Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

nesta 05.08.2016 12:05

Czyli tak jak pisałem info o Nigeryjczyku poszło od samych zainteresowanych, aby media przestały węszyć.

Ciekawią mnie następne ruchy. To nie prezes żeby się podał do dymisji i bierzemy następnego.

Dwa scenariusze:
- albo to jebnie teraz, on np. nie wytrzyma presji - pytanie co dalej?
- albo, ponieważ sprawa ma już kilka lat, przeczeka, rzuci jakiśe transfery dla przykrycia tematu, a po 1 msc będzie cisza

heoij 05.08.2016 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1445871)
Ludzie czy Meresinski zostal skazany prawomocnym wyrokiem? Welcome to Poland!!!

Nie martw się, już niedługo zostanie skazany. Ziobro nie lubi takich cwaniaczków :D

szprotson 05.08.2016 12:06

Konferencja Jakuba M.
Oby to nie było epitafium

p.s. zmiencie w temacie na Jakub M :)

p.s. argument pt "to sie nie trzyma kupy" mozna uzywac, ale ....a. Co wy sie wczoraj obudziliscie. W naszym kraju gramy we wszystko dopóki nie złapią Cie za ręke a potem jeszcze muszą uwierzyć ze to nie Twoja ręka...
logiki ....a szukac w klubie w ktorym z logiki zrobiono ....ę :) Nie no, nie tą drogą.

p.s. Mareś oddaj Porsze z nie swojego leasingu :)

Coglin 05.08.2016 12:10

Cytat:

W 2014 został aresztowany, a następnie zwolniony za kaucją. Miał również dozór policyjny
No to sprawdzili gościa zajebiście.

Smyrgu 05.08.2016 12:14

tego jeszcze nie grali :)

radek2323 05.08.2016 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1445878)
Nie martw się, już niedługo zostanie skazany. Ziobro nie lubi takich cwaniaczków :D

Ja sie nie martwie. Skad wiesz ze zostanie skazany?

Danielek1906 05.08.2016 12:14

Czy wie ktoś/orientuje się jakie byłyby konsekwencje aresztowania Meresińskiego dla Wisły? Chodzi mi o to, że zarzuty mu postawione okazują się prawdziwe i dostaje wyrok, co w takim przypadku dzieje się z Wisłą? :( :(

7 kotów 05.08.2016 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1445874)
Jakim cudem bank dał gwarancje bankowe osobie z takimi zarzutami?

A skad wiadomo ze w ogole jakiekolwiek gwarancje byly ?

Moze gwarancje byly na ten rzeczony milion-czterysta za ktore ponoc Wisla poszla, a na tyle to pewnie i Citko uzyskal papier.

PS. Szkoda tylko ze Mierzejewskiego, Stilica i transferow za milion nie bedzie :(

silver03 05.08.2016 12:16

Cupiał dobroczyńcą i grabarzem Wisły, jeśli ten artykuł jest prawdą.

nesta 05.08.2016 12:16

Myślę, że przydałoby się dziś oficjalne oświadczenie właścicieli odnoszące się do tych rewelacji.
Konkretne i merytoryczne. Czy sprawa jest dalej w toku, w jakim charakterze, w jakim etapie itp.
Najgorzej to tak zostawić jako pole do miliona spekulacji.

Wiadomo też jest, że ta spasła świnia pasiata pod tytułem M.Knura z lovekrakow specjalnie wypuscila tekst dziś.
Wiec to tez trzeba mieć na względzie.

janekx89
‏@janekx89
@Matt_VaranN7 Musiał i wiedział. Wyroku przecież nie ma, a wtedy umorzyli. Gwarancje bankowe daje kto inny, BC wiedział co robi i sprawdził.

JacekFan 05.08.2016 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Danielek1906 (Post 1445883)
Czy wie ktoś/orientuje się jakie byłyby konsekwencje aresztowania Meresińskiego dla Wisły? Chodzi mi o to, że zarzuty mu postawione okazują się prawdziwe i dostaje wyrok, co w takim przypadku dzieje się z Wisłą? :( :(

SSA idzie pod młotek za długi - o ile faktycznie on jest właścicielem.

Kryniu 05.08.2016 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Danielek1906 (Post 1445883)

Wisła to jego własność, więc przejmują ją banki i sprzedają.

yoda79 05.08.2016 12:21

E tam, już licytacje, ciekawe czy w ogóle podpisane są kwity (notariusz, kasa itp.) W sumie jak mają cwaniaczka ujebać to może i dobrze, że teraz do tego doszło.

dawiss 05.08.2016 12:24

Widze, ze tu sami swieci...

Wszyscy razem gowno wiedza, ale teorii wiecej niz mozliwosci w lotto.

Coglin 05.08.2016 12:31

PDWM :tsw_raca: :D

JEDREK76 05.08.2016 12:32

Cytat:

[...] Jakim cudem bank dał gwarancje bankowe osobie z takimi zarzutami? [...]

I to jest kluczowe pytanie. Sprawa, jak wynika z artykułu, nie jest świeża bo postawione zarzuty w 2014 r., więc jaki do cholery bank daje komuś takiemu gwarancje?

Cytat:

[...] Poza tym po co facet pakuje się w klub piłkarski, mając na karku sprawę w sądzie? to się kupy nie trzyma, ale równie mocno jak to skąd ma pieniądze na 'biznes'. [...]

Zapytałbym raczej po co ktoś (skoro Meresiński miałby być słupem) kogoś z zarzutami prokuratorskimi wysuwa na I front, kompromitując na starcie inwestycję. Akurat jeśli chodzi o Meresińskiego z jego punktu widzenia takie przejęcie działa na jego korzyść. Z jednej strony pokazuje, że jest przekonany o swojej niewinności czyniąc taką inwestycję, z drugiej być może liczył na jakąś sympatię "opinii publicznej" w przypadku załóżmy już procesu sądowego.

Kurde mam nadzieję, że jak pisałeś to kolejna wpadka tego portalu, bo w przeciwnym wypadku to wpadliśmy "z deszczu pod rynnę".

Mat1977 05.08.2016 12:33

i co jak pisalem ze to smierdzi na kilometr i ze zadnych innych powaznych chetnych nie bylo to dotalem zjebe ze pan Boguslaw nie oddalby Wisly byle komu, ze negocjacie byly dlugie itp itd.
JM zajebal z vat 10 mln czyli jak realnie z tego zostal z 3 to wszystko i tak golodupiec .......a nie moge,rozpierdala mnie

lazy 05.08.2016 12:33

Co wy tu pi....cie? Ja wiem że są wakacje i mocno dziś grzeje, ale to nie zwalnia od samodzielnego myślenia!!!
Jak pelikany łykacie informacje prasowe, które nawet jeśli są rzetelne to o niczym nie przesądzają.
Nie chcę nikogo bronić, ale gdzie jest wyrok prawomocny, co to za straszenie Ziobrą - prawo nie działa wstecz.

Mat1977 05.08.2016 12:37

o gwarancjach bankowych pisalem juz wczesniej ..tym bnardziej ze udzielone w UK...wiec na 4 mln funtow to bez .......enia sam bym z dobrym business planem dostal taka gwarancje....
nie pod rynne to byloby super to jest ....a katastrofa a jak ktos dalej chce szukac pozytywow ....

7 kotów 05.08.2016 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1445892)
Widze, ze tu sami swieci...

Wszyscy razem gowno wiedza, ale teorii wiecej niz mozliwosci w lotto.

Wizerunkowo to jest juz praktycznie nie do odkrecenia, zwazywszy jakie, do tej pory, niebywale osiagniecia na polu walki o wizerunek ma Wisla.

Jest chujowo i niestabilnie. A moze byc jeszcze chujowiej dzis wieczorem bo do tej - badz co badz - szokujacej informacji moze dojsc wpadka z ....zielcami w paski.

110-lecie jak marzenie.

szprotson 05.08.2016 12:39

jesli artykuł knury jest nieprawda, to sa na to paragrafy.
te same z których np. nie skorzystał komorowski po ksiazce resortowe dzieci.

p.s. to o tych gwarancjach bankowych to wiecie TYLKO i WYŁĄCZNIE z jakichś tam artykułow których wiarygodnosc jest taka sama jak tego knura, jak artykuł o murzynie z Lublina i temu podobne czy jest jakieś naprawde rzetelne źródło ?

Mat1977 05.08.2016 12:40

nie bede sie rozpisywal ale... szukalem info o tym gosciu JM zaraz po zakupie i ...jedynie kolega kolegi wlasnie z UK wspomnial ze JM kreci sie w Vat (spolka w UK ) myslalem ze poprostu .......i bo nawet na walki to za maly rozmiar kapelusza na kupowanie klubu...

Karherop 05.08.2016 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1445884)
A skad wiadomo ze w ogole jakiekolwiek gwarancje byly ?

A skąd wiadomo, że news o Jakubie M. na lovekrakow nie jest z dupy? ta strona ma wiarygodność na poziomie futbolplus Kmiecika

Można tak w kółko.

Mat1977 05.08.2016 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1445901)
jesli artykuł knury jest nieprawda, to sa na to paragrafy.
te same z których np. nie skorzystał komorowski po ksiazce resortowe dzieci.

p.s. to o tych gwarancjach bankowych to wiecie TYLKO i WYŁĄCZNIE z jakichś tam artykułow których wiarygodnosc jest taka sama jak tego knura, jak artykuł o murzynie z Lublina i temu podobne czy jest jakieś naprawde rzetelne źródło ?

dokladnie tak !!!
ale ilu tu sie rozpisywalo na ile dostal itp a to tylko domysly.

Arked 05.08.2016 12:42

Póki co z całego zamieszania dowiedzieliśmy się jednego. Meresiński na pewno nie jest niczyim słupem, który z definicji powinien być czysty i nie zamieszany w żadne afery.

Mat1977 05.08.2016 12:44

moj niestety najgorszy scenariusz nietety sie sprawdza : BC musial sprzedac szybko i trafilo na JM
a JM wyludzil kase z vat i wymyslil ze trzeba to wyprac w Koronie Kielce ...tam odpadl to wpadla Wisla
a Teraz to jestesmy w ciemnej dupie

7 kotów 05.08.2016 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1445903)
A skąd wiadomo, że news o Jakubie M. na lovekrakow nie jest z dupy? ta strona ma wiarygodność na poziomie futbolplus Kmiecika

Można tak w kółko.

No nie wiem, tu jest cytowany prokurator, z nazwiska, a nie "osoba blisko zwiazana z klubem". Czyli de facto klolega z drugiego biurka w redakcji.

Krotochwila 05.08.2016 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lazy (Post 1445896)
Co wy tu pi....cie? Ja wiem że są wakacje i mocno dziś grzeje, ale to nie zwalnia od samodzielnego myślenia!!!
Jak pelikany łykacie informacje prasowe, które nawet jeśli są rzetelne to o niczym nie przesądzają.
Nie chcę nikogo bronić, ale gdzie jest wyrok prawomocny, co to za straszenie Ziobrą - prawo nie działa wstecz.

Zartujesz sobie, prawda? A może z oceną się wstrzymamy do zakończenia ewentualnej odsiadki? Mnie wystarczy fakt, że mój ukochany klub wpadł w ręce gościa, który nie dość, że jest nikim biznesowo, to jeszcze ciążą na nim bardzo poważne prokuratorskie zarzuty. Przecież to jest k#$$a WŁAŚCICIEL.

Już sam fakt pojawienia się takich oskarżeń powoduje, ZE NIKT POWAŻNY NIE ZAINWESTUJE W TEN KLUB.
Nikt z takim syfem nie będzie chciał mieć nic wspólnego.
Chyba nie wszyscy sobie zdają sprawę co się właśnie wydarzyło jeśli to jest prawda.

wolfy 05.08.2016 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1445873)
Czyli Wisła miała/ma być pralnią pieniędzy z przekrętów? Najsss

Koleś ma pieniądze, ale nie wiadomo skąd ponieważ sam posiada tylko firmę "gmina.pl" or something i kupuje sobie klub piłkarski. U mnie to było pierwsze skojarzenie, ale nie chciałem wzmagać szumu informacyjnego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1445909)
Już sam fakt pojawienia się takich oskarżeń powoduje, ZE NIKT POWAŻNY NIE ZAINWESTUJE W TEN KLUB.
Nikt z takim syfem nie będzie chciał mieć nic wspólnego.

Zgadza się.

Mat1977 05.08.2016 12:47

a teraz przypomnijcie sobie oswiadczenie TF !!!!!! oddajemy Wisle w dobre rece z nowym planem .....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl