![]() |
Ja bym kupił bramkarza reprezentacji Beninu . Widziałem go i dobrze grał w Mistrzostwach Afryki . O wiele lepszy jest do Pawełka .
|
Co do Bąka to ja 2 lata temu mówiłem o tym, że będzie to gwiazda i trzeba sprowadzać go jak najszybciej do Wisły. Na razie to jeszcze mu brakuje do bycia gwiazdą, ale na pewno miałby szanse do zastąpienia na bramce Pawełka. Rozwija się i co ważne jest młody. Rozważyłbym jeszcze ściągnięcie do zespołu Tyrałę i Romeu. Co prawda nie widziałem Romeu w akcji, ale jest sporo warty i to defensywny pomocnik, który mógłby zastąpić Cantoro lub Sobolewskiego. Poza tym przyda się napastnik (Messi :P).
|
J. Gancarczyk,D.Nowak,Ł.Garguła,G.Kasprzik. To bym zrobił
|
I jeszcze Ostrowskiego ze Śląska na drugie skrzydło, to jest taka lepsza wersja Bonina z czasów gry w Koronie.
|
Finalne wnioski po tych moich wypocinach:
1 Pawełek na ławkę rezerwowych jeżeli ma przystępny kontrakt, jak za duży, albo nie chce siedzieć to sprzedać 2 Z Baszczem kontraktu nie przedłużać i szukać jego następcy(z uwagi na brak kandydatów niech do czerwca pogra) 3 Z Cantoro kontraktu nie przedłużać, chyba że na dużo dużo mniejszych warunkach w kontekście zmiennika, jak się nie zgodzi dążyć do rozstania już zimą(i tak kupno jakiegoś pomocnika jest koniecznością) 4 Niedzielana wysłać na wypożyczenie półroczne(jak się nie zgodzi nie brać do kadry meczowej) lub rozwiązać kontrakt 5 z Zieńczukiem przedłużyć kontrakt na 2 lata za połowę pensji, jak się nie zgodzi to dążyć do rozstania już zimą 6 Diaza nie traktować jako piłkarza do 1 składu w kontekście lewej strony(czy to obrona czy szczególnie pomoc) bo jest za wolny. 7 osobiście nie wierzę w uniwersalizm piłkarzy taki jak prezentuje Skorża, a przynajmniej w kontekście planowania wzmocnien:). Oto jakbym chciał żeby wyglądała kadra w lipcu(może od tej strony będzie łatwiej?): Bramkarze: xxx Pawełek PO: xxx Singlar ŚO: Marcelo Głowacki Cleber Kowalski LO: Pi.Brożek Diaz PP: Łobodziński Małecki Boguski DP: xxx Sobol Diaz OP:xxx Jirsak Boguski LP: xxx Zieńczuk N: Brożek xxx xxx Na 1 miejscu piłkarze lepsi(do 1 składu). Na zrealizowanie tego daję 2 okienka. Wniosek do 1 składu trzeba 5-6 piłkarzy(takie są nasze potrzeby transferowe). Oczywiście nie wszystko się sprawdzi. Ale jeżeli Brozek będzie dalej w takiej formie to jest szansa że jednak u nas na dłużej zostanie:). Takie 5-6 transferów(niekoniecznie drogich) mogłoby Wisłę na nogi postawić.:) |
Generalne zgadzam aię z Tasio tyle, że te zmiany gwarantują co najwyżej Mistrzostwo Polski a celem Wisły są europejskie puchary. aby to osiągnąć dodałbym do zmian proponowanych przez Tasi następujące transfery: Micanski, Ostrowski. Miejsce im powinni zrobić: Niedzielan i Łobodziński. Powinniśmy też sprowadzić Gargułę już zimą, PGE można w zamian zaoferować Cantoro.
|
żeby przywrócic blask Białej Gwiazdy myśle ze Bednarz musiałby zainwestowac 2-3 miliony Euro na dzien dobry(dwóch pomocników lewy i środkowy, oraz ze dwóch napastników bo pewnie Brożka sprzedadzą).Mam tu na myśli zawodników ukształtowanych a nie wyróżniajacych sie juniorów.
WHITE*STAR wyśmiewa mój pomysł ze sprowadzeniem Grzyba z Polonii Bytom a ja uważam ze to jest najlepszy zawodnik Bytomian, od dobrego roku wyróżnia sie w naszej lidze, pewnie wiele by teraz nie kosztował |
Moim zdaniem na bramkę powinien przyjść Kowalewski. Na obronę nie wiem, na pomoc chyba właśnie Garguła wzamian za Cantoro do Bełchatowa, a na napad to albo Maciuś Żuraw, albo Ivanovski z Polonii jak już wspominałem.
PS. Tutaj nie ma co gdybać tylko powiedzieć panu Cupiałowi, że to albo się skończy, albo Wisła zacznie grać. Przecież Wisła z Krakowa to potęga ! Trzeba wydać wiele kasy. Chcoiaż i tak lata 2000 - 2003 nie powrócą chyba nigdy... :/ |
Quicker i Trener2008- Garguła za Cantoro i jeszcze Dawidowskiego na Nowaka możnaby wymienić...
Nie no... chłopaki widzę, że uważacie Janasa i gości z GKS za kompletnych kretynów, a to chyba nie całkiem tak... |
Cytat:
|
Mój post jest ironią, obie wymiany są równie (nie)prawdopodobne.
Jak GKS zechce zarobić w zimie to jakieś Turki czy Grecy na pewno rzucą te 500tys euro. Poza tym sam ŁG zechce pewnie wtrącić swoje 3 grosze. A on ma chyba sporą ochotę na większe pieniążki na Zachodzie. A jeszcze więcej ich zarobi jak podpisze w zimie, a odejdzie w czerwcu za darmo. |
Fakt jest taki Skorża powiedział że przydałoby mu się 2 skrzydłowych, rozgrywający i wysoki napastnik
Chciałbym aby byli to Ostrowski, J. Gancarczyk, Garguła, Micanski |
a jak myślicie..
Stilic jest do wyciągnięcia z Lecha? |
Raczej nie da rady wyciągnąć Stilicia ale może by im podebrać tego Handzicia? może coś z chłopaka wyrosnie.
|
a ja myślę, że zamiana:
Skroża Cantoro Dawidowski/Niedzielan/Kmiecik na Smuda Stilic Lewandowski byłaby sprawiedliwa i wszystkich uszczęśliwiała :D |
Nie kompromituj się chłopcze.
Pomyśl zanim cokolwiek napiszesz. Weź sobie kup koszulkę tego Lecha i wyjazd stąd. |
Zostaw pysia w spokoju, bo on Wiślak, co prawda normalny inaczej ale przynajmniej swój i wiadomo że nikogo nie zwyzywa.
|
"Weź sobie kup koszulkę tego Lecha i wyjazd stąd."
tylko piszę, co bym zrobił gdybym to ja był Bednarzem w celu poprawienia jakości gry naszej drużyny :D Zostaw pysia w spokoju, bo on Wiślak co prawda to prawda :D |
już gdzieś pisałem... wykupić możecie dobrych grajków ale chyba raczej nie z tych co walczą o MP
ciężko będzie Gargułę z GKS bo co z tego że mu się kontrakt kończy? Kiedyś była "tylko Wisła" a teraz... najlepsi grają w Lechu, Polonii, Wiśle i Legii (+GKS i Śląsk) 0 ciężko wydostać od nich ich gwiazdy... 3-4 lata temu każdy chciał grać w Wiśle.. teraz piłkarze widzą inne opcje |
Łysy do roboty !!! dobrze ze ta runda się kończy ... a jeśli wzmocnień nie będzie to ciężko z pucharami bo o MP można zapomnieć
|
Mógłby ktoś napisać do kiedy kontrakty obowiązują następujących zawodników: Cantoro, Cebanu, Baszczyński, Dawidowski, Varga, Kmiecik, Niedzielan, Gołoś
|
Jakoś nie wydaje mi się żeby ten Gancarczyk był lepszy od Zieńczuka. To chyba nie jest piłkarz dla nas. W Legii mają dobry środek to coś może ugrać. Wątpię żeby to był dla Wisły akurat dobry transfer.
Jeżeli chodzi o rozgrywającego to Nowak z GKS też potrafi rzucić solidną piłkę i nie wiem czy nie jest to jedyny piłkarz na jakiego jest szansa w dodatku że powiedział że w Wiśle by pograł. Tyle że z kolei 800tys Euro to za dużo chyba za niego. Tak więc albo transfery z zagranicy, albo jakieś super wynalazki z 1 ligi bo innych nie widać. |
Cytat:
Cebanu: 30 czerwca 2011 Baszczyński: 30 czerwca 2009 Dawidowski: 30 czerwca 2009 Varga: 31 grudnia 2010 Kmiecik: 31 grudnia 2008 Niedzielan: 30 czerwca 2010 Gołoś: nie wiem na pewno odejdzie Kmiecik, z Dawidowskim trzeba się jeszcze pomęczyć pół roku bo ta hiena nie zgodzi się odejść wcześniej |
Dać GKS milion za Gargułę i tego Nowaka...
Albo pół i dorzucić Niedzielana i Dawidowskiego. |
Kadra i jej braki Można by sprowadzić:
Bramkarze: xxx Juszczyk, Trela Załuska Obrońcy: Prawa obrona: xxx Singlar Starosta Lewa obrona: Brożek, Diaz Środkowi obrońcy: Głowacki, Cleber, Marcelo, Kowalski, xxx Sadlok Środek pomocy: Sobolewski, xxx , Jirsak Romeu Rozgrywający: xxx , Mączyński Garguła Prawa pomoc: Łobodziński, Burliga Lewa pomoc: xxx Zieńczuk Gancarczyk Napastnicy: Brożek, Boguski, xxx , Małecki Micanski |
Cytat:
w przeciwnym wypadku tylko miesiąc błyskotliwych rad Ci pozostał :-) :-):-):-) |
..i ani godziny dluzej :)
|
Tak to niech Wisła gra tak: Cebanu- Szabat, Jacek, Rygielski, Rosłoń-Dawidowski, Varga, Cantoro, Kubowicz-Kmiecik, Smółka.
|
Cytat:
|
ME to nie ekstraklasa! Załuska to bardzo dobry bramkarz w czerwcu kończy mu się kontrakt. Romeu też za darmo podobnie garguła
|
o czym ty tutaj chłopie piszesz ?
Dziś na jednym z portali pisze że : "Załuska nie wie czy chce iść do Celticu" a ty mi tutaj wyjeżdzasz z nim w Wiśle. Nawet nie patrze czy to bramkarz dobry czy nie, ale jeśli gra w lidze szkockiej, to ni chu... żeby wrócił do zasranej ciemnej dziury jaką jest nasz kraj. Do tego redukując zarobki o 70% |
Wisła ma za mało klasowych zawodników. Poziom ligowy prezentują: Pawełek, Juszczyk, Singlar, Jirsak. W Europie poradziliby sobie: Cleber, Głowacki, Marcelo, Brożek, Diaz, Soboewski, Boguski, Brożek. Przy odrobinie szczęścia i pracy mogą w Wiśle zaistnieć: Kowalski, Mączyński, Burliga, Małecki a nawet Łobodziński. Baszczyński, Cantoro, Zieńczuk, Niedzielan są wypaleni. O innych szkoda pisać.
|
Tam chyba pisze że nie chce iść do Celtiku... Trzeba pogonić Pawełka, Cebanu i kilku innych i zaoferować mu odpowiedni kontrakt. Warto zainwestować w wyróżniającego się bramkarza> Co mu gwarantuje jego obecny klub co najwyżej walke o awans do Pucharu UEFA...
|
Cytat:
|
Ale jednak wiecej. A przy odrobinie pracy (zawodników i dyrektora sportowego) i nakładów finansowych walczyć w europie
|
Cytat:
|
Na kasą musi popracować Bednarz, a mianowicie powinnien pożegnać: Cebanu, Baszcza, Cantoro, Varge, Dawidowskiego, Gołosia, Ćwielonga, Kmiecika, Niedzielana. Same kontrakty tych zawodników odciążą budżet a na niektórych można zarobić kilka żłotych
|
Na nikim z nich nie zarobisz, bo kto kupi kogokolwiek z w/w zawodników? To nie menedżer, że kogo chcesz to sprzedasz do jakiegoś bolec klubu ze Słowacji czy Czech. Wywalisz pół składu, a kupisz dwóch trzech, a co z resztą? Dobierzesz juniorów? Totalna amatorszczyzna z Twojej strony i tyle ode mnie. Już wielu takich tutaj pisało. Nie wiem w sumie po co.
Cytat:
I pytam tutaj może jakieś forumowicza pokroju flamengisty, bo się interesuje ligą brazylijską, a nie FM-owe talenty, bo to już nudne się robi. P.S. Jak nie wygra Wisła meczu zawsze można odsejwować. :-D |
Jakkby wywalić tych co w/w to kadra Wisły
wyglądałaby tak: Bramkarze: Pawełek, Juszczyk, Obrońcy: Singlar, Głowacki, Cleber, Marcelo, Kowalski, Diaz, Brożek Pomocnicy Burliga, Łobodziński, Sobolewski, Jirsak, Mączyński, Zieńczuk Napastnicy: Brożek, Boguski, Małecki Trzeba kupić : prawego obrońce, środkowego pomocnika (Romeu za darmo), lewego pomocnika i napastnika. |
No cóż: Dawidowski, Kmiecik, Varga, Juszczyk, Niedzielan, Cantoro, Zieńczuk, Szabat out. Pytanie tylko kto ich będzie chciał kupić.
Wiślacka "młodzież": Kowalski, Mączyński i inni wypozyczyc sie ogrywają jak Małecki. Wypożyczony, wrócił i gra dobrze. Gołoś, Pawełek, Baszczyński - rezerwowi. Kupić: obrońców- środek i prawa obrona, pomoc, na pewno lewa, środek defensywy, zarówno defensywnego i ofensywnego, atak- 2 napadziorów. Boguski, Jirsak, Diaz, Marcelo na siłownię i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć! Przeciez oni się odbijają od innych zawodników jak piłeczki do ping-ponga. A tak na serio, to możemy gdybac o transferach, planach, jeżelie jednak Cupiał nie zda sobie sprawy, jak bardzo wypalony jest zespół, tonie pomoże nawet pięciu Fergusonów. Zyczę przede wszystkim Skorzy zwycięstwa w meczu z Odrą, bo jak wygra to zostanie, jak nie to ... Panie Cupiał, otwórz Pan wreszcie oczy na meczach Wisły. Jak chce Pan zobaczyć jak będziemy wyglądać bez wzmocnień, wystarczy przejść przez Błonia na pastwisko naprzeciwko...poziom żaden, umiejętności mizerne, lkudzi jak na lekarstwo, stadion...bez komentarza. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl