rynek, konkurencja, uwierz mi, że totolotek by na wcześniejsze rozwiązanie umowy nie poszedł, to byłby marketingowy strzał w kolano dla nich będąc wypartymi przez konkurencje.

Co do picasso, to myślisz, że czekaliby na nas pół roku? Widać, że chcą ruszyć z reklamami, kampaniami, marketingiem już teraz niebawem.

umowa jeszcze nei podpisana zapewne wiec mozna przyjąć że styczeń za nami.zostana tylko cztery miesiace.i też je można wykorzystac marketingowo.a poza tym to nie wiadomo czy chodzi o STS więc na razie nie ma co 'gdybać"

mr_kwolf 13.01.2016 09:09

Wystarczy, że jest w umowie zapisana klauzula ile trzeba zapłacić kary za zerwanie umowy i totolotek nie będzie miał nic do gadania.

Inna sprawa, że nie chce mi się wierzyć, że sts sponsorując Lecha będzie chciał wchodzić w drugi zespół z tej samej ligi.

szprotson 13.01.2016 10:15

a moze po prostu takiej klauzuli nie ma bo totolotek nie ma takiej mocy?

Zaznaczmy ze totototek wszedł na : (m.in. obecności logotypu Totolotka na bandach wideo na stadionie, na ściankach do wywiadów, telebimie i telewizji stadionowej, w mailingach, materiałach drukowanych, na oficjalnej stronie internetowej klubu czy w mediach społecznościowych)

Wg. mnie totolotek wszedł na pewien poziom sponsorstwa, powiedzmy medium, a large to jest sponsor tytularny na koszulkach itp itd.i w ogóle oni nie mają prawa ze soba rozmawiać.
no ale to gdybanie - zapytajmy UFY

Paweł 13.01.2016 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1426187)
Wystarczy, że jest w umowie zapisana klauzula ile trzeba zapłacić kary za zerwanie umowy i totolotek nie będzie miał nic do gadania.

Inna sprawa, że nie chce mi się wierzyć, że sts sponsorując Lecha będzie chciał wchodzić w drugi zespół z tej samej ligi.

Zdarza się, pierwsze z brzegu przykłady:

Celtic: http://www.historicalkits.co.uk/Scot...002-2004-b.gif Rangers: http://www.historicalkits.co.uk/Scot...03-2005-fg.gif

Celtic: http://www.historicalkits.co.uk/Scot..._2010-2011.gif Rangers: http://www.historicalkits.co.uk/Scot..._2010-2011.gif

Porto: http://www.colours-of-football.com/c...rto_1_0304.png Benfica: http://www.colours-of-football.com/c...ica_1_0506.png Sporting: http://www.colours-of-football.com/c...ing_1_0405.png

Porto: http://www.colours-of-football.com/c...rto_2_0708.gif Benfica: http://www.colours-of-football.com/c...ica_1_0809.gif Sporting: http://www.colours-of-football.com/c...ing_1_0809.gif

donecki 13.01.2016 18:13

JW Construction widziany jak wysiada z taxi na Reymonta dzisiaj w południe.

rozumiem że to żart kolega napisał

szprotson 13.01.2016 18:15

obok siedział Jimenez...
(musiałem:)

mr_kwolf 13.01.2016 18:48

Oczywiście, że się to zdarza, w Turcji to swego czasu pół ligi grało z takim samym sponsorem.

Mi się po prostu wydaje, że w polskich warunkach, gdzie cięzko komu się skusić na jakikolwiek sponsoring ktoś będzie wchodził w dwa klubu naraz.

hawaiisurfer 13.01.2016 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1426228)
obok siedział Jimenez...
(musiałem:)

Z Van Nistelrooyem. A na taksówce dorabiał Kluivert.

donecki 13.01.2016 18:55

To po co jechał?

element 13.01.2016 19:03

Taki bogacz i korzysta z taksówki? niech spie.rdala biedak.

W.S 13.01.2016 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1426231)
To po co jechał?

Nie ''po co jechał'' a ''czy jechał''
takich informacji było tutaj sporo

63.5 Kg 13.01.2016 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1426227)
JW Construction widziany jak wysiada z taxi na Reymonta dzisiaj w południe.

Info telefoniczne?

krzysztofff 13.01.2016 20:22

Papież Franciszek widziany w bazie treningowej w myslenicach,wczesniej widziany był jak wysiada z busa relacji Krakow-Zakopane

piotek 13.01.2016 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysztofff (Post 1426239)
Papież Franciszek widziany w bazie treningowej w myslenicach,wczesniej widziany był jak wysiada z busa relacji Krakow-Zakopane

Słyszał ktoś o tym grajku? Pozycja, statystyki? Wolny transfer, czy coś płacimy?

Wasiu 13.01.2016 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1426240)
Słyszał ktoś o tym grajku? Pozycja, statystyki? Wolny transfer, czy coś płacimy?

Piłkarsko trochę niewiadoma, ale marketingowo to strzał w dychę. Ściąga za sobą 2 miliony kibiców, klubowa kasa będzie pełna :)

KOMINEK 13.01.2016 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1426231)
To po co jechał?

Myślałem że to żart taki żeby się pośmiać ale widzę że jednak nie.

Różne rzeczy dziwne na świecie się dzieją i może też jeden z najbogatszych Polaków taksówką jechał ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Dlatego proszę o dokładną informację kiedy i kto Wojciechowskiego w tej taksówce widział bo jakby nie długi staż kolegi to ban już by poleciał

Viper 14.01.2016 08:39

^^ Bogatsi (choć nie Polacy)od niego jeżdżą na rowerach, a jeden z najbogatszych ludzi na ziemi nosi koszule za 2 euro bo twierdzi, że taki produkt nie jest więcej wart. Patrząc na to, że Wojciechowski mieszka w Warszawie a stamtąd do Krakowa najszybciej można dojechać pendolino, a z dworca na stadion najszybciej potem taksówką to co w tym dziwnego?. Nie jeden prezes czy wysoko postawiony dyrektor tak się przemieszcza. Tu się liczy czas a nie świecenie kasą. Koło dworca wygodnych mercedesów ze skórzanymi fotelami jeżdżącymi jako taxi nie brakuje. Widać niektórzy nie wiedzą kogo można spotkać w przedziałach managerskich.

szprotson 14.01.2016 10:14

w tym dziwnego ze znając fanaberie JW to on by sie bujnął helikopterem do Bogusia albo taksówka tyle że cała trase
Ale przeciez DONECKI mógł go widziec spokojnie, nie negujmy tego, w koncu poki co jest domniemanie niewinności.
Niemniej jednak smiesznie to brzmi :)

Viper 14.01.2016 11:12

^^ I gdzie by tym helikopterem wylądował? być może przyleciał do Krakowa nawet własnym samolotem, ale nie wylądowałby nim na błoniach ale w Balicach, skąd musiałby się jakoś na stadion dostać. Można uznać to za plotkę, ale to że biznesman korzystał z Taxi to nic dziwnego. Plotka nie plotka, taxi to nic dziwnego.

St Yabol 14.01.2016 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1426248)
^^ Bogatsi (choć nie Polacy)od niego jeżdżą na rowerach, a jeden z najbogatszych ludzi na ziemi nosi koszule za 2 euro bo twierdzi, że taki produkt nie jest więcej wart. Patrząc na to, że Wojciechowski mieszka w Warszawie a stamtąd do Krakowa najszybciej można dojechać pendolino, a z dworca na stadion najszybciej potem taksówką to co w tym dziwnego?. Nie jeden prezes czy wysoko postawiony dyrektor tak się przemieszcza. Tu się liczy czas a nie świecenie kasą. Koło dworca wygodnych mercedesów ze skórzanymi fotelami jeżdżącymi jako taxi nie brakuje. Widać niektórzy nie wiedzą kogo można spotkać w przedziałach managerskich.

Z resztą poruszanie się TAXI jest szybsze ze względu na pasy ruchu przeznaczone dla tych właśnie pojazdów i autobusów.

funkykoval 14.01.2016 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1426240)

Może chodzi o naszego byłego zawodnika , który wróci z Jutrzenki Giebułtów
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...ej_Papie%C5%BC

ABGwislakABG 14.01.2016 16:49

JW ma w rejonie Cichego Kacika pewna inwestycje. Nic dziwnego. Raz w zyciu to i niewolnik faraona na zywo zobaczy.

Marcin_fan 24.01.2016 10:57

Przed pierwszym meczem czeka nas bardzo dobra wiadomość. Nie chodzi oczywiście o transfer żadnego zawodnika.
Ps. Tak tak wiem, nic odkrywczego nie napisałem. Potwierdzam tylko wielomiesięczne spekulacje, pogłoski, które także osobiście usłyszałem.

Błaszczu_WIŚLAK 24.01.2016 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1427137)
Przed pierwszym meczem czeka nas bardzo dobra wiadomość. Nie chodzi oczywiście o transfer żadnego zawodnika.
Ps. Tak tak wiem, nic odkrywczego nie napisałem. Potwierdzam tylko wielomiesięczne spekulacje, pogłoski, które także osobiście usłyszałem.

Już by ogłosili, tylko UFA bruździ :)

Marcin_fan 24.01.2016 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Błaszczu_WIŚLAK (Post 1427138)
Już by ogłosili, tylko UFA bruździ :)

Może właśnie rozmowy sie przeciągają bo chcemy obejść tą umowe z UFA. Poczekajmy jeszcze troche.
Ps. Nie wiem jak Wy ale ja jestem optymistycznie nastawiony na to co będzie się działo od lutego i w rundzie finałowej ( tak, bo uważam że spokojnie się do niej dostaniemy )

Błaszczu_WIŚLAK 24.01.2016 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1427140)
Może właśnie rozmowy sie przeciągają bo chcemy obejść tą umowe z UFA. Poczekajmy jeszcze troche.

Nie mylisz się :)

Fiti 24.01.2016 12:20

Panowie, a jakiś konkret? Nazwa, kwota?

Marcin_fan 24.01.2016 12:28

Konkretów nie znam. Domyślam sie że mój znajomy nawet jakby coś wiedział to by nie powiedział. Wiem tylko tyle że prowadzimy zaawansowane rozmowy i jeśli nic się nie wydarzy to stanie się to faktem.
Ps. A tak wogóle gdybym miał pewne info to też nie machnął bym tu tekstu typu " Mamy sponsora za 2 bańki euro, kontrakt na 3 lata " Umówny się, takich rzeczy na forum się nie pisze. Można co najwyżej pisać takie ogólniki.

Stelio 24.01.2016 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1427143)
Panowie, a jakiś konkret? Nazwa, kwota?

Fly Emirates i 20 mln euro za sezon :haha: ludzie, ile to już było takich informatorów 'wiem ale nie powiem' a potem nic z tego nie wychodziło :D nie ma co się napalac, zawód będzie mniejszy ;)

Jaro1991 24.01.2016 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1427140)
Ps. Nie wiem jak Wy ale ja jestem optymistycznie nastawiony na to co będzie się działo od lutego i w rundzie finałowej ( tak, bo uważam że spokojnie się do niej dostaniemy )

Oczywiście, że się dostaniemy - pytanie tylko, czy do grupy mistrzowskiej (oby!) czy spadkowej :-)

A tak szczerze - fajnie, że tak wszystko wiecie, jesteście mega optymistyczni i tym podobne, ale to są kolejne posty na zasadzie coś tam wiem, ale nie powiem. Jeśli macie jakąś wiedzę, której inni nie mają to:

a) podzielcie się nią ze wszystkimi bez robienia z tego wielkich tajemnic,
b) nie piszcie nic, skoro na starcie wiecie, że nie możecie tak naprawdę tego ujawnić

Karherop 24.01.2016 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaro1991 (Post 1427148)
Oczywiście, że się dostaniemy - pytanie tylko, czy do grupy mistrzowskiej (oby!) czy spadkowej :-)

A tak szczerze - fajnie, że tak wszystko wiecie, jesteście mega optymistyczni i tym podobne, ale to są kolejne posty na zasadzie coś tam wiem, ale nie powiem. Jeśli macie jakąś wiedzę, której inni nie mają to:

b) nie piszcie nic, skoro na starcie wiecie, że nie możecie tak naprawdę tego ujawnić

Oni maja takie samo prawo pisac co im sie zywnie podoba (zgodnie z regulaminem forum) jak i Ty tworzyć swoje apele ktorych byc moze nawet nikt nie przeczyta :)

Od poczatku grudnia pojawia sie wiele optynistycznych przecieków, a to zupelnie normalne że nie mozemy o tym wiedziec dopóki nie będą zformalizowane.

Marcin_fan 24.01.2016 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1427146)
Fly Emirates i 20 mln euro za sezon :haha: ludzie, ile to już było takich informatorów 'wiem ale nie powiem' a potem nic z tego nie wychodziło :D nie ma co się napalac, zawód będzie mniejszy ;)

Żadnym informatorem nie jestem. Wystarczy że jest niejaki Lolek na innym portalu i to wystarczy. Po za tym nie musze Ci się tłumaczyć z kim rozmawiam i jakie wieści ta osoba mi przekazuje. A pisze tylko tylko ile wiem. Nawet jakbym wiedział więcej to i tak bym tego nie napisał bo nie jestem idiotą. Sorry.

Jaro1991

Wiadome że się machnąłem. Chodziło mi oczywiście o grupę mistrzowską.

PlayLikeAPro 24.01.2016 15:01

Ja za takie posty bym bana sprzedawał :P Nawet ZWE :)

Elefant 24.01.2016 19:17

Sytuacja jak żywo przypomina schyłek komunizmu. Co raz to pojawiały się informacje, że już, że lada moment będzie przełom, że ho, ho...
A wszyscy wiedzieli, że bez zmiany sytuacji po całości gówno będzie a nie świetlana przyszłość.
Ludzie jednak łaknęli takich informacji by podtrzymać nadzieję...

Więc póki co łykamy, ale real life jest taki, że lista zawodników wydelegowanych na obóz w Turcji budzi tylko przerażenie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl