Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Transfery Polska (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6778)

Kołek 06.07.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 929462)
To, że Amika sprzedaje Stilica to mały pikuś. Semir wyraźnie obniżył loty i jego odejście nie będzie aż tak wielkim osłabieniem.

Ich problem polega na tym, że:
1. stracili jedynego dobrego napastnika
2. najlepszy skrzydłowy zbiera się psychicznie po niedoszłym transferze do PAO
3. nadal mają 12-13 zawodników zdolnych do sensownej gry w europejskich pucharach

Ja jestem zszokowany, że w sytuacji gdy mają realną szansę na awans do LM nikogo nie kupują. Przyszedł weteran Wichniarek i niskobudżetowy Kiełb, próbowali Sobiecha z Sadlokiem, Smolarka - nikogo sensownego nie udało się pozyskać.

Z tą kadrą potrzebują cudu by awansować do LM - nawet w przypadku szczęśliwego losowania.

Pisze tak jakby Wisła sie strasznie wzmacniala przez LM, niestety to jest bolaczka naszej polksiej pilki...
Nie masz czy sie szokowac, tak jest co roku

emj10 06.07.2010 22:15

Na chwilę obecną najciekawiej wyglądają transfery Legii, Śląska i Zagłębia. Na pewno nie wszystkie z nich wypalą, ale wydaje mi się że znajdziemy w lidze następcę Micanskiego, czy Glika.

Ciężko oceniać po pierwszych meczach Legii nowe nabytki, ale zdecydowanie wyróżnia się Vrdoljak, który przypomina młodszego Sobola, równie twardego i nieustępliwego, z atomowym strzałem i może nawet ciut lepszym przeglądem pola. Drugim odkryciem może być oczywiście Manu, który swoją motoryką bije na głowę nażelowaną Rybcię, czy nawet Szałacha a obrońców może mijać jak tyczki. Sparingi sparingami, a jak będzie w lidze zobaczymy dopiero za trochę ponad miesiąc.

murray 06.07.2010 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kołek (Post 929493)
Pisze tak jakby Wisła sie strasznie wzmacniala przez LM, niestety to jest bolaczka naszej polksiej pilki...
Nie masz czy sie szokowac, tak jest co roku

Problem jest taki, że były otwarte deklaracje z Bułgarskiej, że będą transfery na miarę LM. Czuli, że teraz oni dostali złoty róg i chcieli się wykazać. Jak widać na załączonym obrazku, dosyć słabo im to idzie.
Jakoś specjalnie nie interesuję się drogą Pyrlandii do bram futbolowego raju, ale mogą mieć kłopoty już od samego początku. Mają trudny wyjazd do Baku z drużyną o dosyć sporych aspiracjach.

jabadabaryba 06.07.2010 22:17

http://sport.wp.pl/kat,1715,title,Gl...wiadomosc.html

Marszałek 07.07.2010 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 929488)
.
Legii można pozazdrościć Manu. Reszty - nie mam zielonego pojęcia.
No i ciekawy ten argentyńczyk w Śląsku...

Jak dobry będzie ten Manu to i tak nic z niego nie będzie. Zaraz się wtopi w ligową codzienność i zaniży loty. Góra sezon.Albo zobaczy,że jest lepszy o klasę od wszystkich i zacznie olewać sprawę w ogóle.

Argentyńczyk bardzo ciekawy. A to z racj tego,że imię córki ma na koszulce. Nie oszukujemy się gigant to to nie jest żaden.

Zadziwia zachowanie Amiki,jak dla mnie sytuacja ich przerosła. No chyba,że planują kupić samograjów,tacy chodzą za 1 - 2 mln euro,oczywiście gaży. Wolnych z karta na ręku takich gości jest trochę. Miał przyjść ten Radionov czy jak mu tam i też cisza. Stilić jak odejdzie to wg mnie jest to najmniejsza strata. W ogóle jak na "najbardziej profesjonalny klub w Polsce"to cieniuto.

Pan Jotka 07.07.2010 10:26

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,81..._Warszawa.html GKS Bełchatów to przykład piłkarskiej prowincji. Któryś to zawodnik ma ten sam problem. Nie chca 200000 euro a za pół roku dostana wielkie G. Kto tym rządzi???

MCX 07.07.2010 10:53

http://www.sport.pl/pilka/1,96012,81...z_Palermo.html

Glik jutro oficjalnie w Palermo.

Marszałek 07.07.2010 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 929649)

Kupili chłopa na próbę a nuż się sprawdzi. Bogaty klub może sobie pozwolić na taki rozrzut. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Co do GKS-u. Ludzie tam nie ogarniają rzeczywistości i tyle. A Wojciechowski ewidentnie psuje rynek,przepłaca marnych kopaczy. Tylko żeby się nei zdziwił,że będzie miał dość dużą rozbieżność pomiędzy wydatkami a rezultatami.

mitmichael 07.07.2010 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 929497)
Na chwilę obecną najciekawiej wyglądają transfery Legii, Śląska i Zagłębia.

Zapomniałes o Polonii Warszawa, ktora własnie sfinalizowała transfer Dawida Nowaka z GKS-u. Pan Wojciechowski wysoko mierzy w tym sezonie - moze byc ciekawie w meczu z ich druzyna. Z nowych nabytkow Legii na mnie osobiscie robi tylko wrazenie ManU. Do jutra jest termin zglaszania zawodnikow, ktorzy zagraja w LE - mam nadzieje, ze Wisła jeszcze kogos kupi - obroncy na szybko poszukiwani.

szczepanwislak 07.07.2010 12:50

Nowak podpisał kontrakt na 3 lata , będzie zarabiał 380 tys. brutto rocznie. Nie wiadomo tylko, czy zmieni barwy w tym, czy następnym okienku transferowym, bo Bełchatów nadal nie chce przyjąć oferty warszawskiego klubu i puścić zawodnika pół roku przed wygaśnięciem kontraktu.
Kolejnym ciekawym transferem jest pozyskania przez ŁKS Mięciela , a już prawie ten zawodnik był w beniaminku 1 ligi Ruchu Radzionków. Z kolei z ŁKS-u odchodzi Robert Sierant , z którym klub rozwiązał umowę.

kreseq 07.07.2010 13:09

Przeplacony Nowak, ktory bal sie przyjsc do Legii bo by musial walczyc o 1 sklad i nie wiadomo czy by gral, wyladowal w Polonii...znakomicie. Nie dosc ze czlowiek szklanka, to jeszcze bojazliwa dupa :D

Widze ze tutaj juz znawcy wiedza ze Manu obnizy loty i ogolnie bedzie do niczego :D Prosze Was... Po pierwsze jeszcze nie wiemy jak sie bedzie prezentowal w meczach o punkty, dodatkowo wielu nie obnizalo poziomu wiec i on nie musi. Oczywiscie gdyby przyszedl do Wisly to by tego poziomu nie obnizyl :D
Vrdoljak to moim zdaniem ciekawszy zawodnik w tej chwili, bo i pozycje ma newralgiczna jesli chodzi o Legie.

Mieciel w LKS to dobry pomysl, Jesli zakonczy sezon z takimi statystykami jak w sezonie gdy gral w LKS to bedzie dobrze.

Glik jak wiadomo bedzie wypozyczony jak tylko podpisze kontrakt. Dobry ruch i dla klubu i dla zawodnika.

Mateuusz 07.07.2010 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 929738)
Przeplacony Nowak, ktory bal sie przyjsc do Legii bo by musial walczyc o 1 sklad i nie wiadomo czy by gral, wyladowal w Polonii...znakomicie. Nie dosc ze czlowiek szklanka, to jeszcze bojazliwa dupa :D

Widze ze tutaj juz znawcy wiedza ze Manu obnizy loty i ogolnie bedzie do niczego :D Prosze Was... Po pierwsze jeszcze nie wiemy jak sie bedzie prezentowal w meczach o punkty, dodatkowo wielu nie obnizalo poziomu wiec i on nie musi. Oczywiscie gdyby przyszedl do Wisly to by tego poziomu nie obnizyl :D
Vrdoljak to moim zdaniem ciekawszy zawodnik w tej chwili, bo i pozycje ma newralgiczna jesli chodzi o Legie.

Mieciel w LKS to dobry pomysl, Jesli zakonczy sezon z takimi statystykami jak w sezonie gdy gral w LKS to bedzie dobrze.

Glik jak wiadomo bedzie wypozyczony jak tylko podpisze kontrakt. Dobry ruch i dla klubu i dla zawodnika.

Kirm jak do nas przychodzil tez byl bardzo dobry, a poprzez gre w naszej Ekstraklasie poziom obnizyl. wiec to nie ma znaczenia do jakiego klubu sie przechodzi lecz poziom naszej pilki kopanej.

szczepanwislak 07.07.2010 13:39

No ruch na pewno dobry , klub zarobi potrzebne pieniądze , piłkarz nabierze cennego doświadczenia. Ale wątpię aby przebił się tam do podstawowej 11 . Chociaż jak to zrobi to nie zdziwię się za bardzo , wszak Glik ma zastąpić we włoskim klubie znanego z występów na mundialu Duńczyka Simona Kjaera, który przenosi się do Tottenhamu Hotspur. Czas pokaże na co stać polskiego piłkarza w silnej lidze włoskiej

Ogryzek 07.07.2010 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateuusz (Post 929751)
Kirm jak do nas przychodzil tez byl bardzo dobry, a poprzez gre w naszej Ekstraklasie poziom obnizyl. wiec to nie ma znaczenia do jakiego klubu sie przechodzi lecz poziom naszej pilki kopanej.

Marcelo dla odmiany jak przychodził do naszej ligi popełniał błędy w obronie po czym się wyrobił i będzie miał szansę kontynuować grę w PSV odchodząc za dobre pieniądze.

Jak piłkarz jest dobry to sobie poradzi, jak jest słaby (Kirm) to zawsze znajdzie się wymówka dlaczego kiepsko gra. Jak nie Małecki z Brożkiem to poziom ligi.

AYALA 07.07.2010 13:52

co tu dużo mówic Warszawa to najbogatsze miasto w Polsce co widac po transferach Legii i Polonii Warszawa.Firmy najlepiej prosperują w Stolicy.Mają kasy jak lodu jedni i drudzy

zim zum 07.07.2010 14:00

http://www.90minut.pl/news/128/news1...Tshibamby.html

Krissu 07.07.2010 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 929766)
co tu dużo mówic Mazowsze to najbogatszy region w Polsce co widac po transferach Legii i Polonii Warszawa.Firmy najlepiej prosperują w Stolicy.Mają kasy jak lodu jedni i drudzy

Raczej Warszawa to najbogatsze miasto w Polsce. Były projekty, żeby wyodrębnić Warszawę z Mazowsza. Wtedy to województwo z najbogatszego stałoby się jednym z biedniejszych.

kreseq 07.07.2010 14:04

Z tymi najbogatszymi miastami to bym nie przesadzal. Tak czy siak miasto jest zle bo albo kradniemy z calego kraju dochody, albo za duzo ludzi i halas+brud... Wszystko ma swoje plusy i minusy. Miasto moze byc mniej bogate, liczy sie ilosc potencjalnych kibicow.
Walter pakuje kase bo musi jesli chce zapelnic stadion. Wojciechowski niedlugo przekroczy jakiekolwiek normy jesli chodzi o kominy placowe. Obaj widac bawia sie jak w FM ale watpie by to dobrze sie skonczylo.

Nie wiem co oni tak sie uparli na Czibambe...To taki mini Czini wiec po co nam takich 2 w skladzie ;) ?

emj10 07.07.2010 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 929703)
Zapomniałes o Polonii Warszawa, ktora własnie sfinalizowała transfer Dawida Nowaka z GKS-u. Pan Wojciechowski wysoko mierzy w tym sezonie - moze byc ciekawie w meczu z ich druzyna. Z nowych nabytkow Legii na mnie osobiscie robi tylko wrazenie ManU. Do jutra jest termin zglaszania zawodnikow, ktorzy zagraja w LE - mam nadzieje, ze Wisła jeszcze kogos kupi - obroncy na szybko poszukiwani.

Celowo zapomniałem. Wojciechowski już jedną dobrą drużynę rozwalił, czyli Groclin. Obecnie w biały dzień rozkrada kolejną i znowu potencjał tych przeciętnych zawodników starczy tylko na miejsca 4-8, a za rok będzie znowu walka o utrzymanie. Jeszcze kilka tygodni temu pisałem, że tymi transferami może zbudować 4-tą siłę w lidze, ale chyba się przeliczyłem i powstaje DiscoPoloBot.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 929780)
Nie wiem co oni tak sie uparli na Czibambe...To taki mini Czini wiec po co nam takich 2 w skladzie ;) ?

Chini od prawie roku się leczy i nic nie wskazuje, żeby mial formę na początek lipca.
Dong to jedna wielka niewiadoma, a nie wydaje mi się żeby Skorża mu ufał.
Mezenga jak wczoraj złapał lekką kontuzję to na forach już pisano o nędzy w napadzie.
Kucharczyk to chyba jednak melodia przyszłości.

Tak więc jeden Czi... więcej się przyda :)

szprotson 07.07.2010 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 929780)
.

raczej na trybunach ;]

Zreszta, teraz mozna na Was spokojnie mówic Legia Cudzoziemska....

kreseq 07.07.2010 16:06

Legia cudzoziemska i cale szczescie. Patrzac jak te nasze patalachy graja dochodze do wniosku ze do czasu profesjonalnego szkolenia mlodych graczy, profesjonalnego zaplecza i profesjonalnego podejscia kopaczy do zawodu nie ma co kupowac przeplacanych miernot.
Kogo mozna kupic w tej chwili z polskich dobrych zawodnikow nie przeplacajac ? Zadnego.
Do tego przepasc miedzy najlepszymi z ME a Ekstraklasa jest zbyt duza.
Raz na ruski rok zjawi sie taki Blaszczykowski czy Lewandowski...ale to za malo :) Wyjatki sa np taki Majewski czy Modelski ( szczegolnie ten 2 ). Ale oni wyjechali z Polski na cale szczescie :)

Z tego co wiem to Wy tez nie wzmacniacie sie rodzimymi zawodnikami :) Dobrze wiemy czemu :)

Watpie zeby Czibamba trafil na trybuny w tej chwili. Mamy zbyt duzo kontuzji i za duze luki jesli chodzi o nominalnych napastnikow.

Marszałek 07.07.2010 17:18

A co z Grzelakiem? Podziękowano mu rozwiązując kontrakt,czy sprzedano gdzieś?

emj10 07.07.2010 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 929896)
A co z Grzelakiem? Podziękowano mu rozwiązując kontrakt,czy sprzedano gdzieś?

Skorża chciał go zostawić, ale ten nie godził się na znaczne obniżenie wynagrodzenia. Kontrakt wygasł z końcem czerwca i jest obecnie wolnym zawodnikiem.

pawelwislak 07.07.2010 17:27

Bo jak można się wzmacniać takim próchnem przecież oni dostaną 200 tysięcy i już są królami na treningi zaraz przestaną chodzić i tylko się buntować na złotych górach leżeć dopóki nie zacznie się profesjonalne szkolenie dopóty transfery między polskimi klubami za kwoty miliona ojro są nierealnym wyrzucaniem pieniędzy w błoto bo co z tego że może się go uda pchnąć za 2 lata zagranicę wyciągając 3-4 miliony to "może się uda" jest tu słowem kluczem! Inna sprawa że tak naprawdę prawdziwych perełek trzeba szukać po 2-3 lidze bo tam nie dochodzi jeszcze do takiego nepotyzmu i grania za znajomości jak wyżej niestety cały czas zapadamy się w naszym bagienku...

Marszałek 07.07.2010 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 929900)
Skorża chciał go zostawić, ale ten nie godził się na znaczne obniżenie wynagrodzenia. Kontrakt wygasł z końcem czerwca i jest obecnie wolnym zawodnikiem.

Hmmm,wysoki,zdolny i nieskuteczny napastnik do wzięcia za darmo. A gość miał chwile chwały swego czasu kłując kilka razy trzeci garnitur reprezentacji Kataru. Strasznie słaby,aż dziw bierze,że ściągnięto go na Łazienkowską. Jedyne kto na tym zyskał to Widzew. Ale aż mi ciarki przechodzą jak pomyślę jaki był tu kwik,że Grzelak idzie do Legi a nie do nas.

Filippo123321 07.07.2010 18:20

Cieszcie się, że Skorży już u nas nie ma, bo Grzelak biegał by w ataku koło Brożka :D

sq 08.07.2010 07:47

Transferowa ofensywa Polonii Warszawa

Cytat:

Jeszcze w poniedziałek Polonia nie miała żadnego nowego napastnika. Za kilka dni może mieć ich aż w nadmiarze. Marcin Żewłakow, Artur Sobiech i Witalij Rodionow to piłkarze, którzy w najbliższych dniach mogą podpisać kontrakty z klubem z Konwiktorskiej.

Do tej grupy ma jeszcze dołączyć obrońca Maciej Sadlok. We wtorek trzyletni kontrakt (obowiązujący od stycznia 2011 roku) z Polonią parafował Dawid Nowak, ale nie wiadomo, kiedy trafi do zespołu José María Bakero. Nadal trwają bowiem rozmowy z GKS-em na temat sumy, jaką trzeba zapłacić za jego wcześniejsze przyjście do stołecznego klubu.

Najbliższy podpisania umowy jest Marcin Żewłakow, który w latach 90-tych (razem z bratem Michałem) przez prawie sześć lat występował w zespole Czarnych Koszul.

- Jesteśmy bardzo bliscy związania się z tym zawodnikiem. Do uzgodnienia pozostały już tylko szczegóły - informuje właściciel Polonii Józef Wojciechowski, który za 34-letniego napastnika nie będzie musiał zapłacić ani gorsza - w maju skończyła mu się bowiem umowa z APÓEL-em i jest do wzięcia za darmo.

Wczoraj piłkarz spotkał się z wiceprezesami klubu Pawłem Janasem i Piotrem Ciszewskim. - Ustaliłem z panem Janasem, że podpiszemy z Żewłakowem kontrakt na rok, ale będzie on tak skonstruowany, że jeśli zawodnik nie będzie zdobywał bramek i zaliczał asyst, to w każdej chwili będziemy mogli z niego zrezygnować - mówi właściciel Polonii.

Informuje nas również, że jest dogadany z Ruchem Chorzów w sprawie przyjścia do Polonii dwóch reprezentantów Polski: Macieja Sadloka i Artura Sobiecha.

- Zawarliśmy dżentelmeńska umowę z działaczami Ruchu, że podpiszemy kontrakty z tymi piłkarzami jeszcze w tym okienku transferowym - mówi Wojciechowski. Tyle że Sobiech miałby przejść do Warszawy już teraz, a Sadlok dopiero za pół roku. Kwoty, jaką będzie trzeba zapłacić za tych dwóch piłkarzy, Wojciechowski podać nie chce.

Na tym jednak nadal nie koniec zakupów Polonii, bo okazuje się, że prowadzi ona zaawansowane rozmowy z jeszcze jednym napastnikiem - Witalijem Rodionowem. Za niego trzeba by zapłacić BATE Borysów 350 tysięcy euro. Białorusin chciałby zarabiać na Konwiktorskiej 200-250 tysięcy euro rocznie, czyli o 130 tysięcy mniej niż dostał Nowak. - To prawda, ten piłkarz także wchodzi w grę - potwierdza Wojciechowski.

Ilu z tych zawodników ostatecznie trafi na Konwiktorską, zależy głównie od tego, kiedy Bełchatów puści Nowaka. 25-letni napastnik parafował kontrakt z Polonią, ale działacze GKS-u nie chcą na razie przyjąć oferty Polonii i oddać go latem za 200 tysięcy euro. Żądają sumy odstępnego zapisanej w umowie piłkarza, czyli 700 tysięcy euro. Jeśli kluby nie dojdą do porozumienia, to Nowak najbliższe pół roku spędzi trenując w Młodej Ekstraklasie z zakazem rozgrywania meczów.

źródło: PS

Jakby ktoś umiał dobrze poukładać te klocki Wojciechowskiego... to by coś z tego wyszło

Ogryzek 08.07.2010 07:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 930169)
Transferowa ofensywa Polonii Warszawa

Jakby ktoś umiał dobrze poukładać te klocki Wojciechowskiego... to by coś z tego wyszło

Po to właśnie jest tam Janas którego sprowadził Wojciechowski

sq 08.07.2010 07:58

mówisz że Bakero będzie marionetką Janasa i będzie słuchał "wujka dobra rada"?

Ogryzek 08.07.2010 08:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 930174)
mówisz że Bakero będzie marionetką Janasa i będzie słuchał "wujka dobra rada"?

Sądzisz że skoro Bakero już "poświęcił" swojego brata żeby zostać nie będzie słuchał "sugesti" właściciela które podpowie mu Janas? Myślę że rola Bakero będzie ograniczana. Wojciechowski jest impulsywny ale nie jest głupi. Uczy się na błędach - stąd pojawił się Janas.

iiYama 08.07.2010 08:11

Chyba w Polsce jest tylko możliwe że klub właściwie bez zaplecza, kibiców, sponsorów, wydaje takie sumy na kontrakty od tak sobie.

W takim klubie przychody nigdy mu nie zbilansują wydatków gdy facet szasta tak forsą na lewo i prawo. Tylko ciekaw jestem czy zadłuża klub czy przelewa z konta. J.W. grube miliony co sezon.

Swoją drogą nie wiedziałem że w KSP pracuje rodzina Misia Listkiewicza.

sq 08.07.2010 08:16

To po co Wojciechowskiemu Bakero? Dla nazwiska? Słono płaci...

arti 08.07.2010 08:30

Żarty się skończyły - moim zdaniem Polonia ma bdb jak na polskie warunki trenera (Janasa) i czołowych polskich grajków. Wiele wskazuje, że Wawa będzie w przyszłym sezonie dużo mocniejsza niż dotąd.
Będą chyba 4 czołowe drużyny, na którym miejscu my będziemy w tym kwartecie?
Bakero ma ponoć b.wysokie odszkodowanie w kontrakcie, dlatego jeszcze tam jest.

grzesiek632 08.07.2010 08:33

Danny Szetela piłkarzem Lechii?

Danny Szetela, amerykański pomocnik polskiego pochodzenia, w tym tygodniu ma dołączyć do Lechii Gdańsk. Jeszcze dwa lata uznawany był za oceanem za jeden z największych talentów.

Szetela był częścią amerykańskich planów zakładających sukces reprezentacji na mundialu w 2010 r. (skończyło się na 1/8 finału, po przegranej z Ghaną). Nic dziwnego, bo 23-letni dziś piłkarz zapowiadał się na wybitnego zawodnika - szybki, świetny technicznie, dużo widzący na boisku. Nieźle radził sobie w młodzieżowych drużynach USA (z U-17 doszedł do ćwierćfinału mistrzostw świata, z U-20 pokonał m.in. 6:1 Polskę, strzelając jej dwa gole), starały się o niego czołowe kluby europejskie, jak AS Roma, Everton czy Manchester City.

W końcu wylądował w Racingu Santander, gdzie grał razem z Ebim Smolarkiem. Smolarek namawiał go do gry w reprezentacji Polski, ale Szetela wybrał kadrę USA. Europy nie podbił (trafił jeszcze do włoskiej Brescii), a licznik jego występów w reprezentacji USA zatrzymał się na trzech meczach. Na mistrzostwa do RPA nie pojechał, nie miał także miejsca w swojej ligowej drużynie DC United. Borykający się z nadwagą, kłócący się trenerem i kolegami z zespołu piłkarz został z niego wyrzucony w marcu. Od tego czasu nigdzie nie grał. Czy teraz znajdzie swoje miejsce w Lechii, która potrzebuje kreatywnego, ofensywnego pomocnika?

- W ciągu dwóch, trzech dni powinien dołączyć do zespołu Lechii trenującego w Gutowie. Wie już o tym trener Kafarski - mówi Janusz Kupcewicz, z którego rekomendacji we wtorek do Gutowa przyjechali już dwaj inni amerykańscy piłkarze Ted Niziołek i Johny Arteaga.

- Na razie Szeteli nie ma w Gutowie. Tyle mogę powiedzieć na ten temat - ucina trener Lechii Tomasz Kafarski. W środę po raz pierwszy pod jego okiem trenowali Niziołek i Arteaga. - Ocenianie piłkarzy po jednym treningu nie ma sensu, ale mogę powiedzieć, że obaj są zaawansowani technicznie - tłumaczy Kafarski.

Lechia nie jest pierwszym polskim zespołem, w którym swoich sił próbuje Niziołek. Dwa lata temu przymierzany był do Korony Kielce, która przebywała w Stanach Zjednoczonych. Do transferu jednak nie doszło.

Takie informacje przynosi futbol.pl

Szkoda że Wisła się nim nie zainteresowała.

tofik 08.07.2010 08:55

Zaczynałem się martwić, że po szumnych zapowiedziach Wojciechowski zostanie z kilkoma przeciętniakami z Bełchatowa. Na szczęście gość wreszcie wrócił do działania i będzie ciekawy przeciwnik w lidze. Oby te transfery wypaliły.

snyrting 08.07.2010 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 930191)
Na mistrzostwa do RPA nie pojechał, nie miał także miejsca w swojej ligowej drużynie DC United. Borykający się z nadwagą, kłócący się trenerem i kolegami z zespołu piłkarz został z niego wyrzucony w marcu. Od tego czasu nigdzie nie grał.

No rzeczywiście wielka szkoda.

7 kotów 08.07.2010 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 930191)
Borykający się z nadwagą, kłócący się trenerem i kolegami z zespołu piłkarz został z niego wyrzucony w marcu. Od tego czasu nigdzie nie grał

faktycznie szkoda.

grzesiek632 08.07.2010 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 930205)
No rzeczywiście wielka szkoda.

A teraz na testach to niby kogo mamy? :shock: też gościa z nadwagą i kłócącego się z trenerami.

Ja patrze przez pryzmat jego umiejętności, a te ma takie że w Wiśle by spokojnie sobie poradził.

7 kotów 08.07.2010 09:10

Nie sadze zeby Wisle byl potrzebny amerykanski Terlecki.

snyrting 08.07.2010 09:33

Trudno oceniać jego umiejętności, bo od ponad pół roku jest bez klubu (20.03.2010).
Ponadto w porównaniu z Augustienem (pewnie o niego ci chodzi), ma on dużo gorsze CV. Nasz bad boy zaliczył ponad 100 meczów w Eredivisie przy 30 kilku meczach Szeteli w Brescii grającej w Serie B.

Jeżeli już mamy kogoś żałować to Radionova.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl