![]() |
W sensie czemu tyle ktoś zapłacił? Zamierzam się też w 1000 zmieścić:)ciekawi mnie ile za robociznę wymainy tego czegoś biorą średnio mechanicy.
|
Cytat:
Zależy jaki masz silnik. Masz na łańcuchu? |
Cytat:
|
A jaki masz silnik i rok tego Mondeo? Olej, benzyna?
|
Cytat:
Jak nie wiesz jak sprawdzić to wypytaj - bo jak masz łańcuch to nie ma w ogóle sensu się bawić rozrządem bo praktycznie jest bezawaryjny - można luzy na łańcuchu likwidować po 500 tys km i to kosztuje grosze a na pewno nie pod tysiąc złotych. A jak pasek to komplet czyli właśnie pasek, rolki napinaczy, pompa wody do Mondeo nie powinno wyjść więcej niż 1000 - 1200 max. |
Cytat:
|
Wymiana paska w Mondeo powinna sie zmiescic w 1000 zlotych bez problemow - no chyba ze w Krk zdzieraja z klientow.
Ja dwa lata temu wymienialem pasek w Lagunie (jak ja jeszcze mialem) i zaplacilem 750 zlotych. (pasek ,rolki napinaczy , pompa). |
Cytat:
Dziś byłem, podzwoniłem tu i tam, do 1000 to spokojnie się zmieszczę. A i nie ma łańcucha. |
Moze jest jakiś mechanik na forum,jak wymienić przedni(prawy) reflektor we fiacie bravo(stary model),odkręciłem śruby ale trzyma tam jeszcze jakiś zaczep jak go odpiąć ?
|
Hej "Dizlowcy" :)
Co sądzicie o kilkukrotnym podgrzewaniu świec? Jedni mówią że szybciej padają inni że to wskazane jak są takie pieprzone mrozy jak ostatnio. |
Użytkował ktoś Alfę Romeo 146 ?
|
Cytat:
|
To żeby odczekać chwilkę po odpaleniu na takim mrozie to rutynowe działanie :)
Czytałem właśnie na różnych forach że w starych autach np. 5 sekundowe grzanie świecami nie pomoże jak jest komora silnika wychłodzona - niektórzy grzeją dwa razy zanim przekręcą kluczyk. Z drugiej strony czytałem też, że takie działanie może w oka mgnieniu zarżnąć świece ... |
Jest też szkoła odpalić i jechać bo w ruchu smarowanie silnika lepsze...
Ilu kierowców tyle teorii. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Witam,
gdzie w okolicach pradnika/olszy/mistrzejowic tanio wymienię opony(alu) na zimówki? |
Cytat:
- dobry akumulator - sprawne świece żarowe - czysty filtr paliwa - przy dużych mrozach ON tylko ze Statoil (nigdy jeszcze się nie rozczarowałem) i nie jeździć na rezerwie |
panowie mam krotkie pytanie i licze na krótka odpowiedź: Citroen saxo 2000r 1.0 czy Polo 97r 1.0?
|
Cytat:
Polo. Wiem, że 3 lata to kawał czasu, ale jednak żabole się psują. I to nie zależnie czy nówka z salonu czy używany. Często w citroenie występują problemy z elektroniką. Jakieś żarówki, kabelki, czincze się przepalają itd. A VW to jak nazwa wskazuje, auto dla ludu ;-). Sprawdzone, za przystępną cenę. I wszędzie znajdziesz części zamienne. I to za rozsądne pieniądze. |
Cytat:
|
Cytat:
Choćbyś grzał przed odpaleniem nawet 50 razy świece to nic się im nie stanie. Cytat:
|
Miał/ma ktoś do czynienia z silnikami 1.2 TSI oraz 1.4 TSI ??
Jakie wrażenia z jazdy dobre to czy raczej odpuścić? Przymierzam sie do zakupu samochodu właśnie z takim silnikiem. |
Cytat:
PS. Moja mama posiada aktualnie Astre 1.4 turbo benzyne i w Krakowie spalanie ksztaltyje sie w granicach 8-9l/100km, z tym ze ona jezdzi raczej spokojnie jednak niekoniecznie oznacza to, ze ekonomicznie. |
Gdybym nie podgrzał świec rano 5-krotnie to bym mógł sobie sanki z piwnicy wyjąć :D
Więc kotwica w plecy tym co mówią że to szkodliwe :) |
A jakbyś podgrzał świece np w Renault Scenic 2? IMHO, przy sprawnych świecach i dobrej baterii(prąd na rozruch) auto chyba powinno palić od kopa. Mi AR 147 przy -14 zapaliła za trzecim razem,świece gasły po sekundzie czy 2, a przyczyną był niski prąd rozruchowy.
|
Jeżdzi ktoś lub może powiedzieć cos na temat RENAULT MEGANE GRANTOUR chciałbym takiego sobie kupić na wiosnę ,
|
A jakie tam są silniki?
Bo o 1.5 i 1.9 DCI można powiedzieć że wtryski wytrzymują okres gwarancji i nic poza tym :) Osobiście znam kilka przypadków takich a wcale nikt nie lał złego paliwa. |
Fakt, że te diesle w Renówkach nie cieszą się dobrą opinią.
Dlatego najlepiej wziąść benzyniaka 1.6 16V 115KM. |
Jeżeli chodzi o nowsze generacje diesli Renault, to się nie zgodzę. 1.9dci (130KM) i 2.0dci mają bardzo dobre opinie. Osobiście znam dwie osoby, które mają silnik 2.0dci i przejechały prawie 300 tysięcy i nic się nie zepsuło. Oczywiście zapewne istotne jest to, ze silniki te mają inne wtryski i ogólnie jest to wspólne dziecko Renault i Nissana, a nie samych Francuzów.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl