Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

arti 17.06.2013 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1318241)
Przed godziną 10 prezes Jacek Bednarz chciał przedstawić Smudę drużynie. Spotkanie było krótkie, trwało może pięć minut. - Powiedziałem, że nie muszę się przedstawiać, bo wszyscy mnie znają, a jak ktoś nie zna, to Patryk Małecki może im opowiedzieć, jaki jestem - mówił Smuda. - To było najlepsze rozwiązanie, bo szkoda czasu na moje gadanie. Piłkarze mają przede wszystkim trenować.
wis.la/d64w0

Moze po tym tekscie inne swiatło padnie na Smude pod okiem kibica Wisły

Tzn. jakie światło padnie na Smudę? Jak to wszystko odbierasz?
Powiedział co powiedział i sobie poszedł (na kawę?). Piłkarze mają trenować, a główny/pierwszy trener jest po co?

piter116 17.06.2013 19:17

Cytat:

Przed godziną 10 prezes Jacek Bednarz chciał przedstawić Smudę drużynie. Spotkanie było krótkie, trwało może pięć minut. - Powiedziałem, że nie muszę się przedstawiać, bo wszyscy mnie znają, a jak ktoś nie zna, to Patryk Małecki może im opowiedzieć, jaki jestem - mówił Smuda. - To było najlepsze rozwiązanie, bo szkoda czasu na moje gadanie. Piłkarze mają przede wszystkim trenować.
http://wisla-krakow.przegladsportowy...307,1,727.html

Nie rozumiem, dlaczego ma paść inne światło? Zrozum, że dla niektórych trener powinien być również wizytówką klubu, osobą, której klub nie będzie się wstydził. Smuda jest człowiekiem skompromitowanym, obok Lato jest chyba najbardziej znienawidzoną osobą związaną z polską piłką. Klamka zapadła-nie pozostało nic innego jak trzymać kciuki i życzyć powodzenia. Chociaż tę pensję i 3- letni kontrakt powinien dostać młody, ambitny szkoleniowiec z zagranicy.

mitmichael 17.06.2013 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1318242)
Trener nie jest od trenowania bo to zawodnicy maja zapierdalać ;]

Ale jak jest trener do dupy to i pilkarze maja wszystko gdzies tak jak to widzielismy w zakonczonym sezonie. Pilkarze maja zapieprzac? to czemu z Kulawikiem jako trenerem tego nie robili? z musu jak musieli to zagrali i na tym sie skonczylo
Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1318249)
Chociaż tę pensję i 3- letni kontrakt powinien dostać młody, ambitny szkoleniowiec z zagranicy.

Zagranicznego trener do ktorego zaufania niemiałby Cupiał? to ja juz wole Smude

thechris 17.06.2013 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1318253)
Zagranicznego trener do ktorego zaufania niemiałby Cupiał? to ja juz wole Smude

Ciekawe po ilu kolejkach odszczekasz te słowa ;) Daje Ci pięć, góra osiem bo terminarz jest łaskawy dla Smudy (na szczęście nie on ustalał) i będziesz błagał o kogokolwiek innego.

Lukasz 17.06.2013 21:15

Cytat:

W sensie światło pada inne i widać to samo - burak.

wolfy 17.06.2013 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1318286)
A własnie, ze nic nie odszczekam i nie bede błagał o innego trenera - jako jeden bronie tutaj Smudy i bede to robił do konca.

To na swój sposób - smutne...
On robi z siebie błazna za konkretne pieniądze, więc jestem jeszcze w stanie go zrozumieć.

Vuko 17.06.2013 22:36

Cupiał i Smuda rozmawiają.
Smuda: "My som przyjacioły. Dam ci majstra za zimnioka."
Cupiał: "Dobrze, dostaniesz zimnioka."
Ale nie ma zimnioka, nie ma majstra.
Jest tylko kontrakt na trzy lata, halucynacje i śmierć z niedożywienia.

Dariook 17.06.2013 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1318288)
To na swój sposób - smutne...
On robi z siebie błazna za konkretne pieniądze, więc jestem jeszcze w stanie go zrozumieć.

Ja powiem inaczej. On zarabia i pracuje w fajnym klubie a na nas ma wyjebane.

arti 17.06.2013 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1318286)
A własnie, ze nic nie odszczekam i nie bede błagał o innego trenera - jako jeden bronie tutaj Smudy i bede to robił do konca.

Niech lepiej S wreszcie zacznie się bronić sam.
Najpierw działaniami,a potem wynikami.

Manson33 18.06.2013 06:26

Z Wisłą Smudy będzie jak z kadrą na EURO 2012 ...
Żadne Orły tylko Biedronki !

Chodzi chłopina i gada do gazet głupoty, że mu kibice dziękują za EURO :rotfl:

Chyba tylko tekstem: "temu Panu już dziękujemy !"

7 kotów 18.06.2013 10:08

Za proby zalatwiania posadki dla syna kolegi, Smuda powinien wyleciec juz na dzien dobry. Ten idiota wciaz tkwi w minionej epoce, gdy takie praktyki to bylo cos naturalnego.

Przeciez to jest tak bezczelne, ze az nierealne. Niedojda z 4. ligi niemieckiej na testach w Wisle.

Arked 18.06.2013 10:17

Cupiał zatrudnił kolegę Smude w Wiśle po znajomości, właściwie wbrew ludziom zarządzającym na co dzień klubem. Teraz Smuda pomaga innym kolegom. Wisła kolesiostwem stoi na wyraźne życzenie życzenie bossa z Myślenic. Takie to jest środowisko.

ooona 18.06.2013 10:45

Przecież to wszystko co się ostatnio dzieje jest świadomym działaniem właściciela. Porzućcie wszelką nadzieję, ten rok będzie ostatnim naszym sezonem w tej klasie rozgrywkowej. To nie krakanie, to realia, ci co tego nie widzą przykładają swoją rękę do upadku tego klubu. A teraz cytat z naszego trenera:
" Miałem w drużynie tylko dwóch prawdziwych zawodowców – bramkarza z TSV Monachium i kanadyjskiego pomocnika Juliana de Guzmana. Pozostali to młodzi chłopcy, wyciągani z czwartej ligi. Takie to było zawodowstwo" - źródło weszlo.com
Czyli u nas to samo i taki sam będzie efekt końcowy.

Lukasz 18.06.2013 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1318342)
" Miałem w drużynie tylko dwóch prawdziwych zawodowców – bramkarza z TSV Monachium i kanadyjskiego pomocnika Juliana de Guzmana. Pozostali to młodzi chłopcy, wyciągani z czwartej ligi. Takie to było zawodowstwo" - źródło weszlo.com

Masakra jak ten gość potrafi się potknąć o własne nogi.

cfa 18.06.2013 11:19

No niestety nam pozostaje tylko wiara w myślenie życzeniowe. W to że Wisły nie spuści z ligi, że nie ściągnie bezwartościowego szrotu który by obciążał tylko budżet i to że wyniki będą na tyle słabe, że Cupiał zwolni go przed obiecanymi 3 okienkami.

emjot 18.06.2013 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1318342)
Przecież to wszystko co się ostatnio dzieje jest świadomym działaniem właściciela. Porzućcie wszelką nadzieję, ten rok będzie ostatnim naszym sezonem w tej klasie rozgrywkowej. To nie krakanie, to realia, ci co tego nie widzą przykładają swoją rękę do upadku tego klubu. A teraz cytat z naszego trenera:
Czyli u nas to samo i taki sam będzie efekt końcowy.

no to w końcu masz radochę, że twoje przepowiednie się sprawdzą....

ooona 18.06.2013 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1318351)
no to w końcu masz radochę, że twoje przepowiednie się sprawdzą....

Nie jest tak, wbrew pozorom jest mi smutno.

=Metatron= 18.06.2013 11:29

Przestańcie marudzić. Walka o utrzymanie choć emocje przyniesie.
Zatrudnienie Smudy parodia. Żadnych sukcesów od lat. Euro - kompromitacja. II liga niemiecka - kompromitacja. Podstawy, że w Wiśle będzie inaczej - żadne. Wypowiedzi, co to piłkarze będą robić na treningu, jak będa zapier... bez sensu. Jakby to było takie proste, to ja też mogę być trenerem. Kazałbym piłkarzom codziennie przebiec po 20 km, dookoła błoń. Zapier... by jak miło. Sukcesów, zapewne by to nie przyniosło. Rozmawiamy o trenerze, którego metody sięgają NRD, dla którego taktyka, reagowanie na wydarzenia na boisku, nowoczesne metody treningowe itd to puste słowa. Ogólnie, ciekawy sezon się szykuje. Tak na marginesie, tak na marginesie, jak po I rundzie będziemy na pozycji spadkowej, to pewnie się okaże, że te 3 okienka transferowe, co ma Smuda obiecane, zmieni mu Cupiał na bezrobocie.

arti 18.06.2013 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez =Metatron= (Post 1318355)
Przestańcie marudzić. Walka o utrzymanie choć emocje przyniesie.
Zatrudnienie Smudy parodia. Żadnych sukcesów od lat. Euro - kompromitacja. II liga niemiecka - kompromitacja. Podstawy, że w Wiśle będzie inaczej - żadne. Wypowiedzi, co to piłkarze będą robić na treningu, jak będa zapier... bez sensu. Jakby to było takie proste, to ja też mogę być trenerem. Kazałbym piłkarzom codziennie przebiec po 20 km, dookoła błoń. Zapier... by jak miło. Sukcesów, zapewne by to nie przyniosło. Rozmawiamy o trenerze, którego metody sięgają NRD, dla którego taktyka, reagowanie na wydarzenia na boisku, nowoczesne metody treningowe itd to puste słowa. Ogólnie, ciekawy sezon się szykuje. Tak na marginesie, tak na marginesie, jak po I rundzie będziemy na pozycji spadkowej, to pewnie się okaże, że te 3 okienka transferowe, co ma Smuda obiecane, zmieni mu Cupiał na bezrobocie.

Bezrobocie opłacane przez 3 lata przez Wisłę, a na kopaczy nas nie stać.

Dariook 18.06.2013 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1318249)
Nie rozumiem, dlaczego ma paść inne światło? Zrozum, że dla niektórych trener powinien być również wizytówką klubu, osobą, której klub nie będzie się wstydził. Smuda jest człowiekiem skompromitowanym, obok Lato jest chyba najbardziej znienawidzoną osobą związaną z polską piłką. Klamka zapadła-nie pozostało nic innego jak trzymać kciuki i życzyć powodzenia. Chociaż tę pensję i 3- letni kontrakt powinien dostać młody, ambitny szkoleniowiec z zagranicy.

:lol:

Ale .......isz głupoty....

Myślę źe przeceniasz siebie i szczeniacki warkot pudelka.

wolfy 18.06.2013 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1318326)
Za proby zalatwiania posadki dla syna kolegi, Smuda powinien wyleciec juz na dzien dobry. Ten idiota wciaz tkwi w minionej epoce, gdy takie praktyki to bylo cos naturalnego.

Przeciez to jest tak bezczelne, ze az nierealne. Niedojda z 4. ligi niemieckiej na testach w Wisle.

Poprawka. Zatrudniamy go.

marcin19876 18.06.2013 14:03

Coś mi się wydaje ze w już Grudniu smudy już nie będzie jak będziemy na ostatnim miejscu w tabeli:-)

syryls 18.06.2013 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1318418)
Coś mi się wydaje ze w już Grudniu smudy już nie będzie jak będziemy na ostatnim miejscu w tabeli:-)

I będziemy mu płacić przez następne 2,5 roku. Miało to iść w stronę normalności a może się skończyć dramatycznie...
W głębi duszy nie chciałbym aby Wisła spadła ale to chyba jedyny krok aby Cupiał coś z tej lekcji zrozumiał

7 kotów 18.06.2013 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1318409)
Poprawka. Zatrudniamy go.

Wlasnie widze. Z adnotacja, ze ma zmienic Sobola.

To przeciez jak zastapic zeba trzonowego tic-tac'iem. (Tak, pisze to nie wiedzac kompletnie jak Fabian gra)

wolfy 18.06.2013 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1318423)
Wlasnie widze. Z adnotacja, ze ma zmienic Sobola.

To przeciez jak zastapic zeba trzonowego tic-tac'iem. (Tak, pisze to nie wiedzac kompletnie jak Fabian gra)

Nie wiem jak interpretować ten tekst. Testujemy, czy już go podpisali?

Wiadomo, że Smuda nie lubi silnych charakterów. Ciekawe co zrobi z Małeckim i Arkiem Głowackim?

Budujemy team na środek I ligi.

kpn 18.06.2013 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1318426)
Nie wiem jak interpretować ten tekst. Testujemy, czy już go podpisali?

Wiadomo, że Smuda nie lubi silnych charakterów. Ciekawe co zrobi z Małeckim i Arkiem Głowackim?

Budujemy team na środek I ligi.

Smuda z Głową jakoś się dogadywał, czasami faktycznie miał do Arka pretensje, ale ogolnie żyli w zgodzie, bez konfliktowo. Gorzej z Małym niestety może byc.

wolfy 18.06.2013 14:46

Będziecie jeszcze Kulawika przepraszać.
Wspomnicie moje słowa.

piter116 18.06.2013 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1318389)
:lol:

Ale .......isz głupoty....

Możesz jaśniej? Nie jest skompromitowany? Czy może hierarchia Ci nie pasuje?

Poza tym, spasuj trochę. Nie jesteś na forum parchatych żeby obrażać co drugiego użytkownika. Widzę, że sprawia Ci to niesamowitą przyjemność, spełniasz się w tym w jakiś sposób?

BiałaGwiazda 18.06.2013 15:14

Przypomne że Błaszczykowski również przychodził z 4 ligi. :P a przynajmniej młody jest,nie jak ten De Guzman z Ratyzbony. Nie czarujmy się,kasy nie ma w klubie więc zostaje nam się wzmacniac takimi zawodnikami. Tak już jest od paru dobrych sezonów i się to pewnie nie zmieni..

kane 18.06.2013 15:25

Fajnie, że 46% wg ankiety wierzy w Smudę :) Nie wiem jakie logiczne przesłanki ku takiej wierze skłaniają, ale może nie każdy rozsądkiem się kieruje, chciałbym tak czasem wyłączyć myślenie :)

Ajax 18.06.2013 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kane (Post 1318469)
Fajnie, że 46% wg ankiety wierzy w Smudę :) Nie wiem jakie logiczne przesłanki ku takiej wierze skłaniają, ale może nie każdy rozsądkiem się kieruje, chciałbym tak czasem wyłączyć myślenie :)

Kibic jest jak żona alkoholika. Nieważne jak jest źle najważniejsza jest niczym nie poparta nadzieja, że będzie lepiej...

kane 18.06.2013 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1318470)
Kibic jest jak żona alkoholika. Nieważne jak jest źle najważniejsza jest niczym nie poparta nadzieja, że będzie lepiej...

Aha czyli coś w stylu nieważne z kim gramy, nieważne jaki poziom prezentujemy, przed meczem zawsze 5-0 dla Wisły ;) mnie to zawsze śmieszy ale może nie jestem kibicem :) Ciekawe czy jakby mieli swoją kasę postawić, to też nadzieja ponad rozsądkiem, czy tylko wtedy gdy to nic nie kosztuje.

Ajax 18.06.2013 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kane (Post 1318481)
Aha czyli coś w stylu nieważne z kim gramy, nieważne jaki poziom prezentujemy, przed meczem zawsze 5-0 dla Wisły ;) mnie to zawsze śmieszy ale może nie jestem kibicem :) Ciekawe czy jakby mieli swoją kasę postawić, to też nadzieja ponad rozsądkiem, czy tylko wtedy gdy to nic nie kosztuje.

Nie do końca rozumiesz:P Przecież żona alkoholika też mu nie chce dawać swoich pieniędzy:)

Sialalalala 18.06.2013 16:28

Kulawika nikt przepraszac nie będzie bo nie ma za co zrobił swoje i jego czas w Wiśle minął ewidentnie pod każdym względem.

A co do (ewentualnego) transferu 21 letniego niemca nie ma co rozpaczać, nawet jak załatwiany po znajomościach (jak Błaszczykowski!) to z 4 ligi z Magdeburga ani drogi nie będzie ani duzego kontraktu nie będzie chciał tymbardziej pewnie nie ma zjebanego menadżera, więc same plusy.

Elefant 18.06.2013 16:37

Pisałem już, ale powtórze jeszcze raz.

Dla Smudy to ostatni kontrakt życia. Nie ma żadnego bata, żadnej marchewki.

Choćby w trzy lata spuścił nas do trzeciej ligi to i tak nic to nie zmieni w jego życiu. Jak go BC wywali to kase i tak zgarnie. Z głodu nie umrze. Opinie ma najgorszą z możliwych.

To czym się bedzie przejmował. Co najwyżej powie, że kibice są złośliwi i go nie rozumieją.

Pozostaje nadzieja, że mu się uda.

Sialalalala 18.06.2013 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1318494)

Choćby w trzy lata spuścił nas do trzeciej ligi to i tak nic to nie zmieni w jego życiu. Jak go BC wywali to kase i tak zgarnie. Z głodu nie umrze. Opinie ma najgorszą z możliwych.

To czym się bedzie przejmował. Co najwyżej powie, że kibice są złośliwi i go nie rozumieją.

to nie kumam po co to powtarzasz skoro wiesz, że to są brednie ?

Savik 18.06.2013 16:58

Cytat:

To co napisał Elefant jest bardzo ważne!!
Smude wali to co będzie - a nas nie, niestety mamy (przynajmniej wiekszość) świadomość, że po Smudzie nie będzie już kolejnego zrywu Cupiała - tylko będzie wegetacja całkowita.
Dlatego teraz czy to się komuś podoba czy nie powinniśmy wykazać się naszym przywiązaniem do Wisły - bo wartość klubu to nie tylko piłkarze, ale przede wszystkim Kibice i atmosfera na stadionie. Jeżeli to będzie - to nawet pomimo słabych wyników, znajdzie się sponsor, a może i inwestor. Może znajdzie się chętny na nazwę Stadionu, tylko nie wtedy jak trybuny będą świecić pustkami....
Wisła to My, i teraz - w tym trudnym momencie najgorsze co możemy zrobić to się od niej odwrócić, akcje typu obrażę się i nie wydam ani złotówki - to jest dziecinada i szkodzi tylko klubowi. Bednarza i Smudę to wali czy chodzimy na mecze czy nie - oni i tak będę mieli zapłacone - jak nie po dobroci, to pod przymusem prawnym - na pewno ich prawnicy o to zadbali.
Więc teraz hasło wszyscy na Stadion - powinno być przewodnie, nie sztuką jest pokazywać się na trybunie jak idzie dobrze tylko jak idzie źle !!

arti 18.06.2013 18:31

Cytat:

Moim zdaniem raczej powie, że był skład leniwego drewna i nie było pieniędzy na nowych i nic się nie dało zrobić... Co niestety na jedno wychodzi.
@ Savik
BC & JB & FS i kto tam jeszcze będą grali w ch.ja i śmiali się ze mnie i mnie podobnych, a ja będę przychodził do nich z moją ciężko zarobioną kasą w zębach, a skutkiem będzie to że będą dalej rośli jak pączki w maśle...
Przyznam że mam coraz bardziej mieszane uczucia na ten temat.
Ale oczywiście okienko nawet się jeszcze nie zaczęło. Może jeszcze ściągną paru konkretnych gości do 11. Jest jeszcze czas pomarzyć.

DeadOrAlive 18.06.2013 18:58

Przed chwilą wróciłem z treningu Wisły. Poszedłem tam z braku laku, przerwy w sesji i zwyczajnego podku*wienia faktem, że w karygodny sposób pozbyto się z naszej drużyny, jednej z ostatnich osób trzymających poziom za pysk w szatni, czyli Radka Sobolewskiego. Przyszedłem na trening, patrzę. Kadra podzielona na dwa zespoły, w pierwszym żelazna jedenastka z ostatniego sezonu, a w drugim SAMA ME + JUNIORKI. Przeraził mnie ten fakt, a w głowie od razu miałem tekst Smudy, że on potrzebuje tylko 16 zawodników. Po kilkunastu minutach przyszedł Łysy z Ochalikiem, prześmiewcze dzień dobry państwu w naszą stronę, a mnie po prostu ślina na język cisnęła bardzo obraźliwe słowa, w kierunku pana pozbawionego owłosienia, ale kultura wymagała się powstrzymać.
Co dobrego zauważyłem. Smuda uczy chłopaków gry na 1-2 kontakty, po ziemi. Uczy ich wysokiego pressingu, co naprawdę fajnie wygląda, kładzie nacisk na podłączanie się bocznych obrońców do akcji.
Tak poza tym, to potrzebujemy NA GWAŁT napastnik, bo niestety ale Boguski nim nie był i nigdy nie będzie. Sarki zjada wszystkich na trening w przedbiegach. Sobol był tak wku*wiony, ze nawet nie został na odprawe po treningu, tylko od razu poleciał do szatni. Poza tym, muszę was uspokoić, Smuda umie mówić po angielsku i po polsku dosyć poprawnie, a osobą z którą rozmawiał najczęściej na treningu, poza asystentem był Patryk...
Nie było nowego ziomeczka po południu, tego z Niemiec. Co dalej ? Potrzebujemy 10 wzmocnień, albo to wszystko spalić i w piz*u zaorać i zacząć grać MESĄ. Amen...

Ogryzek 18.06.2013 19:07

DeadOrAlive
W pełni cię rozumiem (spalić zaorać) ale lepiej wrzucić na luz. Denerwować się zawsze będziemy mieć czas. Ja co najwyżej śmieje się z tej całej sytuacji bo szkoda psuć sobie teraz nerwów. A może za te kilka tygodni coś się poprawi? (tak jestem niepoprawnym optymistą). Może kogoś przyzwoitego pozyskamy? Teraz to tylko ciśnienie może skoczyć jak się czyta kolejne newsy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl