![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Błędy - tak, dużo ich było. Ale Wisła upadła o przed trio. |
TS Legendy - Ludwik Miętta-Mikołajewicz i Tadeusz Czerwiński (od tego wszystko się zaczęło) = Odnowiony TS - Marzena Sarapata i środowiska kibicowskie = Jakub Meresiński = Stechert Grouppe = Vanna Ly z ekipą = Święty Jakub z bratem i wujkiem + Jarek i Tomek = Socios = odnowiony TS - Dorota Gburczyk = klakierzy, obrońcy Sarapaty i braci, usłużni dziennikarze.
To lista hańby. Ludzi, którzy doprowadzili z pełną premedytacją do coraz bardziej realnego spadku. Dla mnie ostatecznym potwierdzeniem było zatrudnienie mema na stanowisko udającego trenera. Pisałem wielokrotnie - z odpadami z Rakowa nie da się naprawić klubu. Dla mnie to będzie spadek zasłużony. Za niesamowitą pogardę, za robienie sobie żartów z klubu, za stworzenie jednego wielkiego burdelu w klubie. Jakub Błaszczykowski to symbol tego wszystkiego. Nie Sarapata, nie środowiska kibicowskie. Miałeś gwiazdeczko z Dortmundu, bileterze, wiecznie obrażona primadonno ponad trzy lata na stworzenie podstaw normalności i to nie w Bundeslidze. Tylko w naszej amatorskiej lidze, która jest trzydziesta w Europie, a za nami w rankingach praktycznie są same pastuchy. I co? Zakpiłeś sobie z klubu. Za zatrudnienie brata i wujka nie może być najmniejszego szacunku... Dziwił mnie ten wieloletni kult Świętego Jakuba (jeszcze z lat gry w Dortmundzie). W Wiśle grał krótko, był dodatkiem do prawdziwych piłkarzy. Co sukcesy w Dortmundzie mają wspólnego z byciem legendą Wisły? Byłem jednym z niewielu osób na tym forum, który od wielu miesięcy krytykował obecną sytuację i co? Wiadomo, byłem atakowany przez różnych szkodników i ludzi odpowiedzialnych za prawdopodobny spadek. Polityka: zero krytyki i ciągłego klakierstwa nie sprawdziła się. Aktywiści Socios cały czas twierdzili, że wszystko jest super. Dzisiaj widzimy. Pytanie co dalej? Trio powinno w trybie natychmiastowym odejść z klubu. I tu dochodzimy do sedna. Co dalej? Wisła i jej marka zostały strasznie zniszczone w latach 16-18, więc można być pesymistą. A pisałem, że Wisły już nie ma, kiedy mem zostawał udającym trenerem. Coście zrobili z Wisłą, to nie ma słów. Zniszczyliście taki klub. Jakub Błaszczykowski grabarzem Wisły. |
Cytat:
Ile goli strzelili nasi napastnicy? - to pytanie retoryczne. Mimo bardzo złej sytuacji Klubu za ten spadek, w mojej ocenie, opowiada niekompetencja. |
Cytat:
Ważne, żeby tym razem wyciągnięto SENSOWNE wnioski. |
Cytat:
|
Potrzebne są zmiany w zarządzie i radzie nadzorczej. Na pewno należy odwołać Dawida Błaszczykowskiego z funkcji prezesa, no chyba że naprawdę weźmie spadek na klatę i sam zrezygnuje. Na pewno z rady nadzorczej powinni odejść właściciele, zwłaszcza bezpośrednio odpowiadający za politykę sportową Jakub Błaszczykowski.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale ilu jest takich Maldinich?? Sorry, ale te wszystkie osoby, które twierdzą że mają Wisłę w sercu powinny znaleźć sobie inna pracę a Wiśle zostawić etat i wynagrodzenie.
|
Nie no co dk zasady się zgadzam, że kółko wzajemnej adoracji z profesjonalizmem wiele wspólnego nie ma nigdy, ale nie zrzucałbym wszystkiego na "legendy" bo to wielopoziomowa klęska, a ci na których w teorii liczyliśmy delikatnie mówiąc mocno zawiedli.
|
Cytat:
|
Jeszcze nie spadliśmy i nadzieję umiera ostatnia;-)
Jak myślicie, jakie rozstrzygnięcie w jutrzejszym meczu Stali ze Śląskiem byłoby dla nas najlepsze. Chyba jednak zwycięstwo gospodarzy lub remis. |
Wygrana Stali i Śląska - sytuacja s.......ona.
Remis - Sytuacja skrajnie s.......ona |
Cytat:
nie rob ....y z logiki |
Oczywiście nie wierzę w nasze 6pkt, ale tak się tylko zastanawiam co jest bardziej prawdopodobne.
Porażka Stali w Płocku, czy remis/porażka Śląska z Górnikiem. |
4 punkty dadzą nam utrzymanie jeśli Śląsk przegra oba mecze z Górnikiem i Stała
6 punktów da utrzymanie jeśli Stal przegra ze Śląskiem i Płockiem lub jeśli Śląsk zdobędzie maks dwa punkty Ciężko stwierdzić co jest najlepsze w tym meczu, chyba bym wolał żeby Stał przegrała i potem liczyć że Płock wróci na ostatnią kolejkę do normalnego grania i pomogą może ze względu na Sobola i Brzeczka. Pytanie czy nasi mogą wygrać dwa mecze? Generalnie sytuacja mocno beznadziejna |
Cytat:
|
Zobaczymy jutro ok 19 czy w ogóle jest sens zakładać jakiekolwiek scenariusze ;)
|
Cytat:
|
Daję nam 1% szans na utrzymanie. Dzisiaj w "meczu przyjaźni" ekip które walczą o spadek będzie remis. Zapewni on utrzymanie Stali, a Śląsk zyska kolejny potrzebny punkcik(jeśli w ogóle będzie to miało jakieś znaczenie) nad nami. Na spokoju sobie wieczorem usiądą przed telewizorami/monitorami i będą nas oglądali. W ostatniej kolejce będą mieli wszystko w swoich rękach, tzn. wygrywają i się utrzymują. Przyjedzie Górnik który o nic nie gra i który pewnie też pomiesza w składzie...
Ale te rozkminy i tak nie mają sensu, bo dzisiaj nas wyjaśni Radomiak. Ostatnia kolejka nie będzie do niczego potrzebna. Ewentualny remis też nas pogrzebie(przy prognozowanym remisie w Mielcu, więc tym bardziej padnie tam taki wynik). |
Cytat:
|
Pisalem pare kolejek temu, ze jak sie utrzymamy to kosztem Slaska i to podtrzymuje. Niektorzy wtedy dziwnie reagowali na moje posty :-)
|
Cytat:
Brzęczek pracował rok, Sobol spędził tam dwa lata. Jak się nie mylę byli jednymi z kilkudziesięciu trenerów w Płocku na przełomie kilku lat, zatem dlaczego niby Płock ma się dla nich jakoś specjalnie spinać na mecz ze Stalą?! Mam wrażenie, że ktoś napiszę jedną brednie, a potem każdy ją powiela. Gdyby jeszcze Sobol tam spędził pół życia to dobra, piszcie sobie te bzdury o mobilizacji dla kogoś, ale tutaj? Jeden popracował rok, a drugi 2 lata, nic specjalnego. |
Ze względu na emocje było by miło gdyby Śląsk przegrał a my wygrali.
Wtedy mamy tyle samo pkt i walka w ostatniej kolejce. I cud nad Wisłą ;) |
Jeśli mamy się utrzymać, trzeba trzymać kciuki dzisiaj za to, by Stal urwała punkty Śląskowi. Płock za tydzień rozłoży nogi przed Mielcem, to pewne, a Górnik może jednak ze Śląskiem powalczyć.
|
Z Warta gramy o wszystko.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie, w Płocku nie było kilkudziesięciu trenerow na przełomie kilku lat lat tylko zaledwie osmiu od 2012 (nie licząc asystentow co przejmowali drużynę na jeden mecz) Brzęczek zrobił z Płockiem 5 miejsce co jest drugą najwyższą lokata tego klubu w historii, a dwa lata Sobola jako trenera to wcale nie jest mało żeby być osoba w pełni szanowana w klubie. Plus Soból zrobił najdłuższa serię zwycięstw (6) i był liderem z Płockiem. Być może będą to mieli w dupie być może z szacunku dla tych dwóch Panów wiedząc że od tego będzie zależeć utrzymanie Wisły zepną się na ostatni mecz, tego nie wiem, ale myślę że jakieś kontakty w klubie naszych trenerów tam zostały. |
Płock przyklaśnie spadkowi, bo potem będzie jedyną Wisłą w lidze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
No ale najpierw to my musimy dziś wygrać. |
Wierzę w remis Śląska z Górnikiem, ale nie wierzę w nasze 2 zwycięstwa.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl