Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9315)

For_FuN_ 08.06.2015 18:12

Amice pomogła reforma, a jest tak samo tragiczna, jak Legia. Jedni, to mistrzowie porażek, a drudzy remisów. Ile te topowe drużyny rozegrały spotkań, w których od początku do końca dominowały? Mówienie, że ktoś komuś odleciał i odleci, to fantastyka, bo zaraz przychodzi szara rzeczywistość i podejście kopaczy do wykonywanego zawodu. Dopóki nie zmieni się pewnej mentalności, która występuje u wielu polskich graczy, to o jakości(w dłuższej perspektywie, niż kilka spotkań w LE) można zapomnieć.
Wybiegając w przyszłość, to Amika nie będzie rozstawiona w III i IV rundzie el. do LM, czyli maks jaki mogą wyciągnąć to faza grupowa LE. O ile znowu nie zleją ich jacyś amatorzy, bo trzeba przypomnieć, że trzon tego zespołu, to piłkarze, którzy kompromitowali się we wszystkich możliwych rozgrywkach(z kelnerami, studentami, bankowcami). Będzie wesoło :).

A co do Legii, to Ci ludzie naprawdę potrafią lać wodę... Podobno Żyro jest już w Anglii za 2 mln euro(szok!). Jeszcze opchną Dude i całą drużynę można przebudować. Ktoś się jednak nabiera na te listy tego Egebenge(czy jak mu tam) :D.

brylant17 08.06.2015 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1403757)
Amice pomogła reforma, a jest tak samo tragiczna, jak Legia. Jedni, to mistrzowie porażek, a drudzy remisów. Ile te topowe drużyny rozegrały spotkań, w których od początku do końca dominowały? Mówienie, że ktoś komuś odleciał i odleci, to fantastyka, bo zaraz przychodzi szara rzeczywistość i podejście kopaczy do wykonywanego zawodu. Dopóki nie zmieni się pewnej mentalności, która występuje u wielu polskich graczy, to o jakości(w dłuższej perspektywie, niż kilka spotkań w LE) można zapomnieć.
Wybiegając w przyszłość, to Amika nie będzie rozstawiona w III i IV rundzie el. do LM, czyli maks jaki mogą wyciągnąć to faza grupowa LE. O ile znowu nie zleją ich jacyś amatorzy, bo trzeba przypomnieć, że trzon tego zespołu, to piłkarze, którzy kompromitowali się we wszystkich możliwych rozgrywkach(z kelnerami, studentami, bankowcami). Będzie wesoło :).

A co do Legii, to Ci ludzie naprawdę potrafią lać wodę... Podobno Żyro jest już w Anglii za 2 mln euro(szok!). Jeszcze opchną Dude i całą drużynę można przebudować. Ktoś się jednak nabiera na te listy tego Egebenge(czy jak mu tam) :D.

Jakbyśmy nie tracili frajersko pkt i nas sędziowie nie krzywdzili pewnie byśmy byli dzisiaj..... Mistrzem Polski.Ta liga jest żałośnie słaba od czasu do czasu dobry mecz,ładne gole a na wakacjach tradycyjnie eurow........Mistrzem dzisiaj Amika jutro Lechia po jutrze Jaga taka liga.

Kocur 08.06.2015 19:47

Ale za co gratulować i komu i po co?

Zdobyli mistrza i koniec. To tak jak w temacie, który wisiał przez chwilę - to tak jakby się cieszyć że się ma raka płuc zamiast raka krtani.
....a żeby kibice Wisły gratulowali i to jeszcze Amice ...

kerim1906 08.06.2015 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1403794)
Ale za co gratulować i komu i po co?

Zdobyli mistrza i koniec. To tak jak w temacie, który wisiał przez chwilę - to tak jakby się cieszyć że się ma raka płuc zamiast raka krtani.
....a żeby kibice Wisły gratulowali i to jeszcze Amice ...

dlatego przeżywam szok , warszawka prowokuje z gratulacjami dla amici , a niektórzy Wiślacy to aprobują ii potwierdzają :shock:

radek2323 09.06.2015 00:52

I jeszcze kciuki w kwalifikacjach LM za nich trzymajcie ...bo no będą punkty dla Polski przecież.... Tylko Wisła!!!!

heoij 10.06.2015 11:53

Nam jakoś nikt nie gratulował z Poznania jak zdobywaliśmy Mistrzostwo Polski a życzyli nam jak najgorzej ...

Niektórzy użytkownicy powinni się zastanowić nad tym co piszą bo przynoszą wstyd temu forum.

Gratulować się debilom zachciało, nie wiem czego ...

Sąsiadce też pogratulowaliście ? W końcu to ich zgoda ?

siemstein 10.06.2015 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1403994)
Nam jakoś nikt nie gratulował z Poznania jak zdobywaliśmy Mistrzostwo Polski a życzyli nam jak najgorzej ...

Niektórzy użytkownicy powinni się zastanowić nad tym co piszą bo przynoszą wstyd temu forum.

Gratulować się debilom zachciało, nie wiem czego ...

Sąsiadce też pogratulowaliście ? W końcu to ich zgoda ?

Nie wiem w jakich Ty środowiskach się obracasz, ale jak my wygraliśmy mistrzostwo wiele ludzi z Poznania mi gratulowało. To jest normalne.

heoij 10.06.2015 14:45

Wystarczyło wejść na ich forum i poczytać co o nas wtedy sądzili, tak samo w Warszawie ...

Griszka30KR 10.06.2015 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1404022)
Wystarczyło wejść na ich forum i poczytać co o nas wtedy sądzili, tak samo w Warszawie ...

Nie samym forum człowiek żyje....

heoij 10.06.2015 15:12

Nie samym, ale opinie na forum są pisane przez kibiców którzy interesują się klubem i pokrywają się ze zdaniem większości.

Natomiast to co powie jakiś Janusz który oglądnie sobie czasami bramki w skrócie TV a na stadionie był 2-3 lata temu mnie nie interesuje ...

!!IRIVER!! 10.06.2015 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1404026)
Nie samym, ale opinie na forum są pisane przez kibiców którzy interesują się klubem i pokrywają się ze zdaniem większości.

Natomiast to co powie jakiś Janusz który oglądnie sobie czasami bramki w skrócie TV a na stadionie był 2-3 lata temu mnie nie interesuje ...

Naprawdę wali mnie to kim jest większość. Nikt nie będzie mi wyznaczać komu wypada, a komu nie wypada gratulowac. Taka rola przegranego, żeby uscisnac reke wygranego - zwłaszcza jeśli ocenia się tylko względy sportowe. Relacje kibicowskie nie mają tutaj nic do rzeczy.

Kocur 10.06.2015 17:23

Niech ktoś skasuje to posty powyżej bo ręce opadają ...

Proponuję wyjazd do pyrlandii w koszulce Wisły i gratulacje kibicom na miejscu - co to za internetowe hejtowanie - macie jaja - jesteście ekumeniczni do szpiku kości - trzeba jechać i uścisnąć grabę na miejscu !!!

http://media2.giga.de/2014/01/eindeu...ls-artikel.gif

kerim1906 10.06.2015 17:35

Kocur, nic dodać nic ująć , można tłumaczyć , jak grochem o ścianę

Kamil 10.06.2015 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1404037)
Niech ktoś skasuje to posty powyżej bo ręce opadają ...

Proponuję wyjazd do pyrlandii w koszulce Wisły i gratulacje kibicom na miejscu - co to za internetowe hejtowanie - macie jaja - jesteście ekumeniczni do szpiku kości - trzeba jechać i uścisnąć grabę na miejscu !!!
[IMG]http://media2.giga.de/2014/01/eindeutschungen-fails-art]

jak puścili materiał ze świętowania leszków na jakiejś stacji, nic innego nie było słychać w tle niż "Wisła to st.."
a teraz dalej tym baranom niech gratulują ,

skttrbrain 10.06.2015 19:23

O patrz, a ja byłem na Placu Mickiewicza na świętowaniu i nie wiem nawet,czy cokolwiek poszło na Wisłę, mimo że z wami graliśmy. Bardzo mocno przeceniacie stosunek ludzi w Poznaniu do Wisły koledzy, nie jest to zbyt palący nas klub, w odróżnieniu od takiej Legii czy Pogoni. Sory, jeśli się zawiedliście ;)

Cóż, teraz trzeba się wziąć do roboty, żeby kompromitacji w pucharach nie było. Ale Maciek chyba jednak da radę.

Griszka30KR 10.06.2015 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1404026)

...

W drugą tronę można też powiedzieć,że tych prawdziwych,forumowe napinki małolatów nawet nie interesują

Kocur 10.06.2015 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 1404057)

Cóż, teraz trzeba się wziąć do roboty, żeby kompromitacji w pucharach nie było. Ale Maciek chyba jednak da radę.

Spokojnie, jak widzisz Wiślacy (niektórzy) będą ściskać kciuki, wiesz punkty do rankingu krajowego itp http://skwk.pl/forum/images/smilies/i_lol2.gif

!!IRIVER!! 10.06.2015 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1404089)
Spokojnie, jak widzisz Wiślacy (niektórzy) będą ściskać kciuki, wiesz punkty do rankingu krajowego itp http://skwk.pl/forum/images/smilies/i_lol2.gif

Nie chodzi o ściskanie kciuków, a o pogratulowanie najlepszej ekipie całego sezonu. Oczywiście, że nie jestem wcale zadowolony z ich sukcesu, szczęścia im też w losowaniach nie życzę, ale jednocześnie nie mam jebanego bólu dupy jak wielu z Was.

radek2323 10.06.2015 22:46

Gratulowac za co ? I komu? Amice przestancie rozwalac mi system panowie...

Cały wroniecki stadion krzyczy ze Sąsiadka (chce)rządzi w Krakowie a ja mam im gratulowac No way !!!

Griszka30KR 11.06.2015 07:13

A tu tak z innej beczki http://skwk.pl/forum/images/smilies/i_lol2.gif

http://futbolplus.pl/kraj/item/1477-...okonanie-lecha

mtk 11.06.2015 08:21

No to ciekawe ile dała hamica :)

mtk 11.06.2015 08:37

Cytat:

Taka rola przegranego, żeby uscisnac reke wygranego - zwłaszcza jeśli ocenia się tylko względy sportowe.
To może oceń względy sportowe i wyjaśnij jak to jest, że klub, którego nie ma w związku z korupcją świętuje MP i nawiązuje do tradycji klubu, którego przecież nie ma. Wyjaśnij mi czy on jest, czy go nie ma.

filemon 11.06.2015 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mtk (Post 1404103)
No to ciekawe ile dała hamica :)

Nic, bo to by była korupcja. Co innego premia za wygraną, co innego hajs za porażkę. (Czy tam remis - jeden czort - stratę punktów, skrot myslowy)

mtk 11.06.2015 08:53

Jaką porażkę, przecież był remis. I szanse na strzelenie gola też były.

filemon 11.06.2015 09:07

Nieistotne, hajs za stratę punktów to korupcja. Tak więc nic nie dali, odpowiadam na pytanie. Co innego premia za zwyciestwo, co innego hajs za stratę punktów.

mtk 11.06.2015 09:10

Ty to wiesz i ja to wiem, nasza drużyna była tak słaba, że nic wykorzystać nie potrafiła. Przy tym pozostańmy. Boli mnie tylko, że niedawno prawie tym samym składem gładko rozklepali amicę w Poznaniu i to w najniższym wymiarze kary. Jednak w naszej skopanej i tak nic się nie zmieniło.

Arked 11.06.2015 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mtk (Post 1404110)
Ty to wiesz i ja to wiem, nasza drużyna była tak słaba, że nic wykorzystać nie potrafiła. Przy tym pozostańmy. Boli mnie tylko, że niedawno prawie tym samym składem gładko rozklepali amicę w Poznaniu i to w najniższym wymiarze kary. Jednak w naszej skopanej i tak nic się nie zmieniło.

Również tym samym składem, kilka miesięcy później, przegrali z tym samym Lechem (ale nie z tym samym trenerem) gładko u siebie.

mtk 11.06.2015 09:37

Zapewne też dlatego z większością naszych bohaterów się żegnamy. Tych samych co do 80 minuty w piłkę jakoś potrafili grać.

siemstein 11.06.2015 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1404100)

Prosze Cię, gość który w artykule pisze "pieniądzmi" jest tak wiarygodny jak obecny rząd

skttrbrain 12.06.2015 10:25

Ohoho, czy to aby nie za podobne przewinienia nazywacie Reissa powszechnie "złodziejem", a o Kolejorzu mówicie że brał udział w procederze korupcyjnym? Bo o ile mi wiadomo, to chodziło o przyjmowanie motywacyjnych dodatków, a nie o sprzedawanie meczów.

Cóż, życie lubi płatać figle :D

szprotson 12.06.2015 10:41

tyle że Reiss brał/dawał jeden .....
My nie przyjęliśmy nic, no moze poza DD

Siemion 12.06.2015 10:46

To, że jeden pajac pisze artykuły dla was na zlecenie, aby wzbudzić sensację nie oznacza, że to prawda. Patrząc na autora i portal można tylko lekko się zaśmiać i przejść do dziennego porządku obowiązków.

siemstein 12.06.2015 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 1404228)
Ohoho, czy to aby nie za podobne przewinienia nazywacie Reissa powszechnie "złodziejem", a o Kolejorzu mówicie że brał udział w procederze korupcyjnym? Bo o ile mi wiadomo, to chodziło o przyjmowanie motywacyjnych dodatków, a nie o sprzedawanie meczów.

Czy ktoś coś przyjął? Bujda na resorach

wiertar 12.06.2015 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 1404228)

skoncziez tym badziewiem...to jakas bzdura wyssana z palca:D juz widze jak rozgniewani Lechici wybiegają na boisko i robią zbiorową egzekucje podrzynając gardła wszystkim pikarzą Wisly i sztabowi szkoleniowemu...

przecież ten artukul to taki potworek ze aż dziw ze ktoś w to uwierzył :D

63.5 Kg 14.06.2015 11:45

Dobry klimat...
Nawalka na wniosek Berga zwalnia piłkarzy Legii z kadry....
No tak no bo kim będą gra w Intertoto...

kreseq 14.06.2015 11:49

Jeśli zawodnicy nie mieli nic przeciwko to czemu nie? To była prośba, nie musiał ich zwalniać.
Rozdmuchanie gównoburzy o jakiś sparing z Grecją.
Co innego jeśli zawodnicy chcieli zostać :D

63.5 Kg 14.06.2015 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1404562)
Jeśli zawodnicy nie mieli nic przeciwko to czemu nie? To była prośba, nie musiał ich zwalniać.
Rozdmuchanie gównoburzy o jakiś sparing z Grecją.
Co innego jeśli zawodnicy chcieli zostać :D

Ale dlaczego maja nie grac i być zwalniani?
Ten Wasz warszawski ....idolek zawsze będzie ponad wszystko?

kreseq 14.06.2015 12:35

Pytanie dla czego mają grać i nie być zwalniani ?
To dość ciekawa sytuacja, bo wielokrotnie na tym forum klub był stawiany wyżej niż reprezentacja. Coś się zmieniło?
Mecz o nic, odmówić mógł, nie odmówił. Nie widzę problemu.

Przed meczem z Grecją kadrę opuścili R.Lewandowski, G.Krychowiak, Ł.Piszczek, Ł.Fabiański, D.Kownacki, T.Jodłowiec, Ł.Broź i M.Kucharczyk

szprotson 14.06.2015 12:55

Dlaczego maja grac? by sie zgrywać, to chyba oczywiste.
No ale sa rowni i rowniejsi, ale zobaczymy dla kogo bedzie to korzystna zamiana

CO do E-klasy.
Zydy podpisują Wołąkiewicza i Jarosza z Gtudziądza (ciekawy grajek)

franas 15.06.2015 09:02

Nie powoływać ich więcej i po sprawie.
I tak c***a znaczą w tej reprezentacji.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl