Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

slaskWKSslask 19.01.2009 22:18

Ja się od jakiegoś czasu zabieram do zaczęcia przygody Sląskiem,ale póki co codziennie odwiedzam te forum bo sympatycznie się czyta o Waszych osiągnieciach w dodatku okraszonych zrzutami ekranu.Sukcesów życze,mój największy (FM08) to Finał Ligi Mistrzów grając Schalke 04 ,propozycja pracy w reprezentacji Polski i 3 miejsce na świecie Nią , rok 2018;)

Arked 20.01.2009 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 658782)
Ja po pierwszym sezonie awansowałem do LM grając od I(sic!) rundy eliminacyjnej. Wreszcie miałem szczęście w losowaniu i w III rundzie trafiłem na Panathinaikos.

To nie szczęście, a zmienione zasady eliminacji do Ligi Mistrzów od sezonu 2009/2010. A Panathinaikos to raczej najtrudniejszy przeciwnik na jakiego mogłeś trafić w trzeciej rundzie. To jest szczęścliwe losowanie:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamilll1906
Pelister, Modricza Maxima(...), oraz BATE Borisow

marian3a 20.01.2009 04:42

w końcu wyszedłem z grupy :) cluj, sevilla, parma :) mamy rok 2011 :) ps, gdzie jes opcja "zaplanuj sparing" mecz towarzyski ?

kamilll1906 20.01.2009 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian3a (Post 659592)
w końcu wyszedłem z grupy :) cluj, sevilla, parma :) mamy rok 2011 :) ps, gdzie jes opcja "zaplanuj sparing" mecz towarzyski ?

Wisła-> vTerminarz-> zaplanuj sparing

Verinho 20.01.2009 13:09

Interesują mnie dobre, polecenia dla drużyny i indywidualne dla piłkarzy dla taktyki 442 z ofesywnym pomocnikiem i wysokim odgrywającym napastnikiem...jak ktoś ma sprawdzone to prosiłbym o takie

rafalek 20.01.2009 17:55

Ma ktoś może jakieś dobre metody treningowe, zwłaszcza dla napastników i zwłaszcza jeśli chodzi o szybkość i o skuteczność, bo to co wyprawają czasem to woła o pomstę do nieba. Jakby ktoś miał to prosiłbym na priva.

szprotson 20.01.2009 17:57

polecam trening Tuga.
na forumcm są napewno

Mario Nh 20.01.2009 18:26

Najpierw czytam wasze " osiągnięcia " i się zachwycam, zaraz potem patrzę niżej...

No tak ten gra na S & L tamten na czyimś treningu a ten trzeci to już zamieszcza całą listę talentów które ściągnął z jakiejś polecanej przez czwartego strony :) a piąty jest Mario i mówi:

tuż to zero satysfakcji z takiej gry, głupota i strata czasu ;)

P@vel K@sprzyk 20.01.2009 18:38

No przepraszam bardzo ale ja na S&L nie gram bo inaczej nie byłbym 2 razy poza podium baa na 8 miejscu ;/
Co do treningu to nie sciagałem zadnego tylko szukałem po forach i te co były nawet nawet wdrazałem do siebie z lekkimi modyfikacjami :) A odnośnie taktyki to jest ona tylko moją inwencja tworczą.. Na obecnej taksie gram od 2 sezonów. W tamtym mialem 2 miejsce a teraz po 21 kolejkach 54 pkt :) 12 pkt przewagi nad 2 zespołem :)

MicK 20.01.2009 19:16

A co się tak Mario dziwisz? Cudze sprawdzone taktyki, plany treningowe, wyszperane talenty, nawet save'y są w necie i nie potępiam nikogo kto to ściąga po to aby uprzyjemnić sobie rozgrywkę. Kazdy ma swoje mniej lub bardziej lubiane aspekty gry, osobiście nie cierpię tworzyć programów treningowych, ba nawet przydzielanie piłkarzy mnie wkurza, więc biorę ściągam z internetu i po kłopocie... mam więcej czasu na czerpanie przyjemności z gry. Jeszcze parę lat temu grając w pucharach zdazajo się stosować taktykę S&L jednak są to juz dawno minione czasy, pozostał mi jedynie nawyk zapisywania gry przed kazdym pojedynkiem, nawet z cieniasami ligowymi.
Uwielbiam za to tworzyć taktyki i zajmować się przydzielaniem głupawych zadań kazdemu zawodnikowi na polu gry, jednak wiem jak to jest zmudne i nie urazam sie o to ze ktos uzywa cudzej taksy. Co do S&L, kazdemu moze sie zdarzyc, ale nie mile widziane chwalenie sie wtedy swoimi wynikami.

rafalek 20.01.2009 22:32

Mam jeszcze pytanie odnośnie instalowania tych logopacków, kitspacków itp. Jeżeli FMa mam zainstalowanego przez Steam - tzn nie instalowałem z płyty tylko mi się ściągał ze Steama to czy mogę instalować te udogodnienia? W instrukcjach pisze zeby wypakować dany plik do folderu którego ja nie posiadam. Czy mogę ten folder stworzyć czy niestety nie mogę sobie polepszyć gierki?

kamilll1906 20.01.2009 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 660022)
W instrukcjach pisze zeby wypakować dany plik do folderu którego ja nie posiadam. Czy mogę ten folder stworzyć czy niestety nie mogę sobie polepszyć gierki?

z tego co wiem to w Moje Dokumenty musisz miec folder Sports Interactive a w nim Football Manager 2009 i w nim musisz utworzyc folder graphics i tam wrzucic wszystkie logosy kitsy i facepacki

PS. Mario Nh, nie gram sposobem S&L gdyz jest to bezsensu, treningi mam TUG's co do talentow nie szukam w internecie tylko operuje programem FM Genie Scout i inwestuje w scouting, a z taktykami to roznie jak moje nie skutkuja mimo roznego rodzaju modyfikacji to sciagam sprawdzona taktyke i ciupie, a to ze wyniki sa jakie sa to chyba nic zlego, przy dobrze dobranym treningu taksie i zawodnikach druzyna moze wiele zdziałać

Krissu 20.01.2009 23:22

Dobrego bramkarza, który sobie w Rangersach poradzi potrzebuję. I to szybko!

P@vel K@sprzyk 20.01.2009 23:53

Tobie proponuje Sulime lub Benoit Benvegnu .
Mi także potrzebny bramkarz byle nie Alamo,Navas,Benvegnu ani Sulima. :)

pirat.z.karaibow 20.01.2009 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamilll1906 (Post 660031)
operuje programem FM Genie Scout

Zdaj sobie sprawę z tego, że Twoja gra jest bezsensowna.

P@vel K@sprzyk 21.01.2009 00:02

Cóż kazdy bawi sie tak jak lubi.. Jedni lubią po łatwiźnie (tak też można :P) ale nie ma to jak własnoręczny resarch po klubach:) Jeee

kamilll1906 21.01.2009 00:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 660088)
Zdaj sobie sprawę z tego, że Twoja gra jest bezsensowna.

przeciez napisalem ze inwestuje tez w scouting, i najpierw scoutami szukam a jak sie trafi to sprawdzam w Fm Genie scout czy rzceczywiscie sie oplaca go kupic

GNCacek 21.01.2009 00:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez P@vel K@sprzyk (Post 660090)
nie ma to jak własnoręczny resarch po klubach:) Jeee

Dokładnie ja zawsze gry rozpoczynam karierę w kolejnych fmach to od razu wbijam na kluby z Ameryki Pd i przeszukuje wszystkich zawodników z ligi ekwadorskiej itp.hehe. Są tani, dobrzy i co najważniejszą przyjeżdżają do Polski.

marian3a 21.01.2009 04:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamilll1906 (Post 659610)
Wisła-> vTerminarz-> zaplanuj sparing

dzięki wielkie :D jakoś zawsze tylko akceptowałem propozycję innych drużyn :D
sezon 2010/2011 się kończy i pierwszy skusec 1/8 Pucharu Uefa :) i odpadniecie po dramatycznym boju z Toten .. :D w lidze 4 miejsce i mam szanse na 3 :) 2 kolejki do końca :D Polecam Marcelka z czech pomocnik wymiata :)

szprotson 21.01.2009 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 659809)
Najpierw czytam wasze " osiągnięcia " i się zachwycam, zaraz potem patrzę niżej...

No tak ten gra na S & L tamten na czyimś treningu a ten trzeci to już zamieszcza całą listę talentów które ściągnął z jakiejś polecanej przez czwartego strony :) a piąty jest Mario i mówi:

tuż to zero satysfakcji z takiej gry, głupota i strata czasu ;)

i teraz patrz życie :
Trener A, nie znał metod szkoleniowych INNYCH trenerów, nie znał też TAKTYK, nie znał zawodników etc.
Nauczył się wszystkiego sam? tak ? NIE

zero satysfakcji z gry? Heh, moj kolega metoda save&load wygrywał dużo rzeczy i co? Cieszył się z tego, że to osiągnął. Więc satysfakcje z gry miał cholerną.
Lista talentów: gry rozpoczynasz gre 1 raz w zyciu dajmy na to, to taka lista to jest niczym prezent, bo widzisz co to znaczy talent, kupujac go widzisz jak sie rozwija. Doceniasz go.
Nie kazdy lubi szperac po madagaskarze w poszukiwaniu obrony, niektorzy wola isc na skróty. Ktoś im broni ?NIE
Nie od razu łapie sie bakcyla FM, do tego trzeba pomocy. Jedni biora edytory czasu rzeczywistego, inny S&L jeszcze inni przejmuja klub przeciwnika, sprzedaja swoje ofermy za 30mln Euro i podreperowuja budżet.
Każdy gra tak jak lubi. Moralności sie tutaj nie ocenia.

7 kotów 21.01.2009 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 660072)
Dobrego bramkarza, który sobie w Rangersach poradzi potrzebuję. I to szybko!

BORUC

:)

rafalek 21.01.2009 16:27

mam problem z zainstalowaniem facepacków. Czy odznaczenie opcji "cache skórki" to to samo co odznaczenie buforowania skórki? Mniejsza o to...i gdy odznaczam buforowanie, zaznaczam odświeżanie i klikam zatwierdź wyskakuje mi jakiś błąd i wywala grę. Co to może być?

Edyta : Wam też tak wolno wszystko ściąga z cmrev? Ściaga ok 5 kb/s i zaraz wyskakuje, że nie można pobrać bo czas został przekroczony.

Rob_Zombie 21.01.2009 17:24

Ma ktoś namiar na obraz płyty fm09 który nie miałby 'wmontowanego' folderu z crackiem?

mic 21.01.2009 18:57

Panowie, gram baraze o wejscie do Coca-Cola Championship, decydujacy mecz rewanz, a tu nagle 4 dni przed meczem 3 moich zawodnikow dostaje powolanie do reprezentacji i nie beda mogli zagrac w meczu. Nie jest to mecz towarzyski wiec nie moge ich wycofac ze skladu. Da sie cos z tym zrobic ? Czy to taki bug ? :/

Telus 21.01.2009 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 660270)
mam problem z zainstalowaniem facepacków. Czy odznaczenie opcji "cache skórki" to to samo co odznaczenie buforowania skórki? Mniejsza o to...i gdy odznaczam buforowanie, zaznaczam odświeżanie i klikam zatwierdź wyskakuje mi jakiś błąd i wywala grę. Co to może być?

Edyta : Wam też tak wolno wszystko ściąga z cmrev? Ściaga ok 5 kb/s i zaraz wyskakuje, że nie można pobrać bo czas został przekroczony.

A ściągasz z mirror'ów czy nie? :lol:

Kamson 21.01.2009 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 660333)
Panowie, gram baraze o wejscie do Coca-Cola Championship, decydujacy mecz rewanz, a tu nagle 4 dni przed meczem 3 moich zawodnikow dostaje powolanie do reprezentacji i nie beda mogli zagrac w meczu. Nie jest to mecz towarzyski wiec nie moge ich wycofac ze skladu. Da sie cos z tym zrobic ? Czy to taki bug ? :/

Skoro nie jest to mecz towarzyski tylko termin fifowski czy jakiś tam inny to bugiem bym tego nie nazwał.
Inna sprawa, że to strasznie uprzykrza życie managera.

rafalek 21.01.2009 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Telus (Post 660355)
A ściągasz z mirror'ów czy nie? :lol:

eeeee....OCB??:shock:

Edytkaaaa: A gdzie się sprawdza do kiedy będzie budowany stadion?

Bobic 21.01.2009 21:05

Ja jak na razie moją drużyną York City 2 miejsce i dwa punkty straty do lidera (pierwszy sezon).Gra sie fajnie ale najgorsze jest to że mój stadion bedzie budowany do ..... 2013 roku. A ja przecież w tedy bede już w Ekstraklasie(mam nadzieje) i co bede miał stadion na 6 tyś??:-p

MicK 21.01.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 660333)

Możesz spróbować oszukać grę, dodaj kolejnego menedźera który obejmie reprezentację i odwoła twoich zawodników ze zgrupowania. Jest to cheat, ale można interpretować jako "wymuszenie na grze realizmu":P

Krissu 21.01.2009 21:32

Nie macie wrażenia, że w "dziewiątce" jest ogromna różnica między meczami u siebie i na wyjeździe?

Na ten przykład. Mogę z dość dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że z Celticiem u siebie wygram a na wyjeździe przegram lub zremisuje. U siebie udało mi się wygrać z Man U, Arsenalem i Liverpoolem.

Jak grałem PAOKiem to tak samo było. Z Olympiakosem, PAO czy AEKiem spokojnie wygrywałem u siebie a na wyjazdach było już o wiele ciężej.

We wcześniejszych grach tego nie zaobserwowałem.

Tom'ash 21.01.2009 21:47

Na podstawie formy u siebie i na wyjazdach powiem Ci, że coś w tym jest. Wisłą u siebie mam 5 zwycięstw z rzędu, przy 2 zwycięstwach, 2 remisach i 1 porażce u siebie. Ze Śląskiem wygrywam u siebie 3-0, by na wyjeździe przegrać 1-0.

kamilll1906 21.01.2009 22:30

no by ich pos rało!! :|
jestem 1. w championship z 24 wygranymi 5 remisami i 1 porazka stan klubowej kasy dobry

a chcieli mnie wywalic po zmianie zarządu

dobra jednak na szczescie nieaktualne napisał mi nowy prezes cos takiego:
Cytat:

Christian dodał, że popularność jaką sie cieszysz, zrobiła na nim wielkie wrażenie i przekonalo go, że zmiana menedżera nie jest konieczna

CHICK-en 22.01.2009 00:13

A ja zapomniałem, że Manchester City przejęli Araby i mają bardzo dużo kasy ;).

Mogę powiedzieć tylko jedno, czuję, że nikt mi nie zagrozi w zdobyciu Mistrza. Póki co jeden jedyny raz nie wygrałem. Z Arsenalem 1-1.
Niby początek sezonu, ale z Chelsea wygrałem 5-2 i myślę, że jest to dobry prognostyk ;).

Kamson 22.01.2009 00:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 660451)
Nie macie wrażenia, że w "dziewiątce" jest ogromna różnica między meczami u siebie i na wyjeździe?

Na ten przykład. Mogę z dość dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że z Celticiem u siebie wygram a na wyjeździe przegram lub zremisuje. U siebie udało mi się wygrać z Man U, Arsenalem i Liverpoolem.

Jak grałem PAOKiem to tak samo było. Z Olympiakosem, PAO czy AEKiem spokojnie wygrywałem u siebie a na wyjazdach było już o wiele ciężej.

We wcześniejszych grach tego nie zaobserwowałem.

Coś w tym jest. Moim Hull City potrafiłem na własnym boisku wygrać z Manchesterem City (1. w tabeli), Manchesterem United (3.) i Evertonem (2.) a na wyjazdach np. przegrałem 4:1 z Wigan.

@kamilll1906
Jak już chcesz zakryć nazwisko to rób to dokładniej, bo w jednym miejscu zostało całe ;)

Wiślak_358 22.01.2009 15:09

Taka ciekawostka Stefan Majewski został trenerem Atalanty Bergamo.I chce mi wykupić pół składu

63.5 Kg 22.01.2009 15:34

Ale z tym wywalaniem jest cos dziwnego..

Mialem slabszy okres ,mnostwo kontuzji przez co slabe wyniki.
Pozniej zaczalem wygrywac wszystko zarzad byl ogormnie zadowolony z wystpow w pucharach a teraz sie zastanaia czy przedluzyc ze mna kontrakt...

dziwne...

KacpiTSW 22.01.2009 15:38

Oni, tylko tak mówią, a zaraz Boguś Ci wyjedzie z kontraktem ;) Nie raz tak miałem. ;d

rafalek 22.01.2009 15:41

Czuję, że ode mnie Boguś zaraz odleci. Na początku było że kocha klub a teraz, że jest zadowolony z funkcji jaką pełni...chciałbym żeby mnie wykupili jacyś goście co mają w cholere kasy:D

_ukoL 22.01.2009 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 660686)
Czuję, że ode mnie Boguś zaraz odleci. Na początku było że kocha klub a teraz, że jest zadowolony z funkcji jaką pełni...chciałbym żeby mnie wykupili jacyś goście co mają w cholere kasy:D

Wylądujesz w gejowskim haremie u jakiegoś abdula. :lol:

spirit 22.01.2009 16:05

Mnie w sezonie 2011/2012 przejął... Marek Wilczek :) Wykupił pakiet kontrolny za niecałe 10 mln ojro :)

Teraz już wiem dlaczego w Wiśle nie ma transferów gotówkowych :rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl