Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

Acima 27.02.2011 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1057160)
za Paljicia który wg mnie zagrał katastrofalnie w meczu z Arką postawiłbym na Brazylijczyka Dudu z Widzewa. Dla mnie wybór Paljicia do jedenastki kolejki to delikatnie mówiąc nadużycie... Ktoś kto go wybierał chyba nie oglądał meczu.

Dudu zawalił bramkę Wilka, więc chyba nie bardzo ten twój "wybór". Juz prędzej Wawrzyniak za ładnego gola zasłużył na wyróżnienie.

tomasz_19 27.02.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1057174)
Dudu zawalił bramkę Wilka, więc chyba nie bardzo ten twój "wybór". Juz prędzej Wawrzyniak za ładnego gola zasłużył na wyróżnienie.

zgoda, umknęło mi to... mimo wszystko Paljic nie powinien się znaleźć w tym gronie i tyle...

aNouc 27.02.2011 21:13

Lepiej jakby się znalazł ktoś z Amiki , Legii czy Cracovii..

jezuniu.. jakie Wy macie problemy. Tym lepiej że się znalazł, lepsza reklama dla Wisły. Poza tym w Lidze + i jedenastce C+ znalazł się Paljić, chyba nie przez przypadek?
I zrozumcie że to co Wy widzicie w telewizorze to jest 1/5 tego co się dzieje na boisku. Kamera jest przy piłce i skupiacie się jedynie na niej i Wy nie wiidzicie jak się grajek ustawia, kogo asekuruje itd.. stąd właśnie niedoceniony Siwakow, który był bardzo chwalony w C+.

PiotrG 27.02.2011 21:13

Znaczy Paljić swoją robotę wypełniał dobrze, włączał się do ofensywy. Trafiło mi się tylko to nieszczęsne podanie do przeciwnika przed naszym polem karnym.

gianbuffon 27.02.2011 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1057181)
Lepiej jakby się znalazł ktoś z Amiki , Legii czy Cracovii..

jezuniu.. jakie Wy macie problemy. Tym lepiej że się znalazł, lepsza reklama dla Wisły.

Nikt z tego powodu nie jest zły. Po prostu niektórzy starają się być obiektywni, a nie zaślepieni w jeden klub.

aNouc 27.02.2011 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1057185)
Nikt z tego powodu nie jest zły. Po prostu niektórzy starają się być obiektywni, a nie zaślepieni w jeden klub.

Mielcarski, eksperci w C+ i inni uwierz że nie są zaślepieni w jeden klub.
I tylko oni mogą być obiektywni bo mają w.y.j.e.b.a.n.e
Wyboru nie dokonywali kibice Wisły, bo chyba o tym zapomniałeś.

domofon 27.02.2011 21:21

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...e4da573,1,3,60

szczerze, bez Grosika to beda mieli bardzo trudno nas odstawic

tomasz_19 27.02.2011 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domofon (Post 1057194)
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...e4da573,1,3,60

szczerze, bez Grosika to beda mieli bardzo trudno nas odstawic

Iwan zapomniał, że w składzie Jagi nie ma już Grosika...

Arek1906 27.02.2011 21:29

co Skorża powiedzial na temat Maaskanta?

szczepans21 27.02.2011 21:32

Maciuś chyba ma poczucie braku pewności siebie...ciekawe co dokładnie powiedział?

koniak 27.02.2011 21:35

Paljic zagral bardzo dobrze, jeden z najlepszych jego meczow w Wisle, duzo biegal, szukal gry, ogolnie bardzo aktywny
nie wiem jak wy ogladacie te mecze, ze nawet z perspektywy tv nie potraficie dostrzec kto jak gral
ledwo pierwszy mecz zagralismy a juz czesc Maleckiego chciala wy..bac jeszcze w trakcie meczu a juz po samym meczu Kirm i Paljic out bo Wisla nie przeprowadzila dobrej akcji lewa strona
krotko mowiac ch.. z takimi ekspertami

tomasz_19 27.02.2011 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1057209)
Paljic zagral bardzo dobrze, jeden z najlepszych jego meczow w Wisle, duzo biegal, szukal gry, ogolnie bardzo aktywny
nie wiem jak wy ogladacie te mecze, ze nawet z perspektywy tv nie potraficie dostrzec kto jak gral
ledwo pierwszy mecz zagralismy a juz czesc Maleckiego chciala wy..bac jeszcze w trakcie meczu a juz po samym meczu Kirm i Paljic out bo Wisla nie przeprowadzila dobrej akcji lewa strona

nie wiem, chyba oglądaliśmy różne mecze...

-przede wszystkim jak można dobrze ocenić grę defensora który stwarza zagrożenie pod własną bramką?
-po drugie Paljic nie ma prawa zagrywać piłki do środka bo takie zagrania mogą zakończyć się groźną kontrą przeciwnika...a co często mu się zdarzało podczas meczu...
-po trzecie i ostatnie wiele razy zdarzało się, że skórę ratowali mu dwaj środkowi obrońcy, bo Dragan nie wracał na pozycję co jest jego zasranym obowiązkiem...
mnóstwo niecelnych podań, głupich nieprzemyślanych zagrań i ty to nazywasz dobrym występem?
ok trudno Paljic nie jest typowym LO, ale to nie zwalnia go z jego zadań na boisku... uważam, że się z nich nie wywiązywał i dlatego go krytykuję, a już miejsce w 11 kolejki jest na wyrost... i tyle.
to był jeden z jego najsłabszych meczów.

FraMat 27.02.2011 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1057205)
Maciuś chyba ma poczucie braku pewności siebie...ciekawe co dokładnie powiedział?

na pytanie prowadzących jak to jest, że Skorża po letnim okienku nie zdołał poskładać Legii z nowych piłkarzy, a Maaskant po okienku zimowym wprowadził udanie pięciu nowych przy jednoczesnym podniesieniu poziomu gry Wisły, Maciuś odpowiedział ironicznie, że to Maaskant jest trenerem z Holandii, od którego my (polska mysl) mamy sie uczyc.... :rotfl:

szczepans21 27.02.2011 22:01

Cytat:

na pytanie prowadzących jak to jest, że Skorża po letnim okienku nie zdołał poskładać Legii z nowych piłkarzy, a Maaskant po okienku zimowym wprowadził udanie pięciu nowych przy jednoczesnym podniesieniu poziomu gry Wisły, Maciuś odpowiedział ironicznie, że to Maaskant jest trenerem z Holandii, od którego my (polska mysl) mamy sie uczyc....
to zaleciało Piechniczkiem...

i boli za pewne 4-0 w KRK

Mea 27.02.2011 22:01

przecież to zawsze był warszawiak

Oldpara 27.02.2011 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1057205)

Generalnie dziennikarze byli pod wrażeniem gry Wisły i wzmocnień i zapytali Skorże, dlaczego jemu w Legii sie to nie udało - wkomponowanie 5 nowych zawodników w drużynę, na co Skorża uśmiechnął się i odpowiedział, że cóż "w końcu to Maskaant jest trenerem z Holandii, i przyjechał tu min. po to żeby się od niego uczyć"

Imho dobra odpowiedź zamiast "bo ja miałem 5 chujowych na ostatnią chwile, a Maskaant ma 5 znakomitych prawie od początku przygotowań, a dlaczego tak jest proszę zapytać Jóźwiaka"

yogul 27.02.2011 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1057209)

zdecydowanie oglądaliśmy różne mecze.

jeden z najsłabszych meczy Dragana.

Dla Skorży na pewno solą w oku jest zwolnienie z Wisły, a słowa panów z C+ porównująca jego prace i prace jego następcy w Wiśle wyraźnie go zabolała. No niestety poważny człowiek nie może dać się tak łatwo sprowokować do uszczypliwości.

FraMat 27.02.2011 22:05

a ja tu widzę przejaw kompleksów MS i ogólnie PMS wobec trenerów z Zachodu. Takie pokretne przyznanie, że tamci sa lepsi

Vuko 27.02.2011 22:33

Jeśli ktoś może niech wrzuci link do L+E w tym temacie. Z góry dzieki.

Acima 27.02.2011 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1057237)

Imho dobra odpowiedź zamiast "bo ja miałem 5 chujowych na ostatnią chwile, a Maskaant ma 5 znakomitych prawie od początku przygotowań, a dlaczego tak jest proszę zapytać Jóźwiaka"

Akurat te letnie transfery Legii były szybciej przeprowadzone niż Wisły w zime, więc zostaje tylko ocena jakości tych zawodników.

gianbuffon 27.02.2011 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1057261)
Jeśli ktoś może niech wrzuci link do L+E w tym temacie. Z góry dzieki.

Na razie chyba nigdzie nie ma, ale niedługo tutaj powinno się pojawić
http://allgoals.pl/magazyny-sportowe/

Karherop 27.02.2011 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1057243)
a ja tu widzę przejaw kompleksów MS i ogólnie PMS wobec trenerów z Zachodu. Takie pokretne przyznanie, że tamci sa lepsi

spokojnie , myślę że niedługo Polonia zwolni Theo Bosa , który pójdzie do innego klubu a na jego miejsce przyjdzie kolejny trener z zagranicy .

Po 2 latach przyjdzie do Polski kolejnych 5 średnich zagranicznych trenetów po czym dla polskich nie będzie już miejsca i sprawa załatwiona . Sam Skorża myślę że poleci po blamażu z Legią w pucharach .

Nawiązując jednak do tematu , to fajnie by było żeby Wisła była znowu uważana za najbardziej medialną drużynę , grającą najładniejszą piłkę w kraju . Ta opinia niestety została zabita ostatnimi 2 sezonami w europejskich pucharach i nadspodziewanie dobrą postawą Lecha . Nowi zawodnicy dają nadzieję na taki stan rzeczy .

farben 28.02.2011 09:53

Iwan nie wierzy w Wisłę. "Moim faworytem jest Jagiellonia"

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...onia,id,t.html

Ela 28.02.2011 10:00

Bardzo ciekawy artykuł, wymagający niezwykłego kunsztu dziennikarskiego i sprawnego, ciętego pióra :lol: :

Cytat:

Co słychać na nowym stadionie w Gdyni

20 min do meczu: Sektor Wisły zaczyna od gromkiego „Arka to stara k... a, Arka j... jest”. Gdyński sektor „Górka” momentalnie odpowiada tym samym zwrotem. I tak kilka minut.

Wyczytywanie składów: Po każdym nazwisku piłkarza z Krakowa „Górka” ryczy: „Ch...! Ch...! Ch...!”.

Rozpoczęcie meczu: Goście próbują zagłuszyć hymn Arki kolejnymi bluzgami. „Górka” odpowiada czymś w rodzaju: „Trzy k... znam, trzy k... znam, Śląsk, Wisła i Lechia Gdańsk”, oraz „Wisła to stara k..., Wisła jeb... jest, Wisłę trzeba pier..., Wisłę, ten wasz TS”.

Spiker próbuje uspokoić nastroje, nawołuje do "kulturalnego dopingu żółto-niebieskich". Bez rezultatu.

Pierwsza połowa: „ Górka” rozwija wielką flagę z podobizną zamordowanego w bandyckich porachunkach kibola Cracovii przez kiboli Wisły. Zachęcali przy okazji do uczczenia jego pamięci minutą ciszy. Kibole gości odpowiedzieli na to gromkim: „Jeszcze jeden, jeszcze jeden!”.

"Górka" ma "zgodę" z Cracovią, Wiślacy z Lechią, więc słychać: "Lechia Gdańsk, k... szajs!" vs "Arka Gdynia, k... świnia!".

Druga połowa: Zaczyna się od „Areczko/Wisełko, jazda z k...”.

60. min. W sektorze Wisły: „Trójmiasto jest nasze, Trójmiasto do nas należy, nie damy nikomu...(...)” itd. GOŚCIE wznoszą przy tym szaliki Lechii.

65. min. „Górka” wyraża niezadowolenie z faktu, że Wiślacy nie odpowiadają na bluzgi gromkim: „Coście tak cicho, hej k..., coście tak cicho?”.

73 min. Zaczepki „Górki” znowu bez odpowiedzi. „Górka” skupia się na obrażaniu Patryka Małeckiego. „Ch... ci na imię, Małecki ch... ci na imię” itd. Małecki nie pozostaje obojętny na zaczepki. Zaczyna... klaskać.

84. min. „Górka” znowu zaczyna wymianę epitetów. Tym razem goście nie pozostają dłużni.

90. min. Wzajemna wymiana epitetów. „Górka” pali szalik wroga.

Po meczu. Małecki udziela wywiadu Canal+. Wychodzący z trybuny... VIP (!) nie omieszkali poinformować go, jak jest przez nich postrzegany. „Małecki, ty ch...!” itd. Ten im macha, krzycząc: „Głośniej, głośniej, ha, ha, ha!”.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...y_ust_nie.html

Czasem się zastanawiam czy Fakt nie prezentuje wyższego poziomu.

Ofsajd 28.02.2011 10:07

Cytat:

Po meczu. Małecki udziela wywiadu Canal+. Wychodzący z trybuny... VIP (!) nie omieszkali poinformować go, jak jest przez nich postrzegany. „Małecki, ty ch...!” itd. Ten im macha, krzycząc: „Głośniej, głośniej, ha, ha, ha!”.
Jest gdzieś może zapis wideo tej sytuacji?

it 28.02.2011 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 1057358)
Bardzo ciekawy artykuł, wymagający niezwykłego kunsztu dziennikarskiego i sprawnego, ciętego pióra :lol: :

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...y_ust_nie.html

Czasem się zastanawiam czy Fakt nie prezentuje wyższego poziomu.

A co w tym artykule nie tak?
Jakieś błędy ortograficzne, stylistyczne, rzeczowe?

Ela 28.02.2011 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1057369)
A co w tym artykule nie tak?
Jakieś błędy ortograficzne, stylistyczne, rzeczowe?

No daj spokój - to nie artykuł tylko relacja z "pozdrowień", którą może napisać każdy posiadający dobry dyktafon.
Zwykłe nabijanie wierszówki w modnym temacie. Niezwykle "odkrywcze".

Własne przemyślenia zawarte tylko w jednym zdaniu : "Kamery mogą sprawić, że na stadionach będzie bezpieczniej, ale trybun bez chamstwa nie zapewnią."

dynek.pl 28.02.2011 10:58

Co do wypowiedzi Skorzy to cieta, dowcipna riposta wpisujaca sie w konwencje programu - ludzie przywiozujacy do niej zbyt duza wage i szukajacy drugiego dna nie maja chyba w ogole dystansu do otaczajacego nas swiata :)

it 28.02.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 1057374)
No daj spokój - to nie artykuł tylko relacja z "pozdrowień", którą może napisać każdy posiadający dobry dyktafon.

Własne przemyślenia zawarte tylko w jednym zdaniu : "Kamery mogą sprawić, że na stadionach będzie bezpieczniej, ale trybun bez chamstwa nie zapewnią."

Nie wiem czy miało być odkrywcze.
Ale moim zdaniem daje trochę do myślenia i może więcej nawet z tego wynika, niż z analizy zagrania kopacza X głową albo krzyżakiem.
Ten tekst pokazuje ile chamstwa jest na trybunach. Wielu osobom, w tym i mnie, ono przeszkadza. Czy taki tekst coś zmieni? Wątpię. Ale pozostawić chamstwo bez żadnej reakcji, to pozwolić w przyszłości na rzucanie kamieniem czy nożem zamiast bluzgiem.
A jeśli chodziło Ci tylko o nie nazbyt wyszukaną formę tekstu, to w mojej ocenie zwróci ona uwagę bardziej, niż długa analiza przyczyn i skali zjawiska.

WIELKI_CZŁOWIEK 28.02.2011 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 1057374)

Ok, wiec co w tej relacji jest nie tak? Kibice Lecha, Arki, Poloni i Cracovii swoj doping zaczynaja najpierw od wyzywania Wiselki, potem wyzywanie Malego a na koncu ewentualnie cos wspomna o swoich. Nie uwazasz tego za patologie, ze na meczu Cracovia-Legia zamiast dopingowac swoich to zajmuja sie Wisla? W tym temacie przemyslenia autora sa jak najbardziej zbedne, dostajesz relacje- zakladam ze autentyczna i oceniasz sama z jakim typem osobowosciowym mozesz miec do czynienia na stadionach.

crazykaro 28.02.2011 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WIELKI_CZŁOWIEK (Post 1057397)
Ok, wiec co w tej relacji jest nie tak? Kibice Lecha, Arki, Poloni i Cracovii swoj doping zaczynaja najpierw od wyzywania Wiselki, potem wyzywanie Malego a na koncu ewentualnie cos wspomna o swoich. Nie uwazasz tego za patologie, ze na meczu Cracovia-Legia zamiast dopingowac swoich to zajmuja sie Wisla? W tym temacie przemyslenia autora sa jak najbardziej zbedne, dostajesz relacje- zakladam ze autentyczna i oceniasz sama z jakim typem osobowosciowym mozesz miec do czynienia na stadionach.

Dokładnie! Wymienione kluby są patologiczne a dokładniej ich kibice, którzy nie wiedzą co to doping. Ale cóż jaki klub tacy kibice :D

sorin320 28.02.2011 12:13

myślę że wczorajszy program na antenie canal+sport powinien nazywać się legia+extra. dziekuję
srają tylko o tym przez 3/4 programu, o Wisełce powiedzieli na... 3minuty przed końcem

mr_kwolf 28.02.2011 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sorin320 (Post 1057413)
myślę że wczorajszy program na antenie canal+sport powinien nazywać się legia+extra. dziekuję
srają tylko o tym przez 3/4 programu, o Wisełce powiedzieli na... 3minuty przed końcem

Zawsze najwięcej jest o klubie z którego jest gość. Był Maaskant to gadali cały czas o Wiśle. Zluzuj.

TeeS 28.02.2011 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1057396)
Nie wiem czy miało być odkrywcze.
Ale moim zdaniem daje trochę do myślenia i może więcej nawet z tego wynika, niż z analizy zagrania kopacza X głową albo krzyżakiem.
Ten tekst pokazuje ile chamstwa jest na trybunach. Wielu osobom, w tym i mnie, ono przeszkadza. Czy taki tekst coś zmieni? Wątpię. Ale pozostawić chamstwo bez żadnej reakcji, to pozwolić w przyszłości na rzucanie kamieniem czy nożem zamiast bluzgiem.
A jeśli chodziło Ci tylko o nie nazbyt wyszukaną formę tekstu, to w mojej ocenie zwróci ona uwagę bardziej, niż długa analiza przyczyn i skali zjawiska.

Mogę się podpisać pod tym.

Smutne jest to, że coraz więcej ludzi zaczyna traktować lżenie piłkarzy i innych kibiców jako coś normalnego, a każdą próbę zwrócenia na to uwagi, traktują jako "przywalanie się na poziomie Faktu" - i co gorsza, naprawdę nie wiedzą czemu komuś może takie zachowanie nie podchodzić...

Nie mówię, żeby nie zakląć gdy Kirm przywali w słupek z 2 metrów, albo żeby kibiców Cracovii witać chlebem i solą - stadion to nie teatr, ale systemowe bluzganie przeciwników i przyjezdnych jest naprawdę żenujące. Rzucić k*** i ch*** potrafi każdy menel, żadna sztuka. Przygotować cięte lub szydercze hasło jest zdecydowanie trudniej.

pzdrw

Ela 28.02.2011 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WIELKI_CZŁOWIEK (Post 1057397)
Ok, wiec co w tej relacji jest nie tak? Kibice Lecha, Arki, Poloni i Cracovii swoj doping zaczynaja najpierw od wyzywania Wiselki, potem wyzywanie Malego a na koncu ewentualnie cos wspomna o swoich.

Małe sprostowanie :
" 20 min do meczu: Sektor Wisły zaczyna od gromkiego „Arka to stara k... a, Arka j... jest”. Gdyński sektor „Górka” momentalnie odpowiada tym samym zwrotem. I tak kilka minut. "

Wbrew pozorom nie jest to relacja mająca pokazać jak to kibice wymienionych przez Ciebie klubów źle traktują Wisełkę.

Cytat:

Nie uwazasz tego za patologie, ze na meczu Cracovia-Legia zamiast dopingowac swoich to zajmuja sie Wisla?
Oczywiście, że tak.
To mógłby być nawet niezły temat na artykuł :)
Cytat:

W tym temacie przemyslenia autora sa jak najbardziej zbedne, dostajesz relacje- zakladam ze autentyczna i oceniasz sama z jakim typem osobowosciowym mozesz miec do czynienia na stadionach.
Taką relację można by zrobić z praktycznie każdego meczu ligowego, oprócz spotkań zgód.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1057396)
Ale pozostawić chamstwo bez żadnej reakcji, to pozwolić w przyszłości na rzucanie kamieniem czy nożem zamiast bluzgiem.

Masz wiele racji - tyle, że GW piętnuje tylko jedną stronę - co sprawia, że obraz całej społeczności kibicowskiej jest taki a nie inny.

Myślę, że nie doczekam się na łamach tej opiniotwórczej jednak gazety relacji z wybranych wulgaryzmów z programów Kuby Wojewódzkiego czy z rozmów uczestników Przystanku Woodstock.

Tak - o formę tekstu mi chodziło również.
Jednak cytowanie meczowych przekleństw nie jest tym co chciałabym czytać w prasie.

Jakikolwiek szczytny cel by autorowi przyświecał :]

Pablo84 28.02.2011 13:16

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,91...ego_Wisla.html

Czytać bo warto.

Śmiech to zdrowie.

joshi 28.02.2011 13:54

właśnie skończyłem to czytać. To jakaś masakra, bełkot na poziomie Samoobrony, prawo nam się nie podoba to je zmienimy. Debil zatrzymał się w latach 70-80 i myśli, że świat się nie zmienił. Ogólnie żenada, taki wywiad powinien go pogrążyć, ale w naszej rzeczywistości to pewnie wyrośnie na bohatera...

nh79 28.02.2011 14:12

Piechniczek zyje w alternatywnej rzeczywistosci chyba.Jestesmy w Unii i proste, ze jakies limity nie wchodza w gre, bo kazdy ma prawo pracowac gdzie chce w obrebie Unii (jesli nie ma okresu przejsciowego) a chlop niech lepiej zlozy wniosek o wybudowanie boisk treningowych i niech zbuduja sysytem szkolenia z prawdziwego zdarzenia a nie pier... ,ze jak na sile wprowadzi Polakow do skladu to gdzies zajdziemy.Pokolenie Szymka, Franka, Kosy, Zurawia juz minelo tak samo jak komuna w ktorej tamten ciagle chyba siedzi i nie widzi prostych praw rynku.Polacy sa slabi a jak znajdzie sie jeden co 3 mecze trafi w pilke to zaraz banke juro kosztuje i 300k rocznie by chcial.ja mam nadzieje, ze w grudniu jak bedzie ten wniosek smieszny skladal to Wisla bedzie juz taki kosmos grala, ze tylko sie wyglupi chlop.pzdr

edit: czysto hipotetycznie, bo oczywiscie to nie ma szans przejsc.jak on to sobie wyobraza od nowego sezonu.jesli jakas druzyna ma duzo obcokrajowcow w skladzie i kontrakty tamci maja dlugoletnie to teraz niby co?trzeba dokupic paru Polakow im tez dac kontrakty i poszerzyc kadre do 30 zawodnikow?? ciekawe co na to budzet klubu itd itp chlop rzeczywiscie zatrzymal sie w 74 i nie widzi, ze swiat sie "troszke" zmienil od tego czasu.problem to nie obcokrajowcy, tylko nasza infrastruktura na zenujacym poziomie, brak szkolenia mlodziezy itd, ale o tym lepiej nie mowic, bo to dzialka PZPN przeciez.mam nadzieje, ze juz niedlugo gra Wisly zamknie jadaczki calej PMS.

Ar222 28.02.2011 14:21

Kiedy koleś spytał dziennikarza czy myśli, że Harvard i Yale podlegają prawu europejskiemu, to faktycznie się z kretyna śmiałem. Jednak po skończeniu lektury zrobiło mi się zwyczajnie smutno...czuję się oszukany...

;)

Weszło też już zdążyło napisać, co o tym myśli, z tego co widzę :)
http://www.weszlo.com/news/6405

1q2 28.02.2011 14:24

Jest z niego bezczelny typ;) - bo de facto właśnie m.in on odpowiada za to że Polski dobry piłkarz, to gatunek na wymarciu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl