Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal ponownie trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11017)

TIR_DO_SŁUBIC 23.09.2024 15:26

Odpowiedzcie sobie na pytanie: lepsza hiszpańska tiki-taka, czy moskalowa jako-taka?

Patryko 23.09.2024 15:43

Obawiam się, że sezon i tak został położony na etapie letniego okna transferowego.
Newralgiczne pozycje pozostały bez wzmocnień, nowe kontrakty dostali inwalidzi, nie zareagowano na kontuzję Colley'a.
Teraz przyjdzie tu kamikaze, który po zawaleniu jesieni ucieknie, zostawiając za sobą spaloną ziemię.

leszekpw 23.09.2024 15:48

Wyniki będą z pewnością lepsze. To jest niewyobrażalne, że jesteśmy w strefie spadkowej a tak wielu gładziło Moskala po główce. Nie wykorzystał szansy, bye bez zalu. Punkty nie kłamią. Jeszcze będziecie zachwalać nowego trenera, no chyba, że będzie nim obcokrajowiec, to znów woda na młyn dla głównych hejterków tego forum. Zwolenników polskiej myśli szkoleniowej.

Arked 23.09.2024 15:49

Największe szanse na ogarnięcie tego wszystkiego miał... Moskal. A nie ktoś kto przyjdzie i będzie zaczynał wszystko od nowa.

Kurz 23.09.2024 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1635324)
Obawiam się, że sezon i tak został położony na etapie letniego okna transferowego.
Newralgiczne pozycje pozostały bez wzmocnień, nowe kontrakty dostali inwalidzi, nie zareagowano na kontuzję Colley'a.
Teraz przyjdzie tu kamikaze, który po zawaleniu jesieni ucieknie, zostawiając za sobą spaloną ziemię.

Przy spóźnionych transferach gości, którzy mogą odpalić bądź nie, rozgrywkach pucharowych, nie wiem kim trzeba być, żeby nie zakładać słabszych wyników. Konsekwencje gry w pucharach ponoszą w tym roku wszyscy. Każdy punktowałby lepiej bez nich. Nie rozumiem tej decyzji.

Do tej port myślałem, że Królewski jest tylko nieudacznikiem, zmieniam zdanie. To idiota.

MaLk 23.09.2024 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1635326)
Wyniki będą z pewnością lepsze. To jest niewyobrażalne, że jesteśmy w strefie spadkowej a tak wielu gładziło Moskala po główce. Nie wykorzystał szansy, bye bez zalu. Punkty nie kłamią. Jeszcze będziecie zachwalać nowego trenera, no chyba, że będzie nim obcokrajowiec, to znów woda na młyn dla głównych hejterków tego forum. Zwolenników polskiej myśli szkoleniowej.

Zakładając, że nic nie zostanie spieprzone w potencjale, to lepiej właściwie musi być, bo kiedy ta kadra wreszcie zostanie doprowadzona do stanu normalnej używalności gorzej grać nie będzie. Chyba ;)

Arked 23.09.2024 15:58

Przypominam też, że te wyniki nie wynikały ze słabej gry.

https://i.ibb.co/swRQxYg/Zrzut-ekran...-23-165536.png

Kurz 23.09.2024 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1635335)
Zakładając, że nic nie zostanie spieprzone w potencjale, to lepiej właściwie musi być, bo kiedy ta kadra wreszcie zostanie doprowadzona do stanu normalnej używalności gorzej grać nie będzie. Chyba ;)

Lepiej byłoby i z Moskalem. Ale sprawa bezpośredniego awansu została już przegrana i będzie mega trudno o baraże. Tylko, że nie ten winny został zwolniony...

FraMat 23.09.2024 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1635322)
Odpowiedzcie sobie na pytanie: lepsza hiszpańska tiki-taka, czy moskalowa jako-taka?

Przy Rude nie widziałem żadnej tiki-taki

AgresywnyChomik 23.09.2024 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1635344)
Przy Rude nie widziałem żadnej tiki-taki

Byle-jaka xD

@arked xG to tylko narzędzie,

FraMat 23.09.2024 17:03

Cejrowski ma rację
https://x.com/michukolek/status/1838178829455544447

I jeszcze coś

https://pbs.twimg.com/media/GYKm4D6W...jpg&name=small

krysztal 23.09.2024 17:14

Dla mnie jasne,że Krzoska stanął za trenerem Moskalem i sam tym .......nął.I prawidłowo,kto ma choć trochę oleju w głowie ten ucieka stąd w podskokach.Teraz pora na desperata Rude.Barcelona przespała swoją szansę...

wyar 23.09.2024 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1635248)
Można to podsumować w jeden sposób: Ja .......ę.

Tutaj nic do siebie nie pasuje.
Moskal popełniał błędy, ale był w trudnej sytuacji - puchary, mecz co 3 dni, brak okresu przygotowawczego.
Poza tym widać było, ze wszystko zmierza ku lepszemu.
Właściciel nie miał powodu do zwolnienia, chyba że :
- Moskal stwierdził, że się nie dogada z nim w sprawie budowania drużyny.

I ja sie z tym zgadzam. Kazdy kto pisze bzdety typu Moskal byl slabym trenerem robi sobie jaja z logiki. Wisla w analogicznym okresie w tamtym roku zdobyla na 7 meczow ligowych 9 punktow. Czyli lepiej,niz teraz. A teraz rozegrala 15 meczow,a wtedy 7 w ciagu mniej wiecej podobnego czasu... Dwa razy wiecej. Gdyby zastosowac terminarz z tamtego sezonu,to Wisla jest gdzies w okolicy listopada,moze konca pazdziernika,bo nie chce mi sie liczyc pucharow. Kiedys o tym nie tylko ja pisalem. Przy poziomie wytrenowania naszych pilkarzy,tej kadrze (zwracam uwage,ze z poczatku byla waziutka i z kontuzjami) nie bylo mowy,zeby bylo duzo lepiej. Przy tym zespol do meczu z LKSem gral dobrze, momentami bardzo dobrze,brakowalo skutecznosci,szczescia i braku indywidualnych baboli. Z LKS-em zagral slabo,ale nie ma zespolu majacego wszystkie dobre mecze w lidze,albo to zdarza sie na swiecie raz na wiele lat. Odpalenie Moskala to piramidalna glupota Krolewskiego. Zdaje sie,ze gosc woli zarzadzac z kibolami z trybun. Wstyd. Mozna bylo przymykac oczy na wiele glupot,ktore robil,ale dla mnie przekroczyl dzisiaj Rubikon.

Jagul 23.09.2024 18:00

Zaskroniec potraktował Moskala jak szmatę. Widocznie był mu tylko potrzebny do załagodzenia nastrojów. Jego wypowiedzi z prezentacji Moskala w obliczu tego co się dzieje pokazują, że chłop jest totalnie odklejony.
Jeśli serio wróci tutaj ten parodysta Rude zwany też Alfonsem z Kostaryki to będzie to jedna z największych kompromitacji Zaskrońca.

Manhunt. 23.09.2024 18:03

Rude też tak słabo punktował, a jakoś jareczek w nim był zakochany.

Jagul 23.09.2024 18:08

Plus jest taki, że po powrocie Alfonsa na nowo można będzie cisnąć bekę z fikołków Markusika.

wolfy 23.09.2024 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1635247)
Niby wszyscy to widzieli a jednak zaskoczenie.

JK nie lubi nudy. Odważne, albo szalone posuniecie, historia go rozliczy.

Ale to był sarkazm.
No ja .......ę, nie może być w tym klubie normalnie.

P.S. Ale wyczułem z tym Rude na trybunach. To było zbyt głupie żeby było nieprawdziwe.

Wehrmacht 23.09.2024 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1635368)
Zaskroniec potraktował Moskala jak szmatę. Widocznie był mu tylko potrzebny do załagodzenia nastrojów. Jego wypowiedzi z prezentacji Moskala w obliczu tego co się dzieje pokazują, że chłop jest totalnie odklejony.
Jeśli serio wróci tutaj ten parodysta Rude zwany też Alfonsem z Kostaryki to będzie to jedna z największych kompromitacji Zaskrońca.

Chyba, że nagle jakimś cudem wygra 5 meczów z rzędu :D od razu sie wszystkim śpiewka zmieni. Choć myślę, że i trzy by wystarczyły :D

emjot 23.09.2024 18:17

jest pan idiotą panie Królewski

Jagul 23.09.2024 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1635373)
Chyba, że nagle jakimś cudem wygra 5 meczów z rzędu :D od razu sie wszystkim śpiewka zmieni. Choć myślę, że i trzy by wystarczyły :D

Oczywiście, że wygra. Do tego:
Sapała stanie się liderem drugiej linii
Zwolinski zostanie królem strzelców
Zaskroniec będzie się zachowywał jak normalny prezes.

FraMat 23.09.2024 18:21

Ktoś pod transmisją na YT napisał:
Cytat:

Jak się stres po przegranych zapija wódą to się nie nadajesz do pracy w tak dużym klubie, a jak robisz zakrapiane spotkanie sztabu na terenie klubu i zapomina się że są kamery z mikrofonami na ktore szef ma dostep online to jesteś głupi. Pewnie polecą wszyscy co byli na tej imprezie i tyle.
Już nie wiem, co o tym myśleć.:cenzura:

FraMat 23.09.2024 18:42

Nie zostawiamy legend

Stelio 23.09.2024 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1635381)

Bez sensu, gdyby poszło o sprawy obyczajowe to Moskal raczej by nie obskoczył jakichś 3 wywiadów od rana.

Patryko 23.09.2024 19:00

Cytat:

Jeśli by tak było, to nie byłoby Moskala w meczykach 2h po zwolnieniu.

pi0tr3k94 23.09.2024 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1635373)

Po pierwsze to nie będzie w stanie wygrać nawet dwóch pod rząd.
Po drugie nawet jakby zdobył mistrzostwo Polski to dla mnie i tak będzie dwulicowym .....m do szczania, który osiągnął najgorsze miejsce w naszej historii.

Jaroo1 23.09.2024 19:06

Dużo kolejnym ciężkim głowom powinna sytuacja JK - Moskal wyjaśnić i otworzyć oczy. Po raz kolejny Jaro pokazał jaki ma kurewski charakter.
Od początku widać było, że na linii Moskal - JK nie ma chemii. W Wiśle od 2 lat mocno mówił Zaskroniec o AI, budowaniu klubu przyszłości itd. Mimo to zatrudnia trenera, z którym jak widać już było na konferencji, nie mógł się nijak dogadać co do wizji prowadzenia klubu. Oczywiście każdy średnio inteligentny człowiek wiedział to od razu bo gdzie AI, klub przyszłości, Zaskroniec, a gdzie Moskal czyli bardziej stara szkoła.
Mimo to wybór pada na Moskala. I tutaj Zaskroniec mówi to co zawsze, o wspieraniu, dawaniu czasu, o trenerze na dwa lata itd.
Wyniki Wisły w lidze zwiodły ale puchary, kontuzje, źle przygotowana kadra na pewno nie pomagały. I tu o dziwo, Zaskroniec, który nikogo sam nigdy zwolnić nie chciał, zwalnia Moskala we wrześniu...

Gościu potraktował jak śmiecia innego człowieka, mało tego, Wiślaka, tylko dlatego, że ma w tym jakieś swoje pobudki osobiste. Zwalnia trenera i nawet nie informuje go z jakiego powodu...

https://www.youtube.com/watch?v=m52Zt8cLnj8

około 20 minuty wywiad z Kazkiem.

Każdy powinien zrozumieć w końcu, jak małym człowiekiem jest Królewski.

leszekpw 23.09.2024 20:43

Co ten Moskal pitoli. Dokladnie w 20 minucie wywiadu. Miał inny pomysł na mecz z łks a dał się przekonać do innej koncepcji. To nie był autonomiczny w decyzjach? Kto nim zatem kierował?? To albo takie wybielanie się po fakcie, albo dowodzi, że nie umiał postawić na swoim a był tylko marionetką, co nie swiadczy o nim dobrze jako o trenerze.

pi0tr3k94 23.09.2024 20:49

Cytat:

Tak, tak, już to przerabialiśmy przy odejściu sobczaka.
Jak zaskrońcowi ktoś nie pasuje to go wypierdala, a potem wykorzystuje zaprzyjaźnionego nocnikarza albo nołnejmów w internecie do stworzenia alternatywnej wersji rzeczywistości. Ale za taką próbę oczerniania co by nie było naszej legendy, należy się zaskrońcowi naplucie w twarz.

viktor56 23.09.2024 21:16

Mam nadzieję, że to co powiedział trener Moskal w wywiadzie dziś się nie spełni i to nie był ostatni jego epizod w Wiśle. Oby wrócił tu kiedyś do lepszych warunków, normalnego zarządu.

Karherop 23.09.2024 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez viktor56 (Post 1635430)
Mam nadzieję, że to co powiedział trener Moskal w wywiadzie dziś się nie spełni i to nie był ostatni jego epizod w Wiśle. Oby wrócił tu kiedyś do lepszych warunków, normalnego zarządu.

Wiesz że on ma już prawie 60 lat? Kiedy ma wrócić? Jak będzie już w wieku w emerytalnym?

Chyba że chciałby być wiecznym asystentem jak Kmiecik, ale to raczej nie ten charakter.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl