Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

Aero 13.07.2011 10:36

będzie grał.

Kibic1928 13.07.2011 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez frg (Post 1125506)
Mam takie pytanie:
Czy rozstawienie danej drużyny przesądza o tym gdzie graja pierwszy mecz? Jeżeli drużyna jest rozstawiona to zawsze rewanż gra u siebie czy jest to losowane / ustalane?

Z góry dziękuje za odpowiedz.

Nie, to czy dana drużyna będzie gospodarzem zależy od tego która z kulek w koszyku ( są 2 ) wylosowana zostanie pierwsza.

tedi100 13.07.2011 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1125504)
Nie wiecie czy Nathan Junior będzie grał czy nadal się testuje ??

Podobno wielka euforia w Rydze bo wrócił na mecz z Wisłą...

fcb4 13.07.2011 11:36

Nie no panowie z Karabachem przegraliśmy bo mieliśmy 12-13 zawodników rozsypka ogolna z Levadią bo zawodnicy za poźno przygotowania zaczeli a teraz nie ma innej opcji roztrzelac ich dzisiaj napewno tak będzie jestem tego pewny.Bardziej boję się o III rudne z tą nasza obrona niestety.

yarow 13.07.2011 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedi100 (Post 1125514)

Eee tam znowu w Rydze ;)
Tam się raczej piłką kopaną nie interesują. W Skonto po prostu się cieszą, że wrócił do nich cień nadziei :P

------
reflink:

http://TypowanieWynikow.pl

Grzadq 13.07.2011 12:07

Adrenalinka rośnie ;) 7 h i zobaczymy pi razy drzwi na co możemy liczyć w tym pucharowym sezonie.

River 13.07.2011 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1125569)
A pamiętasz jak Amika zaczeła tamten sezon w pucharach a jak skończyła?

O maly wlos a zaliczyliby katastrofe z Azeram. Choc odpasc z Interem to nie wstyd:D

Tez zalecalbym ostroznosc. Ten jeden dzisiejszy mecz nie odpowie na pytanie na co stac Wisle w pucharach w tym roku. Rywal jest zbyt malo klasowy by wyciagac daleko idace wnioski. Bedzie mozna jedynie ocenic czy fizycznie i motorycznie zawodnicy sa dobrze przygotowani. Poziom druzyny, umiejetnosci itd zacznie weryfikowac III runda, w ktorej mam nadzieje, ze sie znajdziemy.

1q2 13.07.2011 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crate digger (Post 1125435)
Aż jestem ciekawy na jakiej podstawie oni te kursy "obliczają"? Na podstawie nastrojów? :D Może absencja Kirma (czołowego strzelca i zawodnika drużyny w poprzednim sezonie) ma na to jakiś wpływ.

Mam nadzieję że nie siedza na tym forum, bo wówczas kursy byłyby po 2,50 :D

Obliczany jest tylko początkowy kurs jaki wypuszcza się - mają od tego an analityków którzy w tym siedzą.Późniejsze zmiany to już tylko efekt obstawiania przez graczy, czyli stawianej kasy na poszczególne rozstrzygnięcia.
Jak kurs na Wisłę skoczył w górę ,znaczy to tylko tyle że ludzie stawiali na Skonto:>Oczywiście nie wszyscy i nie większość ale jednak takie sumy poszły że buk zdecydował się podwyższyć trochę kurs na Wisłe

A co do meczu to - ten (dwu)mecz musimy wygrać!
Natomiast jak by miał obstawiać przebieg dzisiejszej potyczki to bardziej stawiam na ciężki bój niż łatwą wygraną, stawiam też na to że w temacie po meczu będzie tu wrzało;)

Tenzen 13.07.2011 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1125504)
Nie wiecie czy Nathan Junior będzie grał czy nadal się testuje ??

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedi100 (Post 1125514)

Ale pojechali ;) A na stronie Dynama Moskwa już jest jako ich zawodnik:
translator: http://translate.google.pl/translate...o%26lang%3Drus
rus: http://www.fcdinamo.ru/players.php?i...=info&lang=rus

blanco 13.07.2011 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1125573)
stawiam też na to że w temacie po meczu będzie tu wrzało;)

Obyś się mylił , choć to bardzo prawdopodobne. Wg mnie obejrzymy wyrównany mecz z nierozstrzygniętym rezultatem, co wywoła istną burzę.

River 13.07.2011 13:07

Wiadomo jak bedzie.

Wygramy dwoma-trzema bramkami - euforia, "lejemy wszystkich, w lidze beda pogromy, LM nasza itd".
Zremisujemy - "remis z takimi cieniasami:/", "z taka gra nie mamy czego szukac w LM", "nie spisali sie", "druga Levadia", "Lamey won (tak dla zasady)"
Przegramy - olaboga! "Maaskant won", "Stan kogos ty nam sprowadzil", "co za pseudokopacze, Lamey won" i oczywiscie niesmiertelne "Cupial sprzedaje Wisle":rotfl:

Bez wzgledu na wynik bedzie sie dzialo:D

Teqcontroller 13.07.2011 13:08

Dopiero co wstałem , i pierwsze co poczułem to mega andrenalina , jestem tak pobudzony tym meczem że....

Nie wiem czego się mam spodziewać po tym meczu , ale jedno musi być wygrana ! UK z Wisłą !

Ajax 13.07.2011 13:23

A jak wygramy to napiszę że Cupiał sprzedaj Wisłę i Lamey won bo dziwnie się będzie czytało forum bez malkontenctwa :D

Jeszcze 6 godzin do meczu zaraz oszaleje w tej pracy:)

Lechista69 13.07.2011 13:43

O ktorej bedzie podany sklad Wisly ? Rozjedziemy Skonto... czuje moc ktora emanuje z Maskanta !

Typuje sklad

Pareiko - Lamey - Kew - Chavez - Pajic - Malecki - Sobolewski - Wilk - Iliev - Melikson - Genkov

matkur 13.07.2011 13:51

to nie jest tylko mecz o Ligę Mistrzów ale również o honor , który został utracony w poprzednich latach. Naprzód WISŁO!

saklak1906 13.07.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1125593)
Dopiero co wstałem , i pierwsze co poczułem to mega andrenalina , jestem tak pobudzony tym meczem że....

Nie wiem czego się mam spodziewać po tym meczu , ale jedno musi być wygrana ! UK z Wisłą !

Nie jestes sam.

Ten szyderczy usmiech Litewskich i Lotewskich b..ow musi dzisiaj znikna raz na zawsza i ich Polskich kompanow rodem z wiosek okolo Poznanskich.Bo juz z nimi wytrzymac nie moglem a ze jestem sam to mam lekko przeje..e ale daje rade

rav 13.07.2011 14:25

Do komentowania meczu i wyrażania swoich emocji z nim związanych zapraszam TUTAJ>>

...a zniechęcam w tym temacie.

Pablo84 13.07.2011 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1125592)
Wiadomo jak bedzie.

Wygramy dwoma-trzema bramkami - euforia, "lejemy wszystkich, w lidze beda pogromy, LM nasza itd".
Zremisujemy - "remis z takimi cieniasami:/", "z taka gra nie mamy czego szukac w LM", "nie spisali sie", "druga Levadia", "Lamey won (tak dla zasady)"
Przegramy - olaboga! "Maaskant won", "Stan kogos ty nam sprowadzil", "co za pseudokopacze, Lamey won" i oczywiscie niesmiertelne "Cupial sprzedaje Wisle":rotfl:

Bez wzgledu na wynik bedzie sie dzialo:D

Tak czy siak napewno bedzie śmiesznie.Ja nie ukrywam, że lubię tu wchodzic jak małolaty i wieczni malkontenci podcinają sobie forumowe żyły.Jest śmieszno zabawnie na forum.Bo klub wiadomo.Da sobie radę tak czy siak .

Teqcontroller 13.07.2011 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1125628)
Nie jestes sam.

Ten szyderczy usmiech Litewskich i Lotewskich b..ow musi dzisiaj znikna raz na zawsza i ich Polskich kompanow rodem z wiosek okolo Poznanskich.Bo juz z nimi wytrzymac nie moglem a ze jestem sam to mam lekko przeje..e ale daje rade

Ja się tym nie przejmuje , bo jak bym miał , to bym się już pociął :evil:
Koniec tego wstydu , nasza kochana drużyna musi pokazać jaja , dziś i za tydzień , ja głęboko wierzę , i nie dopuszczam żadnej złej myśli. Będzie dobrze panowie :D

CH. 13.07.2011 15:09

Cupiał jednak nie zdecydował się na przylot do Rygi, koncówke słuchałem ale zdaje się że sam Cupiał tak to sobie właśnie tłumaczył zdając sobie sprawę że gdy jest na wyjezdzie to..

;)

brylant17 13.07.2011 15:21

Jeszcze 4 godziny i 10 min nie wytrzymam już :D nosi mnie

Proud 13.07.2011 15:27

Spokojnie.

Dajcie sobie na luz, bo potem może być jeszcze większe rozczarowanie.

Ja uważam, że jak zagramy z takim samym zacięciem jak Łotysze, i jeśli będziemy tak samo wyglądać kondycyjnie to powinno być dobrze. Czyli nie przegramy.

A u siebie, mam nadzieję, że trybuny zrobią swoje.

Oczywiscie nie pogniewam się na zwycięstwo ;)

Genkov 13.07.2011 16:11

Ale wam zazdroszcze mi niestety niebędzie dane oglądać meczu w pracy będe:/

Wojtas 13.07.2011 16:15

Spokojnie panowie ,nasi sa zmobilizowani ,słowa Sobola to podkreślają.

Mysle ze bedzie ciekawy mecz,bo tamci napewno u siebie nie zagraja ultra defensywanie.My musimy spokojnie dazyc do strzelenia bramki,bez nerwów .Jestem ciekaw wystepu nowych,zwlaszcza Ilieva no i calego bloku obronnego.

Nawet remis nie bedzie zadna tragedia ,w perspektywnie gry w piekiełku na R22.

1q2 13.07.2011 16:26

Ja bym tam chciał by siedli na nich od 1 minuty jak Rapid na nas:>.Żadna macanka, badanie się itp
Z szacunkiem do rywala ale bez żadnej bojaźni.Najgorsze co by mogło być to jakaś asekuracyjna gra na remis - gdzie remis nie będzie złym wynikiem ale oni muszą zagrać o pełną pulę

Wiadomo, pierwszy mecze od prawie 2 miesięcy, cudów nie ma się co spodziewać ale dominacja na boisku powinna być widoczna i to nie dominacja polegająca jedynie na większym posiadaniu piłki ale na niedaniu rywalowi oddechu gdy ten będzie przy piłce, jak i stwarzaniu zagrożenia pod jego bramką.

Na papierze prosta sprawa, szczególnie jak piwo się chłodzi;).W rzeczywistości pewnie będzie trudniej ale liczę na odważną i ostrą grę z naszej strony.

sayek89 13.07.2011 16:41

Ja rozumiem poprzednie porażki ze słabszymi drużynami.. ale Wiślak nie może się obawiać i modlić się aby nasza Wisła , nie przegrała... Wygramy i tyle... Respect ok rozumiem, ale trzeba znać też swoją wartość.. a tu My jesteśmy od Łotyszy lepsi zdecydowanie..

Glazik 13.07.2011 16:51

Panowie nie robcie sobie jaj...
Tylko WYGRANA!!
Nie zachowujcie sie jak ci*ty..
Jestesmy lepsi i to wygramy bez lamentu.

Lukasz 13.07.2011 16:54

Cokolwiek nie zrobią, muszą się pokazać z dobrej strony, udowodnić swoja formę na boisku. Dla nas to będzie test na ile ta drużyna jest gotowa do walki w pucharach. Jest tyle prawdopodobnych scenariuszy ze nie odważę się wytypować wyniku przed meczem. IMHO w kontekście naszych dalszych planów ważniejsza będzie gra niż wynik. W przypadku dobrej gry i słabego wyniku jest szansa na nadgonienie rezultatu w Krakowie. Jak skwasimy mecz w fatalnym stylu to nie będziemy mieć podstaw do bycia optymistami czy faworytami w rewanżu.

Cytując cytat klasyków który przynosi szczęście: 'najważniejsze będą strzały z dystansu'.

arrosmay 13.07.2011 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1125656)
Cupiał jednak nie zdecydował się na przylot do Rygi, koncówke słuchałem ale zdaje się że sam Cupiał tak to sobie właśnie tłumaczył zdając sobie sprawę że gdy jest na wyjezdzie to..

;)

Źle zrozumiałeś :)
Po prostu Boguś jest przesądny i nie lata samolotami trzynastego :)

Marszałek 13.07.2011 17:37

Pełen obaw będę śledzić to spotkanie. Obstawiam 60 do 40 na naszą korzyść. Niepewnością napawa słaba defensywa, chociaż na papierze powinno być ok. Jeśli Łotysze będą grać "autobus i długa" to może być różnie. Jak wyjdą inaczej nastawieni, będą chcieli pograć w piłkę to są w naszym zasięgu. Nawet możemy ich rozjechać. Jak to mówią, trzeba dobrze napocząć.....

serek.c2 13.07.2011 17:55

A ja jakoś dziwnie spokojny jestem, liczę na gładkie dwa, trzy do zera na naszą korzyść.

buczo1985 13.07.2011 17:57

Nasi już tyle pucharowych wtop zaliczyli, że w świadomości zawodników powinno być zakorzenione gryzienie trawy. Można przegrać pechowo, ale jeśli zobaczę brak zaangażowania to z pewnością poczuję uraz do piłkarzy. Piszę tak bo jestem urodzonym pesymistą i ciężko jest mi się zmienić.
Trzymam kciuki zatem, aby trener dobrze przygotował drużynę, a piłkarze pokazali, że nie są tylko lepsi na papierze, ale przede wszystkim na boisku. Życzyłbym sobie 2 bramkowej zaliczki przed rewanżem w Krakowie, który notabene powinien być sportowym piknikiem i kropką nad i przed kolejną rundą.

A jak będzie? Niedługo się przekonamy.

szprotson 13.07.2011 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1125752)
Są w zasięgu podopiecznych Roberta Maaskanta? no to troszkę mnie uspokoiliście.

PS: Bramkarz Skonto, który zagra przeciwko piłkarzom Wisły inkasuje 500 zł miesięcznie?

ale my jesteśmy głupki

przecież polską tradycją trzeby było chłopu dać 2 klocki i mecz bez nerwów by był!

element 13.07.2011 18:01

Są w zasięgu podopiecznych Roberta Maaskanta? no to troszkę mnie uspokoiliście.

PS: Bramkarz Skonto, który zagra przeciwko piłkarzom Wisły inkasuje 500 zł miesięcznie? Dobrze że ma opcję założenia rękawic bramkarskich. Przynajmniej nie będzie rzucać się w oczy smar na jego dłoniach po skończonej na kilka minut przed meczem pracy w serwisie samochodowym.

Lukasz 13.07.2011 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1125754)
....
PS: Bramkarz Skonto, który zagra przeciwko piłkarzom Wisły inkasuje 500 zł miesięcznie? Dobrze że ma opcję założenia rękawic bramkarskich.....

OT:
Jak zarabiam 2x tyle co ten bramkarz to oznacza iż jestem 2x lepszym bramkarzem niż on?
Dodam że nigdy nie stałem na bramce i mam 170 cm wzrostu.

:)

Glazik 13.07.2011 18:17

panowie luzujcie...
http://www.youtube.com/watch?v=82NUdWCWHYE
WISLA!!!!co??? 5-0 :D

Kryniu 13.07.2011 18:22

nerwy nerwy i jeszcze raz nerwy. Na mecz który czekałem cały rok została godzina i już powoli nosi mnie jak przed najgorszym egzaminem. Mam nadzieję że nasi szybko strzelą i nie zrobią nam horroru bo nie wiem czy wytrzymałbym takie napięcie. Dzisiaj ustanowić wynik i za tydzień dokonać formalności.:) PS. Co sądzicie aby zamknąć forum na czas meczu. Na wielu forach zaczynają tak robić i możemy uniknąć niepotrzebnych wypowiedzi. Po meczu kiedy będzie wszystko jasne otworzyć forum i na spokojnie kto ma co do powiedzenia napisać.

element 13.07.2011 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1125757)
OT:
Jak zarabiam 2x tyle co ten bramkarz to oznacza iż jestem 2x lepszym bramkarzem niż on?
Dodam że nigdy nie stałem na bramce i mam 170 cm wzrostu.

:)

To oznacza tyle ze bramkarski strój przywdziewa wtedy kiedy nie starcza mu kasy z wyuczonego zawodu, jako piekarz, mechanik czy elektryk.

I tyle że sam Kew Jaliens ma bogatsza karierę i zdobyte umiejętności niż cały zespół Skonto grający w lidze gdzie największy wymiatacz w historii i jej gwiazda niejaki Nathan Junior nie może przejść testów w Rosji i dołączyć do rezerw Dynama Moskwa.
Ale szansę są. Podopieczni Maaskanta mogą powalczyć. Ciągle na forum było powtarzane że z Maaskantem wtopa nie grozi. Byłby Skorża czy ktoś inny to nawet nie byłoby po co jechać do Rygi bo wynik z góry byłby wiadomy. I o tyle mnie uspokoiliście.

Arronax 13.07.2011 18:32

Po prostu trzeba wygrać. Aż tyle i tylko tyle. Pomni doświadczeń z lat ubiegłych zwyciężymy :) .

Lechista69 13.07.2011 18:43

Ha trafilem sklad !

--------Pareiko----------
Lamey-Kew-Chavez-Pajic
----Wilk-------SObol-------
Malecki-Melikson-Iliev---
-------Genkov-------------

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl