![]() |
Jasne ze po Dudce mozna sie bylo spodziewac najgorszego, a z Frankiem odwrotnie ale....rzadko kiedy nie lubie jakiegos pilkarza Wisly, w sensie jego postawy pozasportowej.Lobo mnie wkurza, Mauro tak samo, Zienia swego czasu moglbym rozszarpac:>, ale ta niechec to tylko byla/jest spowodowana z powodow sportowych - a do zadnej z tych osob tak na prawde nic nie mam.
Dudka byl tym wyjatkiem, ktory wkurzal mnie i na boisku i poza nim.Zwykly lanser, ktoremu wydaje sie ze jest niewiadomo kim, pomijajac juz kwestie jezdzenia po alku i zabicia w takim stanie czlowieka. Dlatego swieta swietami, ale nie powiem zebym sie martwil jego problemami - a gadki w stylu ze przeciez jest taki wspanialy a nie gra - w domysle - trener to jakas kanalia - zwyczajnie mnie smiesza. Ten czlowiek chyba nie ma za grosz ambicji, bo zamiast tyrac jak wol i wywalczyc sobie miejsce, w bardzo przecietnym przeciez zespole - on juz mysli, gdzie by tu znow przejsc. Ciekawe kto tym razem nabierze sie na Dariusza D. ps Czasami nam sie udaja dziwne transfery za duze pieniadze - Kaluzny , ktory moze z rok jeszcze cos pogral a potem włoczyl sie , Gorawski - jak dla mnie transfer 10 lecia:) - 2 melony za takiego jezdzca bez glowy to nie czesto sie zdarza.Teraz Dudka |
Cytat:
Cytat:
|
Choć tyle,że widzę pare osób myśli podobnie jak ja... Wesołych Świąt :-)
|
Cytat:
Jeszcze odnośnie Franka... Wiecie, jeśli ktoś jest starszy, przeżył z Wisłą więcej niż 10-12 lat, to jasne, że dla niego Franek będzie tylko najmenikiem, którzy dobry był, ale potem uciekł. Ale postawcie się w sytuacji młodszych. Ja sam mam 21 lat, kibicuję Wiślę gdzieś od 12. Dla nas, którzy zaczeli kibocwać Białej Gwieździe od sezonu 97/98 (bo wcześniej bylismy za młodzi, żeby wiedzieć o co w tej piłce chodzi), Franek jest legendą. Oczywiście, byli wtedy tacy zawodnicy jak Moskalewicz, Kulawik, Czerwiec,Moskal, Zające, Sarnat, Węgrzyn, Bukalski, Pater, Niciński, Kaliciak i wielu innych... ale to Frankowski był gwiazdą, killerem na polu karnym, napastnikiem niezastąpionym. Do tego skromny niczym Adam Małysz - wzbudzał ogromną symaptię. Dlatego nie potrafimy przekreślić tylu jego zasług dla Wisły, bo nasza pamięc o Klubie sięga okresu 97/98... i jego jako gwiazdy. Tak na marginesie - ja jak sobie przypominam Ateny, to mi się do tej pory rzygać chce. I pewnie będzie tak, dopóki nie awansujemy do tej cholernej LM. Ale i tak pozostanie niesmak ze zmarnowanych lat... i ucieczki Frankowskiego. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dokładnie do Franka mam szacunek ale bez przesadyzmów strzelał dużo dobrze grał dużo zrobił dla Wisły a my jeszcze więcej dla niego no ale to już jest brak szacunku uciec i się zmarnować według mnie mógłby grać i być gwiazdą w jakimś np.Sevili o tam mógłby się stać gwiazdą ale chłopak się zmarnował i tyle inna jest całkiem kwestia Żurawskiego który myślę że jak by dostał propozycję to by z niej skorzystał.Zresztą nie wiem co sądzić o Szabacie bo nawet nie miał szansy pograć.Co do transferu Cebanu też nie mam zdania bo chłopak meczu u nas nie zagrał nikt nawet nie wie jak gra.
|
Cytat:
1.Zdzisek Kapka to były agent SB 2.W dodatku za donosy pobierał pieniądze 3.Kablował kolegów z reprezentacji a szczególnie przyjaciela który pomógł mu w wyjeździe do USA,Stanisława Terleckiego A wy nazywacie Frankowskiego judaszem! To bardzo poważne oskarżenie,biorąc pod uwagę,że nikomu bezpośrednio nie wyrządził krzywdy. |
Cytat:
A co do Cebanu to dobrze się sprawdzal w roli wodzireja na imprezach, ruchliwy przebojowy. Wsrod zebranych rownie dobrze znany jak Tomek Dawidowski. |
Najśmieszniejsze w sprawie Franka jest to, że dyskusję o nim na forum rozpalają za każdym razem jego zagorzali przeciwnicy reagując potokami pomyj na każdą informację o Frankowskim na forum.:lol:
Gdyby powstrzymali swój, jak się już wydaje, odruch Pawłowa, to notki o Franku nie zajmowały by więcej miejsca niż o innych byłych Wiślakach. Dziwne tylko, że potem płaczą na forum, że tyle o Franku się tu pisze :-P. Nie życzę umiejętności przebaczanie, bo po co życzyć nierealnego. Opanowania życzę choinkowo :-D. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A pamiętasz może mecz z Realem Saragossa? To co wydało się nie możliwe udało się przy wydatnej pomoc Franka |
A tak zmieniając temat to Petrescu został trenerem roku w Rumunii !
http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=104283 Szkoda , że u nas takich sukcesów nie odnosił :-/ |
Cytat:
Poza tym, Dan był zbyt profesjonalny i zbyt mało elastyczny na naszą ligę, niestety, a bardzo lubiłem jego i jego metody. Po prostu, w Polsce trzeba się dostosować do tego, że większość piłkarzy tylko marzy, aby żel im się na włosach utrzymał cały mecz, by nie spocić się na tyle, by ciuszki D&G przesiąknęły no i żeby odwalić trening na tyle szybko, by jeszcze znaleźć czas na galerię... Przykre, ale prawda jest taka, że w dzisiejszych czasach piłkarze nie chcą już zapieprzać. |
Cytat:
Nie byłem jego fanem ale powodzenia mu życzę :-) |
Cytat:
Rzeczywiście, słowo elastyczny powinienem wziąć w cudzysłów, bo nie o to mi chodziło. Rozwinąłem w poprzednim. Również życzę mu powodzenia, bo to fajny chłop. |
fajny wywiad z Danem ukazał sie w Rumunii. Fragmenty o Wisle, Polsce, sedziach i pilkarzach chyba niedługo na głównej
|
http://www.futbol.pl/index_0001.php?m_ID=12911&key=5619
Kasperczak o Świętach |
Cytat:
Ogólnie wyszło na moje, że Dan zna się na trenerce i cieszę się, że miał okazję to udowodnić. Cóż, nie jego wina, że wówczas(teraz zresztą też)jedyny nasz napastnik(Paweł)jeszcze nie strzelał... Szkoda tylko, że musieliśmy zaliczyć tę czarną dziurę między jego odejściem, a przyjściem Skorży. |
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...9d61d9acb541ca
Petrescu: Polacy to lenie |
Cytat:
Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będzie dane jemu pracować z Wisłą, a mnie oglądać tę Wisłę. Tak, wiem, nadzieja umiera ostatnia... |
Cytat:
|
Humor mi poprawil tym wywiadem bo nie pamietam zeby ktos bardziej trafnie okreslil jeden z glownych powodow ze w Europie nasi nieistnieja.
Tak na marginesie to jak wierzylem ze Legia tego mistrza zdobyla uczciwie(przypomnijmy - 11 wygranych pod rzad) , to teraz mam ogromne watpliwosci. Trenejro z nienagannymi manierami Dariusz W przeciez ponoc oplacil w zasadzie wszystkie mecze Korony - ciezko przypuszczac by w Legii nie wykorzystal tak znakomitych znajomosci. |
|
Jak Cleber będzie kończył kariere to niech Jop przyjdzie pograć pare latek jeszcze :D .
|
Tak... Ostatnio nam spadła statystyka goli samobójczych xD Marioo wracaj, potrzebujemy Cie ! :D
|
E tam do 2 MP się wydatnie przyłożył trzecie ma bardziej na papierze. Jak będzie chciał wracać do Polski to pewnie zgłosi się po niego Górnik Zabrze ;)
|
Cytat:
A "gdyby babcia wąsy miała ..." ; wielu trenerów trafiając na okres poważnych wzmocnień ugrałoby dużo, tyle że gdybanie jest jednym z mniej rozsądnych zajęć. Życzę Danowi powodzenia i nie tęsknię za nim tutaj. Kopanie butelek jest bardzo widowiskowe ale gra jest w PIŁKĘ nożną, nie w butelkę :lol: , a Skorża udowodnił, że umie pracować z Wisełką. Teraz na wzmocnienia czekam. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl